Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Gemeente Mol: Hebben we de heraanleg Rijtenhof goed aangepakt? Geef je mening voor 15 oktober

Hebben we de heraanleg Rijtenhof goed aangepakt? Geef je mening voor 15 oktober

Sinds half juni wordt er naar hartenlust geravot op het vernieuwde Rijtenhof in Millegem. Het speelplein onderging een hele transformatie en fungeert nu als groen hart voor de omgeving! Voor deze realisatie legden we ons oor te luisteren bij de buurtbewoners en de school. Graag weten we wat jij van dit traject vindt, zodat we hieruit kunnen leren naar de toekomst toe. Laat jij ons weten of je voldoende betrokken werd en je ideeën kon geven? Laat het weten voor 15 oktober via www.gemeentemol.be/rijtenhof.

Lees verder

Fan van de leiband: Week van de handhaving focust op honden aan de leiband

Focus van de Week van de handhaving 2021: fan van de leiband! Van 4 tot 10 oktober gaan de politie en onze werklieden van de groendienst op pad. Zien zij een loslopende hond op plaatsen waar dit niet is toegestaan? Dan spreken zij het baasje aan. Baasjes die hun hond wel aan de leiband houden, krijgen een beloning!

Lees verder

Provincie Antwerpen neemt deel aan testdag BE-Alert op donderdag 7 oktober

Meteen verwittigd bij een noodsituatie? Op donderdag 7 oktober neemt ook de provincie Antwerpen deel aan de nationale testdag BE-Alert. In de namiddag wordt een sms verstuurd naar alle actieve mobiele toestellen in de provincie Antwerpen. Niet alleen naar inwoners, maar ook naar toeristen, pendelaars, leveranciers,… Kortom, naar iedereen die zich op dat moment in de provincie bevindt. Deze test gebeurt in samenwerking met het Crisiscentrum en past binnen een technische proef om het be-alert-systeem in te zetten bij zeer grootschalige incidenten. Uit de tekst van het sms-bericht zal blijken dat het om een test gaat en niet om een echte noodsituatie.

Lees verder

Herbeluister webinar: 'CO²-meters en belang verluchting voor verenigingen'

Meer dan 50 verenigingen uit onze gemeente namen maandagavond 4 oktober deel aan het webinar over de verplichte CO²-meters en het belang van verluchting. Heb je het webinar gemist? Beluister het via www.gemeentemol.be/webinarco2meters. Tijdens deze infoavond lichtte onze gemeentelijke preventieadviseur de recente wetgeving toe over verplichte CO²-meters in gemeenschappelijk gebruikte binnenruimtes. Deze verplichting geldt ook voor infrastructuur van verenigingen en clubs. Daarnaast kregen de aanwezigen informatie over de mogelijke gemeentelijke subsidies voor verenigingen die één of meerdere CO²-meters aankopen om aan de verplichtingen te voldoen.

Lees verder