Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 oktober 2021

Doodsoorzaak Gabby Petito gekend: jonge vrouw werd gewurgd

HLN
Doodsoorzaak Gabby Petito gekend: jonge vrouw werd gewurgd
De autoriteiten van de Amerikaanse staat Wyoming hebben vandaag tijdens een persconferentie toelichting geven bij de doodsoorzaak van Gabby Petito (22). De jonge vrouw werd gewurgd. Haar lichaam werd drie weken geleden gevonden in een nationaal park in Wyoming, acht dagen nadat haar ouders haar als vermist opgaven. Zeker was al dat de vrouw vermoord was, maar hoe ze precies om het leven kwam, was nog niet bekend.
Lees verder

L'Équipe: "Slechts één week voorbereiding voor WK in Qatar"
Landen die deelnemen aan het WK voetbal van eind volgend jaar in Qatar, krijgen een voorbereidingsperiode van slechts één week. Dat weet althans de Franse sportkrant L'Équipe, die een UEFA-circulaire daaromtrent kon inkijken.
Lees verder

Mark 'agent Gibbs' Harmon zwaait na 19 seizoenen af bij 'NCIS'
Agent Gibbs heeft de Naval Criminal Investigative Service vaarwel gezegd. Zijn vertolker in de politieserie 'NCIS', Mark Harmon, heeft er na negentien seizoenen een punt achter gezet.
Lees verder

Franse minister: "Helft van de migranten die Kanaal oversteken komt uit België"
De helft van de migranten die het Kanaal illegaal proberen over te steken richting het Verenigd Koninkrijk, komt vanuit België. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin gezegd, enkele dagen nadat hij had opgeroepen tot een migratieverdrag tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

Stakingsacties verwacht bij Lidl: verschillende winkels blijven mogelijk dicht
Morgen/woensdag loopt een stakingsaanzegging af bij warenhuisketen Lidl. Er wordt verwacht dat verschillende winkels dicht zullen blijven. De socialistische vakbond verwacht zeker al acties in de provincie Limburg en sluit niet uit dat ook andere provincies zullen volgen.
Lees verder

Anthony Hopkins in opvolger van zijn Oscarwinnende film 'The Father'
Na zijn Oscarwinnende rol in de film 'The Father' is Anthony Hopkins ook te zien in het volgende project van regisseur Florian Zeller, 'The Son'. Zeller maakte vandaag bekend dat de opnames van 'The Son' al afgerond zijn.
Lees verder

Ketnet-reeks 'Tekens van leven' wint International Emmy Kids Award
De Ketnet-reeks 'Tekens van leven' heeft dinsdag de International Emmy Kids Award in de categorie Factual & Entertainment gewonnen. Dat meldt VRT.
Lees verder

Openda bezorgt Jonge Duivels zege tegen concurrent Denemarken in EK-kwalificaties
Foutloos. De Belgische U21 blijven ongeslagen in hun EK-kwalificatie. Gisteravond werd Denemarken met het kleinste verschil geklopt, Loïs Openda maakte het enige doelpunt. Met 12 op 12 staan de jongens van Jacky Mathijssen er goed voor.
Lees verder

LIVE. De bal rolt weer in Leuven. Kunnen Jonge Duivels hun voorsprong vasthouden?
• EK-kwalificatie • Groep I • Leuven • 9 op 9 voor Jonge Duivels
Lees verder

Lezers overstelpen jeugdschrijver Marc de Bel met voorstellen voor cover: "Er liggen hier 20.000 tekeningen waaruit ik moet kiezen"
Overweldigd: dat is het minste wat je kan zeggen over Marc de Bel. Vlaanderens bekendste jeugdboekenschrijver had zijn lezers gevraagd om een cover te tekenen voor zijn nieuwste boek 'Stoverij met frieten'. Maar liefst 20.000 tekeningen en kunstwerken liggen nu in de veranda van de Bel te wachten op het oordeel. "Maar dit kan ik niet alleen", beseft de Kruisemnaar.
Lees verder

