Doorgaan naar hoofdcontent

Familie Evenepoel emotioneel bij aankomst Ronde van Lombardije: “Geen fysieke zege voor Remco, wel een mentale over...

HLN
Familie Evenepoel emotioneel bij aankomst Ronde van Lombardije: "Geen fysieke zege voor Remco, wel een mentale overwinning"
De cirkel is rond voor Remco Evenepoel en zijn familie. Iets meer dan een jaar na zijn zware val kwam hij vandaag als 19de over de meet in de Ronde van Lombardije. "Dit is geen fysieke zege , maar vooral een mentale overwinning", aldus vader Patrick, mama Agna en vriendin Oumi.
Lees verder

Twee uur aanschuiven voor burger in Plopsaland De Panne: "Ging voor geen meter vooruit"
Een pretparkbezoeker stuurt ons beelden van een lange wachtrij aan de Piratengrill van Plopsaland De Panne. Bart E. zegt dat hij maar liefst twee uur moest aanschuiven, en wijt dat aan het "bijzonder slechte management van het horecateam". "Er was vier à vijf man aanwezig en er lagen ongeveer drie burgers per keer op een gigantische bakplaat", zegt hij. "Dat ging dus voor geen meter vooruit."
Lees verder

Dan toch geen overwinning voor Tsjechische premier Babis bij parlementsverkiezingen
De Tsjechische premier Andrej Babis is dan toch niet de winnaar van de parlementsverkiezingen in Tsjechië geworden. Dat blijkt uit de bijna volledige resultaten. Eerder leek de populistische partij van premier Babis op weg naar een (nipte) overwinning. Maar nadat meer dan 99,9 procent van de stemmen was geteld, behaalde de centrumrechtse alliantie Spolu ("Samen") 27,7 procent van de stemmen. De partij van Babis haalde 27,2 procent van de stemmen binnen.
Lees verder

Nog geen witte rook: regeringstop vergadert morgen voort over begroting
Premier Alexander De Croo en de topministers hebben tot ongeveer 19.45 uur vergaderd over de begroting 2022. De gesprekken gaan morgen voort. Om 12 uur gaan de betrokken partijen opnieuw aan de slag. De regeringstop zat vandaag sinds 12 uur samen.
Lees verder

Luis Enrique predikt "nederigheid" en "kalmte" in aanloop naar finale tegen Frankrijk, Torres onzeker
In aanloop naar de finale van de Nations League tegen Frankrijk, volgens Spaans bondscoach Luis Enrique "het beste landenteam op individueel vlak", houdt la Roja er een "nederige" houding op na en leven de Spanjaarden op ontspannen voet toe naar zondag. "We zijn hongerig"
Lees verder

Xavier Siméon kroont zich in Tsjechië tot wereldkampioen FIM EWC
Xavier Siméon (Suzuki GSXR 1000) heeft zich in het Tsjechische Most verzekerd van de wereldtitel in het uithoudingskampioenschap FIM EWC, samen met zijn Franse teamgenoten Gregg Black en Sylvain Guintoli.
Lees verder

"Geloven jullie nog in ons?": Yannick Carrasco draait de rollen om tijdens persbabbel
Opvallende passage tijdens de persbabbel van Yannick Carrasco, in aanloop naar de wedstrijd van morgen tegen Italië. De flankspeler, die nog scoorde tegen Frankrijk, kreeg de vraag of hij en zijn ploegmaats nog geloven dat ze wereldkampioen kunnen worden, volgend jaar in Qatar. "Wij geloven altijd in onszelf", klonk het, waarna hij de rollen even omdraaide: "Geloven jullie nog in ons?", zo vroeg hij aan de verzamelde media. "Want na de nederlaag tegen Frankrijk hebben wij toch wat het gevoel dat jullie niet meer in ons geloven.
Lees verder

Football Talk. Danjuma dan toch bij Nederlandse selectie gehaald door Van Gaal - Prevljak scoort voor Bosnië
Arnaut Danjuma Groeneveld (ex-Club Brugge) is door bondscoach Louis van Gaal bij de selectie van Oranje gehaald. De aanvaller van Villarreal vervangt PSV'er Cody Gakpo, die het trainingskamp van het Nederlands elftal heeft verlaten. Gakpo heeft klachten die passen bij een hersenschudding, aldus de KNVB.
Lees verder

Bart Swings wint testwedstrijd op 3.000 meter in Inzell
Bart Swings heeft tijdens internationale testwedstrijden in het Zuid-Duitse schaatsoord Inzell de 3000 meter gewonnen. Met 3:41.356 verwees Swings de Pool Zbigniew Brodka (3:46.343) en Haralds Silovs uit Letland (3:47.494) nadrukkelijk naar de tweede en derde plaats.
Lees verder

Lefevere ziet mogelijke reden voor mindere prestatie Evenepoel: "Als hij koerst, is het altijd zonder 'limits'. Dan kan je moe worden"
Het is tegengevallen. De Ronde van Lombardije blijkt voorlopig te hoog gegrepen voor Remco Evenepoel (21). "Vijf slechte minuten" bij het ingaan van de finale kwamen hem duur te staan. Een domper, jazeker, maar geen drama. Patrick Lefevere stuurt zijn renner met een goeie score op het rapport de winter in. "Na alles wat hij heeft meegemaakt dit jaar heeft hij er toch nog iets moois van gemaakt."
Lees verder

