Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 oktober 2021

Brandbom zorgt voor paniek in ‘Thuis’: noodlot blijft Frank en Simonne achtervolgen

HLN
Brandbom zorgt voor paniek in 'Thuis': noodlot blijft Frank en Simonne achtervolgen
Wat een heet standje woensdag in 'Thuis'. Onbekenden wierpen tegen sluitingstijd een brandbom binnen bij Bar Madam. De vlammen zorgden voor flink wat paniek, want Frank en Simonne slapen in het appartement boven de vuurhaard.
Lees verder

Laura Tesoro tourt eindelijk door Vlaanderen met haar debuutalbum: "Mijn vriend Jordan hoort alle nummers als eerste"
Ze presenteert 'Belgium's Got Talent', schitterde in 'The Best Of' en quizt binnenkort mee in 'De Slimste Mens'. Met al dat televisiewerk zou je soms vergeten dat duizendpoot Laura Tesoro (25) ook nog zangeres is. Hoewel haar debuutalbum 'Limits' al twee jaar uit is, kan ze volgende week ein-de-lijk met haar tour starten, na drie keer uitstel. En niet alleen de trouwe fans, maar ook haar familie en vriend staan op de eerste rij om te supporteren. "De lockdown was helemaal geen relatietest voor Jordan en mij."
Lees verder

Laura Tesoro kan na lang uitstel eindelijk debuutalbum voorstellen: "Maar de lockdown was geen relatietest voor Jordan en mij"
Ze presenteert 'Belgium's Got Talent', schitterde in 'The Best Of' en quizt binnenkort mee in 'De Slimste Mens'. Met al dat televisiewerk zou je soms vergeten dat duizendpoot Laura Tesoro (25) ook nog zangeres is. Hoewel haar debuutalbum 'Limits' al twee jaar uit is, kan ze volgende week ein-de-lijk met haar tour starten, na drie keer uitstel. En niet alleen de trouwe fans, maar ook haar familie en vriend staan op de eerste rij om te supporteren. "Mijn vriend Jordan hoort alle nummers als eerste."
Lees verder

Laura Tesoro kan eindelijk debuutalbum voorstellen: "De lockdown was geen relatietest voor Jordan en mij"
Ze presenteert 'Belgium's Got Talent', schitterde in 'The Best Of' en quizt binnenkort mee in 'De Slimste Mens'. Met al dat televisiewerk zou je soms vergeten dat duizendpoot Laura Tesoro (25) ook nog zangeres is. Hoewel haar debuutalbum 'Limits' al twee jaar uit is, kan ze volgende week ein-de-lijk met haar tour starten, na drie keer uitstel. En niet alleen de trouwe fans, maar ook haar familie en vriend staan op de eerste rij om te supporteren. "Mijn vriend Jordan hoort alle nummers als eerste."
Lees verder

Veel zon en tot 18 graden: ook weekend wordt zacht
Het wordt vandaag een zonnige en droge dag, met temperaturen die tot 18 graden kunnen klimmen. Ook de komende dagen blijft het erg zacht.
Lees verder

OVERZICHT. Ziekenhuisopnames en besmettingen blijven stijgen, dagrecord dit jaar van voorlopig 8.990 nieuwe infecties op maandag
De coronacijfers in ons land blijven verder stijgen. Het gemiddeld aantal besmettingen stijgt met 75 procent ten opzichte van een week eerder, de ziekenhuisopnames met 43 procent. Voor afgelopen maandag staan er nu al 8.990 nieuwe besmettingen op de teller, een dagrecord dit jaar dat nog kan oplopen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld dagelijks 125 nieuwe ziekenhuisopnames en bijna 5.700 nieuwe besmettingen
De coronacijfers in ons land blijven verder stijgen. Het gemiddeld aantal besmettingen stijgt met 75 procent ten opzichte van een week eerder, de ziekenhuisopnames met 43 procent. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Saartje Vandendriessche veranderde na haar drie weken overleven in het bos: "Welke paddestoelen ik daar had gegeten, vroeg mijn papa zich af"
Dat ze heeft afgezien, vat Saartje Vandendriessche (46) haar drieweeks verblijf in een Ardens bos samen. Fysieke ontbering. "Ik ben zes kilogram afgevallen", maar ook mentale inzinkingen "soms kon je me bij elkaar vegen". Maar ze veranderde als mens. Tegen het einde ook heel letterlijk. "Ik had wallen tot onder mijn oksels. En make-up was verboden."
Lees verder

Saartje Vandendriessche zag af van 3 weken in het bos: "Ik heb zwart voor de ogen gezien van de honger"
Een dichtbegroeid bos in de buurt van La Roche. Een hoop mos als matras, een paar schuin gestoken takken als dak en een ijskoud riviertje als badkuip. Dat was dit voorjaar - het vroor 's nachts nog - drie weken het huis van Saartje Vandendriessche. Een uitje dat ze samen met survivalexpert Mike De Roover organiseerde omdat ze wilde "terugkeren naar de essentie". Verhelderd, concludeert ze nu, maar enige ontbering is haar inmiddels niet meer vreemd. "Ik ben zes kilogram afgevallen. Soms kon je me bij elkaar vegen."
Lees verder

