Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 oktober 2021

‘Château Planckaert’ én ‘De Planckies’ vanaf eind deze maand op televisie

HLN
'Château Planckaert' én 'De Planckies' vanaf eind deze maand op televisie
Fans van de familie Planckaert are in for a treat. Vanaf eind deze maand zijn Eddy Planckaert en co terug van weggeweest. En ook Iluna en de overige kleinkinderen maken hun opwachting op het kleine scherm. Zij nemen de kijkers mee in hun unieke leefwereld in de nieuwe reeks 'De Planckies'.
Lees verder

Gekibbel tussen multimiljardairs gaat verder: Musk treitert rivaal Bezos op Twitter
Terwijl de kloof tussen de rijkste twee mannen ter wereld weer iets groter is geworden, kan Tesla- en SpaceX-oprichter Elons Musk het niet laten om een steek te geven aan Amazon- en Blue Origin-oprichter Jeff Bezos. Op Twitter antwoordde Musk op een bericht van Bezos met een zilveren medaille.
Lees verder

Door VS gezochte Belg (27) verdacht van computerfraude opgepakt in Milaan
Een 27-jarige Belg is maandagochtend vroeg door een arrestatieteam van de Milanese politie van zijn bed gelicht, meldden lokale Italiaanse media. Justitie in VS-staat Texas zocht hem wegens computerfraude en identiteitsdiefstal.
Lees verder

Officieel: Karim Belhocine is de nieuwe coach van KV Kortrijk
Karim Belhocine is de nieuwe trainer van KV Kortrijk. Hij volgt de naar Standard vertrokken Luka Elsner op. De 43-jarige Fransman zat zonder club sinds zijn ontslag bij Sporting Charleroi eind vorig seizoen.
Lees verder

20.000 Belgen leven zich uit in 're-enactment': "Niet voor watjes, we kneuzen geregeld een rib"
"Re-enactment is een fantastische hobby: zalig om je als historische figuur uit te dossen en het verleden te herbeleven", aldus Romeins veldheer-voor-één-dag Bart De Wever afgelopen weekend. Dat vinden naar schatting 20.000 Belgen ook. Van de Vikingen tot de Tweede Wereldoorlog: bijna wekelijks zit het er in ons land flink tegen. "Ik loop al drie weken rond met een gekneusde rib."
Lees verder

"Dubbel zoveel opslag én je kan ermee rijden": jouw elektrische auto wordt thuisbatterij en de oplossing voor stroompieken
Zoek je een oplossing voor pieken die je zonnepanelen lamleggen en dalen die je verplichten om dure netstroom te kopen? Dan is er de elektrische wagen die zowel stroom kan laden als leveren. We vroegen Tim Briers van Watt's Next, dat zulke laadpalen installeert, hoe dat werkt en hoeveel het kost. "Dit is niet nieuw, alleen is er hier tot nu toe niets mee gedaan."
Lees verder

Eindelijk beslist: profvoetballers en andere topsporters moeten meer sociale bijdragen betalen, regering wil 43 miljoen ophalen
De federale regering heeft de verwachte RSZ-maatregelen voor topsporters, waaronder profvoetballers, opgenomen in haar begrotingsakkoord. Zij zullen meer sociale bijdragen moeten betalen. Alles samen moeten de maatregelen 43 miljoen euro opleveren.
Lees verder

Federale regering heeft akkoord: topsporters, waaronder profvoetballers, moeten meer sociale bijdragen betalen
De federale regering heeft de verwachte RSZ-maatregelen voor topsporters, waaronder profvoetballers, opgenomen in haar begrotingsakkoord. Zij zullen meer sociale bijdragen moeten betalen. Alles samen moeten de maatregelen 43 miljoen euro opleveren.
Lees verder

Nederlanders met busje vol oorlogswapens en munitie onderschept in Spanje
De Spaanse politie heeft maandag twee Nederlanders gearresteerd die met een busje vol oorlogswapens de grens met Frankrijk wilden oversteken. Het gaat om mannen van 55 en 56 jaar oud.
Lees verder

Amerikaanse agenten sleuren zwarte man met dwarslaesie aan haren en armen uit auto
Een zwarte man met een dwarslaesie uit de Amerikaanse staat Ohio is door politieagenten aan zijn haren en armen uit zijn auto getrokken. Dat gebeurde nadat hij de bevelen van agenten om uit zijn auto te komen weigerde op te volgen. Het voorval is vastgelegd met bodycams en leidt tot veel kritiek. De 39-jarige Clifford Owensby heeft een klacht ingediend.
Lees verder

