Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 oktober 2021

Geld uit belastingparadijzen stroomde naar in geldnood verkerend Standard

HLN
Geld uit belastingparadijzen stroomde naar in geldnood verkerend Standard
Geld uit belastingparadijzen zoals de Britse Maagdeneilanden en het eiland Samoa vloeide naar voetbalclub Standard Luik. De al langer in geldnood verkerende club krijgt van de traditionele banken geen leningen meer, waardoor elders gehengeld moest worden naar cash. Dat schrijven De Tijd en Le Soir vandaag. Zij werkten samen met Knack mee aan het onderzoek rond de Pandora Papers.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet kans op eerherstel voor Rode Duivels: "Martínez vindt dat wij glas halfleeg zien? Wel, doe ze nog maar eens vol"
Het is vanavond aan de Rode Duivels om het teleurstellende EK (alvast gedeeltelijk) te doen vergeten. Eén keer winnen in Turijn – bij voorkeur straks tegen Frankrijk – zou voor sereniteit zorgen, zo ziet onze chef voetbal Stephan Keygnaert. "Roberto Martínez is geschrokken van het plotse klimaat rond de Rode Duivels."
Lees verder

Het Rode Duivels-debat met de crew van 'Devil Time': "Martínez is een goeie coach, met af en toe een zwakke dag"
Enkele weken geleden vertrok de crew van het VTM-studioprogramma Devil Time, die vanavond de omkadering voorziet van België-Frankrijk, op afzondering. Maarten Breckx, Marc Degryse, en Jan Mulder hadden afgesproken om met hun echtgenotes in dezelfde week naar hetzelfde hotel in Marbella te trekken. Teambuilding als voorbereiding op de Final Four in de Nations League. Mulder: "'The crew', mijn God, het klinkt als een eufemisme voor een maffiabende."
Lees verder

Na een lief, een huis of boerin zoeken we nu ook een kind op tv: VTM zoekt mensen die samen een baby willen, maar géén relatie
Op tv een lief zoeken? Dat kennen we. Op tv een huis zoeken? Dat kennen we ook. Maar op tv op zoek gaan naar iemand met wie je een kind op de wereld wil zetten, zonder dat je die persoon je lief of echtgenoot noemt? Da's nieuw. In 'Ik wil een kind' gaat VTM op zoek naar singles of koppels die graag een kind willen, maar er om de een of andere reden geen kunnen krijgen en dus op zoek zijn naar een andere alleenstaande of koppel om een kind mee op de wereld te zetten en dat op te voeden. Geen evident idee, maar experts zien heel wat voordelen aan bewust co-ouderschap. "Het welzijn van het kind is soms meer gegarandeerd dan in een traditioneel gezin."
Lees verder

Van de wagen waarin Boudewijn en Fabiola trouwden tot een exclusieve Bugatti met een prijs 'vanaf 2 miljoen euro': waarom het geld dit weekend weer zal rollen in Knokke
Knokke-Heist vormt de komende dagen het epicentrum van de wereldwijde autowereld. Alle topmerken zijn van de partij om hun laatste modellen aan de wereld te tonen. Zondag organiseert het gereputeerde veilinghuis Bonhams de verkoop van 60 unieke oldtimers in het indrukwekkende strandpaviljoen. Vorig jaar konden ze, midden de coronacrisis, afklokken op bijna 9 miljoen euro en ook voor dit jaar hebben ze topmodellen gereserveerd. Enkele blikvangers én hun prijzen op een rij.
Lees verder

Wie vervangt Samantha en wat met Mr. Big? Dit weten we al over 'Sex and the City'-reboot
December. Dat is de maand die elke cosmopolitan drinkende citygirl rood moet omcirkelen in de agenda. Meer dan twintig jaar na de allereerste aflevering keert 'Sex and the City' dan terug met een nieuw seizoen. 'And Just Like That...' zal die reboot heten en is straks, gelijktijdig met de States, te zien op Streamz. Dat wordt er eentje mét Mr. Big en een 'Grey's Anatomy'-actrice in de plaats van de in onmin geraakt Kim Catrall. Alles wat we tot nu toe weten.
Lees verder

Overwegend droge, maar bewolkte dag met temperaturen tot 17 graden
De dag begint in de oostelijke landshelft met lage wolken en nevel of mist. In het westen en het centrum zijn er al opklaringen. Deze namiddag wisselen opklaringen met soms veel wolkenvelden elkaar af. In het uiterste wordt het zelfs zwaarbewolkt tot betrokken. In het oosten en westen van het land is er aanvankelijk kans op wat gedruppel, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen tussen 12 graden op de Hoge Venen en tot 17 graden in Vlaanderen, meldt het KMI vandaag.
Lees verder

Gezin ontdekt hoeveel verschil coupons maken in 'Steenrijk Straatarm'
De familie Delen zit er warmpjes bij, en heeft er dus geen idee van hoe het is om met minder rond te komen. Mama Heidi en dochter Davina ontvangen van het gezin Peeters een weekbudget van slechts 45 euro, dat vraag dus om wat creativiteit.
Lees verder

REPORTAGE. Maak kennis met Mark Van Hove (67), de eerste vegan-boer in België: "Mijn gember smaakt vijf keer sterker dan de knollen uit China"
Mark Van Hove (67) heeft als eerste in België de erkenning van veganistische landbouwer gekregen. Dat wil zeggen: hij gebruikt in het hele groeiproces van zijn groenten en kruiden niets dat van dieren afkomstig is - dus ook geen mest. Maar hoe zorgt hij er dan voor dat alles net zo hard groeit als bij een 'gewone' boer? En verandert dat iets aan de smaak? Maar ook: brengt dat iets op?
Lees verder

