Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 oktober 2021

Enquête: “Kwart bevraagde jongeren klopte reeds aan bij OCMW”

HLN
Enquête: "Kwart bevraagde jongeren klopte reeds aan bij OCMW"
Meer dan een kwart van de jonge Belgen (jonger dan 30) die deelnamen aan een enquête die gevoerd werd door onderzoeksinstituut Indiville heeft al aangeklopt bij het OCMW. Drie op de tien geven aan al armoede te hebben gekend, een derde heeft regelmatig minder plezier door geldzorgen.
Lees verder

CD&V wil meer financiële ademruimte voor wie partner verliest
Regeringspartij CD&V wil meer financiële ademruimte voor wie een partner verliest. Kamerfractieleider Servais Verherstraeten dient een wetsvoorstel in om het maximumbedrag dat de langstlevende echtgenoot van de gemeenschappelijke rekening mag halen op te trekken en om de regeling open te stellen naar wettelijk samenwonenden.
Lees verder

Parlementaire commissie VS wil Steve Bannon voor de rechter brengen voor minachting van het Congres
De commissie van het Amerikaanse Congres die onderzoek voert naar de bestorming van het Capitool in januari, wil de vroegere raadgever van Donald Trump voor de rechter brengen. De commissie nam unaniem een resolutie aan waarin ze Bannon beschuldigt van minachting van het Congres, omdat hij vorige week geweigerd had te getuigen. De resolutie gaat nu naar het door de Democraten gecontroleerde Huis van Afgevaardigden, die moet beslissen of het dossier wel degelijk wordt overgemaakt aan de rechtbank.
Lees verder

COLUMN. Cesar Casier, niet De Slimste Mens ter Wereld en ook niet de gelukkigste
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Cesar Casier.
Lees verder

Waar blijft het album van Milow? "Even een langere aanloop"
Het geduld van de Milow-fans wordt op de proef gesteld. Hij heeft een wat langere aanloop nodig, maar z'n nieuwe album komt er zeker volgende lente. Dat verklapt hij aan Desna en Senne. Gelukkig is er nu al de gloednieuwe single: 'Delorean'. Wat het verhaal achter die titel is, vertelt hij in een nieuwe Showbits Video en meteen kondigt Milow ook een nieuwe tour aan, waarbij hij ons land niet over het hoofd zal zien.
Lees verder

Waar blijft het album van Milow? "Even een langere aanloop"
Het geduld van de Milow-fans wordt op de proef gesteld. Hij heeft een wat langere aanloop nodig, maar z'n nieuwe album komt er zeker volgende lente. Dat verklapt hij aan Desna en Senne. Gelukkig is er nu al de gloednieuwe single: 'Delorean'. Wat het verhaal achter die titel is, vertelt hij in een nieuwe Showbits Video en meteen kondigt Milow ook een nieuwe tour aan, waarbij hij ons land niet over het hoofd zal zien.
Lees verder

Zij gaan de strijd aan in 'BV Darts': "Ik dacht het snel te leren, maar dat viel lelijk tegen"
Het was decennialang enkel een Engelse kroegensport. Maar sinds 'Dancing Dimi' een plaats aan de top afdwong, is darts hot in Vlaanderen. Enter 'BV Darts' op VTM 2. Negen bekende Vlamingen hebben zich in het grootste geheim maandenlang voorbereid. Ze kregen ook een roepnaam, kozen een strijdlied en werden vereeuwigd op een 'dartsschild'. Maak kennis met onder andere The Engine, The White Walker, G.I. Jinnih en Dart Vader.
Lees verder

"Facebook is van plan van naam te veranderen"
Facebook is van plan het bedrijf volgende week een nieuwe naam te geven. Dat meldt de doorgaans welingelichte techwebsite The Verge. Facebook-baas Mark Zuckerberg zal de naamsverandering toelichten tijdens de jaarlijkse Connect-conferentie van het bedrijf, die dit jaar op 28 oktober wordt gehouden.
Lees verder

Influencer Raphaëlla Deuringer & topvoetballer Dante Vanzeir zijn de Vlaamse Posh en Becks: "Maar noem me alsjeblief geen WAG"
Van de groene grasmat naar de rode loper. De Vlaamse showbizz is met profvoetballer Dante Vanzeir en influencer Raphaëlla Deuringer een onvervalst powerkoppel rijker. Als stel de vaderlandse evenknie van David en Victoria Beckham, maar dan zonder kapsones of divagedrag. "Raphie is een intelligente vrouw die weet wat ze wil, en geen wandelend cliché. Anders zou het niet lukken tussen ons."
Lees verder

Influencer Raphaëlla Deuringer veroverde topvoetballer Dante Vanzeir: "Maar noem me alsjeblief geen WAG"
Van de groene grasmat naar de rode loper. De Vlaamse showbizz is met profvoetballer Dante Vanzeir (23) en influencer Raphaëlla Deuringer (22) een powerkoppel rijker. Als stel de vaderlandse evenknie van David en Victoria Beckham, maar dan zonder kapsones of divagedrag. Tijd voor een kennismakingsgesprek over hun relatie, vooroordelen en littekens uit het verleden. "Raphie is geen wandelend cliché. Anders zou het niet lukken tussen ons."
Lees verder

