Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 oktober 2021

Clement ziet af van weekendje Genk: “Té lang om daar te blijven hangen”

HLN
Clement ziet af van weekendje Genk: "Té lang om daar te blijven hangen"
Pittige bekerloting voor Club Brugge, dat begin december in de achtste finales op bezoek moet bij KRC Genk: "Goh, het kon beter, maar goed. We hebben één doel en dat is de beker winnen… en dan moet je voorbij iedereen", aldus Philippe Clement. "Bij zo'n loting hopen alle trainers in eerste instantie dat ze thuis mogen spelen. Dat is nu niet het geval en bovendien moeten we naar een goeie ploeg". Een toevallige speling van de kalender zorgt ervoor dat Club drie dagen voor de bekerconfrontatie ook al naar Genk moet: "Of we er een weekendje van zullen maken? Neen, ik denk dat we er te lang zijn om daar die periode te blijven hangen. Ik verwacht dat we gewoon heen en terug gaan".
Lees verder

Staking bij Antwerps gevangenispersoneel: "We willen een snelle oplossing voor het personeelstekort"
Het personeel van de Antwerpse gevangenis legt het werk tijdelijk neer. Samen wandelen de personeelsleden naar het gemeentehuis met een dringende boodschap voor burgemeester Bart De Wever. "We hopen dat hij druk kan zetten op de federale regering."
Lees verder

Brian Priske daags na Antwerpse bekerkater: "Extra druk op de ketel? Ach, dit maakt me niet zenuwachtig"
Eén dag na de bekeruitschakeling op Westerlo hield Antwerptrainer Brian Priske alweer een persbabbel met het oog op de competitiematch tegen Cercle Brugge. Daarbij kwamen ook enkele heikele thema's aan bod. "We hebben veel offensieve kwaliteiten, maar het samenspel moet beter", moest Priske toegeven.
Lees verder

Britse premier Johnson en Franse president Macron bespreken visserijconflict tijdens G20-top in Rome
De Franse president Emmanuel Macron en de Britse premier Boris Johnson zullen dit weekend, tijdens de G20-top in Rome, het aanhoudend visserijconflict in het Kanaal bespreken. Dat heeft Downing Street bekendgemaakt. De spanningen over de visserijrechten tussen Londen en Parijs liepen de laatste dagen hoog op.
Lees verder

"Het is een troost om te weten dat pa gestorven is op de plaats waar hij graag was": familie van overleden Lierse-supporter (90) put kracht uit de vele steunbetuigingen
Frans Van Parijs, de Lierse-supporter die afgelopen woensdag tijdens de bekerwedstrijd onwel werd en later overleed, wordt volgende week donderdag begraven. Dat vertelt zijn zoon Werner. "Wat er juist gebeurd is, weten we niet", klinkt het. "Zondag voelde hij zich niet goed, maar woensdag was het opnieuw beter." De familie put inmiddels heel wat kracht uit de vele steunbetuigingen.
Lees verder

REALITYCHECK. Joop uit 'Temptation' heeft beenbreuk na aanval en een nieuwe liefde voor Imen uit 'Love Island'
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Terminale kankerpatiënt kreeg 500.000 euro om met privéjet vol cocaïne naar Brussel te vliegen
Meer details komen aan het licht over het mysterie achter een privéjet vol cocaïne die begin augustus vanuit Brazilië naar Brussel zou vliegen. De enige passagier was een terminale kankerpatiënt uit Luik, die intussen overleden is. De man, die wist dat hij nog minder dan zes maanden te leven had, zou 500.000 euro krijgen om met de drugs naar Brussel te vliegen. De politie ziet twee mogelijke redenen waarom hij op het voorstel is ingegaan.
Lees verder

Poging om 's werelds grootste zeereservaat bij Antarctica te creëren opnieuw mislukt
De plannen om in Antarctica het grootste beschermde zeereservaat ter wereld op te richten, zijn opnieuw op niets uitgedraaid. Op een internationale conferentie in het Australische Hobart werd geen doorbraak bereikt, zo melden ngo's vrijdag.
Lees verder

Groot-Brittannië zet stappen om elektronische sigaretten medisch te laten voorschrijven
Groot-Brittannië onderneemt stappen om in de toekomst elektronische sigaretten medisch te laten voorschrijven. Die sigaretten zouden stoppende rokers kunnen helpen tijdens hun proces. Het Britse Agentschap voor Medicijnen en Gezondheidsproducten vraagt nu aan de makers van dit soort sigaretten om hun product voor te leggen ter goedkeuring.
Lees verder

