Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 oktober 2021

Biden: “VS zullen Taiwan verdedigen bij aanval door China”

HLN
Biden: "VS zullen Taiwan verdedigen bij aanval door China"
De Amerikaanse president Joe Biden zegt donderdag dat de Verenigde Staten klaar zijn om Taiwan militair te verdedigen bij een aanval door China. China beschouwt het eiland als deel van zijn grondgebied.
Lees verder

Acteur Alec Baldwin lost fataal schot op filmset, cameraregisseur overleden
Acteur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe. De 42-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is buiten levensgevaar.
Lees verder

OVERZICHT. Weer meer dan duizend covidpatiënten in onze ziekenhuizen, maandag record van meer dan 6.500 nieuwe besmettingen
Het aantal covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen is weer boven de duizend gestegen, tot 1.032. Dat is bijna een derde meer dan een week eerder, zo blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Maandag werden er meer dan 6.500 nieuwe besmettingen geregistreerd, een dagrecord dit jaar.
Lees verder

Weer meer dan duizend covidpatiënten in Belgische ziekenhuizen
Het aantal covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen is weer boven de duizend gestegen, tot 1.032. Dat is bijna een derde meer dan een week eerder, zo blijkt vrijdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Zware brand zorgt voor ravage in Assebroek: "Sluit ramen en deuren"
Een verwoestende brand heeft donderdagnacht voor een enorme ravage gezorgd in een grote loods achter een voormalige drukkerij. Via een BE-alert wordt gevraagd ramen en deuren te sluiten.
Lees verder

Wat betekent de vierde coronagolf nu precies? "Op piek zullen 400 à 600 bedden op intensieve bezet zijn"
We hebben het vermaledijde woord maanden niet gehoord, leken er voorgoed van af, maar daar is het weer: coronagolf. Nummer 4 is gearriveerd. Of we dat nu willen of niet. Maar wat betekent die vierde golf precies? Stijgen overal en bij iedereen het aantal besmettingen? En hoeveel bedden moeten we op intensieve vrijhouden? "Zeg nooit nooit, maar we verwachten geen piek zoals tijdens vorige golven."
Lees verder

Recordtransfer Kamal Sowah vindt maar moeilijk zijn draai, maar Club Brugge maakt zich geen zorgen
Negen miljoen euro, maar veel plezier heeft Club Brugge er nog niet aan beleefd. Recordtransfer Kamal Sowah (21) mag stilaan in actie schieten, al maakt blauw-zwart zich weinig zorgen. Los van hoe Sowah zich de komende tijd zal ontwikkelen, is er wel één duidelijk duidelijk. De de stap van een Belgische middenmotor naar de absolute topclub in ons land blijkt geen gemakkelijke.
Lees verder

Acteur Alec Baldwin lost per ongeluk fataal schot op filmset, cameraregisseur overleden
Acteur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe. De 42-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, en ligt op intensieve zorgen.
Lees verder

Lalieux voorziet gegarandeerd minimumbedrag als overgangsuitkering
De overgangsuitkering voor jonge weduwen en weduwnaars zal voortaan minstens 1.383 euro per maand bedragen voor een volledige loopbaan. Dat meldt minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).
Lees verder

Antwerpse huisarts weigert niet-gevaccineerde patiënten: "U hebt geen vertrouwen in de geneeskunde, dus ook niet in mij"
Het is genoeg geweest voor mijnheer doktoor. "Vanaf 1 januari zal ik geen patiënten meer ontvangen die niet gevaccineerd zijn", luidt de boodschap aan de deur van een huisartsenpraktijk in Antwerpen. Voor de orde van geneesheren is dit deontologisch niet aanvaardbaar, huisartsenvereniging Domus Medica vraagt dan weer een debat over vaccinatieplicht. Meer dan ooit zijn de meningen verdeeld. "Ik heb al doodsbedreigingen gekregen, alleen omdat ik een briefje van mijn dokter heb gefotografeerd", zegt de man dit bericht op sociale media deelde.
Lees verder

Directeur CLB wil test- en quarantaineregels weg uit lagere scholen: "Geef onze kinderen eindelijk weer een normaal schooljaar"
Nu ook het derde schooljaar in coronatijden steeds meer begint te haperen — met vooral op lagere schoolniveau flink wat gedwongen sluitingen van klassen én scholen — wil men bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) af van de huidige test- en quarantainestrategie: "Als kinderen weinig of geen last hebben van het coronavirus, moeten we ze daar ook weinig of niet mee belasten. Gun ze nu eindelijk eens een normaal schooljaar", roept CLB-directeur Stefan Grielens op.
Lees verder

