Doorgaan naar hoofdcontent

De vonk waar Van den Brom naar op zoek was? Racing Genk bekert verder na 0-6-zege tegen Winkel Sport

HLN
De vonk waar Van den Brom naar op zoek was? Racing Genk bekert verder na 0-6-zege tegen Winkel Sport
Na vijf nederlagen weet Racing Genk weer hoe een overwinning smaakt. Het bekert verder na een 0-6-zege op het veld van Winkel Sport. Een deugddoende overwinning voor het geplaagde elftal van John van den Brom.
Lees verder

Kortrijk ontsnapt na strafschoppen aan uitschakeling tegen amateurclub Knokke, 1B-club Lommel kegelt Charleroi uit Croky Cup
Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en AA Gent hebben zich probleemloos geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup. Charleroi werd dan weer uitgeschakeld door 1B-club Lommel, KV Kortrijk bibberde na een strafschoppenreeks naar winst tegen amateurclub Knokke en Beerschot legde er vier in het mandje bij Francs Borains.
Lees verder

1-7! Dominant Anderlecht heeft geen kind aan La Louvière
A walk in the park. Anderlecht kende niet de minste moeite met La Louvière - nochtans vurig en enthousiast. Paars-wit haalde het met 1-7 in het Stadion du Tivoli en gaat op cruisecontrol naar de achtste finale.
Lees verder

ArcelorMittal wil tegen 2050 CO2-neutraal zijn, Engie tegen 2045
Staalfabrikant ArcelorMittal wil tegen 2050 volledig CO2-neutraal zijn, Engie Electrabel stelt 2045 als doel. Dat hebben CEO's Geert Van Poelvoorde en Thierry Saegeman gezegd tijdens het klimaatdebat 'De Grote Shift' van de krant 'De Standaard'.
Lees verder

Supporter FC Dender gereanimeerd tijdens bekerwedstrijd na kwalijke val
De hulpdiensten hebben deze avond een supporter van FC Dender moeten reanimeren tijdens de bekerwedstrijd tegen Eupen. De man kwam ten val en belandde met zijn hoofd hard op een betonnen vloer. Hij kon ter plaatse gereanimeerd worden en zou intussen stabiel zijn.
Lees verder

Twee fans gereanimeerd tijdens bekervoetbal: hulpdiensten redden supporters in Lier en Denderleeuw
Op de tribunes van twee Belgische voetbalstadions zijn vanavond twee supporters in elkaar gezakt. Zowel in Lier als in Denderleeuw reanimeerden de hulpdiensten een fan. Volgens de meest recente info zou hun toestand stabiel zijn.
Lees verder

Twee fans gereanimeerd tijdens bekervoetbal: hulpdiensten redden supporters in Lier en Dender
Op de tribunes van twee Belgische voetbalstadions zijn vanavond twee supporters in elkaar gezakt. Zowel in Lier als in Dender reanimeerden de hulpdiensten een fan. Volgens de meest recente info zou hun toestand stabiel zijn.
Lees verder

Historisch pakje slaag voor Bayern München: liefst vijf tegengoals bij Borussia Mönchengladbach
Bayern München deelt geregeld pakjes slaag uit in de Bundesliga. Maar in de Duitse beker kreeg de Rekordmeister zelf een historische tik. Borussia Mönchengladbach won met 5-0.
Lees verder

'Girlpower' bij de deelnemers en juryleden en grapjes over K3: dit was 'De Slimste Mens'
Voor het eerst dit seizoen vierde de 'girlpower' hoogtij in 'De Slimste Mens ter Wereld'. De dames waren aan de macht met revelatie Gloria Monserez (20) en toekomstig ex-K3'tje Klaasje Meijer (26) als deelnemers en Jennifer Heylen (30) en Serine Ayari (30) als juryleden. Joachim Coens (55) liet zich echter niet intimideren door al dat vrouwelijk geweld. Al ging op het einde wel opnieuw een dame met de overwinning aan de haal.
Lees verder

Met een hakje over het hoofd: Divock Origi doet weer van zich spreken met memorabele treffer
Zijn plaats in de geschiedenis bij Liverpool dwingt hij niet af met speelminuten, wel met memorabele goals. Tegen tweedeklasser Preston North End scoorde Divock Origi een pareltje. Met een hakje over het hoofd.
Lees verder

