Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 oktober 2021

Football Talk. Amallah loopt spierscheur op - Clubleiding Union Berlijn aangevallen in Rotterdamse bar

HLN
Football Talk. Amallah loopt spierscheur op - Clubleiding Union Berlijn aangevallen in Rotterdamse bar
Selim Amallah liep tijdens de match tegen OHL een spierscheur op in het linker bovenbeen, dat liet Standard weten via een persmededeling. De geblesseerde middenvelder verliet de wedstrijd tegen OHL tijdens de rust. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel.
Lees verder

Gwyneth Paltrow: "Mijn zoon is er trots op dat ik vibrators verkoop"
Moses, de 15-jarige zoon van Gwyneth Paltrow (49) en Coldplay-zanger Chris Martin (44), is volgens zijn moeder trots op het feit dat zij via haar lifestylemerk Goop vibrators verkoopt. Dit vertelde de actrice aan Ellen DeGeneres tijdens een bezoek aan haar televisieshow.
Lees verder

Hoogrisicocontacten zullen vanaf nu enkel sms van contacttracers ontvangen
Hoogrisicocontacten van personen die een positieve coronatest hebben afgelegd, worden vanaf nu niet langer door de contacttracers opgebeld. In de plaats daarvan krijgen ze een sms waarin hen gevraagd wordt om zich te laten testen. Dat bevestigt Joris Moonens, woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

KOERS KORT. Omloop-winnaar Ballerini blijft twee jaar langer bij Deceuninck-Quick.Step
Davide Ballerini (27) koerst ook de komende seizoenen voor Deceuninck-Quick.Step (vanaf 2022 Quick.Step-Alpha Vinyl). De Italiaan verlengde z'n aflopende contract met twee jaar, tot eind 2023. Ballerini komt sinds begin 2020 uit voor de ploeg van Patrick Lefevere en won in februari dit jaar met de Omloop z'n eerste (semi-)klassieker.
Lees verder

Gordon herenigd met hond in Dubai: "Hij vindt het geweldig"
Gordon (53), bekend als jurylid bij 'K2 zoekt K3', is eindelijk herenigd met zijn hondje Toto. De zanger emigreerde zondag definitief naar Dubai, maar liet zijn hond later met een privéjet overvliegen.
Lees verder

Regering zet licht op groen voor stemrecht vanaf 16 jaar bij Europese verkiezingen
Bij de Europese verkiezingen van 2024 zullen jongeren vanaf 16 jaar kunnen gaan stemmen. Die afspraak stond al in het federale regeerakkoord en de ministerraad heeft donderdag het licht op groen gezet, zo meldt Groen, dat mee aan de kar heeft getrokken voor de hervorming.
Lees verder

Vrouw (65) die bij uit de hand gelopen burenruzie in elkaar werd geslagen overleden aan haar verwondingen
De 65-jarige vrouw die afgelopen vrijdag brutaal in elkaar werd geslagen in een appartementsgebouw in Kortrijk, is vanmorgen overleden. De dader is de 30-jarige zus van haar overbuur.
Lees verder

INTERVIEW. Nederlandse Julia uit 'K2 Zoekt K3' stoot door naar de studioshows: "Mensen zeggen dat ik op Klaasje lijk"
En toen waren ze nog met twaalf. Na de razend spannende 'bootcamp'-aflevering van vorige week zaterdag moesten Babette, Jemaima en Elise hun koffers pakken. Voor de overgebleven twaalf, waaronder ook de Nederlandse Julia, gaat het avontuur wel verder. "Dat golden ticket is het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen", klinkt het.
Lees verder

Bayern-coach Nagelsmann test positief op Corona en keert zonder team terug uit Portugal
Julian Nagelsmann, de trainer van de Duitse recordkampioen Bayern München, heeft positief getest op het coronavirus. Dat bevestigt het team via zijn sociale media. Nagelsmann zal apart van de ploeg terugkeren naar Duitsland en meteen in quarantaine gaan.
Lees verder

COLUMN. Gelein houdt een depressiedagboek bij. "Mijn grenzen zijn afgebakend met schrikdraad. Ertegen botsen is pijn hebben"
"Ik ben bezig met de blokjes van de omgevallen Jenga heel bewust, en vooral heel stevig, weer op te bouwen." Sinds onze collega Gelein (34) het etiket 'depressief' opgeplakt kreeg, houdt ze een dagboek bij. Voor de laatste keer deelt ze met ons hoe het met haar gaat. Gelein vertelt over haar laffe excuusmail, haar zoektocht naar zingeving, en hoe haar verdedigingsmechanisme zich soms tegen haar keert. "Bij huidige werk staat er 'freelance creative'. 'Die Momenteel Nauwelijks Werk Aanneemt, Noch Aangeboden Krijgt' zet ik er niet achter."
Lees verder

HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng?
Na een lange periode van stabiliteit, is het aantal coronabesmettingen in ons land de laatste weken opnieuw zienderogen gestegen. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten. De quarantaineregels liggen onder vuur. Verschillende stemmen in het onderwijsveld pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
Lees verder

Na negentien miskramen zet Cary baby van 6,4 kilo op de wereld
In Glendale (Arizona) is een vrouw bevallen van een baby van maar liefst 6,39 kilogram. De prestatie is des te opmerkelijker omdat Cary Patonai in het verleden met negentien miskramen af te rekenen kreeg. Tussendoor had ze met Devlen (10) en Everett (2) wel twee gezonde jongens op de wereld gezet.
Lees verder

België kleurt volledig rood op Europese coronakaart, zuiderse landen steeds groener
Vlaanderen krijgt vanaf vandaag een rode kleur op de Europese coronakaart waardoor België nu weer volledig rood kleurt. Vooral voor vakantiegangers kan dat eventuele gevolgen hebben, aangezien heel wat landen zich baseren op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding bij het bepalen van maatregelen voor inkomende reizigers.
Lees verder

Weg vrij voor veiling 5G-rechten volgend jaar: "Tijd voor concurrentie op telecommarkt"
De federale ministerraad heeft donderdag het licht op groen gezet voor de KB's die de weg vrijmaken voor de veiling van de 5G-rechten in ons land. Dat meldt minister van Telecom Petra De Sutter (Groen). Volgens haar zit het dossier nu in de laatste rechte lijn en kan de veiling plaatsvinden in het tweede kwartaal van volgend jaar.
Lees verder

Vijf Club Brugge-supporters voor onderzoeksrechter: man (42) uit Wetteren vrijgelaten onder strikte voorwaarden
Vijf verdachten van de aanval op Guido De Pauw (63), de voetbalsupporter van Manchester City die aangevallen werd op de snelwegparking langs de E40 na de match tegen Club Brugge, moeten vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Ondertussen raakte al bekend dat één man, een 42-jarige uit Wetteren, werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden.
Lees verder

Gamechanger in 'Belgium's Got Talent': juryleden krijgen voor het eerst een 'groeps-Golden Buzzer'
De audities zijn achter de rug en de beslissing is gevallen. Na 7 spectaculaire auditieweken zijn de 32 talenten bekend die doorstoten naar de ultieme studioshows. De komende 4 weken betreden telkens 8 talenten het podium. Zij zullen tot het uiterste moeten gaan om de kijker én de jury te verbluffen met hun act. Bovendien zijn ook de juryleden klaar om geschiedenis te schrijven: zij mogen voor de allereerste keer een gezamenlijke Golden Buzzer uitdelen tijdens de studioshows.
Lees verder

Open Vld dringt aan op juridisch kader voor tiny houses
Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld) dringt er bij minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op aan om op korte termijn een juridisch kader uit te werken voor alternatieve woonvormen, zoals bijvoorbeeld tiny houses. Nu is er nog een kluwen aan regels en is het bijvoorbeeld niet mogelijk om je te domiciliëren in een tiny house. Volgens minister Diependaele is er binnen de regering afgesproken om tegen het einde van de legislatuur een globaal plan voor alle nieuwe woonvormen uit te werken.
Lees verder

Zelfstandigen krijgen recht op tien dagen rouwuitkering
Zelfstandigen krijgen binnenkort recht op een rouwuitkering wanneer een gezinslid overlijdt. De ministerraad heeft daarvoor een koninklijk besluit goedgekeurd, meldt minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR).
Lees verder

Vikingen zetten exact 1.000 jaar geleden als eerste Europeanen voet aan wal in Amerika, lang voor Columbus
Exact 1.000 jaar geleden, in 1021, waren Vikingen uit Groenland al als eerste Europeanen aanwezig in Noord-Amerika, lang voor Columbus in 1492. Nieuw archeologisch onderzoek van de Nederlandse Rijksuniversiteit Groningen, gepubliceerd in Nature, heeft die datum nu heel precies kunnen bepalen.
Lees verder

Moskou sluit niet-essentiële winkels, cafés en restaurants wegens coronavirus
Moskou voert op 28 oktober weer een lockdown in. Alle niet-essentiële winkels, cafés en restaurants moeten dicht, behalve zaken waar basisbehoeften worden verkocht zoals supermarkten en apotheken. Burgemeester Sergej Sobjanin heeft de maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan afgekondigd.
Lees verder