Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 oktober 2021

China ontkent test met hypersonische raket: “Was routinetest met ruimtevaartuig”

HLN
China ontkent test met hypersonische raket: "Was routinetest met ruimtevaartuig"
Peking heeft maandag bevestigd dat het onlangs lanceringstesten heeft uitgevoerd, nadat de Financial Times had bericht over tests met een hypersonische nucleaire raket. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken ontkende echter dat het om een raket ging. Woordvoerder Zhao Lijian had het over een "routinetest" met een "ruimtevaartuig".
Lees verder

Expert uit VTM-programma 'Ik wil een kind': "Sommige co-ouders zijn juridisch onzichtbaar"
Vanavond start het programma 'Ik wil een kind' op VTM. Daarin gaan mogelijke ouders op zoek naar iemand om samen een kind op te voeden. Co-ouderschap heet dat. Maar wat als er meer dan twee ouders zijn? "Denk maar aan een vrouw die ervoor kiest om samen met een homokoppel een kind op te voeden", zegt Frederik Swennen, professor familierecht (UA) die ook als expert optreedt in het programma. "De derde ouder is in principe juridisch onzichtbaar." Bekijk hierboven het gesprek bij HLN LIVE.
Lees verder

Expert uit VTM-programma 'Ik wil een kind': "Sommige co-ouders zijn juridisch onzichtbaar"
Vanavond op VTM start het programma 'Ik wil een kind'. Daarin gaan mogelijke ouders op zoek naar iemand om samen een kind op te voeden. Co-ouderschap heet dat. Maar wat als er meer dan twee ouders zijn? "Denk maar aan een vrouw die ervoor kiest om samen met een homokoppel een kind op te voeden", zegt Frederik Swennen, professor familierecht (UA) die ook als expert optreedt in het programma. "De derde ouder is in principe juridisch onzichtbaar." Bekijk hierboven het gesprek bij HLN LIVE.
Lees verder

5 doelpunten per wedstrijd: op dit 13-jarig toptalent kunnen Messi en Ronaldo jaloers zijn
Franscesco kwam in de kijker te staan toen een Italiaanse jeugdscout hem de hemel in prees op Twitter. Zijn statistieken liegen er ook niet om: meer dan 5 doelpunten per wedstrijd, dat is het ongezien gemiddelde. In het seizoen 2017-2018 scoorde Fransesco maar liefst 247 doelpunten. Als we dat vergelijken met de 40 doelpunten Christiano Ronaldo zit er misschien wel potentieel in de jonge spits.
Lees verder

Marc-Marie smeerde een week lang ochtendurine op z'n gezicht: "Er kwamen vliegen op af"
In de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens' komen er een heleboel schoonheidstips aan bod. Zo is Cesar Casier bijvoorbeeld overtuigd van de befaamde 'vampire facial' en ook jurylid Marc-Marie blijkt fan te zijn van een buitengewone behandeling.
Lees verder

De strijd barst los: welke 'Sterkste Handen' winnen de eerste krachtproef?
Vanaf 26 oktober gaat 'De Sterkste Handen' op VTM van start. In deze gloednieuwe, ruige wedstrijd gaan 10 hardwerkende Vlamingen de strijd aan met elkaar om de titel van 'De Sterkste Handen': een havenarbeidster, verhuizer, vloerder, spoorwegarbeider, ramenwasser, magazijnier, hoofdinspecteur, bouwvakster, arbeider en productiearbeider. Maar voor zij aan de echte strijd beginnen, worden de kandidaten onderworpen aan enkele challenges, waaronder deze beslissende krachtproef...
Lees verder

Aanbod Airbnb in Amsterdam sterk gedaald door registratieplicht
Ongeveer vier vijfde van het Amsterdamse woningaanbod van verhuurplatform Airbnb is verwijderd na de invoering van een registratieplicht. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt berichtgeving van de Volkskrant daarover.
Lees verder

Ontwerpster Marylène over het recept achter haar kleurrijke outfits. "In mijn ogen zijn mijn outfits best oké, volgens anderen net over het randje"
"Een volledig zwarte outfit voelt al snel saai aan. Kleuren doen je er daarentegen beter uitzien en geven je gemoed een boost. Het maakt mij sowieso gelukkiger en zelfzekerder." Als je een ding over Marylène Madou kan zeggen, is het wel dit: met haar persoonlijke stijl geeft ze de Belgische straten kleur. En ze hoopt dat ze anderen ook kan overtuigen om bonter door het leven te gaan. Ze verklapt haar ultieme tips, en aan de hand van haar signature look vertelt de textielontwerpster hoe ze haar outfits samenstelt.
Lees verder

