Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 oktober 2021

FLASHBACK. Na hallucinante beelden uit Leuven: ook onder meer brug in Brugge maakte al meerdere keren bijna slachtoffers

HLN
FLASHBACK. Na hallucinante beelden uit Leuven: ook onder meer brug in Brugge maakte al meerdere keren bijna slachtoffers
Hallucinante beelden uit Leuven gisteren: een gezin reed halverwege een openstaande brug op de Vaartkom op, waarna de brug omhoog ging en hun wagen achterwaarts naar beneden tuimelde. Een ongelofelijk tafereel, maar wel iets wat bij heel wat Bruggelingen alvast een belletje doet rinkelen. In het verleden waren er namelijk al meerdere gelijkaardige incidenten op de Scheepsdalebrug. En ook elders kwamen mens (en dier) al vast te zitten op ophaalbruggen.
Lees verder

Dejan Veljkovic (50) bepleit deal als spijtoptant bij rechters: "Ik ben niet de spilfiguur van de voetbalfraude. Bestuurders hebben systeem bedacht"
Voor het eerst sinds lange tijd heeft voetbalmakelaar Dejan Veljkovic (50) zich in het publiek vertoond. Vanmorgen was hij namelijk aanwezig op het Antwerpse hof van beroep waar zijn deal als spijtoptant in de voetbalfraude besproken werd. Een tiental advocaten van voetbalclubs die beweren slachtoffer te zijn van de fraude, waren aanwezig. Veljkovic zelf was combattief, hij heeft er genoeg van om als "spilfiguur" te worden afgeschilderd.
Lees verder

Dit jaar geen halloweenviering aan Witte Huis, president Biden en first lady niet thuis door zakenreis
Aan het Witte Huis in Washington zullen dit jaar geen halloweenfeestelijkheden plaatsvinden. Normaal gezien is de presidentswoning een traditionele tussenstop voor kinderen die op 'trick or treat'-tocht gaan, maar dat zal komende zondag dus niet het geval zijn. Zo zijn president Joe Biden en first lady Jill Biden niet thuis op de feestdag, maar is het paar op zakenreis in Rome.
Lees verder

3 studenten opgepakt in India omdat ze supporterden voor Pakistan tijdens de wereldbeker
De Indische politie heeft drie Pakistaanse studenten opgepakt omdat ze de overwinning van Pakistan tegen India aan het vieren waren. De politie meldde dat de studenten "anti-Indische" en "pro-pakistaanse" liedjes zongen tijdens de wereldbeker cricket. De jongeren zijn nu beschuldigd voor het "promoten van vijandschap en cyberterrorisme".
Lees verder

Wordt renoveren binnenkort verplicht? Zoveel kosten de ingrepen waar je het meest mee bespaart
De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) pleit voor een verplichte renovatie na de aankoop van een woning. Het is één van de voorstellen om de Vlaamse uitstoot in één klap fors te verlagen. Met welke ingrepen kan je het meeste energie besparen? En hoeveel zal dat kosten? Bouwsite Livios zocht het voor je uit.
Lees verder

Wordt renoveren binnenkort verplicht? Met deze ingrepen bespaar je het meeste energie
De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) pleit voor een verplichte renovatie na de aankoop van een woning. Het is één van de voorstellen om de Vlaamse uitstoot in één klap fors te verlagen. Met welke ingrepen kan je het meeste energie besparen? En hoeveel zal dat kosten? Bouwsite Livios zocht het voor je uit.
Lees verder

De wereld van Erica Meiland stortte in na de outing van Martien: "Ik dacht écht 'ik ga die man vermoorden'"
In de chaos van de Meilandjes blijft Erica Renkema (57) altijd de rust zelve. Maar schijn bedriegt. "Zonder mijn pillen zou ik er even opgefokt bij lopen en iemand op de bek willen slaat als er iets fout gaat", zegt ze. De echtgenote van Martien Meiland (60), die deze week haar biografie uitbrengt, vertelt in dit exclusieve gesprek over haar bewogen jeugd, Martiens outing, haar libido en de frustraties rond haar meest recente relatie. "Ik ben een fitte vrouw, hé, wat moet ik met zo'n man?"
Lees verder

Dag van de waarheid voor 3M: waarrond draait het dossier?
Vandaag is de dag van de waarheid voor 3M. Als het chemiebedrijf op de hoorzitting in het Vlaams Parlement vandaag geen klare wijn schenkt, laat minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) de productie stilleggen. Waarrond draait het hele dossier alweer?
Lees verder

Spoorloze Syriëstrijder Hicham Chaib veroordeeld tot levenslang en verlies Belgische nationaliteit
Het Antwerpse hof van assisen heeft Hicham Chaib na een uur beraadslaging bij verstek veroordeeld tot de levenslange opsluiting voor een terroristische moord in Syrië. Het voormalige kopstuk van Sharia4Belgium wordt ook vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank en verliest zijn Belgische nationaliteit.
Lees verder

