Doorgaan naar hoofdcontent

Belgische Manchester City-fan (63) kritiek na zware agressie door Club Brugge-supporters op parking langs E40: “Ze ...

HLN
Belgische Manchester City-fan (63) kritiek na zware agressie door Club Brugge-supporters op parking langs E40: "Ze hebben mijn pa voor dood achtergelaten"
Guido D. P. uit Meerbeke (Ninove), een 63-jarige City fan, werd dinsdagavond na de wedstrijd voor dood achtergelaten op de parking langs de E40 in Drongen. Dat gebeurde nadat hij werd aangevallen door enkele supporters van Club Brugge. De man had samen met 233 andere Belgische City supporters van fanclub Blue Moon de Champions League-wedstrijd van zijn favoriete ploeg bijgewoond in het Jan Breydelstadion. De zestiger vecht momenteel voor zijn leven.
Lees verder

INTERVIEW. 'Halloween Kills'-actrices Jamie Lee Curtis en Judy Greer: "De opnames waren héél eng"
Jamie Lee Curtis kruipt in 'Halloween Kills' voor de zesde (!) keer alweer in de huid van horrorlegende Laurie Strode. De 62-jarige actrice, die amper 19 jaar was toen ze in de eerste 'Halloween' verscheen, zag doorheen de jaren heel wat tegenspelers de revue passeren, onder wie ook een resem acteurs voor het personage van Michael Myers aka 'The Shape'. Sinds 2018 is die rol voor James Jude Courtney (64) weggelegd, die volgens Curtis wel erg 'method' te werk ging op de set: "James schermde zich volledig af van de rest en weigerde om met ons te praten."
Lees verder

Economie herleeft: zoveel vacatures staan er in jouw regio open
De vraag naar nieuwe medewerkers zit in stijgende lijn. Dat is zo in heel Vlaanderen, maar sommige regio's tellen wel heel veel vacatures. Jobat.be ging door de cijfers.
Lees verder

Van winterbanden tot aangevroren ramen: stel je vragen over je wagen in de wintertijd aan onze auto-expert
Nu de dagen weer kouder worden, bereiden we onze auto ook best voor op de komende winter. Waar kan je je wagen best stallen? Mag je die wassen als het vriest? En hoelang moet je je auto eigenlijk opwarmen voor je vertrekt? Onze auto-expert Joost Bolle beantwoordt de meest gestelde en originele lezersvragen over je wagen en de winterkou. De antwoorden lees je later exclusief in HLN+.
Lees verder

OPROEP. Van winterbanden tot aangevroren ramen: stel je vragen over je wagen in de wintertijd aan onze auto-expert
Nu de dagen weer kouder worden, bereiden we onze auto ook best voor op de komende winter. Waar kan je je wagen best stallen? Mag je die wassen als het vriest? En hoelang moet je je auto eigenlijk opwarmen voor je vertrekt? Onze auto-expert Joost Bolle beantwoordt de meest gestelde en originele lezersvragen over je wagen en de winterkou. De antwoorden lees je later exclusief in HLN+.
Lees verder

Niels Destadsbader opent eerste padelclub op voetbalveld van caféploeg in Berlaar
Niels Destadsbader (33) heeft zijn eerste padelterrein geopend in het Antwerpse Berlaar. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Opvallend detail: de club zal op een voetbalveld van een lokale caféploeg gelegen zijn, een subtiele knipoog naar 'F.C. De Kampioenen', waarin de acteur-zanger Ronaldinho speelde.
Lees verder

Bizar record: hagelstenen "zo groot als pompelmoezen" tijdens zware storm in Australië
Zo groot had Australië ze nog nooit gezien. Tijdens een zware storm in Queensland werden de inwoners overvallen door gigantische hagelstenen. Een daarvan bleek maar liefst 16 centimeter groot, een nieuw record.
Lees verder

"Europese bonden overwegen uit FIFA te stappen in dispuut over tweejaarlijks WK"
Verschillende Europese voetbalbonden overwegen hun lidmaatschap bij de wereldvoetbalbond FIFA op te zeggen, als ultieme vorm van protest tegen de plannen om het WK tweejaarlijks te organiseren.
Lees verder

Tennissers zullen gevaccineerd moeten zijn om te kunnen deelnemen aan de Australian Open, bevestigt bevoegde minister
Tennissers die begin volgend jaar willen deelnemen aan de Australian Open zullen gevaccineerd moeten zijn tegen het coronavirus. Anders krijgen ze geen visum om Australië binnen te komen. Dat heeft de Australische minister van Immigratie woensdag benadrukt.
Lees verder

Vertrek Antwerp richting Istanbul met uur uitgesteld... omdat Butez paspoort vergeten was
Antwerp is vanochtend vanop de luchthaven in Deurne vertrokken richting Istanbul, waar het morgen in de Europa League tegenover Fenerbahçe staat. Maar vlekkeloos verliep dat vertrek niet. Doelman Jean Butez vergat zijn paspoort mee te nemen, waardoor het vliegtuig pas een uur later dan voorzien kon opstijgen.
Lees verder

Vertrek Antwerp richting Istanbul met uur uitgesteld... omdat Butez paspoort vergeten is
Antwerp vertrekt vanochtend vanop de luchthaven in Deurne richting Istanbul, waar het morgen tegenover Fenerbahçe staat. Maar vlekkeloos verloopt dat vertrek niet. Doelman Jean Butez is zijn paspoort vergeten mee te nemen, waardoor het vliegtuig pas een uur later dan voorzien zal opstijgen.
Lees verder