BV 24/7. Nora Gharib kiest voor fluo en Tatyana Beloy geniet van de herfst op het strand
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Football Talk. Selemani verlengt contract bij KV Kortrijk - Zulte Waregem boekt 842.000 euro winst
Sterkhouder Faïz Selemani heeft een nieuw contract getekend bij KV Kortrijk. De Comorees verlengde zijn overeenkomst tot juni 2025. Selemani liet dit seizoen al zes keer de netten trillen en was ook al goed voor twee assists. Hij is veruit de belangrijkste speler voor de Kerels. De 28-jarige flankaanvaller kwam op 19 augustus 2019 toe in de Groeningestad. Hij verbrak zijn arbeidscontract bij Union en dat deed veel stof opwaaien. Selemani moest daardoor een schadevergoeding van meer dan 500.000 euro betalen, plus interesten. (IVDA)
Lees verder

Tot 837 kilometer met één batterij: dit zijn de auto's met het grootste rijbereik
Ken je de Lucid Air Dream Edition al? Volgens de Amerikaanse testcyclus EPA zou de wagen met een volle batterij zo'n 837 km ver geraken. HLN Drive nam dit model en zijn concurrenten onder de loep.
Lees verder

Nieuw-Zeeland rouwt om Maori rugbyspeler Sean Wainui (25) die om het leven komt in autocrash
De Nieuw-Zeelandse rugbywereld is in rouw na de dood van Sean Wainui (25). De Maori en speler van de nationale ploeg Maori All Blacks, kwam om het leven in een auto-ongeluk.
Lees verder

Chinese propagandafilm is succesvolste film van het moment: Marvel en Bond verslagen
De Chinese propagandafilm 'The Battle at Lake Changjin' is de 'verrassende' kaskraker van het moment. De prent bracht meer op dan blockbusters zoals de Bond-film 'No Time To Die' en Marvels 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'. "Het was voor veel Chinezen een patriottische plicht om de film te gaan kijken", zegt professor in de politieke wetenschappen Stanley Rosen.
Lees verder

Economische krimp in 2020 iets kleiner dan gedacht
De Belgische economie is vorig jaar iets minder gekrompen dan werd gedacht. Volgens de gedetailleerde nationale jaarrekeningen die maandag zijn gepubliceerd, kelderde het reëel bruto binnenlands product (bbp) in 2020 met 5,7 procent. De voorbije maanden gingen het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) en de Nationale Bank nog uit van een krimp van 6,3 procent.
Lees verder

Rusland sluit eigen missie bij de NAVO
Rusland sluit de eigen missie bij de NAVO. Als het bondgenootschap contact wil opnemen met de Russische regering, kan dat volgens minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov via de Russische ambassade in Brussel.
Lees verder

Triest nieuws: opnieuw kankercellen gevonden bij Cercle-doelman Miguel Van Damme (28)
Doelman Miguel Van Damme (28) van Cercle Brugge liet een maand geleden nog hoopvol op zijn Instagramaccount noteren dat zijn behandelende artsen geen kankercellen meer hadden aangetroffen in zijn bloed en in zijn ruggenmerg, maar dat blijkt recent wel weer het geval te zijn geweest. De onfortuinlijke Van Damme ondergaat opnieuw chemotherapie. Vijf jaar duurt zijn strijd tegen leukemie inmiddels.
Lees verder

Voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden door coronavirus
Colin Powell, onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is maandag bezweken aan complicaties ten gevolge van het coronavirus. Dat meldt zijn familie in een mededeling op Facebook. Powell was de eerste zwarte Amerikaan aan het hoofd van het leger, en later werd hij ook de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken. De oud-minister werd 84.
Lees verder

Sea-Watch redt op 24 uur meer dan 300 migranten op Middellandse Zee
Het reddingsschip Sea-Watch 3 heeft deze ochtend op korte tijd meer dan 200 mensen gered op de Middellandse Zee. Met de acties van zondag erbij, waarbij ook al de opvarenden van twee boten werden gered, zit de boot overvol, zo zegt een woordvoerster.
Lees verder

Proces tegen 'Empire'-acteur Jussie Smollett eind november van start
De kogel is door de kerk. Jussie Smollett (39), die bekend werd door zijn rol in de serie 'Empire', moet eind november voor de rechtbank verschijnen voor zijn vermeende haatmisdrijven. Zijn advocate probeerde nog om de zaak te seponeren, maar daar moest de rechter niets van weten.
Lees verder

Clement: "Man City is samen met Bayern de beste ploeg ter wereld. Nog een niveau hoger dan PSG"
Matchday -1, de dag voor Jan Breydel tot de nok vol loopt voor de komst van Manchester City. Wij spreken trainer Philippe Clement en Charles De Ketelaere over de kansen van Club Brugge, met 4 op 6 uitstekend gestart in zijn loodzware poule, tegen het Manchester City van Pep Guardiola en Kevin De Bruyne.
Lees verder