Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

BV 24/7. Jits Van Belle heeft een origineel kersenpitkussen en Sam De Bruyn viert zijn verjaardag met een Bacardi Bre...

HLN
BV 24/7. Jits Van Belle heeft een origineel kersenpitkussen en Sam De Bruyn viert zijn verjaardag met een Bacardi Breezer
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Doodstraf voor Chinese man die ex-vrouw live op sociale media in brand stak
Een Chinese man die zijn ex-vrouw vermoordde door haar in brand te steken terwijl ze live te zien was op sociale media, is ter dood veroordeeld. Dat meldt het Chinese gerecht. De 30-jarige Tibetaanse blogster Amuchu - ook bekend onder haar bijnaam Lamu - werd door tienduizenden fans gevolgd op het sociale netwerk Douyin, de Chinese versie van TikTok. Toen ze in september 2020 haar volgers live toesprak, overgoot haar ex-man haar met benzine alvorens haar in brand te steken.
Lees verder

Britten willen tot 1.000 slachters uit buitenland halen om grootschalige ruiming van varkens te voorkomen
Om een grootschalige ruiming van varkens te voorkomen, wil de Britse regering dit jaar nog tot 1.000 slachters uit het buitenland onder versoepelde voorwaarden naar het Verenigd Koninkrijk halen. Dat berichtten televisiezender Sky News en de krant Daily Mail.
Lees verder

WHO stelt nieuw team samen om nogmaals op zoek te gaan naar oorsprong van coronavirus
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een nieuw team samengesteld dat nogmaals op zoek gaat naar de origine van het coronavirus. Volgens Mike Ryan, afdelingshoofd van het WHO Health Emergency Programme, is het mogelijk de "laatste kans" is om de oorsprong van SARS-CoV-2 te achterhalen.
Lees verder

Ploegleider Richard Plugge over kansen Wout Van Aert: "Dit ziet er heel mooi uit"
De Tour-start oogt perfect voor Wout Van Aert. Ja toch? Ook Team Jumbo-Visma-directeur Richard Plugge is er van overtuigd.
Lees verder

Pogacar na Tourvoorstelling: "Het was zoals cadeautjes openen met Kerstmis"
De Tour de France 2022 is officieel voorgesteld. Het belooft een spectaculaire editie te worden, want met een driedaagse in Denemarken, een heel aantal aankomsten bergop en een zware kasseirit is het een heel afwisselend parcours. "Op de kasseien kan je de Tour zeker verliezen" klinkt het bij Tourwinnaar Tadej Pogacar (23).
Lees verder

Jury 'K2 zoekt K3' dropt bommetje op kandidaten tijdens bootcamp
15 jongens en meisjes overleefden de auditieshows van 'K2 zoekt K3'. Deze zaterdag duiken ze samen in een spannende bootcamp boordevol emoties en verrassingen. Zo krijgen ze in primeur de nieuwste K3-single te horen en dropt de jury een serieus bommetje: "We komen nog even de ambetanterik uithangen."
Lees verder

VS hervatten voor eind 2021 evacuatievluchten uit Afghanistan
De Verenigde Staten hervatten volgens de Wall Street Journal voor het einde van het jaar evacuatievluchten uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel.
Lees verder

Priske beschikt voor drukke periode over quasi volledige kern: "Maar ga niet roteren om te roteren"
Antwerp-coach Brian Priske (44) blikte vandaag vooruit op het drukke programma dat zijn ploeg in de komende periode krijgt voorgeschoteld. Liefst zeven matchen moet de Great Old afwerken in 22 dagen. "Er zijn momenteel veel spelers klaar om te spelen en dat is mooi, maar ik ga niet roteren om te roteren."
Lees verder

'Miss België'-kandidate Elle raakte als peuter zwaar verbrand: "In tranen toen ik thuis in bikini het defilé oefende"
Als kind droomde Elle Leclercq (22) er al van om Miss België te worden. Maar de littekens die ze overhield aan een ongeval met kokend water hielden haar lang tegen. "In bikini paraderen durfde ik niet. Ik was beschaamd om mijn lichaam." Nu is ze tweede eredame Miss Oost-Vlaanderen en stoot ze misschien door naar de finale van Miss België. Ze vertelt ons over het ongeluk en de gevolgen ervan. "Weet je dat ik m'n littekens een jaar lang verborgen hield voor mijn eerste lief? Ik was 17."
Lees verder

