Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 oktober 2021

ASSISEN. “Ik kick er wel op om kippen te doden”: Davy (32) choqueerde ex-vriendin met vreemde uitspraken

HLN
ASSISEN. "Ik kick er wel op om kippen te doden": Davy (32) choqueerde ex-vriendin met vreemde uitspraken
"Hij stelde me ooit de vraag of ik iemand zou kunnen vermoorden. Ik kreeg alleen maar meer angst." Een ex-vriendin houdt weinig positieve herinneringen over aan haar relatie met Davy Kesteman (32). Een verhaal over zijn kippen bezorgde haar onder meer koude rillingen. Over de dood van Sharon (22) blijft de beschuldigde zich dan weer niets herinneren. Ook al deed de voorzitter er bij aanvang van de zittingsdag alles aan om komaf te maken met zijn 'geheugenverlies'.
Lees verder

SEXPERTISE: OnlyFans-gebruiker Riley Ede wil weten of mannen met een besneden penis betere seks hebben. Seksuoloog Mieke Mievis geeft antwoord
"Zijn besneden mannen gevoeliger voor seksuele prikkels?" Dat houdt Riley Ede al enkele jaren bezig. Ze is een content creator op OnlyFans, en deelt op dat platform pikante beelden van zichzelf. Hoewel ze van seks haar beroep maakte, zit ze al sinds haar negentiende met een prangende 'biologievraag'. "Zelfs Google kon er geen eenduidig antwoord op geven." We leggen ons oor te luisteren bij relatietherapeut en seksuoloog Mieke Mievis.
Lees verder

Vorig jaar stierven 29 Belgen aan CO-intoxicatie: is jouw woning veilig genoeg?
Vorig jaar stierven over heel België 29 mensen aan CO-intoxicatie, zo blijkt uit cijfers van het Antigifcentrum. Dat gebeurt vooral tussen de maanden oktober en februari. Nu we massaal onze verwarmingstoestellen aanzetten, steekt het gevaar op CO- of koolstofmonoxidevergiftiging opnieuw de kop op. Waar loopt het meestal mis en hoe voorkom je problemen de komende maanden? Bouwsite Livios geeft enkele nuttige tips.
Lees verder

OPROEP. Lijdt of leed u aan een parentale burn-out?
Eén op de twaalf Belgen lijdt aan een parentale burn-out, met uitputting, verlies aan plezier in de ouderrol en emotionele afstand tot hun kind als kenmerken. Om dat cijfer een gezicht te geven zoeken we getuigenissen van moeders en/of vaders voor wie het gezinsleven voor fysieke en mentale uitputting zorgt. Herkent u zich hierin, of kreeg u in het verleden te maken met een parentale burn-out? Laat het ons weten via celien.moors@dpgmedia.be. Schets kort uw verhaal en vergeet uw telefoonnummer niet, zodat we contact met u kunnen opnemen. Alvast bedankt.
Lees verder

Vrouw rijdt bijna agent aan: "Mijn zoontje had last van reflux"
Een automobiliste moet haar wagen tien dagen aan de kant laten staan voor een gevaarlijk manoeuvre in een eenrichtingsstraat. "Ik vond het jammer dat die agent zo weinig respect had voor mijn wenende zoontje", verklaarde ze in de politierechtbank.
Lees verder

Volgende Apple-event nu maandag al: eindelijk lancering nieuwe MacBook Pro 14 en 16 inch?
2021 is zo'n jaar waarin Apple twee events houdt in de herfst. Het eerste hebben we al gehad, het tweede vindt plaats op maandag 18 oktober om 19 uur onze tijd. Al maanden gonst het van de geruchten over nieuwe MacBook Pro-modellen van 14 en 16 inch. Maandag zou Apple ze eindelijk lossen.
Lees verder

Franse bioloog wint Wildlife Photographer met "explosieve" onderwaterfoto van paaiende tandbaarzen: bekijk hier de andere winnaars
Laurent Ballesta wist de jury van de 'Wildlife Photographer of the Year'-competitie als beste te overtuigen dit jaar met zijn onderwaterfoto. Ballesta, een bioloog, slaagde erin om enkele tandbaarzen in een wolk van sperma en eieren vast te leggen op camera. Hij deed er wel vijf jaar over voordat het hem lukte.
Lees verder

Cryptomunt Shiba Inu breekt alle records: 28.000.000 procent hoger in één jaar
Cryptomunt Shiba Inu breekt alle records. Op één jaar tijd is de token met 28.000.000 procent in waarde gestegen. Wie een jaar geleden 1.000 euro investeerde, zou vandaag 280 miljoen euro hebben. Hoe valt die stijging te verklaren, en moet je de munt nog kopen? "Ik zou het afraden", zegt crypto-experte Gwen Busseniers.
Lees verder

Cryptomunt Shiba Inu breekt alle records: 28 miljoen procent hoger in één jaar
Cryptomunt Shiba Inu breekt alle records. Op één jaar tijd is de token met 28 miljoen procent in waarde gestegen. Wie een jaar geleden 1.000 euro investeerde, zou vandaag 280 miljoen euro hebben. Hoe valt die stijging te verklaren, en moet je de munt nog kopen? "Ik zou het iedereen afraden", zegt crypto-experte Gwen Busseniers.
Lees verder

