Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 16 oktober 2021

Eline (25) en Simon (25) beginnen nieuw leven in Lapland: “20 graden onder nul in de winter? De nieuwsgierige rendi...

HLN
Eline (25) en Simon (25) beginnen nieuw leven in Lapland: "20 graden onder nul in de winter? De nieuwsgierige rendieren elke ochtend maken alles goed"
Een coup de foudre was het, toen Eline Hullebusch (25) en Simon Peeters (25) in december vorig jaar hun droomhuis ontdekten in Norsjö, in het verre noorden van Zweden. "Toen we hoorden dat een Brits koppel interesse had en we niet meteen antwoord kregen op ons bod, zijn we impulsief op het vliegtuig gesprongen. Twee dagen later was het huis van ons." Sinds deze week woont het koppel, dolverliefd op de streek, tussen de rendieren. "Een magisch gevoel", vertelt Eline. In afwachting van een Full Lapland Experience bij de opening van vier gastenverblijven, plannen voor volgende zomer, bieden Eline en Simon ons een inkijk in hun nieuwe thuis.
Lees verder

Candice en Marijn gaan eindelijk samenwonen: "Heen en weer reizen werden we beu"
Fans moesten er lang op wachten, maar Candice (32) en Marijn (36) maakten dan toch bekend dat ze gaan samenwonen. Het Blind Getrouwd-koppel is zelfs al volop bezig met de verhuis. "Onze eerste huwelijksverjaardag heeft ons aan het denken gezet over de volgende stap", klinkt het bij Candice.
Lees verder

Vanuit ons land 266 miljard euro betaald aan belastingparadijzen
Er gebeuren vanuit ons land veel meer betalingen aan belastingparadijzen dan gedacht. Honderden Belgische bedrijven deden in een jaar bijna 266 miljard euro aan betalingen, zo schrijft De Tijd zaterdag.
Lees verder

Het antwoord van kapitein Vormer: "Ben je er al uit, coach, wat je dan met je aanvoerder zal doen?
Hij was zijn plaats kwijt. En bijna ook zijn aanvoerdersband. Maar Ruud Vormer (33) is een taaie. Zijn antwoord kan bovendien tellen. Vormer loodste zíjn Club eigenhandig voorbij Kortrijk. En nu, coach?
Lees verder

Bitcoin stijgt naar 62.000 dollar, recordkoers in zicht
De waarde van bitcoin is zaterdag gestegen tot meer 62.000 dollar, het hoogste niveau in maanden. Daarmee komt het recordniveau van bijna 65.000 dollar dat in april werd bereikt weer in zicht. De bekendste digitale munt wordt gestuwd door de hoop dat de Amerikaanse autoriteiten toestemming zullen geven aan de lancering van een tracker of ETF die de koers van bitcoin zou volgen.
Lees verder

COLD CASE. Eén vriendengroep, twee brutale moorden: oud-VUB'ers Peter en Daniëlle werden vermoord in gelijkaardige omstandigheden. "Is die volle maan toeval? We zullen het wellicht nooit weten"
Hoe groot is de kans dat 1 vriendenkring getroffen wordt door twee moorden met een tussentijd van 13 jaar? Een groepje bevriende VUB-studenten maakte het mee. Meer dan 28 jaar na de laatste moord blijven zowat alle vragen in de dossiers open. Was de moordenaar een en dezelfde man? Waarom is hij nooit gevat? En uiteraard: wat was het motief? "Natuurlijk zie ik de gelijkenissen. In één beweging gedood, op gelijkaardige plaatsen en op hetzelfde tijdstip. En dan is er nog die volle maan", aldus Jan Lampo, die bevriend was met beide slachtoffers. "Is dat toeval? Ik weet het niet"
Lees verder

