Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 oktober 2021

“Bedankt voor het fantastische onthaal”: Kevin De Bruyne krijgt staande ovatie op Jan Breydel

HLN
"Bedankt voor het fantastische onthaal": Kevin De Bruyne krijgt staande ovatie op Jan Breydel
Een mooi moment op Jan Breydel. Kevin De Bruyne kreeg een staande ovatie toen hij in minuut 63 vervangen werd door Cole Palmer. 'KDB', die de assist gaf bij de 0-3 van Kyle Walker, kon het gebaar duidelijk appreciëren en bedankte het Brugse publiek terug met een applausje aan de dug-out. Wederzijds respect. Ook na afloop van de 1-5 zege bedankte hij de Brugse aanhang.
Lees verder

LIVE (21u). Vertonghen versus Lewandowski: wat kan Benfica tegen Bayern München?
• Champions League groep E • Estadio da Luz • Aftrap: 21u • Jan Vertonghen versus de machine van Bayern
Lees verder

LIVE (21u). Is Ronaldo beslissend in match tegen Atalanta?
• Champions League groep F • Old Trafford • Aftrap: 21u • Atalanta op kop met vier punten, Manchester United heeft er drie
Lees verder

Leden harde kern FC Keulen stappen veld over om amok te maken met Genk-supporters
Bij de voetbalwedstrijd tussen KRC Genk en 1.FC Keulen is het in het kader van de Youth League tot een confrontatie tussen de supportersgroepen gekomen. Een onverwacht grote delegatie van Keulen was naar Genk afgezakt.
Lees verder

Zoox gaat systemen zelfrijdende taxi's testen in regenachtig Seattle
Zoox, het door Amazon gekochte bedrijf dat autonoom sturende elektrische robotaxi's ontwikkelt, zal de systemen van de wagens gaan testen in de west-Amerikaanse stad Seattle, notoir voor het slechte weer. Het bedrijf wil dat de systemen leren omgaan met slechte weersomstandigheden, aangezien in het verleden de sensoren van sommige zelfrijdende auto's verstoord werden door regen en sneeuw.
Lees verder

Murray na langste match van het jaar naar tweede ronde, Zizou Bergs uitgeschakeld in Antwerpen
Andy Murray (ATP 172) heeft zich op de European Open, het ATP-toernooi in Antwerpen (hardcourt/508.600 euro), na een marathonpartij van drie uur en 45 minuten geplaatst voor de tweede ronde.
Lees verder

Esports kende doorbraak tijdens pandemie
Tijdens de coronapandemie heeft esports, ofwel competitief gamen, een doorbraak gekend in België: 57 procent van het Belgische publiek keek in 2020 of 2021 voor het eerst naar esports. Dat blijkt uit studie van consultancybedrijf Deloitte.
Lees verder

Noord-Korea bevestigt test met 'nieuw type' ballistische raket vanop onderzeeër
Noord-Korea heeft met succes een 'nieuw type' ballistische raket getest, afgevuurd vanop een onderzeeër. Dat melden de Noord-Koreaanse staatsmedia deze ochtend. Pyongyang bevestigt zo het nieuws dat het een ballistische raket had afgevuurd. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vandaag samen voor een spoedzitting over Noord-Korea.
Lees verder

FBI voert huiszoekingen uit in woningen gelinkt aan Russische oligarch
De Amerikaanse federale politie FBI heeft dinsdag huiszoekingen uitgevoerd in twee woningen die gelinkt zijn aan de Russische oligarch Oleg Deripaska. Hij behoort tot de intieme kring van de Russische president Vladimir Poetin.
Lees verder

Olympisch vuur in China aangekomen voor winterspelen begin volgend jaar
Het olympisch vuur voor de Winterspelen van 2022 in Peking is aangekomen in China. Dat meldt persagentschap Xinhua. Later op de dag vindt aan de Olympische Toren in Peking een ceremonie plaats.
Lees verder

Blinken: "VS zullen er alles aan doen om op Haïti ontvoerde missionarissen te bevrijden"
De Verenigde Staten "zullen er alles aan doen" om de zeventien Noord-Amerikanen te bevrijden die zijn ontvoerd door een bende op Haïti. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gemeld. De ontvoerders vragen 17 miljoen dollar losgeld.
Lees verder

Gamebedrijf Activision Blizzard ontslaat tientallen werknemers na onderzoek naar seksuele intimidatie
Het Amerikaanse gamebedrijf Activision Blizzard, maker van onder meer het populaire Call of Duty, heeft meer dan twintig medewerkers ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer.
Lees verder