Met vier aan kop in La Liga: Real Madrid - met Hazard een halfuur op het veld - blijft steken op gelijkspel bij Osasuna
Real Madrid ziet Sevilla, Betis en Real Sociedad naast zich aan kop van La Liga komen. De Koninklijke bleef tegen Osasuna steken op een gelijkspel en deelt nu de leiding. Titelverdediger Atletico volgt op 3 punten, maar heeft wel twee wedstrijden tegoed.
Lees verder

Frankrijk begint volgende week met vergeldingsmaatregelen in visconflict met Britten
Frankrijk gaat vanaf dinsdag 2 november vergeldingsmaatregelen invoeren indien de Britse regering zich niet soepeler opstelt bij het verlenen van vergunningen aan Franse vissers. Dat heeft regeringswoordvoerder Gabriel Attal woensdag meegedeeld. In een reactie noemt de Britse regering de vergeldingsmaatregelen "teleurstellend en disproportioneel".
Lees verder

Afrikaanse Unie schorst Soedan na staatsgreep
De Afrikaanse Unie heeft lidstaat Soedan geschorst vanwege de militaire staatsgreep in het land. Dat wordt nu uitgesloten van alle activiteiten binnen de unie tot burgers weer aan de macht zijn, staat in een verklaring. Het leger in Soedan, een van de grootste landen in Afrika, arresteerde begin deze week de premier en riep de noodtoestand uit. Dat leidde tot dagenlange protesten onder de bevolking.
Lees verder

Gemeente Bonheiden wil maar liefst 22 trajectcontroles uitrollen en betaalt hiervoor 0 (!) euro: "Anders zou ons dit ruim 4 miljoen euro kosten"
De komende 2 jaar wil Bonheiden maar liefst 22 nieuwe trajectcontroles realiseren. De investering gebeurt volledig door een private partner van de gemeente, in ruil voor een vast percentage van de boete-inkomsten. "Voor ons als gemeente kost het dus amper iets", zegt schepen van mobiliteit Bart Vanmarcke (Open VLD). Dergelijk samenwerking is nog nooit eerder opgezet en het uitrollen van zoveel trajectcontroles in een kleine gemeente zoals Bonheiden is ongezien.
Lees verder

MULTILIVE BEKER (20u). Kan Tienen stunten tegen Cercle? En rekent Antwerp af met Westerlo?
• 16de finales Croky Cup • Cercle ontvangt Tienen • Antwerp trekt naar Westerlo • Herbeleef de multilive van gisteren
Lees verder

Israël opent vanaf volgende maand grenzen voor gevaccineerde toeristen
Gevaccineerde toeristen zijn vanaf 1 november welkom in Israël. De regering van het land maakte vandaag bekend dat het de grenzen opent voor reizigers vanuit alle landen die een vaccinatiebewijs kunnen tonen dat maximaal zes maanden oud is.
Lees verder

Klimaatbetogers blokkeren drukke wegen in Londen, boze voorbijganger spuit blauwe inkt in hun gezicht
En dan kookt het potje plots over: een man pikte het niet langer dat klimaatbetogers drukke wegen blokkeerden in Londen en spoot blauwe inkt in hun gezicht.
Lees verder

De hakbijl is gevallen: Koeman ontslagen bij Barcelona na nieuwe nederlaag
Het avontuur van de Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona is voorbij. Het bestuur van de Spaanse topclub beëindigde bij monde van voorzitter Joan Laporta de samenwerking met de 58-jarige Nederlander. Enkele uren eerder slaagde Barcelona er opnieuw niet in te winnen in de competitie. Tegen Rayo Vallecano werd met 1-0 verloren na een treffer van Falcao en een penaltymisser van Memphis. Met 15 punten uit tien duels staat Barça momenteel op een teleurstellende negende plek. Intussen wordt ex-speler Xavi genoemd als opvolger.
Lees verder

Studie: antidepressivum verlaagt kans op ziekenhuisopname door Covid-19
Een bepaald soort antidepressivum kan mogelijk gebruikt worden om coronapatiënten te behandelen. Uit een grootschalige studie onder bijna 1500 patiënten met Covid-19 in Brazilië, blijkt dat het middel fluvoxamine de kans op lange ziekenhuisopnames met een derde verlaagt.
Lees verder

"ABBA gaat na release nieuw album definitief uit elkaar"
De Zweedse popgroep ABBA komt na het nieuwe album Voyage, dat komende maand verschijnt, niet meer bij elkaar. In een interview met de Britse krant The Guardian vertelt Benny Andersson (74) dat dit "het definitieve einde" van ABBA is.
Lees verder