Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Brussel: Nieuwe ecocrèche Marie Popelin in Laken

Nieuwe ecocrèche Marie Popelin in Laken

Ecocrèches?

De Stad Brussel zet zich al enkele jaren in om van haar kinderdagverblijven ecocrèches te maken. Dat houdt in dat ze nieuwe (passieve) gebouwen conform de milieunormen laat optrekken, groene ruimten laat inrichten voor alle afdelingen, en de peuters en hun ouders een nog kwaliteitsvollere opvang biedt met biologische maaltijden, een zerowaste-aanpak.

Lees verder

Ontdek Brussel met Optie B

Is je droombestemming onbereikbaar? Er is altijd een alternatief. En de tweede keuze is vaak nog verrassender dan de eerste. Optie B, met een hoofdletter B zoals Brussel, zal het bewijzen door A + B.

Thematische routes

Wie zijn er beter geplaatst dan de liefhebbers van Brussel om de schoonheid en de geheimen van hun stad te onthullen? Iedereen kan dus tips delen via de Instagram-account BXL option B en de website optionb.brussels. De adviezen en tips worden er verzameld in de vorm van thematische routes (één thema per maand):

Lees verder

Aanbesteding voor standplaatsen ijsventers

Deze standplaatsen zijn voorbehouden voor ambachtelijk ijs:

  • de uitbater maakt zijn ijs zelf met ingrediënten van hoge kwaliteit (rauwe volle melk), en gebruikt ook ambachtelijke bereidingsprocessen. Het ambachtelijke ijs bevat geen smaakversterkers, kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen.
  • voor de sorbets 'vol fruit' ligt verse fruit- of vruchtenpuree aan de basis van de bereiding.

Periode en duur van de uitbating

De bezetting van de standplaatsen is toegelaten elke dag van 9u tot 22u.

Lees verder