Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 oktober 2021

Bestuurder (21) rijdt in op file op R4 en overleeft klap niet

HLN
Bestuurder (21) rijdt in op file op R4 en overleeft klap niet
Op de R4 in Oostakker is donderdagmiddag een 21-jarige bestuurder om het leven gekomen. De man was met zijn bestelwagen ingereden op de file en overleefde de klap niet.
Lees verder

Minister Verlinden niet akkoord met oproep Jeugdraad om interventies politie te filmen: "Ongenuanceerd en te polariserend"
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het niet eens met de oproep van de Vlaamse Jeugdraad om politiemensen bij interventies te filmen. Ze vindt hem "ongenuanceerd en te polariserend". Want al te vaak vinden de filmpjes hun weg naar sociale media, vaak zonder context. Nadien vormen ze vaak aanleiding voor onrust, aldus de minister.
Lees verder

Ann Tuts overwoog even een ander beroep tijdens pandemie: "Ik zat best met een aantal issues"
Wat hebben 'F.C. De Kampioenen', 'Onder Vuur' en de musical '40-45' met elkaar gemeen? Het antwoord: Ann Tuts. De 56-jarige West-Vlaamse actrice is opnieuw alomtegenwoordig. Al dacht ze tijdens de voorbije corona-periode wel na over een carrièreswitch. "Ik wilde iets helemaal anders gaan doen", zegt ze. De actrice vertelt ook over haar andere toekomstplannen en het stuntwerk dat ze moest uitvoeren bij 'F.C. De Kampioenen'. "Ze konden Herman nog net op tijd uit het water halen."
Lees verder

Waalse begroting gaat meer dan 4 miljard in het rood
Het Waals begrotingsconclaaf, dat begin vorige week startte, is vandaag geland met een bruto te financieren saldo van 4,134 miljard euro voor het opvangen van de kosten voor de coronacrisis en de overstromingen (15 miljard inkomsten tegen 19 miljard uitgaven). Daarbij komt nog een tekort van 270 miljoen euro in de 'normale' begroting.
Lees verder

Oppositie reageert na corruptieschandaal in Oostenrijk: "Motie van wantrouwen indien Kurz niet aftreedt"
De Oostenrijkse Groenen, de kleine coalitiepartner van de regerende conservatieve partij ÖVP, hebben donderdag hun twijfels geuit over de toekomst van het kanselierschap van Sebastian Kurz. De kanselier kwam in opspraak nadat hij beschuldigd werd betrokken te zijn in een corruptieschandaal. De Groenen hebben het ontslag van de coalitiepartner wel nog niet gevraagd. De oppositie daarentegen heeft aangekondigd een motie van wantrouwen in te dienen als Kurz niet zou aftreden
Lees verder

Oppositie kondigt aan na corruptieschandaal in Oostenrijk: "Motie van wantrouwen indien Kurz niet aftreedt"
De Oostenrijkse Groenen, de kleine coalitiepartner van de regerende conservatieve partij ÖVP, hebben donderdag hun twijfels geuit over de toekomst van het kanselierschap van Sebastian Kurz. De kanselier kwam in opspraak nadat hij beschuldigd werd betrokken te zijn in een corruptieschandaal. De Groenen hebben het ontslag van de coalitiepartner wel nog niet gevraagd. De oppositie daarentegen heeft aangekondigd een motie van wantrouwen in te dienen als Kurz niet zou aftreden
Lees verder

GEZOCHT: co-ouders die nooit relatie hebben gehad
Komende maandag wordt op VTM de eerste aflevering van 'Ik wil een kind' uitgezonden. Dina Tersago zal dan een oproep lanceren naar mensen die samen kinderen willen maken om ze op te voeden in co-ouderschap. Het artikel hierover ontketende een storm aan reacties.
Lees verder

Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z'n ex-vriendin Sharon (22): "Dit was géén ongeval"
1,47 promille had Poperingenaar Davy Kesteman (32) in z'n bloed toen hij op 1 november 2018 aan bijna 200 kilometer per uur uit de bocht vloog met zijn BMW 316. Zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) werd uit de wagen geslingerd en stierf ter plaatse. Een proces voor de politierechtbank, zo leek het, maar drie jaar later staat Kesteman plots voor het hof van assisen voor moord. Door een klacht van de nabestaanden, die niet geloven in een ongeval. "Als ik je niet kan hebben, zal niemand je hebben", hoorden zij Kesteman meermaals zeggen tegen Sharon.
Lees verder

Saartje Vandendriessche probeert te overleven in het wild in gloednieuw Eén-programma
Voor 'Saar in het bos' brengt Saartje Vandendriessche (46) drie weken door een bos in La Roche-en-Ardenne. Ze zoekt er samen met een ervaren 'bushcrafter' uit of je er ook daadwerkelijk kan overleven. "Ik wilde de levensvreugde en onoverwinnelijkheid die ik als kind ervaarde tijdens bosspelen in het bos terugvinden", aldus Vandendriessche.
Lees verder