Hans Vanaken bezorgt Dylan (13) de dag van zijn leven: "Ik wil rijk worden"
Dylan Spaczynski is een 13-jarige jongen uit Deurne. Op zijn zevende begon hij met voetballen bij FC Polonia in Antwerpen waar hij de liefde voor de bal en het veld vond. Maar 2 jaar later werd Dylan getroffen door een herseninfarct waardoor hij nu verlamd is. Desondanks blijft Dylan een echte voetbalfanaat en is hij enorme fan van Club Brugge en de Rode Duivels. Zijn kinderwens wass dan ook om zijn lievelingsspeler Hans Vanaken te ontmoeten. Hans maakt graag tijd om met Dylan en zijn oudere broer Gabriël te picknicken op een voetbalveld in Knokke-Heist.
Lees verder

Zit zwaarlijvigheid in de familie? En hoe begeleid je een kind met overgewicht? Pediater geeft advies
Zo'n twintig procent van de jongeren in ons land is obees of heeft overgewicht. "Dat heeft een grote impact op hun gezondheid, maar ook op hun zelfbeeld", zegt kinderarts Kim Van Hoorenbeeck. "En er is een groot risico dat ze zwaarlijvige volwassenen worden." Ze legt uit wanneer je als ouder aan de alarmbel moet trekken en wat je kan doen om je kind een duwtje in de goede richting te geven.
Lees verder

Superman wordt biseksueel, maar alleen op papier: waarom ligt diversiteit onder superhelden zo moeilijk?
De meest iconische der superhelden komt uit de kast. In zijn nieuwste strip waagt Superman (enfin, zijn zoon om precies te zijn) zich aan een romantische relatie met een man. Hij is trouwens lang niet de enige held die dit jaar voor diversiteit heeft gezorgd: Batman-sidekick Robin en Marvel-held Loki gingen hem voor. Media-experts en lgbtq+-organisaties zijn voorzichtig optimistisch, al is het te vroeg om al te juichen. Wat houdt de filmstudio's tegen om vol voor diverse personages te gaan? En waarom lukt dat in comics wel?
Lees verder

Meeslepend, spannend en hilarisch: deze nieuwe films en series mag je niet skippen
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series. Dit weekend vullen we onze Kijkgids onder meer aan met het derde seizoen van de psychologische thrillerreeks 'You' (Netflix), de comeback van 's werelds meest gevreesde pop 'Chucky' (Streamz) en een hilarisch relatie-experiment in 'The Four of Us' (Netflix). Dit is onze streaming top 5!
Lees verder

Portret van Pep Guardiola, de Che Guevara van het voetbal: "Ofwel wint hij, ofwel sterft hij met zijn idealen"
Club Brugge staat dinsdag tegenover Pep Guardiola (50). Een stijlicoon, een halve neuroot. Een bouwvakkerszoon die spart met een wereldkampioen schaken. Een vaderfiguur die Kevin De Bruyne échte handen heeft leren geven. Maar bovenal een trainer die het wereldvoetbal veranderde zoals de Beatles de muziekindustrie.
Lees verder

Hans Vanaken bezorgt Dylan (13) de dag van zijn leven in Kinderwens
Dylan Spaczynski is een 13-jarige jongen uit Deurne. Op zijn zevende begon hij met voetballen bij FC Polonia in Antwerpen waar hij de liefde voor de bal en het veld vond. Maar 2 jaar later werd Dylan getroffen door een herseninfarct waardoor hij nu verlamd is. Desondanks blijft Dylan een echte voetbalfanaat en is hij enorme fan van Club Brugge en de Rode Duivels. Zijn kinderwens is dan ook om zijn lievelingsspeler Hans Vanaken te ontmoeten. Hans maakt graag tijd om met Dylan en zijn oudere broer Gabriël te picknicken op een voetbalveld in Knokke-Heist.
Lees verder

Verdiep jezelf in de wereld van kant of van zeemeerminnen: 5 originele tips voor het weekend
Nog geen weekendplannen? Nochtans staat er heel wat leuks op de planning, zeker als je graag nieuwe horizonten verkent. Of je nu graag naar een kunstenfestival in een kasteelpark gaat, bijleert over de Belgische kanthandel of een duikje neemt in de wereld van moderne zeemeerminnen en -mannen: het kan allemaal.
Lees verder