Europa kleurt plots veel oranjer en roder op nieuwe coronakaart: Brussel en Wallonië nu zelfs donkerrood
Europa is plots veel oranjer en roder ingekleurd op de nieuwe coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Alleen in Spanje en Italië is nog groen te bespeuren. Ook België deelt in de klappen: Brussel en Wallonië gaan van rood naar donkerrood.
Lees verder

Belgisch economie heeft coronadip verwerkt: economische activiteit hoger dan voor coronacrisis
De Belgische economie is in het derde kwartaal met 1,8 procent gegroeid. Dat blijkt uit een eerste schatting van de Nationale Bank (NBB). Het niveau van economische activiteit van voor de coronacrisis is intussen bereikt en overstegen, luidt het.
Lees verder

Scholen in New York verbieden 'Squid Game'-kostuums met Halloween: "Ongepast"
Diverse scholen in New York hebben kinderen verboden om met Halloween verkleed te gaan in kostuums gebaseerd op de Koreaanse serie 'Squid Game'. Volgens CBS News zijn er zeker drie scholen die het verbod hebben afgekondigd vanwege de vermeende gewelddadige boodschap die de serie zou uitdragen.
Lees verder

"Barcelona bereikt akkoord over terugkeer Xavi"
Het lijkt een kwestie van tijd alvorens FC Barcelona clublegende Xavi aankondigt als nieuwe hoofdcoach. Volgens Spaanse media bereikte de club al een persoonlijk akkoord met de Spanjaard om de ontslagen Ronald Koeman op te volgen.
Lees verder

Online verpakkingsvrije supermarkt uit Nederland 'Pieter Pot' komt naar België
Het Nederlandse bedrijf 'Pieter Pot', een online supermarkt die beweert verpakkingsvrij te zijn, is nu ook in ons land actief. Pieter Pot levert producten zoals pasta, kruiden en ontbijtgranen aan huis in glazen potten of flessen met statiegeld en dus zonder verpakkingsafval. Al 8.000 Belgen schreven zich in op een wachtlijst om meteen klant te kunnen worden.
Lees verder

Na de overstromingen van deze zomer: natuurrampen maken brandverzekering duurder
De verzekeringssector is er voorstander van om vier jaar lang een "kleine" bijpremie te vragen aan iedereen die een brandverzekering heeft. Dat bedrag zou dan in een overheidsfonds worden gestopt om daarmee de schade na nieuwe natuurrampen te betalen. Na die periode zou de sector zelf voldoende moeten gewapend zijn om het beheer over te nemen, zegt gedelegeerd bestuurder Hein Lannoy van de federatie van verzekeringsondernemingen Assuralia.
Lees verder

Lierse-fan (89) die gisteren tijdens bekervoetbal werd gereanimeerd, is overleden
De fan die gisteren tijdens het bekerduel tussen Lierse en OH Leuven gereanimeerd werd, is later op de avond overleden. Dat meldt Lierse vandaag. De toestand van de supporter die in Denderleeuw werd gereanimeerd, is wél stabiel.
Lees verder

Prijzen stegen voorbije 13 jaar nog nooit zo snel: inflatie naar recordcijfer
De inflatie is in oktober gestegen tot 4,16 procent. Dat meldt de FOD Economie. Het gaat om het hoogste niveau sinds oktober 2008, toen de inflatie 4,72 procent bedroeg.
Lees verder

De eerste kussen zijn een feit in 'Temptation Island: Love or Leave'
In 'Temptation Island: Love or Leave' kiezen sommige kandidaten nu echt voor een diepere connectie. De eerste intieme kussen tussen Nico en Laure en tussen Donna en Jimi zijn dan ook een feit. "Ik zat recht in haar ogen te kijken en kon het niet stoppen. Ik moest haar gewoon kussen."
Lees verder

Met samengeknepen billen: nieuwe beelden tonen hoe auto met Leuvens gezin van brug schuift en tuimelt
Er zijn nieuwe beelden opgedoken van het hallucinante incident woensdagnamiddag op een brug aan de Vaartkom in Leuven. Op de nieuwe beelden is te zien hoe de brug met het kleine rode autootje erop traag de lucht in gaat, tot op het punt dat de wagen het niet meer houdt. De auto met het Leuvense gezin bolt naar achter en tuimelt achterwaarts op zijn dak.
Lees verder

Worden de snuggie, de slanket, de oodie en de onesie onze beste vrienden nu verwarmen zo duur is?
Je las het al tot vervelens toe: de energieprijzen rijzen de pan uit. Dan maar de thermostaat een paar graden lager zetten – en je best doen om geen kou te lijden. Misschien wordt 2021 daarom het jaar van de snuggie, de plaid met mouwen. Kwestie van zo weinig mogelijk je warme cocon te moeten verlaten. Of ben jij meer een oodie-type?
Lees verder