Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 oktober 2021

Auto rijdt feestzaal Roxy binnen: “Gelukkig waren dansende senioren net vertrokken”

HLN
Auto rijdt feestzaal Roxy binnen: "Gelukkig waren dansende senioren net vertrokken"
In Nieuwkerken-Waas is een bestuurder donderdagavond door de gevel van feestzaal Roxy geknald. De bestuurder raakte lichtgewond. Binnen zaten geen klanten meer. "De hele middag zaten hier zo'n tachtigtal senioren te eten, praten en dansen. De laatste klanten waren slechts een kwartiertje eerder vertrokken. Dit had dus veel erger kunnen aflopen", klinkt het.
Lees verder

VTM reageert op heisa rond nieuw programma 'Ik wil een kind': "We willen net lacune onder de aandacht brengen"
De aankondiging van het nieuwe VTM-programma 'Ik Wil Een Kind' doet flink wat stof opwaaien in Vlaanderen. De zender reageert nu zelf door te stellen dat ze een lacune onder de aandacht wil brengen. "Wensouders die kiezen voor bewust co-ouderschap zijn momenteel te veel op zichzelf aangewezen", klinkt het.
Lees verder

Nobelprijswinnaar Literatuur blijkt nobele onbekende: VTM Nieuws vindt maar één exemplaar van zijn werk in heel Antwerpen
De Nobelprijs voor Literatuur is gewonnen door Abdulrazak Gurnah. De uit Tanzania afkomstige romanschrijver publiceerde tien romans en enkele korte verhalen, maar blijkt zelfs bij boekenliefhebbers een nobele onbekende. VTM Nieuws ging op zoek naar een boek uit zijn oeuvre en vond er in heel Antwerpen welgeteld één. In het Engels dan nog.
Lees verder

Makers 'Homeland' maken serie over Spaanse koning Juan Carlos
De makers van tv-hit Homeland werken samen met streamingdienst Starzplay en Sony Pictures aan een serie over Juan Carlos I, de voormalige koning van Spanje. De reeks gaat 'XRey' heten en is gebaseerd op een populaire Spaanse podcast waarin het leven van de vorst voor en na zijn aftreden in 2014 uitgebreid aan bod komt.
Lees verder

10,5 miljoen euro én een grote cup: waarom Rode Duivels er baat bij hebben Final Four te winnen
Tijd om te oogsten voor de Rode Duivels. Zowel sportief als financieel. Eindwinst in de Nations League zou de bondskas zelfs met 10,5 miljoen spekken. Geld dat de ontwikkeling van het Belgisch voetbal alleen maar ten goede kan komen.
Lees verder

LIVE. Meteen reuzenkans voor België, Lloris houdt De Bruyne met wereldredding van 1-0
• Halve finale Nations League • Juventus Stadium (20u45) • Ref: Daniel Siebert (DUI) • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM
Lees verder

Marsrobot Perseverance bevestigt de vermoedens rond zijn landingsplaats: krater was ooit een meer
De Amerikaanse Marsrobot Perseverance heeft aangetoond dat de redenen voor zijn landingsplaats de juiste waren. Dat staat in een eerste studie die sinds de landing in het wetenschappelijke vakblad Science is gepubliceerd.
Lees verder

Overlevenden van aanslag op Bataclan getuigen: "De slachtoffers vielen als dominostenen"
Op het proces over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs zijn opnieuw mensen aan het woord gekomen die het bloedbad in de concertzaal Bataclan overleefd hebben. "Ik heb gezien hoe de slachtoffers vielen als dominostenen", getuigde een 38-jarige vrouw.
Lees verder

SHOWBITS. The Starlings genieten van het 'mooie' weer en Maxime Meiland toont trots haar baby
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. De finale in zicht: ontketende Rode Duivels rusten met dubbele bonus na goals van Carrasco en Lukaku
• Halve finale Nations League • Juventus Stadium (20u45) • Ref: Daniel Siebert (DUI) • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM
Lees verder

