Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Bejaarde vrouw sterft bij woningbrand in Hoeilaart

HLN
Bejaarde vrouw sterft bij woningbrand in Hoeilaart
In de Hazendreef in Hoeilaart woedde er maandagavond een korte maar hevige brand. Daarbij stierf er een bejaarde vrouw. Dat brandweer van Overijse vond het slachtoffer in de woning, maar hulp kon niet meer baten.
Lees verder

Neemt angst je leven (soms) over? Met deze simpele oefening herprogrammeer je je hersenen
"Ik kon niet weg, ik kreeg geen adem meer. Ik dacht echt dat ik ging sterven." Realityster Anouk Matton heeft last van paniekaanvallen. Een angststoornis heet dat en die kan, zoals bij Anouk, zomaar de kop op steken. Houden angsten, groot of klein, jou ook tegen? We strikten de Amerikaanse psychiater, neurowetenschapper en New York Times-bestseller Judson Brewer. Hij weet na twintig jaar onderzoek hoe je angst in drie stappen overwint. "Je kan je hersenen herprogrammeren."
Lees verder

"Ik dacht dat ik ging sterven." Vaak angstig zoals Anouk Matton? Beroemde psychiater Judson Brewer deelt hoe je je angst(stoornis) de baas blijft
"Ik kon niet weg, ik kreeg geen adem meer. Ik dacht echt dat ik ging sterven." Realityster Anouk Matton heeft last van paniekaanvallen. Een angststoornis heet dat en die kan, zoals bij Anouk, zomaar de kop op steken. Houden angsten, groot of klein, jou ook tegen? We strikten de Amerikaanse psychiater, neurowetenschapper en New York Times-bestseller Judson Brewer. Hij weet na twintig jaar onderzoek hoe je angst in drie stappen overwint. "Je kan je hersenen herprogrammeren."
Lees verder

Loeiharde filmfranchise keert terug: opnames 'Expendables 4' eindelijk gestart
Actieliefhebbers opgelet: na een pauze van zeven jaar maken de 'Expendables' hun comeback. Dat liet actielegende Sylvester Stallone op Instagram weten. "De film zal bovendien ook nieuwe gezichten bevatten", zegt de 75-jarige acteur.
Lees verder

Parijs dreigt ermee Britse energiebevoorrading te staken in visserijconflict
De Fransen zijn niet van plan "zich te laten doen" in het conflict met het Verenigd Koninkrijk over de visserijrechten. In een interview op radiozender Europa 1 dreigde de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken Clément Beaune ermee de elektriciteitsbevoorrading van de Britten te staken.
Lees verder

Twintiger voor rechter na ongeval waarbij politiehonden Drago en Blue om het leven kwamen: "Hun band was uniek. Die dag is hij zijn kinderen verloren"
De twintiger die vorig jaar een verkeersongeval veroorzaakte waarbij twee politiehonden van de politiezone Damme/Knokke-Heist om het leven kwamen, heeft zich dinsdagochtend moeten verantwoorden voor de rechtbank. Politieman Björn De Waele, de begeleider van Drago (5) en Blue (1), woonde de zitting duidelijk geëmotioneerd bij en stelde zich burgerlijke partij. Het overlijden van de viervoeters laat nog steeds diepe wonden na bij de man. "Op een paar seconden was ik alles kwijt. Onze band was uniek."
Lees verder

"Die dag is hij zijn kinderen verloren": begeleider die politiehonden Drago en Blue bij aanrijding verloor, laat in rechtbank emoties de vrije loop
"Op een paar seconden was ik alles kwijt. Onze band was uniek." Björn De Waele, de begeleider van gestorven politiehonden Drago (5) en Blue (1) van de zone Damme/Knokke-Heist, heeft geëmotioneerd de zitting in de rechtbank gevolgd. De twintiger die het ongeval veroorzaakte, geeft toe dat hij voorrang moest verlenen. Al wil de verzekeringsmaatschappij dat de politieman voor een deel aansprakelijk wordt gesteld.
Lees verder

HET DEBAT. Is het een goed idee om het ziektebriefje af te schaffen voor wie korte tijd ziek thuis blijft?
De federale regering heeft plannen om het verplichte ziektebriefje af te schaffen voor wie slechts een paar dagen ziek is. Door werknemers die één, twee of zelfs drie dagen ziek zijn niet naar de dokter te sturen voor een briefje, wil de regering de administratieve rompslomp verminderen én miljoenen euro's besparen. Wat denk jij? Is het afschaffen van het ziektebriefje voor slechts enkele dagen een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat politici en experts ervan vinden.
Lees verder

Nobelprijs voor Natuurkunde gaat onder meer naar klimaatonderzoek en andere complexe materie
De Nobelprijs voor Natuurkunde gaat dit jaar naar drie wetenschappers. Enerzijds naar de Duitse Klaus Hasselman en de Amerikaanse Syukuro Manabe voor hun onderzoek naar het klimaat op aarde en hoe dit de mensheid beïnvloedt. De Italiaanse wetenschapper Giorgio Parisi wordt beloond voor zijn revolutionaire bijdragen aan de theorie van ongeordende materialen en willekeurige processen.
Lees verder