Florian 'Poef' Van Acker steelt de show bij koning Filip: "Wel leuk, maar ik zit toch liever thuis"
Paralympisch tafeltennisspeler Florian 'Poef' Van Acker mocht vandaag samen met alle olympische atleten, paralympische atleten en atleten die op een EK of WK een medaille pakten, afzakken naar het Kasteel van Laken voor een huldiging door koning Filip en koningin Mathilde. "Wel leuk, maar ik zit toch liever thuis", zei de tafeltennisser bloedeerlijk.
Lees verder

Alle omwonenden in straal van 5 km rond 3M zullen hun bloed kunnen laten analyseren
Alle omwonenden in een straal van 5 kilometer rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht zullen hun bloed kunnen laten testen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist, meldt minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Lasagne van Come a Casa uit Delhaize teruggeroepen wegens niet genoeg gekookt
De producent van lasagne van het merk Come a Casa roept de 'Lasagne Bolognaise 1 kilogram' uit Delhaize terug. Het voedsel is mogelijk niet genoeg gekookt, waardoor de houdbaarheidsdatum niet gegarandeerd kan worden, zegt producent FreshMeals, onderdeel van de voedingsgroep Ter Beke.
Lees verder

5 halloweenfilms die je dit weekend zéker moet zien volgens Jan Verheyen
Of je nu fan bent van horrorfilms en thrillers of niet, op Halloween moet er een beetje gegriezeld worden. Regisseur Jan Verheyen geeft alvast 5 kijktips die je gezien móet hebben.
Lees verder

Bloed, dood en tranen op tv? Zo bescherm je je kind tegen televisiegeweld volgens mediapedagoog: "Jonge kinderen maken geen onderscheid tussen echt en vals"
De laatste weken is er veel te doen rond televisiegeweld en het effect op minderjarige kinderen. De aanleiding was - en is nog steeds - 'Squid Game', de Koreaanse horrorreeks waarin verliezers van kinderspelletjes op een gewelddadige manier sterven. De 16+-reeks werd bekroond tot de populairste Netflix-serie ooit, maar heeft ook een donker kantje. Want steeds meer minderjarigen spelen het bloederige concept na in de realiteit. Is zo'n gewelddadige serie dus wel zo gezond voor minderjarige kijkertjes? Een mediapedagoog geeft uitleg. "De gevoeligheid van een kind voor dergelijk geweld hangt af van een aantal factoren."
Lees verder

Voetganger gegrepen door personenwagen bij oversteken van rijbaan: slachtoffer (59) overleden aan verwondingen
Bij een verkeersongeval in Wintam bij Bornem is een 59-jarige man om het leven gekomen. De vijftiger werd gegrepen door een personenwagen. De omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.
Lees verder

Wauw: zeven redenen waarom je absoluut het gloednieuwe Age of Empires IV moet spelen
Wauw. En oef. Age of Empires IV is een beetje geworden zoals Age of Empires II: een topgame die zich afspeelt in de middeleeuwen, maar in een mooier en moderner jasje. En toch is het niet zomaar "meer van hetzelfde". Ik vond wel een aantal minpuntjes aan het spel - die je helemaal onderaan terugvindt - maar ik kan je toch minstens 7 redenen geven waarom je Age of Empires IV zeker moet spelen.
Lees verder

Vijf belangrijkste Vlaamse tunnels worden gerenoveerd
De vijf belangrijkste tunnels van Vlaanderen worden de komende jaren gerenoveerd. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
Lees verder

Amazon en Apple spelen tientallen miljarden aan beurswaarde kwijt
Techconcerns Amazon en Apple zijn vandaag in de eerste handelsminuten op de New Yorkse aandelenbeurzen bijna 150 miljard dollar (130 miljard euro) aan beurswaarde kwijtgeraakt. De zwaargewichten van de techbeurs Nasdaq zakten na teleurstellende kwartaalberichten.
Lees verder

Siska Schoeters en Tomas De Soete gaan na 14 jaar uit elkaar
Slecht nieuws voor Siska Schoeters en Tomas De Soete. De twee hebben beslist om na een relatie van veertien jaar elk hun eigen weg te gaan. "Het was en hevige liefde, we hebben hard gelachen, hard gehuild, hard geleefd en alles gegeven voor elkaar wat we konden", laat Siska weten op Instagram.
Lees verder

Meeste supermarktmedewerkers krijgen 500 euro coronabonus
De sociale partners binnen de handelssector hebben een protocolakkoord afgeklopt. Voor het merendeel van de supermarktmedewerkers komt er een coronapremie van 500 euro. Voorts is de loonnorm van 0,4 procent volledig ingevuld, wat 10 euro bruto per maand oplevert. Dat meldt de socialistische bediendebond.
Lees verder