Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

Apple heeft niet voldoende chips om iPhone 13 te maken

Apple heeft niet voldoende chips om iPhone 13 te maken

In september kondigde Apple nog met veel bombarie de nieuwe iPhone 13 aan, nu moet de technologiereus de verwachtingen al een beetje temperen. Het wereldwijde chiptekort veroorzaakt problemen bij de productie.

Lees verder

Eduard Both: 'Aangeworven worden door Miu Miu was een droom die uitkwam'

Na professionele passages bij het Italiaanse label Miu Miu en de Belgische ontwerpster Meryll Rogge blaast de Belgische modeontwerper Eduard Both zijn eigen label CAP Studio nieuw leven in met een collectie uniseks hemden. Dit zijn zijn stijlgeheimen.

Lees verder

Na Duitsland plaatst ook Denemarken zich voor WK in Qatar

Denemarken heeft zich dinsdag met een 1-0 zege tegen Oostenrijk op de achtste speeldag van de WK-kwalificaties in groep F geplaatst voor Qatar 2022. Maandag gingen de Duitsers de Denen al voor.

Lees verder

Bart De Pauw arriveert in rechtbank voor proces: 'Het is goed dat het kan beginnen'

Vandaag start het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw, die wordt beschuldigd van digitale overlast en belaging. Negen vrouwen hebben zich burgerlijke partij gesteld. Hun advocates zullen vandaag pleiten, morgen horen we de verdediging.

Lees verder

Live | Volg het debat over de regeerverklaring in de Kamer

Dinsdagmiddag stelde premier Alexander De Croo (Open VLD) zijn regeerakkoord voor het komende politieke jaar voor. Vandaag krijgt de plenaire Kamer de kans om over die beleidsverklaring te debatteren. Volg het debat hier om 10 uur live mee.

Lees verder

Veel Lidl-winkels dicht door staking tegen hoge werkdruk

Bij de warenhuisketen Lidl zijn er meerdere winkels dicht door een staking tegen de aanhoudend hoge werkdruk. Om hoeveel winkels het precies gaat, is nog niet duidelijk, maar al zeker in Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen wordt er actie gevoerd, zeggen vakbondsbronnen. De directie van Lidl betreurt de staking.

Lees verder

Greiner zet overnamebod op Recticel door

De Oostenrijkse plasticfabrikant Greiner geeft de plannen om schuim- en isolatieproducent Recticel over te nemen, niet op. Het bedrijf blijft erbij dat zijn bod 'het best beschikbare voorstel is voor de aandeelhouders van Recticel', zo zegt het woensdag voorbeurs in een persbericht. Het bod van 13,50 euro per aandeel zal zoals gepland vanaf donderdag openstaan voor de aandeelhouders, tot 17 december.

Lees verder

Britse Queen verschijnt voor het eerst in 17 jaar tijd met wandelstok

De Britse Queen Elizsabeth II heeft dinsdag een viering bijgewoond in Westminster Abbey en werd daar met een wandelstok gespot. Gezien haar 95-jarige leeftijd is dat op het eerste gezicht niets bijzonders, ware het niet dat de Queen in haar bijna zeventig jaar op de troon slechts twee maal met een wandelstok in het openbaar verscheen. De laatste keer was na een knie-operatie in 2004.

Lees verder

Mogelijk meerdere vrouwen gedrogeerd en misbruikt door barman in Elsens café

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar mogelijke zedenfeiten die zich hebben voorgedaan in twee cafés in de studentenbuurt rond het kerkhof van Elsene, nadat er de voorbije dagen verschillende verhalen circuleerden op sociale media.

Lees verder

Singles teleurgesteld in begrotingsakkoord: 'Fiscale benadeling nog versterkt'

Werkend koppel betaalt 150 euro minder belastingen, een alleenstaande 50 euro. Die ene aankondiging van het federale begrotingsakkoord zette kwaad bloed bij heel wat singles, omdat koppels alweer meer zouden winnen dan alleenstaanden.