Met budget van zo'n 170 miljoen euro : Antwerpenaar Jakob Verbruggen regisseerde paradepaardje van Apple TV+
Het moet de nieuwe 'Game of Thrones' worden, een hit à la 'Squid Game'. Hoge verwachtingen bij de release van 'Invasion' vandaag op Apple TV+, een sciencefiction paradepaardje geregisseerd door 'onze' Jakob Verbruggen (41). Met een budget van zo'n 170 miljoen euro de duurste reeks die een Vlaming ooit mocht maken. "Maar met veel geld kan je ook iets slechts maken, hoor", tempert de Antwerpenaar met al 8 jaar ervaring in Hollywood. "Mijn huiswerk blijft hetzelfde."
Lees verder

Metejoor doet mee aan 'Dancing With The Stars'
Joris van Rossem (29), beter bekend als Metejoor waagt binnenkort zijn kans in 'Dancing With The Stars'. Dat weet het Nieuwsblad. De zanger is zich momenteel aan het voorbereiden op zijn deelname, al verwacht hij niet te winnen. "Komaan, Nina Derwael doet mee!"
Lees verder

Weekend overwegend droog, vooral zon verwacht op zondag
De dag start droog en zonnig, maar later wordt het zwaarbewolkt met hier en daar lichte regen of een bui. Het weekend wordt overwegend droog, met vooral zondag wat zon. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Max Colombie toont ware aard op derde album Oscar and The Wolf: "Ik probeer te klinken als een vrouw"
Op 'The Shimmer', het derde album van Oscar and The Wolf, doet Max Colombie (30) waar hij zélf zin in had. Geen typische popnummers, wel ballades waarin hij zingt over zijn gender, geaardheid en de dood van zijn neef, tevens een van zijn beste vrienden. "Andrik stond elk optreden op de eerste rij. Het nummer 'James' is vernoemd naar z'n zoon, die enkele weken na de dood van zijn vader werd geboren."
Lees verder

Nog tweehonderd Belgen zitten vast in Afghaanse hoofdstad Kaboel
Er blijven ongeveer tweehonderd Belgen vastzitten in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, die in augustus door de taliban veroverd werd. Dat bericht Le Soir vrijdag.
Lees verder

Waarom Lewis Hamilton plots in het voordeel is in titelstrijd: "Ze hebben 'iets' gevonden bij Mercedes"
Vroeg ons drie maand geleden wie wereldkampioen zou worden, en we streepten driftig met fluogeel over de naam van Max Verstappen. Vraag het ons vandaag en we tippen eerder op Lewis Hamilton. Wat dan veranderd is? "Ze hebben 'iets' gevonden bij Mercedes," hoor je nu al een paar weken in de paddock. Terecht. Bij Red Bull hopen ze nu op hun tovenaar.
Lees verder

Murray geklopt door Schwartzman in Antwerpen: "Wedijveren met topspelers lukt nog, maar finaal verlies ik"
Diego Schwartzman heeft zijn ticket voor de kwartfinales op de European Open (hardcourt/508.600 euro) in Antwerpen veiliggesteld. De Argentijnse nummer 14 van de wereld versloeg Andy Murray (ATP 172) in twee sets: 6-4 en 7-6 (8/6) na 2 uur en 13 minuten.
Lees verder

Man (52) die 30 jaar geleden moord pleegde, geëxecuteerd in Alabama
In de Amerikaanse staat Alabama is gisteren een Afro-Amerikaanse man geëxecuteerd die veroordeeld was voor de moord op een vrouw, 30 jaar geleden. In februari was zijn executie nog op het laatste moment uitgesteld.
Lees verder

Vastgoedreus Evergrande doet langverwachte rentebetaling
Het Chinese vastgoedconcern Evergrande heeft vrijdag langverwachte rentebetalingen gedaan, melden Chinese staatsmedia. Bronnen bevestigen aan persbureaus Reuters en Bloomberg dat het geld enkele dagen voor de deadline van 23 oktober inderdaad is overgemaakt.
Lees verder