Doorgaan naar hoofdcontent

ASSISEN. “Losbol die zich tegen vrouwen agressief gedroeg”: proces tegen spoorloze Syriëstrijder Hicham Chaib va...

HLN
ASSISEN. "Losbol die zich tegen vrouwen agressief gedroeg": proces tegen spoorloze Syriëstrijder Hicham Chaib van start
Op de eerste dag van het proces tegen Syriëstrijder en voormalig Sharia4Belgium-kopstuk Hicham Chaib moest de jury al meteen flink schrikken. Ze kreeg een video te zien waarin Chaib in Syrië 5 jaar geleden een gevangene executeerde. Wie het slachtoffer is, werd ondanks hulp van internationale organisaties nooit opgehelderd. Zijn familie komt pas morgen getuigen, maar de speurders deden alvast uitgebreid verslag van hun onderzoek.
Lees verder

Hoe bitcoin ons dagelijks leven binnensluipt: wordt de virtuele munt mainstream of niet?
Een etentje op restaurant, een frisse haarsnit bij de kapper, een armbandje bij de lokale juwelier of een nieuwe auto: wie wil kan het vandaag met zijn bitcoins betalen. De virtuele munt sluipt zo steeds meer ons dagelijks leven binnen. Is bitcoin op weg om mainstream te worden? Zijn de banken crypto-infrastructuur aan het bouwen? En wat kan je er vandaag zoal mee? "Een klant bestelde drie burrito's met bitcoin ter waarde van 26 euro. Vandaag zijn diezelfde burrito's 140 euro waard."
Lees verder

"Dit is geen mooi moment": John van den Brom is zwaar aangedaan door ontslag van assistent én boezemvriend en beseft dat hij ook zelf moet ingrijpen
John van den Brom is dat soort trainer waar je altijd alles aan kunt vragen, hij gaat geen thema uit de weg. Nu had aandringen écht geen zin. Want het afscheid van assistent - zeg gerust boezemvriend - Dennis Haar viel hem zwaar. Al had hij begrip voor de beslissing van de club. "Ik kan ook niet anders, want we zitten natuurlijk in een situatie waarin er iets moest gebeuren." Schrik overigens niet als u morgenavond het wedstrijdblad onder ogen krijgt - hij zal ingrijpen.
Lees verder

MULTILIVE BEKER. KV Oostende opent avond tegen club uit derde amateur, straks KVM-Union en ook Standard en Essevee in actie
• 1/16de finale Croky Cup • 20u: KV Oostende - CS Onhaye • 20u30: KV Mechelen - Union & RWDM - Zulte Waregem • 20u45: Moeskroen - Standard
Lees verder

Na zorgen over gezondheid: Queen Elizabeth komt niet naar klimaattop
De Britse Queen Elizabeth II (95) zal maandag niet aanwezig zijn op de klimaattop in Glasgow, zo werd aangekondigd door het paleis. Het nieuws komt er vlak nadat de koningin een nachtje moest doorbrengen in het ziekenhuis. Britten maken zich steeds meer zorgen over haar gezondheid.
Lees verder

Afstandsonderwijs voor duizend leerlingen omdat vijftien leerkrachten in quarantaine zitten
De middelbare school Mariagaard aan de Oosterzelesteenweg in Wetteren schakelt vanaf woensdag opnieuw over naar afstandsonderwijs. De leerlingen moeten verplicht thuis les volgen nadat vijftien leerkrachten onbeschikbaar zijn door ziekte of quarantaine.
Lees verder

Waar moet je nu juist een mondmasker dragen?
Het dragen van een mondmasker wordt vanaf vrijdag opnieuw voor iedereen verplicht in publieke plaatsen als die binnen zijn. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) aangekondigd na afloop van het Overlegcomité. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, hier dit korte overzicht: waar moet je nu juist weer je masker bovenhalen?
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe Jan Jambon (N-VA) op 5.000 km afstand, in het hete Dubai, de coronapandemie moest bestieren
Tussen de soep en de patatten - en een bezoek aan de overheid van Dubai en bouwbedrijf Besix door - moest Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op meer dan 5.000 km afstand de coronapandemie bestieren. Dat Jambon er zo nerveus rond liep, was ook deels te wijten aan een moeilijke vergadering met zijn viceminister-presidenten.
Lees verder

Horeca Vlaanderen: "Mondmasker voor personeel is raar. We vragen in dezelfde ruimte dezelfde regels"
Wie op restaurant of café gaat, zal een Covid Safe Ticket moeten voorleggen. De maatregel geldt vanaf 1 november en is enkel voor binnenruimtes nodig. Op het terras is een coronapas niet nodig. "We waren een koele minnaar van het Covid Safe Ticket", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Maar dat maakt het nu wel mogelijk dat je kan blijven genieten zoals nu." Het horecapersoneel zal wel opnieuw een mondmasker moeten dragen en dat vindt De Caluwe raar. "We vragen in dezelfde ruimte dezelfde regels voor dezelfde activiteiten."
Lees verder

