Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 oktober 2021

De steenrijke piloot die vrijdag uit zijn vliegtuigje in de Westerschelde werd gehaald blijkt een mysterieus verleden...

HLN
De steenrijke piloot die vrijdag uit zijn vliegtuigje in de Westerschelde werd gehaald blijkt een mysterieus verleden te hebben gehad, met een rol in de moord op een jeugdvriendje
De 77-jarige miljonair die in de Westerschelde crashte met z'n eigen vliegtuig, liep zelfs geen schrammetje op. Maar het ongeluk rijt oude wonden open in Nederland. Piloot Ewout Henny is bij onze noorderburen wereldberoemd als één van de 'Bloedbroeders', die meer dan 60 jaar geleden werd veroordeeld voor de moord op een vriendje. Er werden boeken over geschreven, een film van gemaakt en Gerard Cox zong erover. Het onwaarschijnlijke verhaal van de man en de naam die Nederland nooit zal vergeten, maar al jaren in ons land woont.
Lees verder

Onduidelijkheid over begroting: al akkoord over verschillende punten, maar hierop liepen onderhandelingen vannacht vast
Lopen de begrotingsgesprekken toch nog vast met de finish in zicht? De onderhandelingen zouden vannacht afgesprongen zijn en premier De Croo en een aantal andere ministers hebben de tafel verlaten. De gesprekken over het gunstregime voor de eerste aanwerving en de versoepelingen van nachtarbeid in de e-commerce zouden telefonisch verder worden gevoerd, verneemt onze redactie. De klok tikt, want vanmiddag moet De Croo naar het parlement om zijn State of the Union te geven. Wat is er nu al afgeklopt en wat niet? Dit weten we al.
Lees verder

Begrotingsgesprekken lopen vast net voor de eindmeet: al akkoord over verschillende punten, maar hierop liepen onderhandelingen vannacht vast
Lopen de begrotingsgesprekken toch nog vast met de finish in zicht? De onderhandelingen zijn vannacht afgesprongen en premier De Croo en een aantal andere ministers hebben de tafel verlaten. De gesprekken over het gunstregime voor de eerste aanwerving en de versoepelingen van nachtarbeid zouden telefonisch verder worden gevoerd, verneemt onze redactie. De klok tikt, want vanmiddag moet De Croo naar het parlement om zijn State of the Union te geven. Wat is er nu al afgeklopt en wat niet? Dit weten we al.
Lees verder

Tom Dice en Kato in het geheim getrouwd: "Trouwjurk op goed geluk online besteld"
Naast de echtscheiding van Ruben Van Gucht, ook mooi liefdesnieuws in 'Dag Allemaal' deze week. Tom Dice (31) en Kato Callebaut (30) zijn in het geheim in het huwelijksbootje gestapt. Wie hen volgt op hun sociale media zag dat The Starlings de afgelopen week op reis waren. Dat was hun huwelijksreis, zo blijkt nu.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen en overlijdens opnieuw gestegen
Het gemiddeld aantal mensen dat in België per dag overleden is aan de gevolgen van het coronavirus is in de voorbije periode weer toegenomen. In de week tot en met 8 oktober waren er gemiddeld 9 sterfgevallen per dag, of 9 procent meer dan de week ervoor. Het aantal besmettingen steeg met 8 procent, tot dagelijks gemiddeld 2.056. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinsituut Sciensano.
Lees verder

Kim Jong-un verschijnt op wapenexpositie
De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un is op een expositie verschenen waarbij het wapenarsenaal van Noord-Korea werd getoond, zo is te zien op foto's in lokale media. Kim stond onder andere voor een gigantische langeafstandsraket, die vorig jaar al tijdens een militaire parade werd getoond, maar nog niet is getest.
Lees verder

Belfius wordt telecomverkoper: "Een maand lang geen cash afhalen? Dan krijgt u 1 gigabyte gratis om te surfen met uw smartphone"
Staatsbank Belfius is de eerste bank in ons land die ook telecomdiensten gaat aanbieden. Dat heeft de bank vandaag aangekondigd. Voortaan kunnen klanten via hun bankapp of -kantoor intekenen op telecompakketten van Proximus met internet, televisie, mobiel of telefonie. De verruiming past binnen een grondige make-over van het bankaanbod - dat voortaan 'Beats' heet - en de strategische samenwerking met Proximus. Wie via Belfius op een Proximuspakket intekent, ontvangt enkele extra's.
Lees verder

Opvolging bij Rode Duivels lijkt niet voor morgen, maar... "Elke speler bij U21 kan straks A-international worden"
De nederlagen in de 'Final Four' van de Nations League hebben de vraag doen rijzen naar verjonging bij de Rode Duivels. Dan wordt er in de eerste plaats gekeken naar de kweekvijver van beloftencoach Jacky Mathijssen, maar de opvolging lijkt nog niet voor morgen.
Lees verder

Melding van steekincident bij inspecteurs uit 'Helden van Hier': "Zo snel mogelijk daarnaartoe"
Inspecteurs Thibaut en Lisa snellen in 'Helden van Hier: Politie Oostende' ter plaatse voor een steekincident. Een man zou op straat achter een andere man lopen met een mes.
Lees verder

