Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 oktober 2021

Deelname aan Poolse versie ‘Love Island’ geen succes voor Aleksandra: “Geen nieuwe liefde gevonden”

HLN
Deelname aan Poolse versie 'Love Island' geen succes voor Aleksandra: "Geen nieuwe liefde gevonden"
Nu haar ex-lief Denzel Slager al enige tijd een koppel vormt met zangeres Famke Louise - en het Nederlandse stel zelfs een kindje verwacht -, was ook voormalig 'Love Island'-winnares Aleksandra Jakobczyk klaar voor een nieuwe liefde. Die hoopte de beauty met Poolse roots te vinden tijdens het vierde seizoen van 'Love Island Polen', maar helaas kwamAleksandra van een kale reis terug. "Ik heb de liefde niet gevonden, maar ik kreeg er wel een geweldige vriendschap bij."
Lees verder

Poolse premier: 'Warschau wil in Europese Unie blijven'
De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft vrijdag verzekerd dat zijn land in de Europese Unie (EU) wil blijven. De Poolse justitie nam donderdag een beslissing die volgens experts tot een 'polexit' zou kunnen leiden, een uitstap uit de Europese Unie.
Lees verder

Diependaele verfijnt regels voor hervorming registratierechten, nadat notarissen overspoeld worden met telefoontjes
Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele heeft de regels voor de aangekondigde hervorming van de registratierechten verfijnd. Zowel de kopers van een enige woning als de kopers van een tweede verblijf zullen tijdens een overgangsperiode kunnen genieten van het meest gunstige tarief.
Lees verder

Regering bevestigt CO2-reductie met 55 procent tegen 2030: extra inspanning van 25 miljoen ton
De ministerraad heeft akte genomen van het traject dat minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) op tafel heeft gelegd om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 233 miljoen ton te verminderen en zo tot de vooropgestelde daling met 55 procent te komen. Dat is een extra inspanning van 25 miljoen ton, bovenop de 208 miljoen ton die voorzien was in het Nationaal Energie- en Klimaatplan.
Lees verder

Advocaat Youssef Taghi, neef van drugsbaron Ridouan, opgepakt: "Hij besprak gewelddadige ontsnapping"
De Nederlandse politie heeft vanochtend advocaat Youssef Taghi opgepakt terwijl hij zijn neef Ridouan Taghi in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) van de gevangenis in Vught (Noord-Brabant) bezocht. Hij wordt er van verdacht informatie te hebben doorgespeeld. De twee zouden plannen voor een gewelddadige uitbraak uit de EBI - de zwaarste beveiligste gevangenis op Nederlandse bodem - hebben besproken.
Lees verder

Geen blessure voor Hazard, die wellicht in Turijn blijft
Eden Hazard heeft geen ernstige spierblessure opgelopen tijdens de halve finale tegen Frankrijk. De komende uren wordt beslist of de Rode Duivel in Turijn blijft voor de match van zondag, wat wellicht het geval zal zijn.
Lees verder

Aan de Universiteit van Liverpool kan je nu een 'master in The Beatles' worden
Ze testen er niet hoe goed je de lyrics van 'Strawberry Fields Forever' kent of hoe toonvast je 'Let It Be' kan meezingen. Nee, om een masterdiploma in The Beatles te halen aan de Universiteit van Liverpool, moet je wel wat meer kunnen. Elf studenten volgen er de opleiding die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt.
Lees verder

Finale op maat van Evenepoel, slot is voor punchers: het nieuwe parcours van de Ronde van Lombardije
Het parcours van de Ronde van Lombardije werd helemaal omgegooid. Voor het eerst in vijf jaar rijdt het peloton van Como naar Bergamo. Dat is vroeger nog gebeurd, maar de route (239 km) is in niks te vergelijken met vorige edities. Dit jaar moet langer en meer geklommen worden dan ooit.
Lees verder

President Macron wil gênante foto's met Afrikaanse dictators vermijden en nodigt dus geen enkel Afrikaans staatshoofd uit op Frans-Afrikaans topoverleg
Franse president Emmanuel Macron is vrijdag gastheer op een Frans-Afrikaanse 'topconferentie' waarvoor hij geen enkel Afrikaans staatshoofd heeft uitgenodigd. Volgens Franse media vermijdt hij hierdoor in vergelijking met zijn voorgangers "pijnlijke foto's met Afrikaanse dictators". De vorige Franse presidenten Sarkozy en Hollande waren eerder kop van Jut door gezellige persfoto's met dictators zoals de Libische kolonel Khaddafi.
Lees verder