Opnieuw schokkende beelden: bodycam toont hoe Amerikaanse agenten zwarte verlamde man uit auto sleuren
Een zwarte man met een dwarslaesie uit de Amerikaanse staat Ohio is door politieagenten aan zijn haren en armen uit zijn auto getrokken. Dat gebeurde nadat hij de bevelen van agenten om uit zijn auto te komen weigerde op te volgen. Het voorval is vastgelegd met bodycams en leidt tot veel kritiek. De 39-jarige Clifford Owensby heeft een klacht ingediend.
Lees verder

Drie spoorlopers overleden na aanrijding door trein in Frankrijk
Deze ochtend zijn in de buurt van het station van Saint-Jean-de-Luz (in het Franse departement Pyrénées-Atlantiques) drie mensen overleden nadat ze werden aangereden door een trein. Mogelijk gaat het om migranten, meldt het parket van Bayonne. Een vierde persoon werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

'Red Sandra' van Jan Verheyen en Lien Willaert valt opnieuw internationaal in de prijzen
De Belgische dramafilm 'Red Sandra', van onze eigen Jan Verheyen (58) en zijn echtgenote Lien Willaert (45), is dit weekend opnieuw internationaal in de prijzen gevallen. Op het filmfestival van Emden-Norderney in Duitsland ging de film aan de haal met de award voor 'beste regie'. "Ik ben vooral blij met deze prijs omdat het een publieksprijs is," zegt Willaert.
Lees verder

Politie sleurt verlamde drugscrimineel uit zijn wagen
In Ohio wordt een zwarte man tegengehouden door de politie. De agenten doen onderzoek naar drugscriminaliteit. De politie vraagt de 39-jarige Clifford Owensby om uit te stappen, maar dat kan hij niet. De agent biedt aan om de man te helpen, maar die weigert ostentatief. Op bovenstaande bodycambeelden van de agenten is te zien hoe de politie de verlamde man uit zijn wagen sleurt. Later vindt een drugshond een zak met daarin 19.500 euro in de auto. De man wordt geboeid en meegenomen. De politie onderzoekt nu of de interventie volgens de regels verliep.
Lees verder

Chinese autoverkoop in één jaar met 17 procent gedaald
De Chinese automarkt, de grootste ter wereld, kreeg in september een nieuwe oplawaai. De verkoop van nieuwe personenwagens daalde in vergelijking met vorige jaar met 17,3 procent tot 1,61 miljoen wagens. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie PCA.
Lees verder

Stookolie stijgt naar hoogste peil in drie jaar
Stookolie wordt morgen duurder. Dat blijkt uit de nieuwe maximumprijzen van de federale overheidsdienst Economie. De prijs voor huisbrandolie (gasolie verwarming 50S) stijgt met 0,93 cent tot maximaal 0,7813 euro per liter voor een bestelling vanaf 2.000 liter.
Lees verder

KOERS KORT. UAE-Team Emirates stapt het vrouwenpeloton in
UAE-Team Emirates maakt er werk van om in 2022 een damesploeg op te richten. Het team van onder andere tweevoudig Tour-winnaar Tadej Pogacar gaat samenwerken met Alè BTC Ljubljana Team, niet toevallig een Italiaans vrouwenteam met een Sloveens tintje. In de komende weken zal het team de volledige plannen uit de doeken doen.
Lees verder

Bekende NFL-coach stapt op na racistische en seksistische uitspraken
De Amerikaanse National Football League (NFL) ligt onder vuur na homofobe, racistische en vrouwonvriendelijke uitspraken van een bekende coach. Jon Gruden (58) is inmiddels opgestapt als coach van de Las Vegas Raiders.
Lees verder

Moeilijke ochtend na lange nacht onderhandelen over begrotingsakkoord: deze punten zorgden op laatste nippertje nog voor discussie
Het kernkabinet heeft dinsdagmorgen finaal dan toch een akkoord bereikt over de begroting en de dossiers die de voorbije dagen op de onderhandelingstafel lagen. De onderhandelingen sprongen vannacht nog af en premier De Croo (Open Vld) en een aantal andere ministers verlieten de tafel. De gesprekken over het gunstregime voor de eerste aanwerving en de versoepelingen van nachtarbeid zouden telefonisch verder zijn gevoerd.
Lees verder

"Ik heb het gehad met de haat van onze ouders": jonge Britten zijn wanhopig na de brexit
Voor het eerst merken de Britten de effecten van de brexit in hun dagelijks leven. De bevoorrading van winkels en tankstations stokt. Maar onder de oppervlakte speelt er veel meer. Fotograaf HJ Hunter reisde door Engeland, Schotland en Noord-Ierland en ontdekte dat pubers en adolescenten worstelen in het verdeelde koninkrijk.
Lees verder