Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 oktober 2021

De Bruyne: “Als ik vantevoren had geweten hoe mijn enkel er achteraf aan toe zou zijn geweest, dan had ik niet gesp...

HLN
De Bruyne: "Als ik vantevoren had geweten hoe mijn enkel er achteraf aan toe zou zijn geweest, dan had ik niet gespeeld tegen Italië"
Onze chef voetbal Stephan Keygnaert had voor VTM NIEUWS een exclusief en uitgebreid gesprek met Kevin De Bruyne (30). De dirigent van de Rode Duivels en Manchester City vertelde in het voetbalcentrum van Tubeke onder meer over de druk die al dan niet bestaat om de Nations League te winnen, het verliezen van de Champions League-finale en de niet al te grote ontgoocheling na de uitschakeling op het EK tegen Italië, een match die hij achteraf bekeken liever niet gespeeld had.
Lees verder

"Ze zou nooit iets kunnen, zeiden de dokters. Vandaag speelt Lore (10) rolstoelhandbal en piano": crowdfunding van start voor meisje met spina bifida
Hoewel dokters dachten dat Lore (10) uit Maria-ter-Heide (Brasschaat) door haar open ruggetje bij de geboorte zelfs niet zou kunnen zitten, speelt het vrolijk meisje vandaag rolstoelhandbal en gaat ze regelmatig zwemmen. Ze moet wel drie tot vier keer per week naar de kinesist. Een eigen sta- en staprobot zou haar erg kunnen helpen, al staat daar een prijskaartje van 27.000 euro tegenover. 'Team Lore' is daarom een crowdfunding gestart om het Innowalk-toestel te bekostigen.
Lees verder

"Ze zou nooit iets kunnen, zeiden de dokters. Vandaag speelt Lore (9) rolstoelhandbal en piano": crowdfunding van start voor meisje met spina bifida
Hoewel dokters dachten dat Lore (9) uit Maria-ter-Heide (Brasschaat) door haar open ruggetje bij de geboorte zelfs niet zou kunnen zitten, speelt het vrolijk meisje vandaag rolstoelhandbal en gaat ze regelmatig zwemmen. Ze moet wel drie tot vier keer per week naar de kinesist. Een eigen sta- en staprobot zou haar erg kunnen helpen, al staat daar een prijskaartje van 27.000 euro tegenover. 'Team Lore' is daarom een crowdfunding gestart om het Innowalk-toestel te bekostigen.
Lees verder

LIVE. Theate reist mee af naar Italië - Rode Duivels vertrekken straks, later volgt nog persconferentie met bondscoach Martínez
De Final Four in de Nations League staat voor de deur. Voor het tweede internationale Europese voetbaltoernooi van het jaar zakken de Rode Duivels af naar Italië om morgen Frankrijk te bekampen in de halve finales. De afreis en al het nieuws in aanloop naar die wedstrijd volgt u LIVE op deze pagina.
Lees verder

Tom Cruise leert vliegen met toestel uit WO II voor volgende 'Mission: Impossible'
Tom Cruise (59) leert momenteel hoe hij een militair vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog moet besturen voor een stuntscène in een nieuwe 'Mission: Impossible'. Dat meldt de Britse krant The Sun. Cruise is gespot op een Britse vliegbasis in een Boeing Stearman Model 75 uit 1943.
Lees verder

Britten kopen nu al hun kerstkalkoen uit vrees voor tekorten tijdens de eindejaarsperiode
Het is nog meer dan twee maanden wachten voor kerst, maar toch gaan de diepgevroren kalkoenen in het Verenigd Koninkrijk al vlot over de toonbank. Dat zegt de topman van supermarktketen Tesco woensdag. Volgens hem ligt de vraag momenteel zo'n 10 procent hoger.
Lees verder

Huiszoekingen in kantoren Oostenrijkse kanselier Kurz en van regeringspartij ÖVP
De gerechtelijke diensten in Oostenrijk hebben woensdag huiszoekingen uitgevoerd in de kanselarij en in het hoofdkwartier van regeringspartij ÖVP (Oostenrijkse Volkspartij). Dat heeft een woordvoerster van de partij bevestigd.
Lees verder

Hardleerse tafelschuimer riskeert 6 maanden cel na 198 feiten van afzetterij: "U bent een recordhouder"
Een tafelschuimer (39) die zich op 11 juli in een restaurant in Genk liet bedienen en daarna vertrok zonder te betalen, riskeert zes maanden cel. De man gaf in zijn verhoor toe dat zijn drankprobleem hem parten speelde. "Hij vond naar verluidt zijn betaalkaart niet en deed alsof hij zijn moeder belde voor hij op de vlucht sloeg", vertelde de aanklager voor de strafrechtbank.
Lees verder