Slovakije start vaccinaties bij kinderen vanaf vijf jaar die risico lopen
Slovakije bereidt de vaccinatie tegen het coronavirus voor van bepaalde kinderen van vijf tot elf jaar. Het gaat weliswaar enkel voor speciale risicogevallen en op schriftelijk verzoek van de ouders, meldt regeringswoordvoerder Zuzana Eliasova.
Lees verder

IN BEELD. Opvallend slanke prins Laurent steelt de show op Film Festival Gent
De kop is eraf in de Arteveldestad. De Belgische film 'La Civil' mocht vanavond de 48ste editie van Film Festival Gent openen, en kreeg meteen een extra tricolore tintje dankzij de aanwezigheid van prins Laurent.
Lees verder

"25% van de spelers signaleert psychische problemen": hoogleraar sportgeneeskunde ziet niet alleen fysieke overbelasting door kalender
Thibaut Courtois bond de kat de bel aan na de 'Final Four' van de Nations League: de kalender zit overvol, met zware gevolgen voor de fysieke belasting van de spelers. Maar ook de psychische impact voor topvoetballers wordt alsmaar groter, getuigt Prof. Dr. Vincent Gouttebarge (46), Chief Medical Officer bij de internationale spelersvakbond FIFPRO.
Lees verder

G20-landen vragen aan VN om de hulp aan Afghanistan te coördineren
De leiders van de G20, de groep van de 20 grootste industrieën, willen dat de Verenigde Naties de hulp aan Afghanistan coördineren. Dat hebben ze dinsdag beslist tijdens eens speciale top via videoconferentie over Afghanistan. Over hoe de taliban aangepakt moet worden, is er nog geen eenduidigheid.
Lees verder

Football Talk. Pogba laat zich gelden in Franse kleedkamer - Belgische U19 van Sonck wint van Engeland - Boetes voor Charleroi, AA Gent en Beerschot
AA Gent en Beerschot hebben dinsdag elk een boete van 1.000 euro ontvangen van het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wegens wangedrag van supporters.
Lees verder

Drone brengt voedsel naar door lava ingesloten huisdieren
Meerdere huisdieren die zijn ingesloten door lava op het Canarische eiland La Palma, krijgen water en voedsel vanuit de lucht. Ze worden al dagen bevoorraad door een drone die wordt ingezet door twee bedrijven.
Lees verder

Dina Tersago reageert op kritiek 'Ik wil een kind': "We volgen mensen op hun eigen tempo, dit is geen format"
Dina Tersago zal het nieuwe VTM-programma 'Ik wil een kind' presenteren. Het programma kon vorige week op veel kritiek rekenen, ook vanuit politieke hoek. Tersago zelf weerlegt die kritiek nu en benadrukt dat het een oprecht programma zal worden waarbij wensouders de tijd krijgen om uit te zoeken of bewust co-ouderschap iets voor hen is. "Dit programma werd niet in een format gegoten", benadrukt de presentatrice.
Lees verder

Niet-gevaccineerde Kyrie Irving aan de kant bij Brooklyn Nets
Brooklyn Nets-sterspeler Kyrie Irving mag niet meer in actie komen voor zijn NBA-team zolang hij niet gevaccineerd is tegen het coronavirus, zo maakte Brooklyn Nets dinsdag bekend in een persmededeling.
Lees verder

Zwaargewonde door schietpartij Bergen op Zoom: drie personen aangehouden
De politie heeft drie mensen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een schietpartij in Bergen op Zoom in Nederland. Een persoon raakte door het schietincident zwaargewond en is naar het ziekenhuis vervoerd.
Lees verder

Controversiële nummers en opvallende anekdotes in 'The Best Of Raymond van het Groenewoud'
Deze avond mocht Raymond van het Groenewoud (71) plaatsnemen op de eervolle troon van 'The Best Of'. De zanger schreef meer dan 400 songs en tientallen daarvan werden cultureel erfgoed. De zenuwen staan dus strak gespannen bij de performers van deze week: Tourist LeMC, Admiral Freebee, Lady Linn en de verrassende duo's Sandra Kim & Slongs en 'De Dolfijntjes' Wim Opbrouck & Wim Willaert.
Lees verder