Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Thorgan Hazard redt Dortmund in Duitse beker - Verschaeren ontbreekt in beker bij Anderlecht

HLN
Football Talk. Thorgan Hazard redt Dortmund in Duitse beker - Verschaeren ontbreekt in beker bij Anderlecht
Borussia Dortmund kende in de zestiende finales van de Duitse beker heel wat moeite met FC Ingolstadt, de rode lantaarn in de tweede Bundesliga. Thorgan Hazard, die na rust Thomas Meunier verving, maakte met twee late doelpunten het verschil. Opvallend: Hazard stond pas een minuut op het veld toen hij in de 72ste minuut de 1-0 scoorde. Axel Witsel speelde de volledige wedstrijd.
Lees verder

Microsoft profiteert van grote vraag naar hybride werken
Microsoft profiteert volop van de toenemende vraag van bedrijven en instellingen naar hybride werken. Door de combinatie van enerzijds werken vanuit huis, en anderzijds werken op kantoor, is er veel vraag naar de cloudoplossingen van het techconcern. Microsoft wist in de voorbije maanden dan ook meer geld te verdienen, dan waar door kenners vooraf in doorsnee rekening mee werd gehouden.
Lees verder

Nieuwkomer wordt speelbal van dollende vakjury en jongste kandidate blijft scoren: dit was 'De Slimste Mens'
Zijn lieveling Tiroler-kostuum had hij thuis gelaten, maar toch was een duidelijk gestresseerde CD&V-voorzitter Joachim Coens de speelbal van een dollende vakjury. Coens overleefde met de hakken over de sloot, terwijl Gloria Monserez als jongste kandidate alweer triomfeerde en nu al uitzicht krijgt op een finale-ticket. Verrassing Jean-Marc Mwema moest nogal onverwacht de duimen leggen.
Lees verder

Positief Amerikaans advies over vaccin voor 5- tot 12-jarigen
Wetenschappers adviseren de Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA het coronavaccin van Pfizer/BioNTech aan kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar te geven. De voorgestelde dosis is een stuk lager dan die voor 12-plussers.
Lees verder

71 migranten gered voor Franse kust
Bij twee reddingsoperaties hebben de Franse autoriteiten in de nacht van maandag op dinsdag 71 migranten, onderweg naar het Verenigd Koninkrijk, uit bootjes gehaald. Dat melden de Franse autoriteiten dinsdag.
Lees verder

Academy pleit voor veiligere sets na schietincident Alec Baldwin
De Academy of Motion Picture Arts and Sciences vindt dat filmsets veiliger moeten zijn. Dat laat de Amerikaanse organisatie van filmmakers, die jaarlijks de Oscars uitreikt, dinsdag weten in reactie op de dood van cameravrouw Halyna Hutchins. Zij kwam afgelopen donderdag om het leven nadat Alec Baldwin op de set van de western Rust een pistool had afgevuurd dat, zonder dat hij het wist, geladen was met een kogel.
Lees verder

Wereldantidopingagentschap (WADA) is het zeker: "Oekraïne sjoemelde met dopingmonsters"
Het Wereldantidopingagentschap WADA zegt "overtuigend bewijs" te hebben dat Oekraïne heeft gesjoemeld met dopingmonsters. Zo zouden stalen die tijdens wedstrijden zijn verzameld, zijn aangemerkt als monsters buiten wedstrijden om. Dan zijn er minder stoffen verboden dan tijdens competitie.
Lees verder

LIVE (20u45). Deinze kijkt drie jaar na bekerstunt Club opnieuw in de ogen in de Croky Cup
• 16de finales Croky Cup • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Ref: Wesli De Cremer
Lees verder

LIVE (20u45). Anderlecht gaat in La Louvière op zoek naar volgende ronde in Croky Cup
• Aftrap: 20u45 • 1/16de finales Croky Cup • Stade Communal du Tivoli • Ref: Kevin Van Damme
Lees verder

LIVE (21u30). Krijgt Eden Hazard speelgelegenheid tegen Osasuna?
• La Liga • Aftrap: 21u30 • Bernabeu • Eden Hazard aan de aftrap?
Lees verder

