Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 oktober 2021

Een sapje uit de blender, sapcentrifuge of slowjuicer: wat is het gezondste?

HLN
Een sapje uit de blender, sapcentrifuge of slowjuicer: wat is het gezondste?
De dag starten met een vers sapje? Om je gezondheid een boost te geven maak je het best je eigen sap. Hoe behoud je een maximum aan vitamines en vezels? En kies je het best voor een blender, sapcentrifuge of slowjuicer? HLN Shop geeft een stand van zaken.
Lees verder

SEXPERTISE. OnlyFans-gebruikers Jolynn en Jason worstelen met verschillende libido's. "Hij wil elke 2 dagen seks." Relatietherapeut Mieke geeft advies
"Als we twee dagen geen seks hebben, loopt Jason slecht gehumeurd rond. Wat kunnen we eraan doen?" Jolynn en Jason zijn een koppel, en zitten samen op OnlyFans. Op dat platform delen ze - tegen betaling - pikante beelden van zichzelf. Hoewel ze van seks hun beroep maakten, zitten ze zelf nog met een prangende relatievraag. Relatietherapeut en seksuoloog Mieke Mievis weet raad. "Partners die meer zin hebben, geven aan dat ze verlangen naar meer variatie."
Lees verder

Geen kusttram tussen Oostende en Westende door zandophopingen: vervangbussen ingelegd
De kusttramverbinding tussen Oostende en Westende en is sinds woensdagmorgen onderbroken door stormweer. Er vormen zich namelijk grote zandophopingen op de sporen langs de kustbaan tussen Oostende en Middelkerke.
Lees verder

Frankrijk keurt nieuwe wet goed tegen conversietherapie om LGBTQ+-personen "te genezen"
De Franse Assemblée heeft een nieuw wetsvoorstel goedgekeurd over het verbod op conversietherapie. Die therapie heeft als doel om mensen binnen de LGBTQ+-gemeenschap te "bekeren" en wil van heteroseksualiteit de norm maken. Personen die de vorm van therapie uitoefenen, riskeren vanaf nu een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 30.000 euro.
Lees verder

Basisschool waarschuwt ouders voor serie 'Squid Game': kinderen spelen gewelddadige scènes na
Over de Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game' is al veel gezegd en geschreven. De Netflix-reeks is ook bij basisschoolleerlingen - absoluut niet hun leeftijdsgroep - in het Henegouwse Erquelinnes een hit. De schooldirectie richtte zich dinsdag in een Facebookpost naar de ouders om te melden dat leerlingen die gewelddadige scènes naspelen en elkaar slaan sancties krijgen.
Lees verder

Belgische basisschool waarschuwt ouders voor serie 'Squid Game': kinderen spelen gewelddadige scènes na
Over de Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game' is al veel gezegd en geschreven. De Netflix-reeks is ook bij basisschoolleerlingen - absoluut niet hun leeftijdsgroep - in het Henegouwse Erquelinnes een hit. De schooldirectie richtte zich dinsdag in een Facebookpost naar de ouders om te melden dat leerlingen die gewelddadige scènes naspelen en elkaar slaan sancties krijgen.
Lees verder

Football Talk. Club Boyata laat niet-gevaccineerde spelers zelf betalen voor tests
Spelers van Hertha Berlijn die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus moeten de kosten voor de verplichte PCR-tests vanaf nu zelf dragen.
Lees verder

Boris Van Severen en Dirk Roofthooft spelen hoofdrollen in verfilming van het boek 'Skunk'
Het boek 'Skunk' van Geert Taghon over een verwaarloosde tiener krijgt binnenkort een verfilming. Dat maakte productiehuis CZAR bekend. De opnames gaan op 18 oktober van start, Koen Mortier ('Ex Drummer') zal de film regisseren.
Lees verder

Jongetje van aangrijpende, virale foto is kankervrij verklaard: "Hij voelt zich nu geweldig"
Het was een beeld dat niemand onberoerd liet in 2019: een Amerikaanse jongetje hangt boven de wc-pot - misselijk als hij is van zijn chemobehandeling - en zijn zusje Aubrey staat hem moedig bij. Nu komt moeder Kaitlin Burge met uitstekend nieuws. Haar zoontje Beckett, 6 jaar ondertussen, is kankervrij verklaard.
Lees verder