Dina Tersago bezorgt Andy Peelman de schrik van zijn leven
Ze zeggen dat hypnose quatsch is, dat menstruatie nog altijd een groot taboe is, dat vrouwen niet grappig zijn, dat als je lange tijd scheel kijkt je ogen ook zo blijven staan en dat koffiepoeder in de koelkast helpt tegen vieze geurtjes. Dina Tersago en Andy Peelman gaan op onderzoek uit in 'Ze Zeggen Dat' en testen al deze beweringen.
Lees verder

Vooruit en PS willen platformwerkers zoals koeriers van Deliveroo altijd als werknemers beschouwen
Behandel platformwerkers als werknemers in plaats van als zelfstandigen, zodat ze automatisch alle rechten krijgen die elke andere werkende Belg krijgt. Dat is de kern van een wetsvoorstel dat Vooruit en PS hebben ingediend in de Kamer. "Iedereen heeft recht op een eerlijk loon en sterke sociale bescherming naar werk", zegt Kamerlid Anja Vanrobaeys (Vooruit).
Lees verder

Eerste versoepelingen van Nieuw-Zeelandse reisregels, maar nog niet voor toeristen
Vanaf 14 november versoepelt Nieuw-Zeeland voor het eerst sinds de start van de pandemie de regels om het land binnen te reizen. Wie reisplannen had voor Nieuw-Zeeland, moet nog geen koffers beginnen te pakken: de versoepelingen gelden enkel voor mensen met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit of wie in Nieuw-Zeeland woont. In plaats van veertien dagen moeten zij binnenkort nog slechts zeven dagen in hotelquarantaine voor ze naar huis kunnen. Thuis moeten ze dan wel nog drie dagen in isolatie blijven.
Lees verder

Frans Bauer in tranen tijdens tv-uitzending: "Ik weet niet of ik de reanimatie van mijn vader ooit ga verwerken"
Frans Bauer zorgde gisterenavond bij diverse Nederlandse kijkers voor een brok in de keel. De normaal zo vrolijke volkszanger sprak in het NPO 2-programma 'De Geknipte Gast' over het overlijden van zijn vader. Als Frans vertelt dat hij tijdens een bezoekuur per toeval binnen komt lopen bij de reanimatie van zijn vader, krijgt hij het zelf ook te kwaad. "Angstaanjagend als ik eraan terugdenk."
Lees verder

Bruno Vanden Broecke binnenkort te zien in nieuw VTM-programma
Bruno Vanden Broecke (47) is binnenkort opnieuw te zien op VTM. De acteur wordt het gezicht van een gloednieuw programma waarin vijf mensen met een burn-out een project starten met personen met een beperking.
Lees verder

Frankrijk waarschuwt twee Britse vissersboten die vissen voor kust Le Havre
Frankrijk heeft afgelopen nacht twee Britse vissersboten gewaarschuwd die voor de kust van de Franse plaats Le Havre aan het vissen waren. Volgens Frankrijk hebben Britse boten als gevolg van de brexit niet de juiste rechten om in de Franse wateren te vissen.
Lees verder

Hun statistieken liggen niet ver uit elkaar, hun transferwaarde ook niet meer: hoe Thorgan Hazard broer Eden voorbijstak
Perceptie is de realiteit niet. Het stond 14 dagen geleden overal: "Volgens gespecialiseerde website is Thorgan Hazard voor het eerst meer waard dan Eden." Maar is dat wel zo? Toelichting bij de 'marktwaarden' van twee Duivelsbroers: de miljoenen die ze virtueel waard zijn.
Lees verder

Geen vijf op een rij: Man City en De Bruyne na strafschoppen uit Carabao Cup gewipt
Manchester City en Kevin De Bruyne zullen de Carabao Cup niet voor een vijfde keer op rij winnen. De Citizens werden gisterenavond na strafschoppen uitgeschakeld door West Ham. De Bruyne werd nog voor het einde van de reguliere speeltijd vervangen.
Lees verder

Songfestivalwinnaar Måneskin treedt op bij MTV EMA's
De Italiaanse rockformatie Måneskin treedt op tijdens de MTV Europe Music Awards in Hongarije. Ook de Duitse zangeres Kim Petras en de Colombiaanse zanger Maluma zijn aan de line-up toegevoegd.
Lees verder

Bestelwagen ramt bushalte aan Wijnegem Shopping
Een bestelwagen is vanmorgen rond 6u uit de bocht gegaan ter hoogte van het Wijnegem Shopping Center. Het voertuig ramde een bushokje met darnaast een fietsenstalling. De chauffeur raakte ernstig gewond. Hij moest langs de voorruit uit het wrak worden gehaald. De brandweer had heel wat werk om de rijweg op te ruimen. De motor was weggevlogen en brokstukken lagen over de rijweg verspreid.
Lees verder

China legt bouw superwolkenkrabbers aan banden
China komt met nieuwe regels om de bouw van superwolkenkrabbers aan banden te leggen. Om "ijdelheidsprojecten" tegen te gaan mogen steden met een bevolking van minder dan 3 miljoen inwoners geen wolkenkrabbers meer bouwen die hoger zijn dan 150 meter.
Lees verder