Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 oktober 2021

Bewoner (55) zorginstelling De Ceder verdronken in vijver

HLN
Bewoner (55) zorginstelling De Ceder verdronken in vijver
In de vijver achter de zorginstelling De Ceder in Deinze is donderdag in de late namiddag een 55-jarige bewoner verdronken. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse maar de man overleed ter plaatse. Hij sukkelde accidenteel met zijn rolstoel in het water.
Lees verder

Nobelprijs voor Vrede gaat naar Filipijnse en Russische journalist: "Voor hun inspanningen om vrijheid van meningsuiting te waarborgen"
De Russiche journalist Dmitry Muratov en de Filipijnse journalist Maria Ressa zijn beloond voor hun werk met de Nobelprijs voor Vrede. Ze krijgen de Nobelprijs voor hun "inspanningen om de vrijheid van meningsuiting te waarborgen, een voorwaarde voor democratie en duurzame vrede", zei de voorzitster van het Nobelcomité, Berit Reiss-Andersen.
Lees verder

Kleindochter Italiaanse dictator Mussolini wint verkiezingen in Rome
Rachele Mussolini, kleindochter van de voormalige Italiaanse dictator Benito Mussolini, haalt het grootste aantal stemmen tijdens de lokale verkiezingen in Rome. Rachele (47) is lid van de extreemrechtse partij Fratelli d'Italia. "Ik ben verkozen door mijn harde werk, niet door mijn achternaam."
Lees verder

Overheid past PLF-formulier aan dat je moet invullen als je terugkeert van reis: dit is wat er verandert
De overheid heeft enkele aanpassingen doorgevoerd aan het PLF-formulier dat je moet invullen bij terugkeer naar ons land als je op reis bent geweest. Vanaf 11 oktober wordt het verplicht om ook een bewijs voor te leggen dat je vaccinatie- of herstelcertificaat geldig is.
Lees verder

Hamilton moet in Turkije tien plaatsen naar achter op startgrid na sanctie voor nieuwe verbrandingsmotor
Lewis Hamilton krijgt zondag in de Grote Prijs Formule 1 van Turkije een gridstraf van tien plaatsen. De overkoepelende organisatie FIA liet weten dat Mercedes een nieuwe verbrandingsmotor in de bolide van Hamilton heeft gemonteerd, zijn vierde van dit seizoen.
Lees verder

Mama Jules reageert: "We wilden hem beschermen tegen zichzelf, maar jeugdrechter wilde niets doen"
Donderdag liep de 18-jarige Jules met een wapen rond in Kortrijk, Waregem en Avelgem. Uiteindelijk bleek het om een airsoftgun te gaan. De mama van Jules probeerde er alles aan te doen om de jongen al eerder te laten opnemen, maar volgens haar kon de jeugdrechter haar niet meer helpen omdat hij meerderjarig is. Bekijk hierboven haar telefonische getuigenis bij VTM NIEUWS-reporter Birgit Herteleer.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Totale kostprijs: 1,5 miljoen euro. Dit is het wagenpark van Eden Hazard
In tegenstelling tot Kevin De Bruyne, wiens vierwielers we gisteren onder de loep namen, is Eden Hazard wel een echte autofan met een groot wagenpark. Deze modellen spotte HLN Drive in de verzameling van de aanvaller van Real Madrid.
Lees verder

"Zonder borsten zal ik het makkelijker vinden dan met één." Ozanne verloor recent een borst aan kanker, de andere wordt mettertijd weggenomen
"'Mama, je moet me ook beloven dat je niet sterft.' Ik kon enkel zeggen dat ik mijn uiterste best zou doen." Interieurstylist Ozanne Mertens (45) vernam in mei dat ze kwaadaardige tumoren had. Op de plaats van haar rechterborst zit nu een litteken. Haar andere borst wordt mettertijd nog weggenomen. Ze vertelt haar verhaal, hoe ze vrede neemt met haar nieuwe lichaam en hoe haar visie op het leven veranderde. "Een tweede amputatie klinkt drastisch. Voor mij is dat geen borst, maar een risicozone."
Lees verder

Nieuwe blessure voor Hazard? "Afwachten", meent Martinez
'Alerta roja con Hazard' kopt de Spaanse sportkrant AS vandaag. Houdt Eden Hazard een nieuwe blessure over aan het duel met Frankrijk of was zijn wissel er vooral eentje uit voorzorg? "Hopelijk is het maar een verstramming," klinkt het bij bondscoach Roberto Martinez.
Lees verder