Patrick Lefevere ziet een lastige Tour en heeft het niet voor zware kasseienrit: "Na één week kunnen een paar favorieten geliquideerd zijn"
Veel hoogtemeters, veel wind, veel kasseien. De Tour voor 2022 kondigt zich als een taaie brok aan. Wat denkt Patrick Lefevere ervan? "Lastig, hé. Wij moeten gewoon zien dat we zoveel mogelijk ritten winnen."
Lees verder

HLN LIVE. "Kasseien horen niet thuis in de Tour": Stijn Vlaeminck en Jonas Decleer becommentariëren de voorstelling van de Ronde van Frankrijk
Veel hoogtemeters, veel wind, veel kasseien. De Tour voor 2022 kondigt zich als een taaie brok aan. Wat denkt Patrick Lefevere ervan? "Lastig, hé. Wij moeten gewoon zien dat we zoveel mogelijk ritten winnen."
Lees verder

Coronaterrassen kunnen tot 15 januari blijven staan in Brussel, en mogelijk tot eind 2022
De Brusselse regering heeft vandaag het voorstel van staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (Vooruit) en zijn collega van Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) goedgekeurd om de vrijstelling van bouwvergunning voor tijdelijke coronaterrassen te verlengen tot 15 januari 2022.
Lees verder

Brit (24) moet 25 jaar brommen in Dubai na vondst flesjes cannabisolie
Een Britse twintiger moet in Dubai liefst 25 jaar de cel in na de vondst van vier flesjes cannabisolie in zijn wagen. De man spreekt geen Arabisch, maar moest een in die taal opgestelde schuldbekentenis ondertekenen.
Lees verder

Langverwachte fictiereeks 'Grond' van Adil en Bilall gaat eind deze maand van start
'Grond', de nieuwste fictiereeks van topregisseurs Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (35) is vanaf 26 oktober te bekijken op Play4. Dat maakte de zender zelf bekend. In de rest van de wereld zal de serie later op Netflix in première gaan.
Lees verder

'Allez Opi-omi'-vrouw, die massale valpartij veroorzaakte in Tour, krijgt vier maanden cel met uitstel
De Franse vrouw die afgelopen zomer voor een massale valpartij in het Tourpeloton zorgde, krijgt vier maanden cel met uitstel. Dat heeft de rechtbank in Brest beslist. Een best zware straf voor de Française, die met haar rug naar de renners een kartonnen bord met de tekst 'Allez Opi-omi' omhoog hield.
Lees verder

'Allez Opi-Omi'-vrouw, die massale valpartij veroorzaakte in Tour, hangt vier maanden cel met uitstel boven het hoofd
De Franse vrouw die afgelopen zomer voor een massale valpartij in het Tourpeloton zorgde, hangt vier maanden cel met uitstel boven het hoofd. Dat heeft de rechtbank in Brest vandaag beslist. Een best zware straf voor de Française, die met haar rug naar de renners een kartonnen bord met de tekst 'Allez Opi-Omi' omhoog hield.
Lees verder

Vrouw van Bart De Pauw steunt haar man op tweede procesdag. Waarom blijven koppels toch samen in extreem zware tijden?
"Ik ben hier om mijn man te steunen", aldus Ines De Vos bij aanvang van de tweede procesdag. Geen uitzondering: er zijn wel meer koppels, weliswaar minder publiekelijk, die hevige stormen en dieptepunten overleven. Die ondanks alles samen blijven. Relatietherapeute Sybille Vanweehaeghe krijgt ze al decennia lang in haar spreekkamer. Dit zijn, los van deze zaak en in willekeurige volgorde, de redenen die koppels opgeven om door te doen 'when the going gets tough'.
Lees verder

Europees Parlement wil internationaal bellen in de EU goedkoper maken
EU-burgers die naar een andere lidstaat bellen, zouden voor dat gesprek niet meer mogen betalen dan voor een nationaal gesprek. Het Europees Parlement wil de kosten gelijktrekken.
Lees verder

Oproep: Hoe ga jij als huurder om met de stijgende energieprijzen?
Je zal maar een woning huren met deze energieprijzen: het hangt immers helemaal af van je huisbaas of er al dan niet geïnvesteerd is in energiezuinigheid. Wat doe jij als huurder om jouw energierekening niet te ver te laten ontsporen? En wat levert dat op? Wil jij graag daarover getuigen? Mail dan even jouw contactgegevens door naar ariane.de.borger@dpgmedia.be, met de vermelding of je een flat, rijhuis of vrijstaand huis huurt en een korte beschrijving van jouw situatie.
Lees verder