Muziektoppers zoals Adele, Coldplay en Stromae bestoken plots hitlijsten, maar… "Vernieuwen om te vernieuwen is nooit een goed idee"
De groten der aarde schenken ons een onverhoopt muziekweekend. Zowel Adele, Stromae als Coldplay komen met nieuwe singles en clips. Muziek die voor heel wat jolijt zorgt bij de fans, maar ook op heel wat kritiek kan rekenen. "Dit is gewoon meer van hetzelfde", klinkt het voor Adele en Stromae, terwijl Coldplay dan weer de commentaar krijgt dat hun sound te fel veranderd is. "Je succesformule plots overboord gooien is ook niet zonder gevaar", klinkt het bij muziekexperten.
Lees verder

Adele, Coldplay en Stromae bestoken hitlijsten, maar niet iedereen is even vernieuwend: "Dit is niet zonder risico"
De groten der aarde schenken ons een onverhoopt muziekweekend. Zowel Adele, Stromae als Coldplay komen met nieuwe singles en clips. Muziek die voor heel wat jolijt zorgt bij de fans, maar ook op heel wat kritiek kan rekenen. "Dit is gewoon meer van hetzelfde", klinkt het voor Adele en Stromae, terwijl Coldplay dan weer de commentaar krijgt dat hun sound te fel veranderd is. Waarom duiken al die artiesten nu plots op? En wie heeft de juiste koers ingeslagen?
Lees verder

Adele heeft Spotify-record met meeste streams in één dag
Adele (33) heeft een Spotify-record verbroken. Haar nieuwe single 'Easy On Me' is het meest gestreamde nummer in één dag. Vrijdag bracht de zangeres het eerste nummer van haar nieuwe album '30' uit.
Lees verder

Bill Cosby opnieuw aangeklaagd voor verkrachting: slachtoffer eist 194 miljoen euro
De Amerikaanse Lili Bernard (37) klaagt de 84-jarige Bill Cosby aan omdat de actrice door hem gedrogeerd en verkracht zou zijn. Ze eist een schadevergoeding van 225 miljoen dollar, zo'n 194 miljoen euro. In 2018 werd Cosby nog veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het drogeren en misbruiken van slachtoffer Andrea Constand, maar het hooggerechtshof in Pennsylvania schrapte zijn veroordeling dit jaar omdat het proces 'oneerlijk' zou zijn geweest.
Lees verder

INTERVIEW. Eén-reporter Karine Claassen en echtgenoot Wouter Heymans: "We gingen een jaar uiteen, terwijl we elkaar doodgraag zagen"
Reporter Karine Claassen laat met 'Het Leven in Kleur' een nieuwe tv-telg op de wereld los. En nog méér goed nieuws: zij en haar man Wouter Heymans verwelkomden een zoontje. We mochten op bezoek bij het kersverse prachtgezin en ontdekten dat de liefde tussen Karine en Wouter rotssterk is. Jaloersmakend. Gelukkig vertellen ze ons wat hun geheimen zijn. "We zouden nooit de relatie kunnen hebben die we hebben, of de ouders kunnen zijn die we zijn, als we dat jaar niet uit elkaar geweest waren."
Lees verder

Zeker drie doden bij aardbeving op vakantie-eiland Bali
Er zijn zaterdag minstens drie doden en zeven zwaargewonden gevallen nadat een aardbeving het Indonesische vakantie-eiland Bali trof.
Lees verder

24-urenstaking bij Klein Kasteeltje: wie maandag asielaanvraag wil doen, staat voor gesloten deur
Maandag blijven de deuren van het Klein Kasteeltje in Brussel dicht. Aanleiding is een 24-urenstaking. Dat meldt De Tijd. Het personeel klaagt dat het aanmeldcentrum van de opvangdienst Fedasil bijna vol zit en trekt daarom aan de alarmbel.
Lees verder