Lees verder

Woordvoerder Rode Duivels in DIW: 'Hebben ze bij VTM echt niemand beter dan Gilles De Bilde?'

De Nations League is voor de Rode Duivels op een sisser afgelopen. Ons land eindigde vierde nadat het verloren had tegen Frankrijk en Italië. In 'De ideale wereld' blikt woordvoerder Lander Cobbaert terug op de twee wedstrijden in het Italiaanse Turijn.

Lees verder

Onfortuinlijke wapiti loopt twee jaar rond met autoband rond zijn nek

Natuurbeschermers van het departement Parks and Wildlife in de Amerikaanse staat Colorado hebben een wild wapitihert van een grote last verlost. Het dier liep al twee jaar lang rond met een autoband rond zijn nek. Na drie pogingen slaagden de rangers er afgelopen weekend in om de wapiti te bevrijden. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

De sms-conversatie van Bart De Pauw aan actrice Liesa Naert

Tijdens het proces van Bart De Pauw komen de verhalen van de verschillende actrices, die mogelijk slachtoffer zijn van stalking, aan bod. Het verhaal van Liesa Naert dateert van 2006. Volgens haar advocate An-Sofie Raes zou De Pauw haar verschillende sms'en gestuurd hebben. Toen Naert haar gsm had uitgezet, zou De Pauw aan haar kot hebben aangebeld. Hieronder de sms'en die Naert heeft bijgehouden, en die vandaag tijdens het proces aan bod zijn gekomen.

Lees verder

'Een goede crèche is niet schadelijk'

Filosofe Griet Vandermassen argumenteert in een column in deze krant dat baby's niet in de opvang thuishoren. Professor Michel Vandenbroeck (UGent), expert in de kinderopvang, is het daar niet mee eens. Wel is hij erg kritisch voor de nieuwe federale maatregel.

Lees verder

Enthousiasme beleggers voor Coolblue bekoeld

Nu de grote groeispurt van e-commerce, tijdens corona, achter de rug ligt, doet de onzekere toekomst investeerders op de rem staan. Dat ondervindt ook de Nederlandse webwinkel Coolblue, die zijn beursgang uitstelt.

Lees verder

Nieuwe videobeelden bewijzen dat Limburgse wolven met tien zijn

Het Vlaamse Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (Inbo) heeft een video vrijgegeven die bewijst dat de Limburgse roedel nu uit tien wolven bestaat. De wolven werden allemaal samen gefilmd door een van de camera's van het netwerk. Het gaat om ouders Gust en Noëlla, hun zes welpen van dit jaar en twee jaarlingen.

Lees verder

In beeld | Film Fest Gent rolt de rode loper uit: acteurs en politici tekenen present

Film Fest Gent rolde dinsdagavond voor het eerst sinds 2019 de rode loper uit. Acteurs, regisseurs en politici lieten zich gewillig fotograferen voor het oog van de verzamelde pers. Het is de 48ste editie van het festival. Film Fest Gent opende met 'La civil', een dramafilm over een moeder die het heft in eigen handen neemt en het opneemt tegen de Mexicaanse drugskartels.

Lees verder

Uitzonderlijk helder noorderlicht te zien boven Canada en de VS

Door een erg helder noorderlicht werden de inwoners van het Canadese Alberta afgelopen nacht getrakteerd op een prachtig natuurspektakel. De aurora borealis was zelfs zo krachtig dat ze uitzonderlijk ook boven delen van de VS te zien was, buiten de poolgebieden. Dat leverde mooie beelden op, bekijk ze in bovenstaande video.

Lees verder

Europese Commissie opent bureau op Groenland

De opening van een bureau in Nuuk illustreert het toenemende strategische belang dat de Europese Unie aan het Noordpoolgebied hecht. Europa wil de aanwezige gas-, olie- en kolenreserves beschermen tegen exploitatie, onder meer door Rusland.