Kunnen Rode Duivels eindelijk eens Frankrijk verslaan op toernooi?
De Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët heeft z'n internationals gisteren opgedragen om de halve finale tegen de Rode Duivels in de Nations League ernstig te nemen. Een beetje een overbodig verzoek, want Frankrijk en België, dat is een duel dat over de jaren uitgegroeid is tot een klassieker. De Rode Duivels zijn zelfs de populairste tegenstander van Les Bleus: morgenavond zijn ze al aan hun 75ste confrontatie toe.
Lees verder

Klanten ontsteld nadat energieleverancier Mega ook voorschotfactuur verhoogt bij vast tarief: "Bedrag is plots dubbel zo hoog"
Energieleverancier Mega heeft met de stijgende energieprijzen het bedrag van de maandelijkse voorschotten bij zijn klanten opgetrokken. Opmerkelijk: het bedrijf doet dat ook bij mensen die een contract hebben met een vast tarief. Zij reageren ontsteld.
Lees verder

Vaccins voorkwamen in vijf maanden tijd naar schatting 39.000 doden en 265.000 besmettingen bij Amerikaanse 65-plussers
De vaccinatiecampagne in de VS heeft in de periode van januari tot mei dit jaar tienduizenden coronadoden en meer dan een kwart miljoen besmettingen voorkomen bij de groep van ouderen met een zorgverzekering bij de Amerikaanse overheid. Dat heeft het Amerikaans Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken (HHS) onderzocht.
Lees verder

Nobelprijs voor Chemie gaat naar wetenschappers die nieuwe manier ontwikkelden om moleculen te bouwen
De Nobelprijs voor Chemie is dit jaar toegekend aan twee wetenschappers, de Duitse Benjamin List en de Amerikaanse David MacMillan. Dat heeft de Koninklijke Zweedse Academie voor Wetenschappen in Stockholm bekendgemaakt. Het duo ontwikkelde een gloednieuwe derde manier om moleculen te bouwen: organocatalysis.
Lees verder

Militaire spanning tussen China en Taiwan stijgt naar hoogste niveau in tientallen jaren
De militaire spanning tussen Taiwan en China bevindt zich op het hoogste niveau in 40 jaar nadat de afgelopen dagen een recordaantal Chinese militaire vliegtuigen het luchtruim van Taiwan is binnengedrongen. Dat heeft de Taiwanese minister van Defensie gemeld in het parlement.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels reizen straks af naar Italië, later volgt nog persconferentie met bondscoach Martínez
De Final Four in de Nations League staat voor de deur. Voor het tweede internationale Europese voetbaltoernooi van het jaar zakken de Rode Duivels af naar Italië om morgen Frankrijk te bekampen in de halve finales. De afreis en al het nieuws in aanloop naar die wedstrijd volgt u LIVE op deze pagina.
Lees verder

Rusland telt voor het eerst meer dan 900 coronadoden op één dag
Rusland heeft voor het eerst meer dan 900 sterfgevallen door Covid-19 geregistreerd op 24 uur tijd. Dat blijkt woensdag uit gegevens van de Russische overheid.
Lees verder

Test Aankoop: "Maatregelen dringen zich op"
Er zijn maatregelen nodig nu de energieprijzen de pan uitswingen. Dat zegt consumentenorganisatie Test Aankoop, nadat energieregulator Creg aankondigde dat de energiefactuur tot 700 euro duurder kan worden. De organisatie lanceert vandaag een hulplijn om mensen te helpen met vragen over hun factuur.
Lees verder

In sloot belande Nederlander laat bericht achter op auto: "Niet zoeken, ik ben veilig thuis"
De bestuurder van een in de sloot belande auto in het Nederlandse Wervershoof (provincie Noord-Holland) heeft de hulpdiensten op opmerkelijke wijze geholpen door een bericht op zijn voertuig achter te laten.
Lees verder

Eerste beelden van realityspel 'Klopjacht': "Fuck, ze zijn daar"
Zo lang mogelijk uit de handen van de beste speurders uit het land blijven. Dat is het doel van de spannende tv-show 'Klopjacht', die vanaf 18 oktober van start gaat op Play 4. De zender lanceerde vandaag de eerste trailer en het belooft alvast nagelbijten te worden.
Lees verder

Van de boiler tot de droogkast: Hoeveel betalen we nu voor de grootste energieverbruikers in huis?
Nu de stroomprijzen blijven oplopen, doe je er meer dan ooit goed aan van jouw verbruik naar beneden te halen. Mijnenergie.be zet de grootste energieverbruikers op een rijtje en ging na hoe je hun impact op jouw elektriciteitsfactuur verkleint.
Lees verder