Inwoners Oudsbergen moeten opnieuw mondmasker dragen en contacten beperken
De inwoners van Oudsbergen moeten de komende tien dagen hun sociale contacten beperken en krijgen het advies om op drukke plaatsen en binnen het mondmasker opnieuw te dragen, dus ook op plaatsen waar het nu niet meer verplicht is. Dat maakte burgemeester Marco Goossens (CD&V) van Oudsbergen dinsdagavond bekend. Maandag bleek dat de gemeente geconfronteerd werd met een razendsnelle stijging van het aantal coronabesmettingen.
Lees verder

De kameraadschap is groot: Mbappé en Messi gunnen elkaar strafschop, al kan het contrast in afwerking niet groter zijn
Opvallend moment in PSG-Leipzig tussen twee wereldsterren. Kylian Mbappé ging tegen de grond, de Argentijnse scheidsrechter Guida zag er een strafschop in - een heel lichte overtreding. Maar Mbappé zette zich niet zélf achter de bal. Hij wees met het vingertje naar Lionel Messi - híj was de man voor die klus. Messi deed het enig mooi: met een perfect uitgevoerde 'panenka' stond het 3-2. Een magisch moment van 'de Vlo'.
Lees verder

OVERZICHT. Alle cijfers blijven stijgen: elke dag gemiddeld 79 nieuwe ziekenhuisopnames
Het aantal coronabesmettingen blijft verder toenemen, en ook de ziekenhuisopnames en het gemiddeld aantal overlijdens blijven stijgen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Vorige week vrijdag werden maar liefst 4.149 nieuwe gevallen geregistreerd, dat is het hoogste aantal sinds begin mei.Experts waarschuwen dan ook voor het begin van een nieuwe besmettingsgolf.
Lees verder

Vandaag is het 25 jaar geleden dat Witte Mars door Brussel trok
"Wit zal onze kleur zijn, het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen, van de verraden onschuld, maar ook van de geweldloosheid." Zo klonk het 25 jaar geleden in een persbericht voor de Witte Mars in Brussel. Ruim 300.000 Belgen trokken op 20 oktober 1996 in stoet door de straten van de hoofdstad na het losbarsten van de zaak-Dutroux. De betogers kwamen op straat voor een beter werkend gerecht en voor een betere bescherming van onze kinderen. Koningin Mathilde woont vandaag in Brussel de herdenking van de vijfentwintigste verjaardag van de Witte Mars bij.
Lees verder

Queen Elizabeth slaat 'Oldie of the Year'-award af: "Je bent zo oud als je je voelt"
De organisator van 'The Oldie of the Year'-award dacht Queen Elizabeth met haar aanstaande platinajubileum als monarch te onderscheiden, maar de 95-jarige koningin heeft 'beslist maar vriendelijk' bedankt voor de eer. De reden? Ze denkt niet dat ze aan de criteria voldoet. "Je bent zo oud als je je voelt."
Lees verder

Wisselend tot zwaarbewolkt met lichte regen
Woensdag wordt wisselend tot zwaarbewolkt met wat lichte regen of enkele buien. De opklaringen kunnen in de namiddag breder worden in het noordwesten. Het blijft nog zacht met maxima tussen 14 en 19 graden. Dat verwacht het KMI.
Lees verder

N-VA wil personeelstekort in zorgsector bekampen met noodingrepen zoals het inschakelen van gepensioneerden of studenten
Om het nijpende tekort aan handen in de (woon)zorgsector op te vangen, stelt N-VA een aantal tijdelijke noodmaatregelen voor. In een conceptnota stelt Vlaams parlementslid Lorin Parys onder meer voor de normen te versoepelen zodat bijvoorbeeld ook mensen met andere kwalificaties kunnen ingezet worden. Daarnaast stelt hij ook voor thuisverpleegkundigen, gepensioneerden en studenten in te schakelen. Rond 7.30 uur geeft Lorin Parys meer uitleg bij het voorstel bij HLN LIVE.
Lees verder

3M schikt in VS voor 98 miljoen dollar in dossier rond vervuiling Tennessee River
Chemiebedrijf 3M is ermee akkoord gegaan 98,4 miljoen dollar (84,6 miljoen euro) te betalen in het kader van een schikking in het dossier rond de vervuiling met chemicaliën van de Tennessee River. Dat meldt persagentschap Reuters. Het bedrijf is ook in ons land in opspraak vanwege de PFAS-verontreiniging in de buurt van de fabriek in Zwijndrecht.
Lees verder

De nor of de Ballon d'Or? Vandaag begint rechtszaak van 'sextape'-affaire, Karim Benzema riskeert tot vijf jaar cel
Na meer dan zes jaar wachten begint vandaag in Versailles het proces van de zogenaamde 'sextape'-affaire rond de Franse ex-international Mathieu Valbuena. Onder de zes beklaagden: Karim Benzema (33), steraanvaller van Real Madrid en Les Bleus. Hoe zit het schandaal precies weer in elkaar? Waar wordt Benzema van beschuldigd en wat hangt hem boven het hoofd? De zaak komt alvast erg ongelegen. Eindelijk die schone lei, of het imago toch voorgoed besmeurd?
Lees verder

Bekijk hier de eerste trailer van 'Ritueel', de nieuwste film van Hans Herbots
Na de succesvolle internationale series 'Riviera' en 'The Serpent', maakte Hans Herbots terug een film in zijn thuisland. De bloedstollende trailer van zijn nieuwe bioscoopfilm, 'Ritueel', voert je meteen mee in een intense thriller die onder je vel kruipt.
Lees verder