Lees verder

Getuige van grensoverschrijdend gedrag? Sensoa lanceert campagne '#WijGrijpenIn'

'#WijGrijpenIn' moet vooral jongeren en jongvolwassenen motiveren om op te treden wanneer ze seksueel grensoverschrijdend gedrag opmerken. Het expertisecentrum geeft hen ook tips om dat op een effectieve manier te doen.

Lees verder

Captain Kirk is oudste mens ooit in de ruimte

William Shatner (90), die als kapitein Kirk in Star Trek aan het roer stond van het ruimteschip Enterprise, is eventjes echt ruimtevaarder geweest. Hij mocht mee aan boord van een ruimtecapsule van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos.

Lees verder

Dertien doden door storm Kompasu op Filipijnen

Verwacht wordt dat de tropische storm morgen, donderdag, aan land gaat in Vietnam.

Lees verder

Meerdere doden bij aanval met pijl en boog in Noorwegen

In de Noorse stad Kongsberg heeft een man meerdere mensen gedood en verschillende anderen verwond met een pijl en boog. Het is nog niet bekend om hoeveel slachtoffers het gaat. De man is inmiddels opgepakt.

Lees verder

'Bart De Pauw is geen monster, maar ook een zielig persoon kan overlast veroorzaken'

'Het wordt bruut', zei Bart De Pauw toen hij woensdagochtend bij de rechtbank aankwam. Het bleken profetische woorden.

Lees verder

'Visserijoorlog' gaat door: Frankrijk dreigt met maatregelen tegen Verenigd Koninkrijk

Frankrijk zal binnen de acht dagen vergeldende maatregelen nemen als het Verenigd Koninkrijk niet meer vergunningen verleent aan Franse vissers. Dat heeft de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken Clément Beaune woensdagavond te kennen gegeven in de Senaat.

Lees verder

Doet de coronapas zijn werk?

Het covid safe ticket, of de coronapas, wordt vanaf morgen ingezet in Brussel en binnenkort ook in Wallonië, om zo het sociale leven veilig te kunnen hervatten. Maar het instrument blijft omstreden.

Lees verder

Keniaanse recordhoudster Agnes Tirop vermoord, echtgenoot hoofdverdachte

Agnes Tirop, een Keniaanse topatlete, is dood teruggevonden in haar huis in het Keniaanse dorp Iten. Ze had verschillende messteken. De politie beschouwt haar man, die momenteel vermist is, als hoofdverdachte.

Lees verder

Meer besmettingen en overlijdens, ziekenhuisopnames dalen

Terwijl de ziekenhuisopnames en overlijdens opnieuw stijgen, daalt het aantal ziekenhuisopnames met drie procent. Er liggen momenteel 201 mensen op intensieve zorg. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Grijze maar overwegend droge dagen op komst

Het KMI verwacht donderdag veel wolken en soms nevelig weer, met in de ochtend nog kans op wat gedruppel of wat motregen over het noorden van het land. Geleidelijk verschijnen er enkele opklaringen, vooral dan over het zuiden van het land.

Lees verder

Eerste celstraf voor verspreiding racistische memes

Een vrouw die op sociale media racistische en antisemitische video's en memes plaatste, is door de correctionele rechtbank van Turnhout veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor drie jaar en 320 euro boete. Het is de eerste keer dat een Belgische rechtbank iemand veroordeelt voor het online plaatsen van haatzaaiende memes.

Lees verder

Hermans en Brand winnen WK-repetitie

Quinten Hermans heeft de Wereldbekercross in Fayetteville gewonnen. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Lucinda Brand.

Lees verder

'Bloed, Bodem, Eer en Trouw' op geheime Facebook-lijst met gevaarlijke individuen en organisaties

Facebook houdt een zogenaamde DOI-lijst ( dangerous individuals and organizations) bij , maar heeft die in het verleden steeds geheim gehouden uit veiligheidsoverwegingen. De Amerikaanse nieuwsorganisatie The Intercept kreeg nu echter een versie van de lijst in handen.

Lees verder