Ziekenhuizen willen vaccinweigeraars ontslaan
De ziekenhuizen adviseren minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke om vaccinweigeraars in de zorg te schorsen en desnoods zelfs te ontslaan. Dat staat in een advies van de Natio­nale Arbeidsraad (NAR) dat De Tijd kon in­kijken. "Er is geen tijd meer te verliezen", zegt Margot Cloet, de topvrouw van ziekenhuiskoepel Zorgnet­-Icuro.
Lees verder

"Kan u dat ongeval even filmen, aub?": brandweer vraagt hulp aan wie 112 belt
"Kunt u ook beelden maken van het ongeval waar u nu bij staat?" Schrik niet wanneer de dispatching van de brandweer u deze ongewone vraag stelt vlak nadat u de 112 hebt gebeld als getuige van een ongeval. "Het streamen van beelden laat ons toe om een incident optimaal in te schatten", zegt majoor Sam Gydé, directeur Dispatch & ICT bij brandweerzone Centrum in de regio Gent. "Voor alle duidelijkheid: alleen wie een ongeval meldt, zal worden gevraagd om beelden door te sturen."
Lees verder

Nieuwe kerncentrales, dat kán een oplossing zijn. En ja, daar kan je klimaatdoelstellingen mee halen
Terwijl bij ons gebikkeld wordt over gascentrales, wint in het buitenland de idee van het bouwen van nieuwe kerncentrales terrein. Volgens de krant Le Figaro zal de Franse president Macron nog voor eind dit jaar de constructie van 6 nieuwe EPR-reactoren aankondigen. In 2035 zouden die moeten draaien. Met wat voor technologie? En is het eventueel een oplossing voor ons probleem?
Lees verder

Vijf experts beantwoorden vijf vragen over de vierde golf: "Het virus kwijt raken? Neen. Nooit meer"
De coronacijfers blijven fors stijgen. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Is de aangekondige vierde golf daarmee begonnen? Moeten er strengere maatregelen komen? Of moeten we gewoon sneller werk maken van een boosterprik bij alle gevaccineerden? Vijf experten beantwoorden vijf prangende vragen. "Het coronavirus kwijt raken? Neen. Nooit meer".
Lees verder

Idris (4), overleden aan hersentumor, staat centraal in campagne UZA: "Niet elk 'lief jongetje' haalt het"
Na zijn behandeling zou Idris een groot 'pizzafeest' geven. Om iedereen die hem lief was te bedanken, en om geld in te zamelen zodat leeftijdsgenootjes met een hersentumor het zouden halen. Idris haalde het niet. Wel is hij het gezicht van een nieuwe campagne voor onderzoek van het UZA naar hersentumoren bij kinderen. "Later wilde hij zich liefst in veertien stukjes verdelen. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen", vertelt zijn mama.
Lees verder

INTERVIEW. 'Minister van bpost' Petra De Sutter wil pakjessector vergroenen: "Wie volgende dag al schoenen wil, moet maar extra betalen"
Voor de rechtbank, in de begrotingsgesprekken en nu opnieuw aan de onderhandelingstafels: e-commerce is overal. Minister Petra De Sutter, bevoegd voor bpost, wil de pakjessector radicaal zien vergroenen. "De consument ligt er echt niet wakker van om zijn levering 500 meter verder te gaan halen."
Lees verder

Waarom pedoseksueel Marc C. (49) zomaar kon terechtkomen in een wijk vol kinderen: "Systeem is nooit waterdicht"
Enkele dagen nadat buurtbewoner Marc C. (49) uit Kelmis twee kinderen lokte met snoepgoed en zich uitkleedde tot in zijn onderbroek, blijft het parket sporen zoeken naar de verdachte. Een huiszoeking en resultaten van het medisch onderzoek op de zesjarige Amir en zijn vierjarig zusje Sofia moeten uitwijzen of de man hen ook effectief misbruikte. Intussen blijft de vraag rijzen waarom de man met een pedoseksueel verleden in een wijk met kinderen terechtkwam. "Het is niet ondenkbaar dat zo'n situatie in samenspraak met het gerecht werd herbekeken."
Lees verder

Vier agenten voor rechter nadat opgepakte festivalganger (26) sterft aan overdosis: "Toen hij zijn hoofd in het toilet stak, hebben we eens gelachen"
14 Juli 2016. De 26-jarige Simon vertrekt met zijn vrienden naar het Dour-festival, een vijfdaags feest. Een dag later belandt Simon in een politiecel, onder invloed van LSD. Zijn toestand gaat snel achteruit. Enkele uren later sterft hij in het ziekenhuis. Een overdosis volgens de autopsie. Maar dat is buiten de raadkamer van Henegouwen gerekend, die heeft beslist - vijf jaar na de feiten - dat de betrokken politieagenten zich moeten verantwoorden voor Simons dood voor de rechtbank. Dat meldt La Dernière Heure.
Lees verder