Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 oktober 2021

CELEBS 24/7. Gezinsuitstap op de rode loper voor Angelina Jolie en ook Emma Watson duikt nog eens op

HLN
CELEBS 24/7. Gezinsuitstap op de rode loper voor Angelina Jolie en ook Emma Watson duikt nog eens op
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Steeds meer vrouwelijke deelnemers aan selectieproeven politie
De selectieproeven tot inspecteur bij de politie tellen steeds meer vrouwelijke deelnemers. Dat blijkt uit cijfers die Open Vld-Kamerlid Tim Vandenput heeft opgevraagd bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Tussen 2017 en 2020 is het aantal vrouwelijke kandidaten met meer dan 42 procent gestegen.
Lees verder

Ook meer dan 40 procent nieuwe coronagevallen in Nederland
In Nederland zet de stijging van het aantal nieuwe coronagevallen door, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse evenknie van Sciensano. In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut 25.751 nieuwe positieve tests. Dat is ruim 44 procent meer dan vorige week, toen het ging om 17.832 nieuwe coronagevallen in zeven dagen.
Lees verder

Inwoners Heers vragen dat onafhankelijk expert oorzaak van scheuren in huizen vaststelt: "als de Watergroep geen schuld treft, vanwaar dan die felle weerstand?"
Vier inwoners van Heers, die de Watergroep dagvaardden voor de scheuren en barsten in hun woningen, kwamen vandaag zelf naar de rechtbank in Tongeren om hun vraag tot de aanstelling van een onafhankelijke deskundige kracht bij te zetten. "Je ziet de scheuren in onze woningen elke dag groter worden. Dit kan niet meer wachten want iedereen in het dorp is op," getuigde Erika Princen voor de rechter. Maar die vraag botste aan de overzijde op krachtig verzet.
Lees verder

'Sesamstraat'-collega Bert Plagman over het overlijden van Sien Diels: "Een lieve collega, maar ook een hele goede vriendin"
De Nederlandse stemacteur Bert Plagman speelde 41 jaar Tommie De Hond in 'Sesamstraat', en was dan ook een van de naaste collega's van de overleden Sien Diels. Bij VTM Nieuws haalt hij herinneringen aan haar op.
Lees verder

Twee Nederlandse vrouwen voor de rechter na aanranding 17-jarige pizzakoerier
In Nederland moeten twee 25-jarige vrouwen voor de rechter komen na het aanranden van een 17-jarige jongen. De twee vrouwen zouden in mei dit jaar een pizzakoerier hebben aangerand in hun woning. De jongen werd bij zijn geslachtsdeel gegrepen en er werden seksueel getinte handelingen verricht.
Lees verder

Russen beschuldigen Amerikaanse journaliste ervan "seksobject" te zijn: "Ze moest Poetin afleiden"
Een Amerikaanse journaliste heeft de Russische staatsmedia over zich heen gekregen nadat ze president Vladimir Poetin interviewde tijdens de Russian Energy Week in Moskou. Volgens de Russen zou Hadley Gamble van nieuwszender CNBC zich gedragen hebben als een "seksobject" en zou het haar doel geweest zijn om Poetin af te leiden. Zelf zei Poetin tijdens het interview op een zeker moment dat de vrouw "te mooi" was om sommige van zijn antwoorden te begrijpen.
Lees verder

'Kelly Osbourne opgenomen in een afkickkliniek in Texas'
Kelly Osbourne (36), de dochter van Ozzy en Sharon Osbourne, is eerder dit jaar hervallen. Als gevolg van de wereldwijde pandemie is de dochter van de rockster opnieuw beginnen drinken. Volgens bronnen heeft Kelly zich nu daarom laten opnemen in een afkickkliniek in de Amerikaanse staat Texas.
Lees verder

"Kelly Osbourne opgenomen in een afkickkliniek in Texas"
Kelly Osbourne (36), de dochter van Ozzy en Sharon Osbourne, is eerder dit jaar hervallen. Als gevolg van de wereldwijde pandemie is de dochter van de rockster opnieuw beginnen drinken. Volgens bronnen heeft Kelly zich nu daarom laten opnemen in een afkickkliniek in de Amerikaanse staat Texas.
Lees verder

INTERVIEW. Topdj Laurent Garnier stilaan klaar voor pensioen: "Op m'n 60ste wil ik niet meer achter de draaitafels staan"
Een icoon in de dj- en technowereld is hij al decennialang, dus kon een eigen documentaire niet achterwege blijven. Laurent Garnier (55) stelde gisterenavond vol trots het resultaat voor op Film Fest Gent. Vooraleer hij over de rode loper schreed in de Arteveldestad, hadden wij een babbel met de Fransman over z'n bijzondere band met België, z'n haat-liefdeverhouding met monsterhit 'The Man With The Red Face' en het nakende einde van z'n carrière. "Ik ben niet van plan om als oude knar op cruiseschepen op te treden."
Lees verder

