Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 31 oktober 2021

Deur belandt op veld bij derby tussen MVV en Roda JC: wedstrijd gestaakt, politie grijpt hard in

Deur belandt op veld bij derby tussen MVV en Roda JC: wedstrijd gestaakt, politie grijpt hard in

De wedstrijd tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse, werd definitief gestaakt na rellen.

Lees verder

Joe Biden en paus Franciscus maken grapjes tijdens ontmoeting in Vaticaanstad

Paus Franciscus heeft vrijdag de Amerikaanse president Joe Biden op het Vaticaan ontvangen voor een ongewoon lang privé bezoek. Na het ongeveer anderhalf uur durende onderhoud volgden politieke gesprekken in ruimere kring, onder meer met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, zo heeft het Witte Huis vrijdag meegedeeld.  

Lees verder

Derde prik voor zorgpersoneel

Het zorgpersoneel in ons land krijgt een derde prik van het coronavaccin. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist, zo meldt de VRT.

Lees verder

Nog geen intern Belgisch akkoord voor Glasgow

De klimaattop van de Verenigde Naties, de COP26, start zondag in Glasgow. Verschillende ministers van ons land nemen deel, maar zij zullen waarschijnlijk geen intern Belgisch akkoord kunnen voorstellen over de verdeling van de inspanningen die nodig zijn om de doelstellingen rond de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen te bereiken.

Lees verder

Lavabol rolt van vulkaan op La Palma: 'Precies een kanonskogel'

Een Duitse geochemicus heeft beelden gedeeld van een 'lavabol' die aan een enorme snelheid van de uitbarstende vulkaan Cumbre Vieja rolde. De lava van de vulkaan heeft sinds de eerste uitbarsting op 19 september al bijna 900 hectare land bedekt en meer dan 2.000 gebouwen verwoest. 7.000 mensen hebben hun huizen moeten verlaten.  

Lees verder

Meisje knipt ceremonieel lint te vroeg door voor neus van Erdogan

Een meisje heeft donderdag het geduld van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de proef gesteld. Tijdens de opening van een nieuw park in Ankara knipte ze het lint zomaar door, zonder te wachten op toestemming. De president had haar nochtans meermaals gewaarschuwd het niet te doen. Het is niet de eerste keer dat een kind Erdogan te snel af was. Bekijk het hierboven.

Lees verder

Taliban openen vuur op feestgangers omdat ze muziek spelen op huwelijk

Zeker twee mensen zijn omgekomen en verschillende anderen zijn gewond geraakt nadat de taliban het vuur openden tijdens een trouwfeest omdat er muziek werd gespeeld.

Lees verder

Gasprijs zakt, net als benzineprijs

De gasprijs is vrijdag voor het eerst sinds lang opnieuw onder de 70?euro per megawattuur gedoken. Paniek over gastekorten zorgde begin oktober nog voor een historisch record van meer dan?160?euro/MWh. Hoe komt het dat die prijzen nu weer dalen? En is die daling permanent

Lees verder

Belgische delegatie op 'klimaattrein' richting COP26 in Glasgow

Een 'klimaattrein' brengt vandaag officiële delegaties uit België, Italië, Nederland en Duitsland en onder anderen nog activisten, vertegenwoordigers van ngo's, Europarlementsleden en wetenschappers naar de klimaattop COP26 in Glasgow. Na vertrek iets voor 9 uur in Amsterdam en na een stop in Rotterdam, hield de hogesnelheidstrein van Eurostar een uur halt in Brussel-Zuid.

Lees verder

Kindje (6) dat in Halle in vijver viel, is overleden

Het jongetje van 6 dat donderdag in Halle uit een vijver werd gered, is zaterdag overleden. Dat maakt het parket Halle-Vilvoorde bekend. Eerder was al een 44-jarige man die de jongen en zijn 11-jarige broertje probeerde te redden al om het leven gekomen.

Lees verder

ACOD en VSOA ontevreden over aanpassingen Vlaams ambtenarenstatuut

De socialistische vakbond ACOD overheidsdiensten en het liberale VSOA zijn niet te spreken over de beslissing van de Vlaamse regering om vanaf 1 januari 2023 binnen de overheid enkel nog personeelsleden met een contractueel arbeidscontract aan te nemen. 'Wat minister Bart Somers en de Vlaamse regering bedoelen, is de afschaffing van het ambtenarenstatuut'

Lees verder

In nacht van zaterdag op zondag schakelen we over op wintertijd: is dat wel gezond voor ons ritme?

