Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 oktober 2021

Gemeente Mol: Twee extra kermisdagen voor Millegem

Twee extra kermisdagen voor Millegem

Dit jaar verlengen we Millegem kermis met twee extra dagen. Zo start de kermis al op zaterdag 30 oktober, uitzonderlijk een dag vroeger. We sluiten pas af op woensdag 3 november in plaats van op dinsdag. Ook op verschillende andere kermissen zal het kermisfestijn komend jaar één dag langer duren. De extra kermisdagen zijn een beslissing van het gemeentebestuur in nauwe samenspraak met de foorreizigers.

Lees verder

"Extra druk op ziekenhuis voorlopig nog beperkt. Oproep tot voorzichtigheid"

De extra druk op het Heilig Hartziekenhuis door de stijgende besmettingscijfers blijft voorlopig nog beperkt. Hiermee volgen we (nog) niet de exponentiële evolutie die momenteel vrijwel alle ziekenhuizen treft. De medische coördinatiecel roept alle inwoners op om alle voorzorgsmaatregelen strikt op te volgen. Laat zeker alle sociale contacten met kwetsbare doelgroepen zo veilig verlopen. De basisregels blijven de essentie: bewaar - zeker binnen - afstand en draag een mondmasker waar het moet. Zorg voor voldoende ventilatie en heb aandacht voor handhygiëne.

Lees verder

Welke coronamaatregelen gelden vanaf vrijdag 29 oktober en maandag 1 november?

Op vrijdag 29 oktober wordt de mondmaskerplicht opnieuw uitgebreid. Vanaf dan moet je onder meer een mondmasker dragen in winkels, zorginstellingen, publieke ruimtes van overheidsgebouwen en bibliotheken, bij activiteiten die binnen doorgaan en tijdens erediensten. Vanaf maandag 1 november wordt het Covid Safe Ticket verplicht in alle horeca- en fitnesszaken. Daarnaast wordt telewerk opnieuw sterk aanbevolen. Alle details over de maatregelen vind je hieronder en op info-coronavirus.be.

Lees verder

Het 'Unizo Winkelhierlied' van Ronny Mosuse gelanceerd in MooiMol!

Op donderdag 28 oktober werd het 'Unizo Winkelhierlied' voor de eerste keer in onze gemeente gespeeld. Onze gemeente werd gekozen als een van de vijf gemeenten die het het mag lanceren. Het lied werd geschreven en gecomponeerd door Ronny Mosuse. Onze handelaars lenen bovendien ook hun etalageramen uit om de tekst  te etaleren. Unizo wil met de boodschap in de tekst meer lokale shoppers bereiken, want lokaal shoppen is nog nooit zo belangrijk geweest.

Lees verder