Leerachterstand is door coronacrisis nog verder opgelopen: "Achterstand moet in het secundair worden weggewerkt"
De vrees van veel ouders wordt door nieuw onderzoek van onderwijseconoom Kristof De Witte bevestigd. De leerachterstand in Vlaanderen loopt nog verder op. Bovenop de bestaande leerachterstand is er door de pandemie voor het vak Nederlands nog eens zeven maanden achterstand bijgekomen. "Bovendien zijn we de sterkste leerlingen verloren." Hoe komt dat en wat kunnen we eraan doen?
Lees verder

ONZE OPINIE. "Als een ex-minister de coronaberichtgeving obsessief noemt, dan rammelt er iets"
In zijn nieuwe boek 'En Nu Is Het Oorlog!' schetst ex-minister Philippe De Backer (Open VLD) hoe ons land gefunctioneerd heeft tijdens de coronacrisis. "Hij neemt de lezer mee in de cockpit van het crisisbeheer. Wat zich daar heeft afgespeeld, blijkt niet altijd even fraai", merkt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Maar De Backer durft ook een steen te werpen naar ons: media en journalisten. Vraag is wat we daarmee doen."
Lees verder

Somers wil gemeenteraad weer aantrekkelijker maken
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) wil de gemeenteraad weer aantrekkelijker maken. Uit cijfers blijkt dat veel raadsleden er nu al de brui aan hebben gegeven, terwijl de legislatuur nog niet halfweg is.
Lees verder

Man in Israël stijgt per ongeluk mee op met luchtballon en sterft na val van 100 meter
Een 28-jarige man is in Israël overleden nadat hij van een luchtballon is gevallen. Volgens de lokale politie zou de man een val van 100 meter hebben gemaakt.
Lees verder

LIVE. Club kan bij winst of gelijkspel voor uniek statistiekje zorgen tegen Manchester City
• 3de speeldag groepsfase • Aftrap: 18u45 • Jan Breydelstadion • Club verraste met 4 op 6 tegen PSG en Leipzig
Lees verder

LIVE. "Als Club wint, staan ze vier punten voor op City. Dat kan eígenlijk niet" - Blauw-zwart steekt op sociale media vuur al aan de lont
• 3de speeldag groepsfase • Aftrap: 18u45 • Jan Breydelstadion • Club verraste met 4 op 6 tegen PSG en Leipzig
Lees verder

"Bevoorradingscrisis leidt tot schrikwekkend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk"
De bevoorradingscrisis in het Verenigd Koninkrijk leidt tot een "schrikwekkend hoge inflatie" die vooral een bedreiging vormt voor de allerarmsten. Dat heeft de topman van de sectororganisatie Food and Drink Federation (FDF) tijdens een parlementaire hoorzitting gezegd. De Britse vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA) liet weten dat het maar niet betert met chauffeurstekorten ondanks een reeks maatregelen van de regering.
Lees verder

Moskou neemt opnieuw maatregelen tegen coronavirus: 60-plussers moeten komende vier maanden thuisblijven, weer meer thuiswerk
Moskou heeft mensen ouder dan 60 jaar de opdracht gegeven om de komende vier maanden thuis te blijven nu het aantal coronabesmettingen en -slachtoffers in de Russische hoofdstad blijft stijgen. Bedrijven moeten tegelijkertijd tot 25 februari ten minste 30 procent van hun personeel van thuis uit laten werken. Dat heeft burgemeester Sergej Sobjanin dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Vakbonden leggen chemiesector plat op 29 oktober
Het gemeenschappelijk vakbondsfront plant een sectorbrede stakingsdag in de chemiesector in ons land op vrijdag 29 oktober. Dat heeft Het Laatste Nieuws vernomen bij vakbondsbronnen. De actiedag komt er nadat vorige vrijdag de onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden over een nieuw sectorakkoord waren afgesprongen.
Lees verder

Bendeleden in Haïti eisen 1 miljoen dollar losgeld per ontvoerde missionaris
De bende die achter de ontvoering zit van zeventien missionarissen in Haïti vraagt een miljoen dollar losgeld per geestelijke. Dat heeft de Haïtiaanse minister van Justitie Liszt Quitel gezegd aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.
Lees verder