Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 oktober 2021

Gemeente Herent: Wilt u ons iets melden?

Gemeente Herent
Wilt u ons iets melden?
Gebruik dan de knop 'Meldingen'. Als u via die weg gaat, komt de informatie meteen bij de juiste dienst of persoon. Nu ontvangen de diensten veel mailtjes die niet voor hen bestemd zijn. En als u de meldingskaart invult beschikken wij dadelijk over alle nodige informatie.
Lees verder

'De langste Egelstraat van Herent'
De egel is één van de meest gemelde verkeersslachtoffers. Daarom wil Natuurpunt met het project 'Egelstraat' iedereen bewust maken van het belang van tuindoorgangen voor de egel. Doe mee en misschien krijgt uw straat het bordje: 'Egelstraat'.
Lees verder

Coronabesmettingen in Herent stijgen
Vooral de kinderen jonger dan 12 jaar worden ziek. Ook voor die leeftijdsgroep geldt: ben je verkouden? Moet je veel hoesten? Heb je koorts? Voel je je ziekjes? Blijf dan thuis!
Lees verder

Verwarmingstoelage
Verwarmt u uw huis met brandstof en hebt u een beperkt gezinsinkomen, dan hebt u misschien recht op een financiële tussenkomst in de betaling van de verwarmingsfactuur vanuit het Sociaal Stookoliefonds.
Lees verder

Stijgende energieprijzen
De prijzen voor elektriciteit en aardgas blijven stijgen. Als u een energiecontract hebt met een vast tarief, dan bent u voorlopig beschermd tegen prijsstijgingen tot uw contract wordt verlengd. Hebt u een energiecontract met een variabel tarief, dan zult u dit jaar meer moeten betalen.
Lees verder