Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 oktober 2021

Football Talk. Zulte Waregem behoudt vertrouwen in Dury - Ngadeu maakt winnende treffer voor Kameroen

HLN
Football Talk. Zulte Waregem behoudt vertrouwen in Dury - Ngadeu maakt winnende treffer voor Kameroen
Zulte Waregem gaat, in weerwil van de geruchten over een nakend ontslag, door met Francky Dury (vandaag 64 geworden) als hoofdtrainer. Na een week van intense gesprekken en evaluaties, blijft de T1 en technisch directeur in de Elindus Arena aan het sportieve roer staan. Zulte Waregem verloor dit seizoen al zes van de tien wedstrijden en zakte na de 5-1 pandoering bij promovendus Seraing naar de vijftiende plaats in de klassering.
Lees verder

Frank Lammers brengt 'ode' aan België
Na 6 weken bij Gert & James is Frank Lammers (49), bekend als Ferry uit 'Undercover, helemaal verliefd geworden op ons land. Aangezien het zijn voorlopig laatste passage is bij 'De Cooke & Verhulst Show' heeft hij een ode aan België gebracht.
Lees verder

"Tour van 2022 krijgt rit met start in Binche"
Ook volgend jaar passeert de Ronde van Frankrijk in ons land. De Franse krant La Voix du Nord meldt dat de zesde etappe (7 juli) van start zal gaan in Binche, waarna het peloton weer richting Frankrijk trekt. Donderdag wordt in het Palais des Congrès in Parijs het volledige parcours van de volgende editie van de Tour voorgesteld.
Lees verder

Hoe het 'witste wit ter wereld' de actieradius van elektrische auto's vergroot
Het witste wit ter wereld komt uit de VS. Als laklaag voor elektrische auto's zou de kleur het milieu ten goede kunnen komen én de actieradius van elektrische voertuigen vergroten.
Lees verder

NBA zit verveeld met enkele vedetten die geen vaccin willen en probeert hen te raken in de portemonnee
Nog een dikke week en de NBA gaat van start. Maar sommige ploegen zitten met een serieus probleem: niet elke vedette wil zich namelijk laten vaccineren. Zij zullen bijgevolg niet elke wedstrijd kunnen spelen en dat zullen ze voelen in hun portemonnee.
Lees verder

Mertens bereikt kwartfinales dubbelspel in Indian Wells
Elise Mertens heeft zich samen met de Taiwanese Hsieh Su-Wei geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel op het prestigieuze WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8.150.470 dollar).
Lees verder

Garderobe en persoonlijke spullen van Amy Winehouse 10 jaar na haar dood onder de hamer
Tientallen jurken van Amy Winehouse, waaronder de jurk die ze droeg tijdens haar laatste concert een maand voor haar dood in 2011, boeken, platen, tassen en andere voorwerpen van de Britse souldiva worden in november in Californië geveild.
Lees verder

Twee doden bij crash vliegtuigje in westen van Duitsland
Twee mensen zijn gisterochtend om het leven gekomen bij de crash van een klein vliegtuig in het Duitse Zevengebergte. De lichamen van de slachtoffers zijn geborgen, zo meldt een woordvoerder van de politie.
Lees verder

Rendier na twee jaar eindelijk verlost van zware autoband om zijn nek
Een rendier dat al zeker twee jaar met een zware autoband om zijn nek door de heuvels van de Amerikaanse staat Colorado zwierf, is eindelijk van het obstakel verlost. Natuurbeheerders wisten het beest zaterdagavond te traceren, waarna het kon worden verdoofd.
Lees verder

Stroompanne in meerdere straten in Brussel
Verschillende straten in Brussel zitten in de nacht van maandag op dinsdag zonder stroom. Dat meldt Sibelga.
Lees verder

Twee doden en twee gewonden bij crash vliegtuigje in Amerikaanse woonwijk
Bij een crash van een klein vliegtuig in het Amerikaanse Santee, in de staat Californië, zijn maandagnamiddag lokale tijd zeker twee mensen om het leven gekomen. Twee anderen zijn met brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Dat is vernomen van de hulpdiensten.
Lees verder