Volgende week start proces tegen Bart De Pauw: Faroek beantwoordt al uw vragen in VTM NIEUWS Special
Op woensdag 13 oktober start het proces tegen Bart De Pauw echt. Maar liefst negen vrouwen hebben zich burgerlijke partij gesteld tegen de televisiemaker wegens elektronische belaging. Maar waren er niet meer vrouwen? Zullen de bekende actrices getuigen? Waarom is het nu tot een rechtszaak gekomen? En wanneer wordt de uitspraak verwacht? Gerechtsjournalist Faroek Özgünes beantwoordt alle vragen in deze VTM Nieuws Special over de zaak De Pauw: bekijk het hierboven.
Lees verder

Woody Harrelson slaat man die hem en zijn dochter lastigvalt
Acteur Woody Harrelson (60) is op de vuist gegaan met een man die hem en zijn dochter bleef lastigvallen in een hotel in Washington DC. Volgens de politie ging het om wettelijke zelfverdediging.
Lees verder

Man overleeft val van negende verdieping door op auto te landen
In New Jersey heeft een man volgens The New York Post een val van negen verdiepingen overleefd. Hij kwam terecht op een BMW, stond recht, en vroeg wat er gebeurd was. Hij wilde wegwandelen, maar omstaanders hielden hem ter plaatse tot de hulpdiensten er waren.
Lees verder

Zo gaat de batterij van je smartphone heel wat langer mee
Een leeggelopen smartphonebatterij in het midden van de dag kan aardig vervelend zijn. Gelukkig zijn er heel wat trucjes om de accuduur van je toestel te verlengen. Hardware.info stelde een handig overzicht van de belangrijkste tips samen én zocht naar de huidige toppers onder de smartphones wat betreft de batterijkwaliteit.
Lees verder

"Geef de fiets van mijn overleden broer terug": Elektrische fiets met grote emotionele waarde gestolen aan Antwerps zwembad
Hij is er het hart van in, de 34-jarige Aythami Espantoso uit Wilrijk. Dieven pikten gisterenavond zijn elektrische fiets aan het Antwerpse Wezenbergzwembad. Des te pijnlijker is het feit dat de fiets vroeger van zijn overleden broer Yapsi (23) was. Die maakte er in 2019 een fatale val mee. "Het is een van de enige tastbare herinneringen die ik aan Yapsi heb."
Lees verder

Elektrische fiets van overleden Yapsi gestolen aan Antwerps zwembad: "Telkens ik ermee reed, dacht ik aan mijn broer"
Hij is er het hart van in, de 34-jarige Aythami Espantoso uit Wilrijk. Want dieven pikten gisterenavond zijn elektrische fiets aan het Antwerpse Wezenbergzwembad. Des te pijnlijker is het feit dat de fiets toebehoorde aan zijn overleden broer Yapsi (23). Die maakte er in 2019 een fatale val mee. "Die is een van de enige tastbare herinneringen die ik aan Yapsi heb."
Lees verder

FIFA-games veranderen mogelijk van naam
Binnenkort krijgen de iconische FIFA-games mogelijk een andere naam, meldt ontwikkelaar EA Sports. Het betekent het einde van een lange reeks, die al teruggaat tot in 1993.
Lees verder

Peperduur medicijn bekend van baby Pia wordt terugbetaald in ons land, bevestigt minister Vandenbroucke
Zolgensma, het peperdure medicijn dat in Vlaanderen bekend werd door de enorme SMS-actie voor baby Pia, wordt terugbetaald in België. Dat bevestigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Terugbetaling van Zolgensma biedt belangrijke hoop voor kinderen met de zeldzame ziekte SMA en hun families. De therapie biedt aanzienlijke klinische vooruitgang en verbeterde levenskwaliteit. Maar tot nu toe was het prijskaartje dus duizelingwekkend.
Lees verder

Verkrachtingszaak rond Cristiano Ronaldo in VS belandt allicht in vuilbak
Het ziet ernaar uit dat er niets in huis komt van de verkrachtingszaak rond Cristiano Ronaldo. De parketmagistraat van Nevada stelde namelijk voor dat de rechter de zaak seponeert omdat de advocate van Kathryn Mayorga, die Ronaldo ervan beschuldigt haar in 2009 te hebben verkracht, zich baseert op gestolen documenten.
Lees verder

CELEBS 24/7. Kim Kardashian is volop aan het blokken en Kylie Jenner koos voor een opmerkelijke outfit
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder