Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 oktober 2021

Gemeente Boom: Mobiliteit tijdens Boom Jaarmarkt

Mobiliteit tijdens Boom Jaarmarkt
Van 8 tot 11 oktober is het jaarmarktweekend in Boom. Dit betekent natuurlijk ook dat er een aantal straten zullen worden afgesloten op bepaalde momenten. Wij geven jullie graag een overzicht van de mogelijke hinder.
Lees verder

Groene Hofstraat afgesloten van 25 oktober tot 5 november
Door werken van de nutsmaatschappijen, zal de Groene Hofstraat niet toegankelijk zijn van 25 oktober tot 5 november. Je moet omrijden langs de Windstraat-Kaai-Bassinstraat-Leopoldstraat.
Lees verder

Proefproject in Colonel Silvertopstraat moet sluipverkeer afremmen
Vanaf 12 oktober start een proefproject in de Colonel Silvertopstraat. Om sluipverkeer door het centrum tegen te gaan, zal er eenrichtingsverkeer in deze straat gelden vanuit het centrum naar de rotonde aan Cop Tools/Parking Kil.
Lees verder

Boost! je mentaal welzijn
Het lokaal bestuur wil het mentaal welzijn van jongeren verbeteren. Ze heeft hiervoor samen met het JAC (de jongerenwerking van het CAW) het project Boost! opgestart.
Lees verder

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord heeft nieuwe directeur
Raf Van Brandt was sinds 1998 actief aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Hemiksem; als leraar theorievakken (klassiek en jazz-lichte muziek) en als coördinator. Hij deed hier ook al ervaring op als directeur ad interim in de periode van 2005-2008 en 2016-2018.
Lees verder

Behaag natuurlijk: bestel je streekeigen haag of fruitboom
Met Behaag..natuurlijk 2021 lanceert Natuurpunt Rupelstreek een campagne voor het aanplanten van streekeigen bomen, struiken en fruitbomen in voor- en achtertuinen. Inwoners uit de 5 Rupelgemeenten kunnen opnieuw tegen voordelige prijzen haagplanten, struiken, fruitbomen, en gevelplanten aankopen.
Lees verder