Melding van steekincident bij inspecteurs uit 'Helden van Hier': "Zo snel mogelijk daar naartoe"
Inspecteurs Thibaut en Lisa snellen in 'Helden van Hier: Politie Oostende' ter plaatse voor een steekincident. Een man zou op straat achter een andere man lopen met een mes.
Lees verder

Eddy Merckx vol lof over Tadej Pogacar: "Al vaak gehoord dat iemand 'de nieuwe Merckx' is, maar denk dat we hem met Tadej gevonden hebben"
Tadej Pogacar (23) won afgelopen weekend met de Ronde van Lombardije, na eerder twee keer de Tour, ook z'n tweede Monument. Niemand minder dan Eddy Merckx (76) is fan. "Tadej is een groot kampioen, waarvan we nog vele jaren gaan genieten." Ook in HLN Sportcast is er niets dan lof voor het Sloveense fenomeen.
Lees verder

Eddy Merckx vol lof over Pogacar: "Al vaak gehoord dat iemand 'de nieuwe Merckx' is, maar denk dat we hem met Tadej gevonden hebben"
Tadej Pogacar (23) won afgelopen weekend met de Ronde van Lombardije na twee keer de Tour ook z'n tweede Monument. Eddy Merckx (76) is alvast fan. "Tadej is een groot kampioen, waarvan we nog vele jaren gaan genieten."
Lees verder

Opklaringen in het westen, elders zwaarbewolkt en regenachtig
Deze ochtend is het droog met opklaringen over het westen. Elders is het zwaarbewolkt met lichte tot matige regen, eerst in het noordoosten en later ook in het centrum van het land. Gedurende de namiddag sleept de regenzone over het zuidwesten van het land. Dat meldt het KMI.
Lees verder

"Mama was alles kwijt. Iemand moest voor haar zorgen": Wilcot (26) moest stoppen met studeren door het gesjoemel van zijn bankdirecteur
Niet minder dan 800.000 euro verloren Brigitte Dochy en Eddy Van Gelder uit Oostende 10 jaar geleden door het gesjoemel van bankdirecteur Yves B. (47) uit Zerkegem. Het was de tegenslag te veel voor Eddy, die enkele jaren later overleed. Brigitte en haar zoon Wilcot Van Baeten (26) bleven alleen achter met een financiële put van jewelste. "Ik heb mijn school stopgezet en ben gaan werken, voor mijn moeder", vertelt de twintiger. Morgen woensdag staan hij en z'n moeder oog in oog met de bankdirecteur in de Brugse rechtbank.
Lees verder

Schrijfster Sally Rooney wil niet dat nieuwe boek vertaald wordt naar het Hebreeuws
De Ierse schrijfster Sally Rooney (30) wil niet dat haar nieuwe boek, 'Beautiful World, Where Are You', vertaald wordt naar het Hebreeuws. Ze steunt namelijk een boycot tegen Israël.
Lees verder

Zus Britney Spears onthult cover van haar biografie: "Ik kan niet geloven dat het eindelijk af is"
In de zomer raakte het nieuws bekend dat Jamie Lynn Spears (30) druk bezig was met haar memoires neer te pennen en ondertussen heeft de jongere zus van Britney Spears (39) een update voor al haar volgers. Haar biografie 'Things I Should Have Said' komt er begin volgend jaar aan.
Lees verder

Tom Boonen over Remco Evenepoel in HLN Sportcast: "Dit was één van de belangrijkste jaren uit zijn carrière"
Remco Evenepoel (21) heeft er een turbulent jaar op zitten. Na z'n zware val vorig jaar in Lombardije stond het talent van Deceuninck-Quick.Step voor een lange revalidatie, maar desondanks won Evenepoel dit seizoen nog acht koersen. "En nu moet hij de batterijen eens opladen", zegt Tom Boonen in HLN Sportcast.
Lees verder

Slongs eert haar goede vriend Raymond van het Groenewoud in 'The Best Of': "Hij heeft me geholpen om uit een donkere periode te klauteren"
'The Best Of' zet vanavond Raymond van het Groenewoud in de bloemetjes, met een top vijf van z'n populairste songs volgens Vlaanderen. Tussen de gastartiesten is ook een plekje voorzien voor de Antwerpse rapster Slongs, die veel te danken heeft aan de rockende kleinkunstenaar. "Hij geloofde in mij op een moment dat ik dat zelf niet deed."
Lees verder

Evergrande kan opnieuw schulden niet afbetalen, vrees voor storm van faillissementen
China Evergrande Group heeft gisteren weer rentebetalingen gemist op obligaties. Dat zeggen obligatiehouders tegen persbureaus Reuters en Bloomberg. Het zou de derde keer in drie weken zijn dat de Chinese vastgoedontwikkelaar schulden niet kan afbetalen. Het in opspraak geraakte Evergrande kampt met een enorme schuldenlast. Er wordt gevreesd voor een domino-effect van faillissementen als het bedrijf omvalt.
Lees verder

De regering van dit arme land kocht 40 Maserati's en drie Bentley's voor eenmalige topontmoeting
Een vloot Maserati's, gekocht door de regering van Papoea-Nieuw-Guinea voor een eenmalige topontmoeting in 2018, staat nu te koop met een megakorting.
Lees verder