MULTILIVE BEKER. Meteen grote verrassing? KV Oostende al snel op achterstand tegen club uit derde amateur - Straks KVM-Union en ook Standard en Essevee
• 1/16de finale Croky Cup • 20u: KV Oostende - CS Onhaye • 20u30: KV Mechelen - Union & RWDM - Zulte Waregem • 20u45: Moeskroen - Standard
Lees verder

Ministers van Volksgezondheid buigen zich morgen over uitbreiding boosterprikken
De ministers van Volksgezondheid vergaderen morgen/woensdag over een mogelijke uitbreiding van het gebruik van boostervaccins tegen het coronavirus. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) dinsdag gezegd na afloop van het Overlegcomité.
Lees verder

Ook ministers van Onderwijs moeten verantwoordelijkheid nemen, waarschuwt Vandenbroucke
De ministers van Onderwijs zullen moeten nadenken over extra maatregelen om de circulatie van het coronavirus te beperken als ze de scholen open willen houden. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke gezegd na afloop van het Overlegcomité. "We gaan niet dicteren wat de ministers van Onderwijs moeten doen, maar we rekenen wel op hun verantwoordelijkheidszin."
Lees verder

MULTILIVE BEKER. Essevee scoort al na 15 seconden - KVO buigt scheve situatie om - Sneuvelt KV Mechelen of Union?
• 1/16de finale Croky Cup TUSSENSTANDEN: KV Oostende - CS Onhaye: 2-1 KV Mechelen - Union: 0-0 RWDM - Zulte Waregem: 0-1 20u45: Moeskroen - Standard
Lees verder

Traiteurs vinden geen personeel: wie wou bestellen voor feestdagen, riskeert zelf te moeten koken
Wie dit jaar een stukje wild of fondueschotel wil bestellen met kerst en nieuw, riskeert zelf achter de potten te belanden. Traiteurs komen tijdens de drukste periode van het jaar handen tekort en beperken noodgedwongen hun aanbod. Er zijn er die zelfs helemaal niet meer mee doen. Slagerij Finesse in Zwevezele en twee slagerijen in Hasselt en Gent kunnen ervan meespreken. En ze zijn niet alleen, het aantal vacatures in de voedingssector dat niet ingevuld geraakt, was nog nooit zo groot. "Zelfs klanten helpen zoeken naar werkvolk, maar niemand is komen solliciteren."
Lees verder

De Croo: "Vrijheid om te blijven doen wat we de voorbij maanden gedaan hebben, maar een stuk veiliger"
De consensus op het Overlegcomité was "dat we ervoor moeten zorgen dat alles kan open blijven", zegt premier Alexander De Croo (Open Vld) na afloop van de bijeenkomst. "Een vrij leven, maar wel een stuk veiliger."
Lees verder

Comeos vraagt begrip van klanten na herinvoering mondmaskers in winkels, ACV Puls vreest voor agressie
Comeos, de sectororganisatie van de winkelketens, vraagt begrip bij de klanten nu de mondmaskerplicht opnieuw wordt ingevoerd in winkels en medewerkers die dus opnieuw zullen moeten controleren. De christelijke bediendebond ACV Puls heeft er geen goed oog in. De bond vreest dat de herinvoering van de maskers meer frustratie en agressie van klanten zal veroorzaken.
Lees verder

Mobiel Testteam UZA overbevraagd: elke dag 150 tot 250 telefoons van scholen en CLB's
Het Mobiel Testteam van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) draait overuren. "Vorige week hebben we 83 scholen bezocht om er testen uit te voeren, zo erg is het nog nooit geweest", zegt medisch directeur Guy Hans die de mobiele testteams coördineert. Hans vertelt over de enorme werkdruk, maar zegt ook wat er moet gebeuren opdat scholen niet opnieuw in lockdown moeten.
Lees verder

Vier Colombiaanse militairen gedood als vergelding voor gearresteerde drugsbaron
Minstens vier soldaten zijn gedood en drie anderen raakten gewond tijdens twee aanvallen in het noordwesten van Colombia. Volgens het leger diende de aanval als "vergeldingsactie" om de arrestatie van de machtige drugsbaron Dario Antonio Usuga David te wreken. Dat meldt generaal Juvenal Diaz bij een lokale radiozender.
Lees verder

Bom barst in 'Thuis': Peter en Femke gaan dan toch uit elkaar
"Ik denk dat we best scheiden", zo concludeerde Peter dinsdag in 'Thuis', nadat hij ontdekte dat zijn vrouw Femke de nacht had doorgebracht met zijn liefdesrivaal Kobe. De breuk zat er al een heel seizoen aan te komen, maar de fatale druppel bleef al die tijd uit. Tot nu. Het ogenschijnlijk meest standvastige koppel van 'Thuis' blijkt zo dan toch einde verhaal en gaat na vijf jaar uit elkaar.
Lees verder

Orban en Le Pen willen nieuwe rechtse partijgroep in Europa
De Hongaarse premier Viktor Orban en de Marine Le Pen, het gezicht van de Franse extreemrechtse partij Rassemblement National (RN), willen een nieuwe rechtse formatie in Europa. "Het Europese partijlandschap bevindt zich in een overgangsfase", zei Orban aan de pers na zijn ontmoeting met Le Pen in Boedapest. "We organiseren ons, we zijn actief, we willen een rol spelen in deze omwenteling."
Lees verder