Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

Gemeente Mol: Verhuis Moskee Ayasofya naar Borgerhoutsendijk krijgt groen licht

Verhuis Moskee Ayasofya naar Borgerhoutsendijk krijgt groen licht

De verhuis van Moskee Ayasofya naar de Borgerhoutsendijk krijgt groen licht van het college van burgemeester en schepenen.  Het aangepaste en uitgebreide aanvraagdossier werd door verschillende instanties op tal van aspecten onderzocht en goedgekeurd. De toegekende omgevingsvergunning geldt onder bepaalde voorwaarden en omvat zowel de functiewijziging, de vereiste verbouwingen als de buitenaanleg.

Lees verder

"Druk op ziekenhuis blijft laag, besmettingscijfer schommelt"

De druk op het ziekenhuis blijft laag, de besmettingscijfers schommelen week na week. Dat was de belangrijkste conclusie van het medisch coördinatieoverleg op donderdag 14 oktober. Met de uitnodiging van de eerste 300 65-plussers voor een 3de prik op 6 november, hebben we een volgende stap gezet in de doorstart van het vaccinatiecentrum. Daarnaast kregen we van de hogere overheid nieuws over de inwoners die slechts één prik Astra Zeneca hebben gehad. Om hun vaccinatieschema te vervolledigen mogen zij het callcenter contacteren voor een 2de prik met Pfizer.

Lees verder

Samen met je baby of peuter zwemmen bij Vita Den Uyt? Zet je op de wachtlijst!

Vanaf donderdag 14 oktober kan je je opnieuw op de wachtlijst zetten voor ouder-kindzwemmen bij Vita Den Uyt. De zwemschool heropent de wachtlijst na een zeer drukke periode met (te) veel aanvragen. Wil je meedoen aan het babyzwemmen, peuterzwemmen of ukkepukzwemmen? Surf dan naar Vita Den Uyt > Zwemschool en doe onderaan je aanvraag voor Ouder & Kind.

Lees verder

Dag van de Jeugdbeweging: gratis ontbijt voor jeugdbewegingen aan eigen lokaal

Op vrijdag 22 oktober, Dag van de jeugdbeweging, trakteren we onze jeugdbewegingen al voor de 16e keer op een gratis ontbijt. Ook dit jaar om praktische redenen geen groot traditioneel ontbijt aan De Zwaan, maar wel aan hun eigen lokaal. We waarderen het enthousiasme en engagement van de vele leden, leiding en vrijwilligers enorm. Jullie doen dit geweldig! We wensen iedereen een fijne 'Dag van de Jeugdbeweging'!

Lees verder