Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 oktober 2021

Danscoach Tommy geeft al geheimen prijs over het bootcamp ‘K2 zoekt K3’: "Niet iedereen overleeft bootcamp”

HLN
Danscoach Tommy geeft al geheimen prijs over het bootcamp 'K2 zoekt K3': "Niet iedereen overleeft bootcamp"
Hoe zal de afvalrace en de zoektocht naar de nieuwe zanger/zangeres van K3 nu precies verlopen? Onze Showbits-reporters komen steeds meer details te weten. Zeker na een gesprek met choreograaf Tommy Gryson. Hij heeft een hoofdrol in de bootcampaflevering, nu zaterdag op VTM.
Lees verder

Jeroen Perceval tekent bij groot agent-schap in Hollywood: "In het rijtje van Matthias Schoenaerts en Adil & Bilall"
Jeroen Perceval (43) mag zich opmaken voor een Hollywoodcarrière. Dankzij 'Dealer', zijn debuutfilm als regisseur, gaat hij in zee met twee van de grootste agentschappen in Tinseltown. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Matthias Schoenaerts en Felix Van Groeningen. "Ik kwam op hun radar in Texas", aldus Perceval, die met 'Dealer' ook terugblikt op zijn eigen demonen. "Ik leef ondertussen al 18 jaar zonder drugs of drank."
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen
Het aantal coronabesmettingen blijft verder toenemen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Ook de andere cijfers gaan de slechte kant op.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen: maandag bijna 4.000 in één dag
Het aantal coronabesmettingen blijft verder toenemen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Maandag 11 oktober werden er 3.902 nieuwe gevallen geregistreerd. Zo'n hoog aantal is al van begin mei geleden. Ook de andere cijfers gaan de slechte kant op. "Zo erg als voor de vaccinatie wordt het niet meer, maar we moeten toch alert blijven", waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE.
Lees verder

Grigor Dimitrov vervoegt Cameron Norrie in halve finales in Indian Wells
De Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 28) heeft een ticket veroverd voor de halve finales van het Masters 1.000 toernooi van Indian Wells (8.359.455 dollar). Hij versloeg de Pool Hubert Hurkacz (ATP 12) met 3-6, 6-4 en 7-6 (7/2). De match duurde twee uur en 37 minuten.
Lees verder

Dan toch: Candice en Marijn uit 'Blind Getrouwd' gaan samenwonen
Candice (32) en Marijn (36) uit 'Blind Getrouwd' zijn klaar voor de volgende stap in hun relatie. Op Instagram laat 'de bom van Beveren' weten dat ze binnenkort eindelijk gaan samenwonen.
Lees verder

Adele lanceert 'Easy On Me': nieuwe single nu al meer dan 10 miljoen keer beluisterd
Het is zover: Adele heeft een nieuwe single uit. De videoclip van het nummer, 'Easy On Me', werd op YouTube op 6 uur tijd al meer dan 10 miljoen keer beluisterd. En dat aantal blijft flink stijgen.
Lees verder

Adele lanceert 'Easy On Me': nieuwe single nu al bijna 10 miljoen keer beluisterd
Het is zover: Adele heeft een nieuwe single uit. De videoclip van het nummer, 'Easy On Me', werd op YouTube op enkele uren tijd al bijna 10 miljoen keer beluisterd. En dat aantal blijft flink stijgen.
Lees verder

Brazilië dankzij Neymar en Raphinha ruim langs Uruguay in WK-kwalificatie, Argentinië verslaat Peru
Brazilië heeft de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatieweek na een zege tegen Venezuela (3-1) en een gelijkspel tegen Colombia (0-0) afgesloten met een ruime overwinning tegen Uruguay. In Manaus wonnen de Brazilianen met 4-1. Argentinië versloeg in Buenos Aires Peru met 1-0.
Lees verder

Na maar liefst 8 jaar wachten: Stromae pakt uit met nieuwe single 'Santé'
Adele (33) is niet de enige die vandaag een nieuwe single heeft uitgebracht. Niemand minder dan Stromae (36) heeft ook nog een muzikale verrassing voor al zijn fans. Op Instagram kondigde de Belgische zanger namelijk zijn nieuwe track 'Santé' aan. Voor de Brusselaar is het zijn eerste single in acht jaar tijd.
Lees verder

Verplichte coronapas voor 23 miljoen werkende Italianen
In Italië wordt vanaf vandaag de coronapas verplicht op de werkvloer. Zowel in de openbare als de private sector moeten de werkenden kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, een negatieve coronatest hebben afgelegd of hersteld zijn na een besmetting.
Lees verder