Nobelprijs voor Natuurkunde gaat onder meer naar grondleggers van klimaatonderzoek
De Nobelprijs voor Natuurkunde gaat dit jaar naar drie wetenschappers. Enerzijds naar de Duitse Klaus Hasselman en de Amerikaanse Syukuro Manabe die de grondleggers zijn voor het onderzoek naar het klimaat en hoe de mensheid dit beïnvloedt. De Italiaanse wetenschapper Giorgio Parisi wordt beloond voor zijn revolutionaire bijdragen aan de theorie van ongeordende materialen en willekeurige processen.
Lees verder

Te veel lawaai op kantoor? Dit zijn de beste koptelefoons met noisecancelling
De kantoren lopen weer vol met collega's. Hunker jij naar de stilte van je serene thuiswerkplek? Met een noisecancelling koptelefoon demp je storende omgevingsgeluiden. Zo verzeker je jezelf van vlotte calls en kun je aangenaam verder werken met je lievelingsmuziek op de achtergrond. Hoe werkt noisecancelling precies en wat zijn de beste hoofdtelefoons met noisecancelling? Hardware.Info zocht het voor je uit.
Lees verder

Michelin ontwerpt opblaasbare zeilen voor cargoschepen: "Dit zijn eigenlijk vleugels"
Ook de scheepvaartindustrie wil minder CO2 uitstoten, waardoor zeilen een comeback kunnen maken. Maar de nieuwe zeilen lijken in niets op die van vroeger. De door bandenfabrikant Michelin ontworpen gigantische opblaasbare exemplaren, zien er meer uit als een Michelin-mannetje - de mascotte van het bedrijf.
Lees verder

Boerensyndicaat voert actie aan supermarkten: "Retailsector handelt als hedendaagse slavenhandelaar"
Aan verschillende grootwarenhuizen en distributiecentra in Oost- en West-Vlaanderen voeren leden van het algemeen boerensyndicaat ABS vanmiddag actie. De vakbond is het beu dat de retailsector handelt als een "hedendaagse slavenhandelaar" in de omgang met de Vlaamse landbouwers.
Lees verder

Aantal personenwagens in Vlaanderen stijgt tot bijna 3,6 miljoen
Dit jaar zijn er in Vlaanderen bijna 3,6 miljoen personenwagens ingeschreven. Dat zijn er 0,5 procent meer dan een jaar geleden. Dat blijkt uit recente cijfers van Statistiek Vlaanderen.
Lees verder

FACTCHECK. Klopt het dat er Belgische clubs kunnen degraderen door fiscale fraude?
"In Italië hebben ze al topploegen zoals Juventus en Lazio Roma gedegradeerd. Mochten alle ploegen die meedraaiden in dat zwarte circuit onbestraft blijven, dan zou ik dat persoonlijk een heel groot falen vinden." Kris Luyckx, de advocaat van spijtoptant Dejan Veljkovic, insinueerde dat Belgische clubs zouden kunnen degraderen door hun rol in Operatie Propere Handen. Dat lijkt wel heel kort door de bocht - behalve als er sprake is van bewezen matchfixing.
Lees verder

Wout van Aert duikt pas "over week of acht, negen" het veld in, dus stelt zich het dilemma: WK in Amerika of niet?
Onthaasten, ontstressen, herbronnen, heropbouwen. Meer hoeft Wout van Aert (27) de komende tijd niet te doen. Ondertussen wordt bij Jumbo-Visma rustig bekeken hoe zijn veldritwinter kan worden aangepakt. Dé hamvraag daarin: past het WK in het Amerikaanse Fayetteville wel in zijn plannen?
Lees verder

Bitcoin knalt opnieuw door magische grens van 50.000 dollar
De waarde van bitcoin is opnieuw gestegen boven de psychologisch belangrijke grens van 50.000 dollar. Dat was geleden van begin september, toen een flashcrash een snelle en diepe koersdaling inzette. In september bleef de koers kwakkelen tot een dieptepunt op 21 september van rond de 40.000 dollar (34.500 euro).
Lees verder

Magnette wil gratis treinvervoer voor jongeren tot 25 jaar en ouderen vanaf 65 jaar
PS-voorzitter Paul Magnette pleit voor een stapsgewijze overgang naar gratis openbaar vervoer in ons land. In een eerste stap wil hij de trein gratis maken voor jongeren en senioren. "Als het in Brussel kan, zie ik geen enkele reden waarom het niet in België zou kunnen", verklaarde Magnette dinsdag tijdens het openingscollege van de vakgroep Politicologie aan de UGent.
Lees verder

Advocaat Veljkovic licht toe: "Belgische Voetbalbond is op de hoogte en kan zélf initiatief nemen"
Heel wat mensen hebben mogelijk boter op het hoofd, sommige clubs mogen stilaan nerveus beginnen worden. Dat bevestigt Kris Luyckx, advocaat van spijtoptant Dejan Veljkovic (50). Bovendien is de KBVB op de hoogte van het dossier. Opvallend nog: Luyckx sluit niet uit dat Veljkovic in de toekomst opnieuw aan de slag zal gaan als makelaar.
Lees verder

Oprah Winfrey: "Ik heb slechts drie vrienden"
Oprah Winfrey (67) heeft een kleine vriendenkring, vertelde ze in de podcast 'Making Space with Hoda Kotb'. Ze rekent slechts drie mensen tot haar vrienden. Een daarvan is Maria Shriver (65), de ex-vrouw van Arnold Schwarzenegger (74).
Lees verder