Brits rapport: duizenden onnodige doden door falende corona-aanpak aan begin epidemie
De Britse corona-aanpak in het begin van de epidemie is "een van de grootste volksgezondheidsdebacles" uit de Britse geschiedenis. Tot die conclusie komen twee parlementaire commissies in een vandaag gepubliceerd onderzoeksrapport. Het kabinet en de adviserende wetenschappers hebben een "fatalistische" lijn gevolgd, die volgens de onderzoekers heeft gezorgd voor een hoger dodental.
Lees verder

In opspraak geraakte MF-topvrouw kan volgens ingewijden aanblijven
Kristalina Georgieva, de in opspraak geraakte topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), mag hoogstwaarschijnlijk op haar plek blijven. De raad van bestuur van het IMF zal volgens ingewijden een verklaring naar buiten brengen waarin steun wordt uitgesproken voor de Bulgaarse hoogleraar economie.
Lees verder

In opspraak geraakte IMF-topvrouw kan volgens ingewijden aanblijven
Kristalina Georgieva, de in opspraak geraakte topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), mag hoogstwaarschijnlijk op haar plek blijven. De raad van bestuur van het IMF zal volgens ingewijden een verklaring naar buiten brengen waarin steun wordt uitgesproken voor de Bulgaarse hoogleraar economie.
Lees verder

In opspraak geraakte IMF-topvrouw kan aanblijven
De raad van bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) behoudt zijn "volle vertrouwen" in topvrouw Kristalina Georgieva. Dat heeft de bestuursraad bekendgemaakt in de nacht van maandag op dinsdag. Georgieva kwam onder vuur te liggen omdat ze toen ze nog bij de Wereldbank werkte druk gezet zou hebben om een rapport te wijzigen in het voordeel van China. Ze ontkent die beschuldiging met klem.
Lees verder

Gouverneur Texas verbiedt vaccinatieplicht in zijn staat
De conservatieve gouverneur van de Amerikaanse staat Texas heeft een bevel uitgevaardigd waarin staat dat geen enkele instantie een vaccinatieplicht kan eisen van haar klanten of personeel. Gouverneur Greg Abbott reageert daarmee op wat hij noemt "het pesten" door de Amerikaanse regering van de Democraat Joe Biden.
Lees verder

Kernkabinet heeft akkoord over begroting volgend jaar
Het federale kernkabinet heeft deze nacht een akkoord bereikt over de begroting van volgend jaar. Dat werd uit regeringskringen vernomen. Het begrotingstekort wordt afgebouwd van 5,4 procent in 2021 naar 3,1 procent in 2022. Er is sprake van een saneringsinspanning van 2,4 miljard euro en een verbetering van het saldo met 10 miljard euro.
Lees verder

ONZE OPINIE. Na het opbod over de energiefactuur is de verwachting gecreëerd dat de regeringspartijen de piek voor iedereen zouden verlichten
Soms kan het snel gaan. Als burgers in hun portefeuille geraakt worden, schiet de politiek wakker. De eerste witte rook uit de schoorsteen van de Zestien waar de federale regering zich buigt over een megadeal, ging over de energiefactuur.
Lees verder

Proces Sanda Dia. "Spoedartsen valt niets te verwijten", maar advocaten van Reuzegommers twijfelen
Stierf Sanda Dia door het extreme doopritueel van studentenclub Reuzegom, of door medische fouten die achteraf werden gemaakt? Die vraag stelden de advocaten van enkele Reuzegommers vorig jaar al, waarop een college van deskundigen oordeelde dat het ziekenhuispersoneel niets te verwijten valt. Toch blijven er vragen over het medische luik van de zaak, en dus komen vandaag de wetsdokter en de deskundigen getuigen in de rechtbank van Hasselt.
Lees verder

Op z'n 15de vriend vermoord, op z'n 77ste geen schram na crash: ongeluk met tweedekker van miljonair rijt oude wonden open over 'bloedbroeders'
De 77-jarige miljonair die in de Westerschelde crashte met z'n eigen vliegtuig, liep zelfs geen schrammetje op. Maar het ongeluk rijt oude wonden open in Nederland. Piloot Ewout Henny is bij onze noorderburen wereldberoemd als één van de 'Bloedbroeders', die meer dan 60 jaar geleden werd veroordeeld voor de moord op een vriendje. Er werden boeken over geschreven, een film van gemaakt en Gerard Cox zong erover. Het onwaarschijnlijke verhaal van de man en de naam die Nederland nooit zal vergeten.
Lees verder