Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 oktober 2021

Creg waarschuwt voor energiefactuur die minstens 700 euro hoger kan uitvallen

HLN
Creg waarschuwt voor energiefactuur die minstens 700 euro hoger kan uitvallen
De federale energieregulator Creg waarschuwt dat gezinnen met een variabel energiecontract moeten rekening houden met een jaarfactuur die minstens 700 euro hoger dreigt uit te vallen. Het advies van de Creg is duidelijk: probeer zoveel mogelijk het energieverbruik te verminderen. Tegelijk waarschuwt de waakhond ook voor problemen bij de kleine leveranciers.
Lees verder

Zullen de energieprijzen binnenkort zakken? En hoe groot zal de daling zijn? Expert beantwoordt de belangrijkste vragen
De prijzen voor gas en elektriciteit zijn al sinds de zomer stelselmatig omhoog aan het kruipen en staan nu op het hoogste niveau ooit. Hoelang kan dit nog blijven duren? Mogen we hopen dat de prijzen binnenkort weer gaan zakken? En hoe groot zal de daling dan zijn? Matthias Detremmerie (37), stroomhandelaar voor leverancier Elindus, beantwoordt de zeven belangrijkste vragen. "Het is blinde paniek bij de traders."
Lees verder

Broers Bourgoo maken van Zoute Grand Prix het meest prestigieuze auto-event ter wereld: "Er zijn 8.500 flessen champagne besteld. Het is maar een schatting"
Het zou een oldtimerrally voor wat vrienden worden, maar de Zoute Grand Prix is door de jaren uitgegroeid tot het mooiste auto-event ter wereld. De broers Filip (53) en David (49) Bourgoo verzamelen vanaf donderdag zeldzame oldtimers en de nieuwste, peperdure luxewagens op het strand van Knokke-Heist. "Het gaat om camaraderie en liefde voor auto's. Aan snelheidsmaniakken hebben wij ook de grootste hekel."
Lees verder

Deense sterrenzaak Noma vijfde keer beste restaurant ter wereld: "65.000 hamburgers verkocht tijdens lockdown om te overleven"
Wat een record: het Deense Noma mag zich voor de vijfde (en laatste) keer het beste restaurant ter wereld noemen. En daar was driesterrenchef Réne Redzepi (43) nog steeds blij als een kind mee: "Dit vind ik zelfs onze mooiste overwinning van de vijf. Ook voor ons heeft het er tijdens de coronalockdown benard uitgezien. Om die te doorworstelen hebben we zelfs hamburgers verkocht."
Lees verder

Soepeler nachtwerk, totaalaanpak voor langdurig zieken en een opleiding na ontslag: dit ligt op tafel om de arbeidsmarkt te hervormen
Zowel werkgevers, mutualiteiten als de VDAB zullen meer aangepord worden om langdurig zieken te heractiveren. Maar over de aanpak van de langdurig werklozen is er nog lang geen consensus in zicht. Zo liggen de kaarten op de federale onderhandelingstafel over de arbeidsmarkthervorming.
Lees verder

ONZE OPINIE. Liever dan de hoop is Paul Magnette de wanhoop van Bart De Wever
"De hoop van Bart De Wever (N-VA)." Zo wordt Paul Magnette (PS) wel eens genoemd. Kent u één Waalse politicus die met die geuzennaam graag door het leven wil? Neen. En al zeker niet de grote chef van de Parti Socialiste. Liever dan de hoop is Paul Magnette de wanhoop van Bart De Wever. Elkaars beste vijanden. Dat werkt electoraal. Dat leer je wanneer je afstemt op Franstalige zenders zoals RTL of RTBF. N-VA is in de befaamde voxpops nog steeds een extreme partij. Een partij die het einde van het land nastreeft. Dat is niet waar veel Franstalige Belgen van dromen of op hopen.
Lees verder

Kevin De Bruyne en Eden Hazard moeten de Rode Duivels naar eindwinst dirigeren, maar zijn ze daar wel klaar voor?
Zonder hun virtuositeit en branie kunnen we het schudden. Eden Hazard en Kevin De Bruyne — eindelijk nog eens samen honderd procent fit — moeten op hun 30ste de Rode Duivels naar eindwinst in de Nations League dirigeren. Naar het voorbeeld van die memorabele avond in Kazan. Verblijd ons weer, heren kunstenaars.
Lees verder

Missouri executeert mogelijk man met verstandelijke beperking
In de Amerikaanse staat Missouri is een 61-jarige man geëxecuteerd die veroordeeld was voor een drievoudige moord in 1994. Volgens zijn advocaten was de man verstandelijk zeer beperkt. Paus Franciscus had eerder nog opgeroepen tot clementie.
Lees verder

Delhaize verdeelde al 68 miljoen LEGO-ruilkaarten: "Het is zo populair dat ze online al worden doorverkocht"
Het is een schot in de roos, de eerste marketingactie van supermarktketen Delhaize in samenwerking met speelgoedfabrikant LEGO. Maar liefst 68 miljoen ruilkaartjes vlogen zo al de winkel uit. Retailexpert Gino Van Ossel (Vlerick) legt uit wat dit verdienmodel zo interessant maakt.
Lees verder

