Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 oktober 2021

Franse zakenman Bernard Tapie (78) overleden

Franse zakenman Bernard Tapie (78) overleden

Bernard Tapie is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie aan de Franse media. De Franse zakenman was van vele markten thuis: Adidaseigenaar, televisiepresentator, voormalig minister en actief in de voetbalwereld. Al was hij ook betrokken bij enkele schandalen.

Lees verder

Appartementsgebouw van acht verdiepingen stort volledig in na zware aardverschuiving

Donderdag is in de Indiase stad Shimla een appartementsgebouw helemaal ingestort . Vanwege hevige regenval ontstond er een aardverschuiving, waarna het gebouw erg wankel stond. Op amateurbeelden die live werden gestreamd op Facebook, is te zien hoe het appartement vervolgens tegen de vlakte gaat.

Lees verder

Tientallen toeristen vallen in rivier wanneer ketting van hangbrug het begeeft

Tientallen toeristen beleefden vrijdag bange momenten in de Chinese stad Zhengzhou. Enkele mensen kwamen in het water terecht nadat een ketting van een hangbrug het plots begaf. Met de hulp van ooggetuigen konden ze in veiligheid gebracht worden.

Lees verder

Massaal protest tegen nieuwe abortuswet in Verenigde Staten

Zwangerschapsonderbreking in de Amerikaanse staat Texas kan voortaan tot zes weken. Duizenden Amerikanen die de wet te strikt vinden, komen daarom op straat.

Lees verder

Fransman sterft na steekpartij in Oostendse prostitutiebuurt

Een 30-jarige Fransman is zondagochtend overleden aan de gevolgen van een steekpartij in de Oostendse prostitutiebuurt. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Er werden twee mogelijke verdachten opgepakt.

Lees verder

Honderden luchtballonnen stijgen op tijdens festival in VS

Honderden ballonnen stegen zaterdag op in Albuquerque, in alle denkbare kleuren, vormen en maten. In de Amerikaanse stad is zaterdag het internationale luchtballonfestival van start gegaan. Door de coronapandemie kon het negendaagse evenement vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar kiezen 548 ballonnen er het luchtruim. Bekijk de ballonnen in bovenstaande video

Lees verder

Boris Johnson: 'geen ongecontroleerde migratie om brandstoftekort op te lossen'

De Britse premier ziet geen heil in migratie om het brandstoftekort of de lege winkelrekken op te lossen. 'Ik wil niet terug naar het oude gefaalde model met lage lonen, weinig vaardigheden, ondersteund door ongecontroleerde migratie', zei hij op een partijcongres.

Lees verder

Doden bij ontploffingen aan tweede grootste moskee in Kaboel

Bij een ontploffing aan een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zondagnamiddag verschillende burgers omgekomen. Dat heeft een woordvoerder van de taliban meegedeeld op Twitter.

Lees verder

Invaller Raman helpt Anderlecht aan gelijkspel tegen Club Brugge

Een billijke puntendeling tussen Anderlecht en Club Brugge zondagmiddag: 1-1. Mats Rits zette Brugge op het kwartier op voorsprong, invaller Benito Raman bracht de Brusselaars een kwartier voor het einde met een mooi doelpunt langszij.

Lees verder

Uitwijzing Congolese student mislukt

De uitwijzing van een Congolese student, die in ons land aan de UCLouvain wil gaan studeren, is zondagochtend mislukt. De student heeft zich verzet en ook Waalse universiteiten eisen zijn vrijlating.

Lees verder

In beeld | Renners én motards zien af op modderige kasseistroken Parijs-Roubaix

Het parcours van de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix is zondag herschapen in één grote modderpoel. De kasseienstroken werden spekglad en de renners moesten regelmatig door diepe plassen ploegen. Dat leidde uiteraard ook tot valpartijen, waarbij zelfs motards betrokken raakten.

Lees verder

Acht doden bij crash van privévliegtuig in Milaan

Een privévliegtuig is in Milaan, kort na het opstijgen, neergestort op een leegstaand kantoorgebouw. Volgens Italiaanse media zijn bij de crash de piloot, een ander bemanningslid en de zes passagiers omgekomen. Een van de slachtoffers was een kind.

Lees verder

Sonny Colbrelli wint heroïsche Parijs-Roubaix, Belg Florian Vermeersch knap tweede

Europees kampioen Sonny Colbrelli heeft een incidentrijke Parijs-Roubaix gewonnen. De Italiaan haalde het in de sprint op de piste van de jonge Belg Florian Vermeersch en de Nederlander Matthieu Van der Poel.

Lees verder

Seraing haalt uit tegen zwak Zulte Waregem

Zulte Waregem ging op bezoek bij promovendus Seraing met 5-1 onderuit. Uitblinkers Mikautadze - met een hattrick- Jallow en Mazziz zorgden voor de goals, de eerredder van Vossen was slechts een voetnoot. Bij de bezoekers riepen de supporters om het ontslag van trainer Francky Dury.

Lees verder

Pandora Papers over belastingconstructies viseren Tsjechishe premier, Nederlandse minister en zangeres Shakira

De Pandora Papers onthullen miljoenen documenten over offshore deals van miljardairs, wereldleiders en topambtenaren. Volgens De Tijd zijn er ook honderden Belgen betrokken.