MULTILIVE BEKER (20u). Wat doen titelverdediger Genk en Gent? En welke ploegen zorgen voor een stunt?
• 16de finales Croky Cup • Genk trekt naar Winkel Sport, Gent moet aan de bak tegen Belisia • Seraing-STVV enige partij tussen eersteklassers • Verder nog: Kortrijk-Knokke, Dender-Eupen, Charleroi-Lommel, Lierse-OHL, Francs Borains - Beerschot
Lees verder

Soedanese premier Hamdok is weer thuis
De Soedanese premier Abdallah Hamdok, die door het leger werd afgezet, is sinds dinsdagavond weer thuis. Dat heeft een verantwoordelijke van het leger gemeld, en is later ook bevestigd door de diensten van de regeringsleider. Hij werd door het leger vastgehouden sinds de staatsgreep van maandag.
Lees verder

Zeker elf doden bij aan IS toegeschreven aanslag in oosten van Irak
Bij een aanslag die wordt toegeschreven aan de terreurgroep IS op een dorp in het oosten van Irak zijn gisteren zeker elf mensen omgekomen. Dat melden twee bronnen bij de plaatselijke veiligheidsdiensten.
Lees verder

IOC: "Nog 700 leden van Afghaanse olympische gemeenschap in gevaar"
Meer dan 300 leden van de Afghaanse olympische gemeenschap zijn de afgelopen weken in veiligheid gebracht. Maar meer dan 700 andere sporters zijn nog altijd in gevaar. Dat meldt het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dat de internationale gemeenschap oproept om hen bij te staan.
Lees verder

Brussels softwarebedrijf Sigma Conso overgekocht door Canadees durfkapitaalfonds Prophix
Het durfkapitaalfonds Fortino Capital heeft het Brusselse bedrijf Sigma Conso, dat software voor bedrijven ontwikkelt, doorverkocht aan de Canadese sectorgenoot Prophix. Dat bedrijf is zelf in handen van het Britse investeringsfonds HG. Dat is woensdag vernomen. Een overnamebedrag werd niet gecommuniceerd.
Lees verder

Schutter dodelijke schietpartij winkelcentrum Idaho overleden
De gewapende man die maandag twee mensen doodschoot in een winkelcentrum in Boise, in de Amerikaanse staat Idaho, is dinsdag (lokale tijd) in het ziekenhuis overleden, meldt de lokale tv-zender KBOI 2News. Voordat hij door de politie overmeesterd werd, had de schutter nog vijf anderen verwond, onder wie een politieagent. Zij zijn niet in direct levensgevaar.
Lees verder

Moederbedrijf Google overtreft verwachtingen met winst van 19 miljard in derde kwartaal
Google-moederbedrijf Alphabet heeft het derde kwartaal van dit jaar afgesloten met een winst van 18,9 miljard dollar (15,5 miljard euro), waar dat een jaar eerder 11,2 miljard dollar (zo'n 9,6 miljard euro) was. Alphabet verdiende vooral meer geld met zijn clouddiensten, terwijl ook de advertentie-inkomsten fors hoger uitvielen.
Lees verder

Premier: "Niet-ingeënte spelers toch welkom op Australian Open"
Niet-gevaccineerde tennissers mogen alsnog Australië binnenkomen om in januari deel te nemen aan de Australian Open, zei de Australische premier Scott Morrison woensdag tegen Seven News. Voorwaarde is wel dat ze een quarantaine van twee weken ondergaan.
Lees verder

Openbaar aanklager: dodelijk schot door Baldwin leidt mogelijk tot vervolgingen
Het is niet uitgesloten dat er mensen worden aangeklaagd voor hun rol in het recente incident waarbij de Amerikaanse acteur Alec Baldwin per ongeluk een cameravrouw doodschoot. Dat zegt de openbaar aanklager in Santa Fe County, waar de tragedie zich voltrok, tegen The New York Times.
Lees verder

WikiLeaks-oprichter Assange vandaag opnieuw voor de rechter in hoger beroep over uitlevering aan VS
De oprichter van WikiLeaks, de Australiër Julian Assange, staat vandaag en morgen in Londen weer voor de rechter over de vraag of hij aan de VS wordt uitgeleverd. In januari wees de Britse rechter het uitleveringsverzoek af omdat Assange zelfmoordneigingen zou hebben. De advocaten van de VS hebben beroep aangetekend en stellen dat de 50-jarige Australiër fysiek en mentaal uitstekend in staat is terecht te staan in de VS.
Lees verder