Simon Mignolet betaalt evenveel RSZ als een gewone bediende: daarom staan voetballers op de agenda van de begrotingsonderhandelingen
Club Brugge-doelman Simon Mignolet heeft met 3,4 miljoen euro het hoogste brutojaarsalaris in de Jupiler Pro League maar betaalt elke maand amper 900 euro aan RSZ-bijdragen. Dat is evenveel als een bediende met een bescheiden maandloon van 2.500 euro. Die discrepantie is een symbooldossier op de begrotingsonderhandelingen. Op MR na willen alle partijen hervormingen, maar wat gebeurt er als het gunstregime in één keer wordt afgeschaft? "Dan verlies je alle spelers aan het buitenland en blijf je hier zitten met een erg matige Mickey Mouse-competitie", zegt sporteconoom Trudo Dejonghe (KU Leuven).
Lees verder

Oostenrijkse regeringsleider Kurz treedt af na corruptieschandaal
Achtervolgd door beschuldigingen van corruptie, maakt de Oostenrijkse regeringsleider Sebastian Kurz vanavond zijn aftreden bekend, melden Oostenrijkse media. De coalitiepartner in zijn regering, de Groenen, willen niet meer met de bondskanselier verder. Een minister uit het kabinet, Alexander Schallenberg, zou Kurz gaan opvolgen.
Lees verder

Taliban vragen om vrijgave fondsen bij eerste overleg met VS
De Verenigde Staten hebben in de Qatarese hoofdstad Doha voor het eerst sinds de terugtrekking uit Afghanistan in persoon overleg gevoerd met een delegatie van de taliban, de huidige machthebbers. Die vroegen om de vrijgave van Afghaanse tegoeden, zei minister van Buitenlandse Zaken Amir Chan Motaki volgens Afghaanse media. Na de machtsovername in augustus werd ongeveer 9 miljard dollar aan banktegoeden in het buitenland bevroren.
Lees verder

Duizenden mensen op straat in Rome tegen verplichte coronapas op werkvloer
Enkele duizenden mensen hebben zaterdag in het centrum van Rome geprotesteerd tegen de beslissing van de regering om vanaf 15 oktober het gebruik van de coronapas uit te breiden en ook te verplichten op het werk.
Lees verder

Football Talk. Danjuma dan toch bij Nederlandse selectie gehaald door Van Gaal - U19 winnen wél van Frankrijk
Arnaut Danjuma Groeneveld (ex-Club Brugge) is door bondscoach Louis van Gaal bij de selectie van Oranje gehaald. De aanvaller van Villarreal vervangt PSV'er Cody Gakpo, die het trainingskamp van het Nederlands elftal heeft verlaten. Gakpo heeft klachten die passen bij een hersenschudding, aldus de KNVB.
Lees verder

KMI waarschuwt komende nacht voor mistvorming: zicht lokaal beperkt tot minder dan 200 meter
Tijdens het tweede deel van de nacht van zaterdag op zondag kan er op veel plaatsen mist gevormd worden. Het zicht kan verminderd worden tot minder dan 500 meter en lokaal zelfs minder dan 200 meter. Dat zegt het KMI.
Lees verder

IN BEELD. Cosplayers naar New York voor eerste Comic Con sinds corona
Tienduizenden fans van superheldenfilms, strips, anime en videogames zijn afgezakt naar New York City voor de eerste 'Comic con' sinds de uitbraak van het coronavirus.
Lees verder

Zo gaat het twee jaar later met baby Pia: "Ze gaat een heel mooie toekomst tegemoet"
Zolgensma, het peperdure medicijn dat in Vlaanderen bekend werd door de enorme SMS-actie voor baby Pia, wordt terugbetaald in België. Intussen is Pia al geen baby meer, ze is nu kleuter Pia - een echte babbelkous volgens mama Ellen De Meyer - en gaat sinds vorige maand naar school. "Ze vindt het er geweldig en doet het er heel erg goed."
Lees verder

Franse agenten laten migranten ongehinderd Kanaal oversteken, terwijl minister België met de vinger wijst
De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin heeft vandaag bij een bezoek aan Loon-Plage nabij de Noord-Franse stad Duinkerke ons land opgeroepen om de controles aan de Belgische-Franse grens op te voeren. In de afgelopen dagen staken honderden migranten het Kanaal over. Volgens Darmanin komt de "helft van het aantal migranten" dat vanuit Calais of Duinkerken de oversteek wil wagen "via België".
Lees verder

WK-KWALIFICATIES. Eupen-spits Prevljak bezorgt Bosnië en Herzegovina drie punten - Yaremchuk van goudwaarde voor Oekraïne
Terwijl in Italië de Nations League stilaan z'n ontknoping kent, worden in de rest van de wereld kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2022 in Qatar afgewerkt. Een overzicht.
Lees verder