Dringen keuzes zich op voor Van Aert en Van der Poel? "Veldrijden kan zeker nog, maar het accent mag anders"
Wout van Aert (27) en Mathieu van der Poel (26) genieten momenteel van een welverdiende vakantie na een lang seizoen. Maar deze winter roept de plicht alweer, want in december duiken ze het veld in. Is het wel verstandig om de weg te blijven combineren met de cross? "Ja, het is vooral in de voorbereidingskoersen dat ze moeten nadenken", klinkt het in HLN Sportcast.
Lees verder

Amsterdammer (22) verdacht van beramen moordaanslag op Nederlandse premier Rutte
De politie heeft afgelopen zomer een 22-jarige Amsterdammer gearresteerd voor het beramen van een moordaanslag op de Nederlandse ontslagnemende premier Mark Rutte.
Lees verder

Sensoa lanceert #WijGrijpenIn: deze 5 dingen kan u doen als u getuige bent van grensoverschrijdend gedrag
'Zou ik tussenkomen? Hmm, beter niet, want misschien valt die man mij dan lastig... Oei, hij probeert haar nu ook te betasten. Ach, misschien is het gewoon haar lief...' De kans is groot dat u deze innerlijke dialoog al gevoerd heeft, wanneer u zag hoe iemand lastiggevallen werd. Schunnige opmerkingen, ongepaste aanrakingen... Kortom: grensoverschrijdend gedrag. Als buitenstaander ingrijpen is niet evident maar wel belangrijk. Daarom lanceert Sensoa de campagne #WijGrijpenIn, waarmee het omstanders wil motiveren om in actie te schieten. Vijf concrete tips moeten daarbij helpen.
Lees verder

's Werelds oudste witte neushoorn 'Opa Toby' sterft op 54-jarige leeftijd
Toby, de oudste witte neushoorn ter wereld, is op 54-jarige leeftijd gestorven in een zoo in Noord-Italië. Het dier zou overleden zijn als gevolg van een hartstilstand. Dat bevestigt een woordvoerder van de Italiaanse zoo 'Parco Natura Viva' in Bussolengo, dichtbij de stad Verona. Witte neushoorns worden normaal 40 jaar in gevangenschap en 30 jaar in het wild.
Lees verder

Opnieuw wangedrag: Hongaarse fan raken slaags met stewards, Stones: "Ik kan niets goed over hen zeggen"
Opnieuw ongeregeldheden met Hongaarse fans. Een maand na de incidenten in Boedapest - ook toen was Engeland de tegenstander - liep het nu fout op de tribunes van Wembley. Ook in het andere WK-kwalificatieduel in groep I was er tumult: de Polen kregen flesjes over zich heen.
Lees verder

Tweede kindje voor Evelien en Nicolas uit 'Blind Getrouwd': "Welkom op de wereld"
De ooievaar is op bezoek geweest bij Evelien Baten en Nicolas Vanderhallen uit 'Blind Getrouwd'. De twee zijn voor de tweede keer ouders geworden, zo maakt het koppel bekend via sociale media. "Welkom op de wereld, lieve kleine zus!", klinkt het trots op Instagram.
Lees verder

Evelien en Nicolas uit 'Blind Getrouwd' verwelkomen tweede kindje: "Welkom op de wereld"
De ooievaar is op bezoek geweest bij Evelien Baten en Nicolas Vanderhallen uit 'Blind Getrouwd'. De twee zijn voor de tweede keer ouders geworden, zo maakt het koppel bekend via sociale media. "Welkom op de wereld, lieve kleine zus!", klinkt het trots op Instagram.
Lees verder

Vier voetgangers aangereden op zwart kruispunt in Sint-Amandsberg: "Dat gebeurt hier dagelijks, het moet echt stoppen"
Op het kruispunt van de Grondwetlaan met de Visitatiestraat zijn woensdagochtend vier voetgangers aangereden door een personenwagen. Het gaat om twee volwassenen en twee jonge kinderen. Buurtbewoners zijn de gevaarlijke situaties intussen meer dan beu en smeken om een oplossing.
Lees verder

Polen plant bouw van 'barrière' aan grens met Wit-Rusland
Polen gaat zijn grens met Wit-Rusland fors versterken. Die grens staat onder druk, nu steeds meer vluchtelingen uit crisislanden via Wit-Rusland de Europese Unie proberen binnen te raken. "Er staat een solide, hoge barrière gepland met een bewakingssysteem en bewegingsmelders", zegt minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Kaminski.
Lees verder

Macron wil coronapas in Frankrijk verlengen tot 31 juli 2022
De Franse regering wil het gebruik van de verplichte coronapas voor horeca en evenementen aanzienlijk verlengen. De voorziene einddatum zou volgens een controversieel wetsontwerp niet langer 15 november 2021 zijn, maar 31 juli 2022. Het voorstel is vandaag aan de Franse ministerraad voorgelegd.
Lees verder

Rusland niet uitgenodigd voor top over gijzelsoftware
De Verenigde Staten organiseren deze week een tweedaagse digitale top om zich te verdedigen tegen de groeiende dreiging van gijzelsoftware en andere cybermisdaden. Het Witte Huis heeft geen uitnodiging gestuurd naar Rusland, een belangrijke uitvalsbasis voor bendes die computers van bedrijven en overheden gijzelen voor losgeld.
Lees verder