In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we over van zomertijd op wintertijd. Dat betekent voor velen: een uurtje langer slapen. Tegelijkertijd roept het ook vragen op, want: ging dat systeem niet op de schop? En is dat wel goed voor onze gezondheid, die tweejaarlijkse wissel van de klok?

Lees verder

Charleroi walst in slotfase nog helemaal over Eupen en komt voorlopig op gedeelde tweede plaats

Een duel met als inzet een plek in de top-vier is geen garantie op een boeiend kijkstuk. Dat bewezen Charleroi en Eupen zaterdagmiddag. Doelkansen waren dan ook een schaars artikel tijdens de onderlinge confrontatie tussen de Zebra's en de Panda's die vooral gekenmerkt werd door slordige combinaties en opvallend veel foute baltoetsen. Een frommeldoelpunt van Nicholson luidde een dol slotkwartier in, waarbij Eupen finaal kopje onder ging.

Lees verder

Chinese president Xi en Russische president Poetin dringen aan op erkenning coronavaccins

De Chinese president Xi Jinping heeft zaterdag op de G20-top in Rome aangedrongen op vrijstellingen voor patenten op coronavaccins. Ook de Russische president Vladimir Poetin pleitte op zijn beurt voor een snelle wederzijdse erkenning van vaccinatiecertificaten.

Lees verder

Geen Europese korfbaltitel voor Belgian Diamonds: in finale is Nederland te sterk

kampioen. In de finale moesten de Belgian Diamonds zaterdag in de Lotto Arena in Antwerpen met 17-21 de duimen leggen voor de noorderburen. Bij de rust stonden ze 7-13 in het krijt.

Lees verder

Feest op het Kiel: Beerschot boekt eindelijk eerste zege van het seizoen tegen Seraing

Na 13 speeldagen heeft Beerschot zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Het was zaterdagavond meer dan een maatje te sterk voor Seraing: 3-0. Na de openingstreffer van Holzhauser vergaten de Mannekes nog lang om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen, maar met een sterke invalbeurt haalde Noubissi in de slotfase alle twijfels weg. De achtervolging is ingezet.

Lees verder

Standard van Luka Elsner kan alweer niet winnen na gelijkspel tegen ex-ploeg Kortrijk

Luka Elsner heeft zijn ex-club KV Kortrijk niet kunnen kloppen. Marlos Moreno bracht de bezoekers vroeg in de tweede helft op voorsprong, invaller Merveille Bokadi maakte tien minuten voor tijd gelijk: 1-1. Het is het derde gelijkspel op rij voor Elsner en Standard.

Lees verder

G20-leiders keuren internationale belastingshervorming goed

De leiders van de G20-top, een top van de negentien rijkste landen ter wereld en de Europese Unie, hebben dit weekend in Rome groen licht gegeven voor een minimumbelasting van 15% voor multinationals.

Lees verder

Drie betogers gedood door veiligheidstroepen tijdens massaprotesten tegen staatsgreep in Soedan

Tijdens massaprotesten tegen de staatsgreep zijn in Omdourman, de zusterstad van de Soedanese hoofdstad Khartoem, drie betogers gedood door veiligheidstroepen. Dat heeft een vakbond van prodemocratische artsen gemeld.

Lees verder

Bas Dost heeft nog steeds een neus voor doelpunten: Nederlander stuwt Club Brugge voorbij STVV met twee goals

Stayen en Bas Dost: het blijft een love game. Tien maanden nadat de spits debuteerde met een goal in Sint-Truiden, scoorde Dost na maandenlang nagelbijten op de bank zaterdag opnieuw twee keer voor Club Brugge (1-2). Het was een overwegend verdiende zege voor de landskampioen, dat zo met vertrouwen richting Manchester City trekt. En voorlopig leider wordt.

Lees verder

Meer dan 20 tips na nieuwe oproep rond moord op juf Mieke in Herentals

De politie heeft de voorbije dagen meer dan 20 tips gekregen over de moord op juf Mieke, intussen bijna een jaar geleden, in Herentals. Dat meldt het Antwerpse parket. Mieke Verlinden werd in november vorig jaar omgebracht met 101 messteken.

Lees verder

Tien uur klimaatdebatten samengevat in vijf cruciale momenten

In vier verschillende steden vond deze week 'De Grote Shift' plaats. Er werd gedebatteerd over transport (Het Depot, Leuven), de banken (Ancienne Belgique, Brussel), de industrie (De Singel, Antwerpen), de voedingssector (Handelsbeurs, Gent) en over de politiek (Central Gate, Brussel). In dit artikel blikken we een laatste keer terug op tien uur aan klimaatdebatten.

Lees verder