4 miljoen euro van Veljkovic verbeurdverklaard: ook luxevilla, Rolex-horloges en juwelen kwijt
Spijtoptant Dejan Veljkovic (50) zal in totaal zo'n 4 miljoen euro verliezen na het maken van een deal met het gerecht in 'Operatie Zero'. Al het illegaal verworven geld dat hij als spelersmakelaar verdiende, wordt door het gerecht verbeurd verklaard. En ook hetgeen de makelaar met dat geld kocht: luxehorloges, een luxevilla en juwelen.
Lees verder

Cafébazen winnen geschil tegen fiscus over aantal pintjes in een vat
Beroepsvereniging Fedcaf heeft voor de Raad van State gelijk gehaald in een geschil met de fiscus. De cafébazen waren niet akkoord met de fiscale behandeling van een vat bier van 50 liter, schrijft L'Echo vandaag. De fiscus ging uit van een te groot aantal consumpties dat uit een vat gepuurd kan worden.
Lees verder

Lukt het in "tennisparadijs" Indian Wells wel? Clijsters was er vorig jaar al naar eigen zeggen klaar voor om te knallen
Indian Wells, door veel spelers omschreven als het tennisparadijs. Is het hier dat Kim Clijsters (WTA 1476) voor het eerst een comebacksuccesje kan boeken? Tegenstandster Katerina Siniakova (WTA 53) denkt daar mogelijk anders over.
Lees verder

Junior Planckaert gaat daten op tv: "Geen ervaring om te kiezen uit 15 vrouwen"
Junior Planckaert gaat op zoek naar een lief. Niks bijzonders, denkt u. Maar hij gaat dat wel doen op televisie en wel op Eén. Ook de openbare omroep waagt zich aan een datingshow. De zoveelste BV dus die de ware wil vinden terwijl Vlaanderen meekijkt over z'n schouders. Om zijn slaagkansen te vergroten krijgt Junior begeleiding van een psycholoog. Die moet hem helpen om zich open te stellen. Maar zorgt dat er ook voor dat Junior, in tegenstelling tot Elke Clijsters, Pieter Loridon en de meeste Blind Getrouwd-kandidaten, wél de liefde zal vinden? En is daten met psychologische begeleiding een goed idee? Desna en Senne vragen het aan ervaringsdeskundige Nick Laenen (Blind Getrouwd) in een nieuwe Showbits Video.
Lees verder

Bewolkte, regenachtige dag met veel wind
Deze ochtend trekt er een regenzone door het land vanaf de Noordzee naar de Ardennen. In de namiddag komen er opnieuw enkele opklaringen in het noorden en wordt het droog over het westen. Elders blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met afwisselend perioden met regen en aanhoudende regen in het oosten. Dat meldt het KMI. Het kwik haalt amper 8 graden op de Hoge Venen, 12 tot 14 graden in het centrum en 15 graden aan de kust.
Lees verder

Ed Sheeran stelt nieuw album voor in The Qube en wij waren erbij: "Nu weet ik hoe de roaring twenties voelden"
200 fans kregen 'Shivers' over hun hele lichaam toen Ed Sheeran (30) zijn nieuwe album 'Equals' gisteren voorstelde in The Qube. Tijdens een intiem concert vertelde de zanger over volwassen worden, de tol van de roem en knaldrang. Tot euforie van de aanwezige fans. "Dit is een kans die je nooit meer krijgt."
Lees verder

Koreaanse reeks maakt furore op Netflix: waarom de hele wereld verslaafd is aan 'Squid Game'
Ongezien bij Netflix: de Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game' haalde in maar liefst 83 landen de eerste plaats. Ze lijkt zelfs goed op weg om de populairste reeks ooit op het platform, het Amerikaanse kostuumdrama 'Bridgerton', van de troon te stoten. En te denken dat bedenker Hwang Dong-hyuk (50) de reeks al sinds 2008 in de schuif had liggen. Wat is het geheim van zijn succes? "Netflix is in de eerste plaats zélf verantwoordelijk voor de hype."
Lees verder

Twee goals en een assist: Tine De Caigny aan het kanon voor Hoffenheim in de Champions League
Tine De Caigny heeft twee keer gescoord in de 5-0 zege van Hoffenheim tegen het Deense HB Koge op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League voor vrouwenteams. De vrouwelijke Gouden Schoen was ook goed voor een assist.
Lees verder

Nagelbijtende hondmoeting in 'Viervoeters': "In het ergste geval gaat hij bijten"
In een nieuwe aflevering van 'Viervoeters' staan Joris en Dominique voor een moeilijke opdracht. Het sportieve koppel Steven en Klaartje heeft tijd en ruimte om een derde hond te verwelkomen, maar het moet dan wel boteren met hun andere honden Dillon en Sam.
Lees verder

OVERZICHT. Ziekenhuisopnames en overlijdens blijven toenemen
Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen week lichtjes afgenomen, maar de ziekenhuisopnames en sterfgevallen namen wel opnieuw toe. Het reproductiegetal blijft boven de grens van 1. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Google Maps gaat nu ook meest duurzame route tonen
Google Maps, dat de gebruiker de snelste route tussen twee punten laat zien, zal voortaan ook de meest duurzame route tonen. Dat is die waarlangs je het minste brandstof verbruikt, rekening houdend met onder meer de drukte op de weg. De nieuwe applicatie wordt ingevoerd in de VS en vanaf volgend jaar ook in Europa.
Lees verder