Vijfde en zesde plaats voor Croenen in Boedapest, zesde plaats voor Lecluyse
Louis Croenen is als vijfde geëindigd op de 100 meter wisselslag en als zesde op de 100 meter vlinder bij de wereldbekermanche zwemmen in het Hongaarse Boedapest in klein bad (25m). Fanny Lecluyse eindigde als zesde op de 100 meter wisselslag.
Lees verder

Opnieuw meer dan 200 dissidenten opgepakt in Wit-Rusland
Het autoritaire machtsapparaat in Wit-Rusland heeft opnieuw meer dan 200 dissidenten gearresteerd omdat ze "regeringskritische" uitspraken hebben gedaan.
Lees verder

Mbappé ontsnapt? Dan is daar Jason Denayer om hem terug te roepen: Belgische defensie scoort punten
Hoezo, onze verdediging het zorgenkind? Net tegen Mbappé, Griezmann en Benzema - een van 's werelds meest beruchte tridentes - presteren de Rode Duivels voorlopig top in de halve finale van de Nations League. Vooral Jason Denayer, die van Martínez de voorkeur kreeg op Boyata, gooide hoge ogen in de eerste helft in Turijn.
Lees verder

Marc Degryse: "Lukaku maakte Hernandez gewoon belachelijk"
2-0, de Rode Duivels hebben Frankrijk aan de rust in de halve finales van de Final Four in de Nations League bij de keel gegrepen. "Didier Deschamps moet ingrijpen, want anders zit er misschien wel een afstraffing in", zeggen onze analisten Marc Degryse en Jan Mulder.
Lees verder

Zo kan je checken wat Google allemaal van je weet
Google heeft met Google Search, YouTube en Gmail de wereld verblijd met handige software, maar tegelijkertijd weet het bedrijf daardoor heel veel over zijn gebruikers. Hoeveel? Dat lees je hieronder.
Lees verder

Ierland bereid om vennootschapsbelasting voor multinationals te verhogen naar 15 procent
Ierland zal zich scharen achter het voorstel van een wereldwijd akkoord over een belastinghervorming voor multinationals. Dat houdt in dat als dat akkoord er effectief door komt, de Ierse vennootschapsbelasting zal worden verhoogd naar 15 procent voor grote bedrijven. Dat heeft de Ierse regering donderdag aangekondigd.
Lees verder

LIVE. Plots de flits van Mbappé, maar Duivels ontsnappen omdat Griezmann z'n schot mist
• Halve finale Nations League • Juventus Stadium (20u45) • Ref: Daniel Siebert (DUI) • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM
Lees verder

Boek werpt nieuw licht op mysterieuze ziekenhuisopname Donald Trump eind 2019
Een pas uitgekomen boek van een voormalig woordvoerder van het Witte Huis werpt nieuw licht op de onverwachte ziekenhuisopname van Amerikaans president Donald Trump in november 2019. Er was toen sprake van dat Trump pijn op de borst had en zelfs een reeks miniberoertes kreeg, waardoor vicepresident Mike Pence zich stand-by moest houden om het land te leiden. Maar daar is niets van aan volgens de memoires van Stephanie Grisham (45).
Lees verder

Jill Peeters openhartig over klimaatdepressie: "Ik wilde niet meer wakker worden"
Een tijdje geleden leed Jill Peeters (46) aan een klimaatdepressie, hier spreekt ze nu open over met Gert en James in de 'Cooke & Verhulst Show'. "Ik wou mijn bed niet meer uit", klinkt het. "Maar ik heb gekozen om te leven."
Lees verder

Balverlies met desastreuze gevolgen: Tielemans veroorzaakt penaltyfout en wordt bij gelijkmaker meteen gewisseld
Balverlies en dan net iets te laat reageren op Antoine Griezmann in de zestien. Youri Tielemans lag ongewild aan de basis van de gelijkmaker van Frankrijk tegen de Rode Duivels in de halve finales van de Final Four in de Nations League. Mbappé zette de elfmeter feilloos om. Daarna werd Tielemans - die vooral in de tweede helft niet goed meer in de match zat - meteen gewisseld voor Hans Vanaken.
Lees verder