Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 oktober 2021

Elise Mertens bereikt “samen met draak” halve finales van dubbelspel in Indian Wells

HLN
Elise Mertens bereikt "samen met draak" halve finales van dubbelspel in Indian Wells
Elise Mertens heeft zich samen met de Taiwanese Hsieh Su-Wei geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het prestigieuze WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8.150.470 dollar).
Lees verder

Opklaringen en wolken wisselen elkaar vandaag af, soms valt hier en daar een bui
Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af en vallen er hier en daar enkele buien. In de namiddag blijft het nagenoeg droog over de westelijke landshelft, maar over het oosten blijft de kans op een paar buitjes nog bestaan. De maxima liggen tussen 9 en 12 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 12 en 15 graden elders. De wind waait eerst zwak uit westelijke richting en later soms matig uit het noordwesten. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Roland Duchâtelet: "De overheid zal net mínder belastingen innen"
Geen goed idee. Dat is, kort samengevat, wat Roland Duchâtelet denkt over het plan van de regering 30 miljoen euro extra aan sociale bijdragen te zoeken in het voetbal. Omdat het zowel voor de clubs als voor de overheid op lange termijn verlieslatend zal zijn.
Lees verder

'Helden van Hier: Politie Oostende' brengt eerbetoon aan overleden motorrijder Nick Campe
De politie van Oostende uit 'Helden van Hier' brengt deze week een eerbetoon aan de overleden politie-inspecteur en motard Nick Campe. Hij kwam op 4 oktober tragisch om het leven tijdens een trainingsrit. In de aflevering van deze week, die voor zijn ongeluk werd opgenomen, leidt hij twee nieuwe motorrijders op.
Lees verder

Straffe levensverhaal van bokser Ismaïl verfilmd in 'Cool Abdoul': "Ik heb tot vorig jaar de prijs moeten betalen voor mijn verleden"
"Ik ben neergestoken, heb vier kogels overleefd en zat meermaals in de gevangenis. Maar als mijn levensverhaal een ding aantoont, is het wel dat het nooit te laat is om te veranderen." En dus stemde voormalig topbokser Ismaïl Abdoul toe om z'n leven te laten verfilmen in 'Cool Abdoul'. De Vlaams-Marokkaanse acteur Nabil Mallat, bekend van 'Patser', kreeg niet alleen de hoofdrol, maar hield aan het project ook een boezemvriend over. "Hij is niet de hersenloze idioot waarvoor hij in het verleden versleten werd."
Lees verder

OVERZICHT. Aantal overlijdens door corona toegenomen tot bijna 10 per dag
De coronacijfers in ons land blijven relatief stabiel. Dat blijkt woensdag uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddelde aantal besmettingen gaat met 10 procent omhoog tot 2.095 per dag en het gemiddelde aantal overlijdens met 16 procent tot bijna 10 per dag. Het aantal ziekenhuisopnames is dan weer met 6 procent gedaald, tot gemiddeld 56 per dag. Het reproductiegetal ligt op 0,98, wat betekent dat de epidemie aan kracht verliest.
Lees verder

Cobbaut, basisspeler bij Parma: "Buffon geeft vaak goede raad, helaas wel in het Italiaans"
La vita è bella voor Elias Cobbaut (23). Van een zijspoor op Anderlecht naar de basis bij de Italiaanse traditieclub Parma Calcio 1913. "Ik wilde liefst weg uit België."
Lees verder

Turkse is met 2,15 meter grootste vrouw ter wereld
Een 24-jarige Turkse vrouw is door Guinness World Records uitgeroepen tot grootste vrouw ter wereld. Rumeysa Gelgi is 215,16 centimeter groot.
Lees verder

Harde taferelen in 'Axel Gaat Binnen': kleine Marie-Lou kent elke stap van het doktersonderzoek
Vanavond gaat Axel Daeseleire binnen in de afdeling kinderoncologieontmoet van het UZA. Daar ontmoet hij onder meer Gianni en zijn papa Jerry. De jongeman vecht tegen een hersentumor, maar staat heel positief in het leven en heeft een heel goede band met zijn papa. Jerry scheerde, net als de neven en nonkel, zijn haar af uit solidariteit met zijn zieke zoon.
Lees verder

Sanda Dia kreeg ook klappen: "Aantal verwondingen duiden op stomp geweld"
Student Sanda Dia is gestorven aan een acuut hersenoedeem, als gevolg van een overdosis zout, aldus drie onafhankelijke gerechtsdeskundigen gisteren op het Reuzegom-proces. Opmerkelijk: tijdens de autopsie werden ook kneuzingen ontdekt, die wijzen op het gebruik van geweld.
Lees verder

