Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 oktober 2021

Gemeente Beernem: Procedure einde concessies begraafplaats Sint-Joris-Nieuw

Procedure einde concessies begraafplaats Sint-Joris-Nieuw
Tref je bij een kelder, een zandgraf of columbarium van een overleden familielid of vriend een bordje aan met de vermelding dat de concessie verstreken is, neem dan contact op met de dienst Burgerzaken. Je krijgt dan informatie over de mogelijkheden om een vergunning te nemen of om de bestaande vergunning te verlengen.
Lees verder

Als je te snel rijdt, zie je minder
Onvoorziene wegenwerken, een koerier die plots stopt in het midden van de weg, een uitwijkende fietser of een bal waar zeker en vast nog een kind achteraan komt. In het verkeer kom je vaak ogen tekort. Als je je aan de snelheidslimiet houdt, kan je alles op tijd zien en heb je nog genoeg tijd om veilig te reageren, ook in onverwachte situaties. De snelheidslimiet is de veiligheidslimiet, ook in Beernem.
Lees verder

Groene en onderhoudsvriendelijke begraafparken
We zijn al enkele jaren bezig we de begraafplaatsen om te vormen naar begraafparken. De vrije ruimtes zaaien we zoveel mogelijk in met gras. Dit maakt het begraafpark niet alleen groener, het is ook netjes en onderhoudsvriendelijk. In bepaalde delen van begraafparken Sint-Amandus, Oostveld en Sint-Joris-Nieuw willen we de vergroening voorzetten. Daarom gaan we de vrije ruimtes in de aangeduide rijen inzaaien met gras. Deze werken starten vanaf 1 maart 2022.
Lees verder