Marc Dutroux is volgens zijn advocaat depressief: "Hij staat op de rand van de afgrond"
Marc Dutroux is depressief. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez in La Meuse. "Hij staat op de rand van de afgrond", klinkt het. De seriemoordenaar en kinderverkrachter zou de hoop om vervroegd vrij te komen helemaal opgegeven hebben.
Lees verder

Democraten lijken in te stemmen met verhoging schuldenplafond VS
Democraten en Republikeinen in de Amerikaanse senaat lijken steeds dichterbij een overeenkomst te komen over de hoogte van het Amerikaanse schuldenplafond. Een voorstel van de Republikeinse senaatsfractie Mitch McConnell werd woensdag lokale tijd goed ontvangen door de Democraten, al is het nog altijd niet duidelijk of zij ermee instemmen. Een stemming werd namelijk uitgesteld.
Lees verder

PVDA projecteert symbolisch boodschap op koeltorens Doel: "6% btw op energie nu!"
PVDA voert vandaag actie tegen de steeds hogere energieprijzen. Ze eisen dat de btw voor energie verlaagd wordt van 21 naar 6 procent, en dat "Electrabel moet betalen". De partij projecteert - symbolisch - hun eis op de koeltorens in Doel.
Lees verder

Gent barst uit z'n voegen. Hoelang kan de grootste studentenstad van Vlaanderen het nog volhouden?
De Universiteit Gent wil opnieuw 2.700 vierkante meter bos kappen om er koten te bouwen. De grootste studentenstad van het land barst uit haar voegen. Nooit eerder schreven zoveel eerstejaars zich in aan de unief en ook de hogescholen breken records, maar waar moeten die 80.000 studenten allemaal heen? Hoelang kan de stad het nog volhouden voor ze 'ontploft'?
Lees verder

VS-crossen blijven voor discussie zorgen: "Ik zie niet echt vooruitgang in de mondialisering van de sport"
Tot 5.000 euro zelf ophoesten, een overvolle kalender, weinig return en de jetlag: daarom past Laurens Sweeck liever voor de wereldbekermanches veldrijden in de VS. De verre overzeese trip zorgt jaarlijks voor discussie bij ploegen en renners: wat zijn de kosten en de baten?
Lees verder

Zo gaat het nu met Nicole van Hugo: "In november volgt een nieuwe scan"
In augustus kwamen Nicole (75) en Hugo (73) met slecht nieuws naar buiten: Nicole was opnieuw getroffen door kanker. In het Nieuwsblad vertelt het koppel hoe het nu met de voormalige zangeres gaat.
Lees verder

Angelina Jolie heeft haar aandelen van haar wijngaard met Brad Pitt verkocht
Angelina Jolie (46) kan weer opgelucht ademhalen. Na een maandenlange strijd tegen haar ex Brad Pitt (57) heeft Angelina haar aandelen van hun gezamenlijke wijngaard eindelijk verkocht. De actrice heeft haar helft van de aandelen, ter waarde van 82 miljoen dollar (70 miljoen euro), verkocht aan de wijnafdeling van de Stoli Group. Zij krijgen zo 50% van Château Miraval in handen.
Lees verder

Australische deelstaat New South Wales versoepelt coronamaatregelen na lockdown van vier maanden
In de Australische deelstaat New South Wales, waar ook miljoenenstad Sydney deel van uitmaakt, worden de coronamaatregelen vanaf volgende week versoepeld. Sydney bevindt zich al bijna vier maanden in lockdown vanwege een uitbraak met de deltavariant van het coronavirus, maar omdat inmiddels meer dan 70 procent van de bevolking volledig gevaccineerd is, zien de autoriteiten mogelijkheid de maatregelen te versoepelen.
Lees verder

Sydney versoepelt coronamaatregelen na lockdown van vier maanden
In de Australische deelstaat New South Wales, waar ook miljoenenstad Sydney deel van uitmaakt, worden de coronamaatregelen vanaf volgende week versoepeld. Sydney bevindt zich al bijna vier maanden in lockdown vanwege een uitbraak met de deltavariant van het coronavirus, maar omdat inmiddels meer dan 70 procent van de bevolking volledig gevaccineerd is, zien de autoriteiten mogelijkheid de maatregelen te versoepelen.
Lees verder

Charlie Sheen moet ex-vrouw Denise Richards "nul dollar" alimentatie betalen
Charlie Sheen (56) hoeft geen cent alimentatie meer te betalen aan z'n ex-vrouw Denise Richards (50). Dat heeft een rechter in Los Angeles eerder deze week beslist. Dat Richards daar niet blij mee is, is nog zacht uitgedrukt.
Lees verder

Coronavaccin AstraZeneca nu ook gebruikt op Antarctica
Het Verenigd Koninkrijk heeft voor het eerst doses van het coronavaccin van AstraZeneca naar Antarctica gestuurd. Daar worden 23 mensen ingeënt die werken in onderzoeksstation Rothera, bericht de BBC. Het gaat volgens de omroep ook om de meest zuidelijke bestemming in de wereld waar het vaccin tot dusver is afgeleverd.
Lees verder