Geen schachtenverkoop per opbod meer aan KU Leuven: "Dood van Sanda Dia doet ons anders naar deze praktijken kijken"
Er worden vanaf dit academiejaar geen schachten meer per opbod verkocht in studentenstad Leuven. Dat staat in het aangescherpte doopcharter. Het merendeel van de studentenclubs heeft zijn handtekening al gezet en LOKO hoopt dat de ontbrekende krabbels snel zullen volgen.
Lees verder

Leuven past doopcharter aan: schachtenverkoop behoort definitief tot het verleden
De verkoop per opbod van nieuwe studenten - de zogenaamde schachtenverkoop - wordt in Leuven definitief afgeschaft. Dat staat in het nieuwe doopcharter, dat werd ondertekend door de Leuvense studentenkringen, alle Leuvense hogescholen en universiteiten, het stadsbestuur en de politie. In de plaats komen alternatieven, zoals de toewijzing van een ouderejaarspeter of -meter.
Lees verder

Ruim 35 procent van de tennisspelers is nog niet gevaccineerd
Hoewel het tenniscircuit haast op volle toeren draait is er nog altijd een groot deel profs die niet ingeënt zijn tegen het coronavirus. Bij de ATP zit men aan ongeveer 65 procent gevaccineerden, bij de WTA is dat maar 60 procent. Mogelijk dat de strikte maatregelen in Australië de laatste twijfelaars over de streep gaan trekken.
Lees verder

Productiehuis van Bart De Pauw draait zware verliezen
Koeken Troef, het productiebedrijf van Bart De Pauw, boekte vorig jaar een verlies van 336.000 euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van 2020, die net voor de start van het proces publiek zijn gemaakt via de Nationale Bank.
Lees verder

"Atlético komt in zoektocht naar nieuwe spits bij Onuachu uit"
Paul Onuachu (27) staat volgens de Spaanse sportkrant Marca in de belangstelling van Atlético Madrid. Bij Racing Genk zijn ze niet op de hoogte van de mogelijke interesse, zo liet de club weten aan onze redactie.
Lees verder

Move over, 'Bridgerton': 'Squid Game' is officieel de best bekeken Netflix-serie ooit
Het zat eraan te komen, maar ondertussen is het officieel. De Koreaanse serie 'Squid Game' is wereldwijd door maar liefst 111 miljoen abonnees bekeken. Als gevolg mag de reeks zich de best bekeken serie op het streamingplatform noemen. Een eer die in het verleden weggelegd was voor 'Bridgerton'.
Lees verder

Webwinkel Coolblue stelt beursgang uit
De Nederlandse webwinkel Coolblue, die ook in België en Duitsland actief is, stelt de geplande beursgang in Amsterdam uit. "De huidige onzekerheid op de financiële markten zorgt ervoor dat investeerders terughoudend zijn ten opzichte van beursgangen in de e-commerce", klinkt het in een persbericht.
Lees verder

Laat je spaargeld niet verloren gaan: met deze aanpak stel je je centen veilig
Als het erop aan komt, staat bij de meeste mensen de veiligheid van hun spaargeld voorop. Het niet kwijtraken, is hun voornaamste bekommernis. Hoe kan je daarvoor zorgen? Spaargids.be voorziet een handvol tips.
Lees verder

Judoka Matthias Casse voor het eerst sinds olympisch brons weer in competitie: "Toch weer geen renner Sportman van het Jaar?"
Zo'n twee maanden na zijn olympisch brons in Tokio maakt Matthias Casse zich op voor zijn competitierentree: zaterdag treedt hij aan op de Grand Slam in Parijs. Niet meer als het nummer één van de wereld in zijn gewichtsklasse (-81) maar wel met een grote 'knaldrang': "Om over drie jaar in Parijs nog beter te doen dan in Tokio."
Lees verder

LIVE. Vandaag begint proces tegen Bart De Pauw: volg hele dag live op HLN
Vandaag begint het stalkingsproces tegen Bart De Pauw (53), bijna vier jaar nadat hij ontslagen werd bij de VRT na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. De Pauw zal persoonlijk aanwezig zijn in de rechtbank, net zoals het merendeel van de negen vrouwen die zich burgerlijke partij stelden. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert de televisiemaker een maximumstraf van twee jaar cel.
Lees verder