Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 oktober 2021

Gemeente Mol: Oproep verenigingen: bestel je CO²-meters en krijg 100% gesubsidieerd

Oproep verenigingen: bestel je CO²-meters en krijg 100% gesubsidieerd

Alle verenigingen die CO²-meters nodig hebben om in orde te zijn met de nieuwe wetgeving, kunnen deze eenvoudig bestellen via de groepsaankoop van het gemeentebestuur. Bestel het nodige aantal meters voor 25 oktober via www.gemeentemol.be/co2meters. Voor elke meter betaal je 133 euro. Dankzij de coronasubsidies voor verenigingen kan je deze investering vervolgens voor 100% recupereren.

Lees verder

Medisch coördinatieverslag 7 oktober: "Ga in op de uitnodiging voor je 3de prik"

Het belang van de 3de prik wordt steeds duidelijker. Dat bleek tijdens het medisch coördinatieoverleg op donderdag 7 oktober. Zo zien we in onze recente besmettingscijfers jammer genoeg meer 65-plussers opduiken. Dankzij een screening van de hogere overheid weten we dat ouderen – ook al zijn ze gevaccineerd – momenteel een hogere kans hebben om met corona op intensieve zorgen te belanden. Waarom? De immuunrespons na de vaccinatie daalt doorheen de tijd, waardoor het belang van de 3de prik groeit. We roepen alle 65-plussers dan ook op om zeker in te gaan op de uitnodigingen die we de komende weken en maanden hiervoor zullen uitsturen. Vooral in november wordt het nog een bijzonder drukke maand in ons vaccinatiecentrum.

Lees verder

Project zichtbaarheid zet belang van 'gezien worden in het verkeer' in de kijker

Het gemeentebestuur wil jongeren bewust maken van de gevaren van slechte zichtbaarheid in het verkeer. Om jongeren te sensibiliseren, werkte de jeugddienst samen met het verkeerseducatief centrum het project zichtbaarheid uit. Aan de hand van verschillende activiteiten ervaren jongeren zelf het belang van 'gezien worden in het verkeer'. Een van de activiteiten maakt gebruik van virtual reality brillen. Van 6 oktober tot en met 26 november nemen in totaal 850 leerlingen uit alle Molse secundaire scholen deel aan dit project.

Lees verder

Grote bosbrandoefening in Balen op zaterdag 9 oktober, mijd omgeving Keiheuvel

Op zaterdag 9 oktober gaat in buurgemeente Balen op de Keiheuvel en De Most een grootschalige bosbrandoefening door voor de hulpdiensten met een 150-tal deelnemers. In de voormiddag zijn er workshops voor de brandweer. In de namiddag volgt een grote bosbrandoefening met de inzet van korpsen uit maar liefst zeven brandweerzones met een 50-tal voertuigen, een blushelikopter en ondersteuning vanuit Nederland.

Lees verder