Miljardair Akhannouch nieuwe premier Marokko
Met zakenman Aziz Akhannouch leidt voortaan een miljardair de Marokkaanse regering. Koning Mohammed VI benoemde de nieuwe premier en de 24 leden van zijn regering op een ceremonie in Fès. Dat bericht staatsagentschap MAP. Bij de ministers zijn zeven vrouwen, onder wie Nadia Alaoui, de eerste vrouwelijke minister van Financiën van het land. Buitenlandminister Nasser Bourita blijft op post.
Lees verder

Door cocaïnehandel zwommen ze in het geld, nu lijkt hun luxeleventje voorbij: beruchte drugsfamilie 'De Mixers' riskeert tot 10 jaar cel
Eén van de vijf meest beruchte drugsfamilies uit Antwerpen, 'de Mixers', staat eindelijk voor de rechter. De procureur vordert straffen van 8 tot 10 jaar tegen de kopstukken van de familie S. uit Borgerhout. Hij vraagt ook de verbeurdverklaring van honderdduizenden euro's die met cocaïnehandel zijn verdiend. Met dat geld werden luxueuze appartementen gekocht met 'zicht op zee in Tanger'. De bendeleden leefden officieel van stempelgeld of schimmige jobs of hadden gewoon "veel geluk gehad bij het gokken."
Lees verder

Overstroomd restaurant in Thailand wordt hotspot: "Klanten vinden het leuk om te eten in het water"
In Thailand is een overstroomd restaurant getransformeerd tot een ware hotspot. Door een recente tropische storm en hevige moessonregens trad een rivier dichtbij het restaurant uit zijn oevers. De veranderende getijden zorgen er bovendien voor dat de eetplaats nu dagelijks onder water staat. Dat heeft verrassend genoeg net meer klanten gelokt. Zo vinden de gasten het een bijzondere ervaring om in het water te eten.
Lees verder

Brand in Andorra-stadion brengt interland tegen Engelsen in gedrang
Opschudding in en om het Estadi Nacional in Andorra vanmiddag. In de neutrale zone en op de perstribune brak een brand uit, die mogelijk gevolgen heeft voor de interland van morgen tegen Engeland.
Lees verder

Raadkamer beveelt internering oudste moordverdachte (99)
De 99-jarige bewoner van het woonzorgcentrum in Destelbergen die verdacht wordt van het ombrengen van een medebewoner, wordt geïnterneerd. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist.
Lees verder

Raadkamer beveelt internering oudste moordverdachte (99), allicht geen assisenproces
De 99-jarige bewoner van het woonzorgcentrum in Destelbergen die verdacht wordt van het ombrengen van een medebewoner, wordt geïnterneerd. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist.
Lees verder

Covax wacht nog altijd op hervatting Indiase export
Het internationale Covax-mechanisme wacht nog altijd op hervatting van de Indiase export van coronavaccins. Dat maakte de voorzitter van vaccinalliantie Gavi, José Manuel Barroso, vrijdag bekend. New Delhi had nochtans beloofd om daarmee te beginnen in oktober.
Lees verder

Vivaldi wil extra CO2-reductie van 25 miljoen ton tegen 2030
Een extra vermindering met 25 miljoen ton CO2: daarop mikt Vivaldi om de Belgische uitstoot tegen 2030 met 55 procent terug te dringen. De klimaatministerraad werkte daarvoor een plan uit dat als blauwprint moet dienen voor een vergroening in alle hoeken van de samenleving.
Lees verder

Nieuwe hongerstaking in Begijnhofkerk loert om de hoek: "Voorwaarden en beloften worden met de voeten getreden en de situatie is al zo precair"
Ruim twee maanden nadat bijna vijfhonderd sans-papiers in Brussel en Elsene hun hongerstaking on hold hebben gezet, lijken de 475 mensen zonder papieren die aan de actie deelnamen binnenkort met een nieuwe actie op de proppen te komen. Een document waarin negatief geadviseerd wordt over de regularisatie-aanvraag van een van de actievoerders met "een staalhard dossier" lijkt de druppel te zijn. "Een nieuwe hongerstaking dreigt al verschillende weken."
Lees verder

Alles wat je wil weten over je derde coronaprik
Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft de Vlaamse vaccinatiecentra gevraagd om zich voor te bereiden op een nieuwe massale vaccinatiecampagne. In de simulatie die op tafel ligt, zouden tot in maart volgend jaar boostervaccins toegediend worden aan alle volwassenen. Daar heeft u vast enkele pertinente vragen bij. Experts geven de antwoorden.
Lees verder

Stier breekt uit en gaat op stap in centrum van Aywaille
Een stier is deze namiddag ontsnapt uit zijn wei en naar het centrum van Aywaille (provincie Luik) getrokken. Niemand raakte gewond bij het uitstapje.
Lees verder