Hoe Khaby Lame de grootste man op TikTok werd, zonder één woord te zeggen
Hij wordt de 'Mister Bean' van de sociale media genoemd en is met voorsprong de populairste man op fimpjesplatform TikTok. De Italiaans-Senegalese Khaby Lame heeft zelfs een eigen muurschildering in Gaza City en paradeerde op de rode loper tijdens het filmfestival van Venetië. Niet slecht voor iemand die slechts anderhalf jaar geleden filmpjes begon te maken, nadat hij ontslagen werd. Al lijken problemen met z'n paspoort zijn droom serieus te bemoeilijken.
Lees verder

'Swingende' Wim Opbrouck trapt nieuw seizoen Bake Off Vlaanderen af
"Weg met de recepten, een echte bakker die improviseert. Een scheutje dit en dat, maten zijn overgewaardeerd." Een enthousiaste Wim Opbrouck trapt in een muzikale trailer het nieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen af.
Lees verder

Huidaandoening 'coronatenen' gelinkt aan immuunreactie op virus
De huidaandoening die bekend staat als 'coronatenen' is mogelijk een bijwerking van de reactie die het immuunsysteem op het virus heeft. Een veelvoorkomend symptoom van de aandoening is een rode uitslag op de handen en voeten die maanden kan duren. De aandoening doet zich meestal voor tussen één tot vier weken na de besmetting en heeft als gevolg dat de tenen en vingers kunnen opzwellen en mogelijk van kleur veranderen.
Lees verder

Uitgaven ziekteverzekeringen met bijna 1,5 miljard euro gedaald vorig jaar
In coronajaar 2020 zijn de gewone uitgaven van de ziekteverzekering met naar schatting 1,474 miljard euro gedaald ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit het meest recente monitoringrapport, dat het Riziv (Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsuitkering) vandaag heeft vrijgegeven.
Lees verder

Advocaat Pol Vandemeulebroucke in cassatieberoep tegen veroordeling
Advocaat Pol Vandemeulebroucke (57), die vorige maand 1 jaar cel kreeg voor lidmaatschap van een criminele organisatie, trekt naar het Hof van Cassatie om zijn veroordeling aan te vechten. Dat vernam persagentschap Belga bij de griffie van het hof van beroep in Antwerpen.
Lees verder

Gebrek aan advies van EMA over derde prik is "ontgoochelend" volgens Wouter Beke
In een nieuw advies laat het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) de lidstaten grotendeels vrij om te oordelen over de derde prik. "Europa abdiceert hiermee", zo reageerde Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Vlaamse cafébaas (63) die vriendin doodstak in Spanje krijgt tien jaar cel
De Belg Danny Lauwers is door een rechtbank in het Spaanse Alicante veroordeeld tot tien jaar cel voor de dood van zijn partner Riet Suy (57) in Calpe, in de regio Valencia, in 2019. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het Spaanse parket had een gevangenisstraf gevraagd van 24 jaar.
Lees verder

Club heeft omgevingsvergunning voor nieuw stadion officieel beet: "Gaan erop toezien dat het goed wordt uitgevoerd"
Zoals gisteren aangekondigd kreeg Club Brugge vandaag de omgevingsvergunning voor de bouw van het nieuwe stadion. "We gaan erop toezien dat het mobiliteitsplan goed wordt uitgevoerd", klonk het vanmiddag bij Vlaams ministers van Economie en Omgeving Hilde Crevits (CD&V) en Zuhal Demir (N-VA), die hun handtekening plaatsten onder het voor blauw-zwart belangrijke document.
Lees verder

Club Brugge heeft omgevingsvergunning voor nieuw stadion officieel beet: "Gaan erop toezien dat het goed wordt uitgevoerd"
Zoals gisteren aangekondigd kreeg Club Brugge vandaag de omgevingsvergunning voor de bouw van het nieuwe stadion. "We gaan erop toezien dat het mobiliteitsplan goed wordt uitgevoerd", klonk het vanmiddag bij Vlaams ministers van Economie en Omgeving Hilde Crevits (CD&V) en Zuhal Demir (N-VA), die hun handtekening plaatsten onder het voor blauw-zwart belangrijke document.
Lees verder

"Interne data livestreamdienst Twitch online gezet door hacker"
Een anonieme hacker beweert 125 GB aan data van Twitch - een populaire dienst om live games uit te zenden - online te hebben gezet, meldt The Verge vandaag. Het zou onder andere gaan om de broncode en uitbetalingsinformatie van gebruikers.
Lees verder

Jonge priester vrijgesproken in verkrachtingszaak in Vaticaanstad
De strafrechtbank van het Vaticaan heeft twee beschuldigden vrijgesproken in een proces tegen een jonge Italiaanse priester die verdacht werd van verkrachting. De man zou het minderjarige slachtoffer meermaals hebben verkracht toen ze samen in een kleinseminarie in Vaticaanstad verbleven.
Lees verder

Matteo Simoni is op zoek naar figuranten voor 'Zillion', en iedereen mag meedoen: "Kom dansen in onze discotheek"
Ook altijd al eens op een echte filmset willen staan, maar heb je nooit ambitie gehad om acteur te worden? Geen nood, want Matteo Simoni is naarstig op zoek naar feestbeesten die graag een dansje willen placeren op de set van 'Zillion'.
Lees verder