Lees verder

Florian Vermeersch in tranen na aankomst: 'Binnen een paar uurtjes zal ik wel trots zijn'

Wat een beresterke koers heeft Florian Vermeersch gereden. Bij zijn eerste Parijs-Roubaix ooit staat de 22-jarige Oost-Vlaming meteen op het podium, samen met klinkende namen als Mathieu van der Poel en Sonny Colbrelli. En toch overheerste de ontgoocheling: 'Vooral de manier waarop is zuur', reageerde Vermeersch.

Lees verder

2.900 tot 3.200 Franse geestelijken maakten zich schuldig aan pedofilie

Uit een langverwacht onderzoeksrapport blijkt dat sinds 1950 zeker 2.900 tot 3.200 Franse geestelijken kinderen seksueel hebben misbruikt: 2,5 procent van het totale priesterbestand in die periode.

Lees verder

Honderden betogen voor sans-papiers: '150.000 mensen leven in verborgene'

Enkele honderden mensen zijn zondag door Brussel getrokken om een regularisatie te eisen voor de mensen zonder papieren in België, op grond van duidelijke en duurzame criteria. Volgens de Brusselse politie trokken 1.600 betogers van het Brusselse Noordstation naar het Albertinaplein.

Lees verder

Antwerp pas in slotfase voorbij tienkoppig AA Gent

AA Gent pakte voor rust uit met prima combinatievoetbal tegen Antwerp, maar vergat de kansen af te maken. Na rood voor Chakvetadze voor een ongelukkige tackle op Gerkens kwam Gent niet in de problemen. Na de rust creëerden de Buffalo's zelfs nog kansen maar Tissoudali liet ze onbenut. Antwerp won uiteindelijk dankzij een doelpunt van wie anders dan Sebastian Frey.

Lees verder

Wie wil zijn tanden nog stukbijten op het 'onbestuurbare' Rome?

Meeuwen zitten er op het vuil als op een troon, everzwijnen lopen door de wijken en niet onderhouden stadsbussen schieten in brand. De Romeinen trekken naar de stembus.

Lees verder

Begrotingsdiscussie gaat maandag verder, regering wil volgend weekend landen

Het kernkabinet van de federale regering heeft zijn discussie over de opmaak van de begroting 2022 zondagavond iets voor 20 uur stopgezet. Maandag om 16 uur komen de premier en de vicepremiers opnieuw samen, luidt het uit goede bron. Het is de bedoeling volgend weekend te landen.

Lees verder

Medialieveling met zweem van fraude

De omstreden Franse voormalige Adidas-eigenaar en oud-minister Bernard Tapie is overleden. Tapie had vele levens: zanger, zakenman, drijvende kracht achter voetbalclub Olympique de Marseille en wielerploeg La Vie Claire en politicus.

Lees verder

Het mag iets meer zijn in eigen land, Club

Club Brugge dacht in het Astridpark ten onrechte dat het een vroege voorsprong wel eventjes controlerend kon verzilveren. Benito Raman was niet voor het eerst spelbreker voor Club.

Lees verder

Eupen met tien in extremis op en over Racing Genk

Onwaarschijnlijke taferelen zondagavond aan de Eupense Kehrweg. KRC Genk verspeelde in een dolle slotfase met elf tegen tien een 1-2-voorsprong. Prevljak en Héris draaiden de rollen in extremis om (3-2), waardoor niet Genk maar Eupen zich na tien speeldagen aan de leiding hijst.

Lees verder

Hebben de Britten nog geen spijt van de Brexit?

De Britten staan dezer dagen massaal aan te schuiven aan de tankstations omdat een brandstoftekort dreigt. De oorzaak: Brexit. Wat is er aan de hand?

Lees verder

Maandag eerst droog en zonnig, nadien gedeeltelijk bewolkt

Maandagochtend is het op de meeste plaatsen droog en zonnig met soms wat hoge sluierwolken. In de Ardennen zijn er tijdelijk lage wolken mogelijk.

Lees verder

Zweedse Mohammed-cartoonist Lars Vilks omgekomen bij verkeersongeval

De Zweedse cartoonist Lars Vilks is zondag omgekomen bij een verkeersongeval in het zuiden van Zweden. Vilks leefde onder politiebescherming sinds hij in 2007 de profeet Mohammed had afgebeeld als een hond. In 2015 was hij het doelwit was van een aanslag in Kopenhagen.

Lees verder

Pandemiewet actief, maar niet toegepast

De langverwachte pandemiewet treedt vandaag in werking, maar ze blijft voorlopig dode letter. De kans is erg klein dat ze tijdens deze coronacrisis nog zal toe­gepast worden.

Lees verder

28 miljoen euro definitief verloren na geflopt informatiseringsproject

De eerste poging om justitie te digitaliseren kostte 28 miljoen euro, maar mislukte. Twintig jaar later is de rechtszaak onbeslist afgesloten.

Lees verder

Aandelenhandel van Chinese vastgoedreus Evergrande opgeschort op beurs Hongkong

De handel in aandelen van het Chinese vastgoedconcern Evergrande, dat zwaar in de schulden zit, is maandag op de beurs van Hongkong opgeschort, zonder dat daarvoor een reden is opgegeven.

Lees verder

Model beschuldigt zanger Robin Thicke van seksueel misbruik

Het Amerikaanse fotomodel Emily Ratajkowski beschuldigt zanger Robin Thicke ervan haar seksueel te hebben misbruikt bij de opnames van een videoclip voor de controversiële hit Blurred Lines uit 2013.

Lees verder