Het veldritcircus in de VS is een beetje het Wilde Westen: "Nys heeft een heel bedrijf, wij een tentje"
De WB-cross in Iowa zondag is de laatste stop in de VS. Het drieluik lijkt op een reizend circus. "Het is elke dag improviseren", zegt Bart Wellens, ploegleider bij Tormans. Veldrijder Vincent Baestaens ziet de cross over de plas evenmin leven: "Amerikanen willen Amerikaanse winnaars zien." Een inkijk in de vele obstakels, al ontsnapt één Belgische ploeg aan veel problemen.
Lees verder

Israëlische soldaten schieten Palestijn dood op Westelijke Jordaanoever
Israëlische soldaten hebben donderdag op de Westelijke Jordaanoever een Palestijn doodgeschoten, zo heeft het Israëlische leger meegedeeld. "Twee verdachten die brandende flessen op de snelweg hadden gegooid en het leven van chauffeurs in gevaar hadden gebracht zijn geneutraliseerd door de soldaten. Een van hen is gearresteerd, de andere is geraakt door kogels en is bezweken aan zijn verwondingen", zo stelde het Israëlische leger in een mededeling.
Lees verder

Hoe snel mag je rijden met elektrische step? Waar vorm je een reddingsstrook? Weggebruikers kunnen kennis opnieuw testen via "De Grote Verkeersquiz"
Vandaag start een nieuwe editie van "De Grote Verkeersquiz". Een maand lang kunnen weggebruikers op een speelse manier hun verkeerskennis testen. "De verkeersregels evolueren jaar na jaar. De juiste regels kennen én ze kunnen toepassen is een van de voorwaarden om je veilig in het verkeer te begeven", zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).
Lees verder

OVERZICHT. Coronapas in Brussel uitgebreid: hier moet je een Covid Safe Ticket voorleggen en andere dingen die je moet weten
Vanaf vandaag treedt de uitbreiding van de coronapas in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest in werking. Het Brussels parlement zette vorige week het licht op groen. Onder meer op café en restaurant moet je voortaan een Covid Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. In onderstaand overzicht sommen we alle details over dat CST nog eens op in vraag en antwoord.
Lees verder

OVERZICHT. Coronapas in Brussel uitgebreid: hier moet je een Covid Safe Ticket voorleggen en andere details die je moet weten
Vanaf vandaag treedt de uitbreiding van de coronapas in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest in werking. Het Brussels parlement zette vorige week het licht op groen. Onder meer op café en restaurant moet je voortaan een Covid Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. In onderstaand overzicht sommen we alle details over dat CST nog eens op in vraag en antwoord.
Lees verder

1.500 Britse voetbalfans mogen vrij naar Brugge komen: "Horeca-uitbaters, promoot geen sterke bieren of sterke drank"
"Britse voetbalfans staan erom gekend duidelijk aanwezig te zijn in het straatbeeld. Aan de horeca-uitbaters vragen we om sterke bieren en sterke drank niet te promoten", zegt Lien Depoorter van de Brugse politie. De stad maakt zich op voor de komst van 1.500 supporters van Manchester City. De Britten mogen vrij naar de Breydelstad afzakken – in tegenstelling tot de PSG-fans enkele weken geleden, maar de politie neemt toch enkele maatregelen.
Lees verder

Geert Molenberghs: "Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedubbelen, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer"
Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt weer sneller. Maandag werden 3.902 gevallen opgetekend in één dag tijd. Het is al bijna een half jaar geleden dat dit aantal nog zo hoog lag. "Vlaanderen heeft het gevoel dat het helemaal voorbij is, maar dat is niet zo", waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven). Hij benadrukt wel dat de situatie in de ziekenhuizen zeker niet meer zo erg zal worden als vorig jaar.
Lees verder

Rani De Coninck zit al bijna 30 jaar in de media: "Beginnen te zweven is nergens voor nodig"
Volgend jaar loopt Rani De Coninck (51) al dertig jaar in de showbizz rond. Na al die jaren vindt ze nog altijd dat je moet springen als er zich nieuwe opportuniteiten aandienen. Zo ging het destijds toen radiozender Joe, waar ze vandaag de finale van de top 2000 presenteert, haar opviste. Maar zo ging het ook toen Gert Verhulst en James Cooke bij haar aanklopten om net als vorig seizoen een vaste tafelgast in hun Cooke & Verhulst Show te worden. "Ik wist dat het met James en Gert weleens héél tof zou kunnen worden. En als mijn gevoel 'ja' zegt, dan ga ik ervoor", zegt Rani.
Lees verder

KU Leuven telt hoogste aantal studenten ooit, ruim 1 op 6 is internationale student
Het huidige academiejaar zijn 60.592 studenten ingeschreven aan de KU Leuven. Nooit eerder waren dat er zo veel. Dat heeft de universiteit bekendgemaakt. Opvallend is de sterke stijging van internationale studenten dit jaar.
Lees verder