Pfizer en BioNTech vragen goedkeuring om 5- tot 11-jarigen te vaccineren in de VS
Farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben bij de Amerikaanse geneesmiddelenregulator FDA een aanvraag ingediend om een goedkeuring te krijgen voor het toedienen van hun coronavaccin bij 5- tot 11-jarigen. Dat meldt Pfizer op Twitter.
Lees verder

Geen straf voor autohandelaar die criminelen in patserbakken laat rondrijden: "Redelijke termijn overschreden"
Youssef El B. (40) is veroordeeld voor gesjoemel met de verkoop en verhuur van luxewagens zoals BMW, Range Rover, Mercedes en Audi. Met valse facturen zorgde hij ervoor dat criminelen met dure wagens konden rondrijden zonder dat zij lastige vragen kregen over de financiering van hun auto's. Youssef El B. is de neef van de vermeende drugsbaron Othman El B. die in Dubai of elders verblijft.
Lees verder

OPROEP. Kampt u met een eetstoornis en staat u op een lange wachtlijst?
Kampt u of uw kind met een eetstoornis? De wachtlijsten in ziekenhuizen lopen op tot minstens vier maanden. Bent u ook tevergeefs op zoek naar hulp en wilt u hierover getuigen? Dan mag u altijd contact opnemen via chloe.stylemans@dpgmedia.be. Vergeet zeker geen gsm-nummer achter te laten.
Lees verder

Klimaatangst onder jongeren neemt wereldwijd toe
De klimaatcrisis eist een toenemende tol op de mentale gezondheid van kinderen en jongeren. Volgens gezondheidsexperts wordt 'klimaatangst', de chronische schrik voor milieu- en klimaatrampen, onderschat en is ze schadelijk op lange termijn.
Lees verder

Internetplatforms halen minder haatboodschappen offline
De grote internetplatforms hebben dit voorjaar 62,5 procent van de aangemelde haatboodschappen offline gehaald, zo blijkt donderdag uit een nieuw evaluatierapport van de Europese Commissie. Dat is minder dan het gemiddelde van de voorbije twee jaren.
Lees verder

Organisatie Miss World vroeg niet naar vaccins: "Wisten niet dat het een probleem zou zijn"
De organisatie van Miss World Nederland heeft deelnemers niet gevraagd of zij gevaccineerd waren tegen het coronavirus. "We wisten ook niet van tevoren dat het wel of niet vaccineren een probleem zou zijn", zegt ceo Katja Maes. De Nederlandse kandidaat Dilay Willemstein gaf gisteren haar kroontje terug, omdat zij weigert een prik te halen.
Lees verder

OPROEP. Ben jij jonger dan 23 en trek je zondag naar de klimaatmars in Brussel?
Komende zondag vindt in Brussel 'Back to the Climate' plaats, de eerste klimaatmars in lange tijd. Graag laten we een aantal deelnemende jongeren aan het woord over hun inzet voor onze planeet. Ben jij tussen 15 en 23 jaar, trek je zondag naar Brussel en wil je daar graag alles over vertellen? Laat het ons weten via celien.moors@dpgmedia.be. Alvast bedankt.
Lees verder

Test Aankoop bezorgd om spaarboekje: regering overweegt om belastingvrijstelling af te schaffen
De consumentenvereniging Test Aankoop vreest voor het voortbestaan van het gereglementeerde spaarboekje. Die bezorgdheid is gebaseerd op berichten dat de regering zou overwegen om de belastingvrijstelling voor gereglementeerde spaarrekeningen af te schaffen.
Lees verder

Rusland bekritiseert halvering aantal Russische diplomaten bij NAVO
Rusland uit kritiek op de beslissing van de NAVO om het aantal Russische diplomaten bij de verdragsorganisatie te beperken. Dat gaat in tegen de uitspraken van de NAVO over een gewenste verbetering van de wederzijdse betrekkingen, aldus Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov.
Lees verder

Coucke investeert in Nederlandse elektrische bussen
Zakenman Marc Coucke investeert in de Nederlandse producent van elektrische bussen en laadsystemen Ebusco. De investering is onderdeel van de geplande beursgang van het bedrijf.
Lees verder

Twitter test nieuwe functie die gebruikers moet waarschuwen voor "verhitte debatten"
Twitter test momenteel een nieuwe functie uit op een kleine groep IOS- en Android-apparaten waarbij gebruikers gewaarschuwd worden wanneer ze deelnemen aan een discussie die mogelijk "verhit" kan worden. De nieuwe functie is een van de vele pogingen van Twitter om de strijd tegen de aanhoudende pesterijen op het platform aan te gaan.
Lees verder