Het wordt steeds stiller in 'Sesamstraat': zo gaat het vandaag met de cast uit de kinderserie
Maandag raakte bekend dat er opnieuw een lid uit de 'Sesamstraat'-familie is overleden. Sien Diels, de moederfiguur van bekende poppen als Ieniemienie en Pino, overleed op 74-jarige leeftijd. Amper een jaar nadat het iconische personage meneer Aart omkwam in een verkeersongeval. "Het wordt steeds stiller in 'Sesamstraat'", klinkt het op sociale media. Maar hoe gaat het nog met de resterende Nederlandstalige castleden zoals Frank, Hakim, Pino en Peetje?
Lees verder

Wordt Zuster Gaby bijna 40 jaar na haar mysterieuze verdwijning toch nog gevonden? Speurders graven in tuin vroeger klooster
4 maart 1982, dat is de laatste dag dat zuster Gaby gezien is. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. Maar daar komt nu misschien verandering in. Speurders zijn namelijk woensdagvoormiddag beginnen graven in de tuin van het vroegere Sint-Vincentiusklooster. Dat werd recent afgebroken voor een nieuwbouwproject.
Lees verder

Katten krabben je interieur kapot en zijn gevaarlijk als je zwanger bent: dierendokter geeft advies voor wie een kat in huis wil nemen
Hoe geweldig ze ook zijn, katten vallen niet bij iedereen in de smaak. Te nukkig, te duur, te luid. Om van die geuren uit de kattenbak nog te zwijgen. Wil jij graag een poes maar pruttelen je huisgenoten tegen? Met de adviezen van VTM-dierendokter Joshua Dutré, auteur van het nieuwe boek 'Katten', zit dat straks helemaal snor.
Lees verder

Nicolas en Evelien uit 'Blind Getrouwd': "Zelfs nu begeleiden de makers ons soms nog"
"Evelien hoopte stiekem op een meisje, mij maakte het niet uit". Het hoeft dus niet te verwonderen dat Nicolas (34) en Evelien (39) in de wolken zijn met hun tweede kindje, dochtertje Alicia. Wij spraken de kersverse vader - straks ook te zien in 'Blind Getrouwd: de Jubilee' - over de bevalling, zijn veranderende relatie met Evelien, online haat en het échte verloop van hun romance. "Ik kan je verzekeren dat het niet zo was als op tv."
Lees verder

Sebastiaan Bornauw, van 24 uur in coma naar Champions League met Wolfsburg: "WK in Qatar zit in mijn hoofd"
De Rode Duivels zoeken jonge verdedigers? Bij deze een suggestie: Sebastiaan Bornauw (22) staat vanavond met Wolfsburg in de Champions League. Een gesprek in vijf thema's, onder meer over z'n coma en z'n toekomst bij de nationale ploeg. "Martínez blijft in mij geloven."
Lees verder

Amerikaans onderzoek legt politiegeweld tegen minderjarigen bloot, meer dan 3.000 incidenten gemeld
Bovenstaande beelden tonen verschillende politie-interventies waarbij kinderen betrokken zijn. De minderjarigen worden daarbij hard aangepakt door de agenten. "Ze worden bevolen om op de grond te gaan liggen, alsof het criminelen zijn", vertelt de moeder van enkele slachtoffers. Uit onderzoek blijkt dat het niet om alleenstaande gevallen gaat. Er zouden zo'n 3.000 klachten zijn van politiegeweld tegen kinderen onder de 16 jaar. De data omvatten incidenten uit 17 staten over de afgelopen 11 jaar. Volgens de advocaat van enkele slachtoffers gaat dit maar om "de top van de ijsberg".
Lees verder

Opnieuw mondmaskerplicht in Oudsbergen: "Gisteren evenveel besmettingen op één dag als op een week bij coronapiek"
De inwoners van Oudsbergen krijgen opnieuw enkele coronaregels opgelegd door het stijgend aantal besmettingen in de gemeente. Dat maakte burgemeester Marco Goossens (CD&V) van Oudsbergen dinsdagavond bekend. Goossens geeft in een videogesprek aan onze redactie meer uitleg over de maatregelen.
Lees verder

KOERS KORT. Stybar verlengt met één seizoen bij Lefevere - Astana haalt Valerio Conti en Antonio Nibali aan boord
Zdenek Stybar en Patrick Lefevere gaan door met elkaar. De 35-jarige Tsjech verlengde zijn contract bij Deceuninck-Quick.Step - vanaf januari Quick.Step-Alpha Vinyl - met één seizoen. Stybar start straks zo aan zijn twaalfde (!) opeenvolgende seizoen bij de ploeg van Lefevere. In zijn wegcarrière won hij onder meer de E3 Harelbeke, de Omloop, de Strade Bianche en ritten in de Tour en Vuelta.
Lees verder

Mariah Carey stapt in cryptohandel en moedigt fans aan om bitcoin te kopen
Zangeres Mariah Carey (51) is een samenwerking aangegaan met cryptohandelsplatform Gemini, een bedrijf van de tweelingbroers Winklevoss, de eerste bitcoinmiljardairs. In een filmpje voor haar 10 miljoen volgers op Instagram roept het popicoon haar fans op om te investeren in bitcoin.
Lees verder