Doorgaan naar hoofdcontent

Amerikaanse regering wil dat Hooggerechtshof Texaanse abortuswet weer blokkeert

HLN
Amerikaanse regering wil dat Hooggerechtshof Texaanse abortuswet weer blokkeert
De Amerikaanse regering gaat aan het Hooggerechtshof vragen om de controversiële Texaanse abortuswet te blokkeren. Dat heeft Anthony Coley, woordvoerder van het ministerie van Justitie, vrijdag meegedeeld.
Lees verder

Kesha gaat op spoken jagen in eigen serie: "Het bovennatuurlijke is niet iets uit fabels"
Kesha (34), die ooit beweerde seks te hebben gehad met een buitenaards wezen, gaat zelf op geesten jagen in haar eigen documentaire. In de reeks zal de zangeres samen met een team van experts "verbijsterende" spookachtige plekken verkennen.
Lees verder

LIVE. Club Brugge komt meer en meer in de wedstrijd, Ilic redt voorlopig de meubelen
• 11de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Wat kan KV Kortrijk in eerste wedstrijd onder Karim Belhocine?
Lees verder

Saelemaekers verlengt contract bij AC Milan tot midden 2026
Alexis Saelemaekers (22) verdedigt ook de komende jaren de kleuren van AC Milan. De Rode Duivel heeft z'n contract bij de Italiaanse topclub namelijk verlengd tot midden 2026.
Lees verder

ASSISEN. "Moorden met een wagen kan": 23 jaar opsluiting voor Davy Kesteman (32), geen woord van spijt
Voor het eerst is in ons land een chauffeur die een dodelijk "verkeersongeval" veroorzaakte, schuldig verklaard aan moord. Volgens de West-Vlaamse jury wilde Davy Kesteman zijn ex-vriendin Sharon Gruwez dood, toen hij in de nacht van 31 oktober op 1 november 2018 plankgas gaf met zijn BMW en aan hoge snelheid tegen een geparkeerde schoolbus crashte. Hof en jury veroordeelden hem tot 23 jaar opsluiting. Wanneer kan hij al vrijkomen?
Lees verder

Hawaii geeft gevangenen 50 dollar om zich te laten vaccineren
Het Hawaiiaanse ministerie voor Veiligheid meldt dat bepaalde gevangenen op het eiland 50 dollar (ongeveer 43 euro) zullen krijgen om zich tegen het coronavirus te laten vaccineren. Volgens het ministerie wordt er alles aan gedaan "om de gevangenen zoveel mogelijk over het vaccin te leren en hen aan te moedigen om zich te laten inenten". De campagne zou "een aanzienlijke toename in het aantal vaccinaties" onder gevangenen tot stand moeten brengen. Toch is niet iedereen het eens met het initiatief.
Lees verder

Thierry Neuville leidt in rally van Spanje
Thierry Neuville leidt na de eerste wedstrijddag in de rally van Spanje. In zijn Hyundai i20 Coupé WRC won hij drie ritten op rij. Hij heeft een minieme voorsprong van 0.7 seconden op Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC), WK-leider Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) volgt als derde op 19.4 seconden.
Lees verder

LIVE. Ruud Vormer scoort net voor de rust zijn tweede van de avond
• 11de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Wat kan KV Kortrijk in eerste wedstrijd onder Karim Belhocine?
Lees verder

Dochter van Madonna moest schoolgeld zelf betalen: "In mijn familie krijg je niets voor niets"
In haar jeugd bleef de oudste dochter van Madonna liever uit de spotlight en daar heeft Lourdes Leon (25) geen spijt van. In een gesprek voor 'Interview Magazine' zegt ze dat het waarschijnlijk totaal verkeerd met haar was afgelopen, als ze dat niet had gedaan.
Lees verder

Exit Pieters, Detry én Colsaerts op Andalucia Masters
Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts zijn er niet in geslaagd de cut te halen op het Andalucia Masters golftoernooi (European Tour/3 miljoen euro) in het Spaanse Sotogrande.
Lees verder

Een tweede vuurkamp voor de mannen en een pijnlijke vaststelling voor Nico: dit was 'Temptation Island: Love or Leave'
Ondertussen worden de koppelhelften in Spanje al bijna anderhalve week geconfronteerd met tempteesjon, en dat begint voor sommigen serieus door te wegen. Aflevering negen is aangebroken, en die zag er zo uit!
Lees verder

Amerikaans expertenorgaan raadt ook boostershot na Johnson & Johnson-vaccin aan
Een boostershot zou voordelig zijn voor mensen ouder dan 18 jaar die het coronavaccin van Johnson & Johnson hebben gekregen. Dat meldt een expertenorgaan dat de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond 'Food and Drug Administration' (FDA) adviseert. De boostershot zou volgens het orgaan minstens twee maanden na een eerste injectie met het J&J-vaccin moeten worden gegeven.
Lees verder

LIVE. Izquierdo mag tien minuten invallen, Club Brugge heeft de match volledig onder controle
• 11de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Wat kan KV Kortrijk in eerste wedstrijd onder Karim Belhocine?
Lees verder

LIVE. Club Brugge heeft de match onder controle, Gueye laat de aansluitingstreffer liggen
• 11de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Wat kan KV Kortrijk in eerste wedstrijd onder Karim Belhocine?
Lees verder

Will Smith onthult zijn slechtste film: "Een doorn in mijn oog"
Will Smith (53) keek tijdens een interview terug op zijn acteercarrière. Twee van zijn films vindt de acteur "bijna perfect". Over zijn slechtste film is de ster duidelijk: "Dat is 'Wild Wild West'"
Lees verder

Meteen dikke pret in 'Tiroolse' aflevering van 'De Code Van Coppens': "Ik heb een stuk piepschuim ingeslikt"
Code van Coppens is terug! Voor de eerste aflevering gaan we naar Tirol. Daar maken Dina Tersago, Nora Gharib, Andy Peelman en Danira Boukhriss kennis met sneeuw, een heuse skipiste en de après-skihut.
Lees verder

Kimberley Buys neemt over maand afscheid als zwemster
Kimberly Buys trekt over een maand een streep onder haar carrière. Op 13 en 14 november duikt de 32-jarige zwemster tijdens het BK kortebaan in Leuven voor het laatst het bad in, zo meldt ze op sociale media.
Lees verder

Minister Demir weigert nu ook vergunning gascentrale Tessenderlo
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigert de omgevingsvergunning voor de realisatie van een nieuwe gasgestookte elektriciteitscentrale in Tessenderlo. Dat deelt de minister vrijdagavond mee. Vorige maand werd ook de vergunning voor een gascentrale in Dilsem-Stokkem geweigerd door de minister.
Lees verder

Beveiliger RTL kreeg tip kort voor aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries
Een beveiliger van RTL Boulevard is ruim een week voor de aanslag op Peter R. de Vries verwittigd dat de Nederlandse misdaadverslaggever werd gevolgd naar de parkeergarage vlakbij de Amsterdamse tv-studio. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf op basis van een eigen reconstructie.
Lees verder

Ruud Vormer is terug de oude: aanvoerder Club Brugge laat de netten twee keer trillen tegen KV Kortrijk, blauw-zwart is voorlopig alleen leider
Generale repetitie geslaagd! Club Brugge legde KV Kortrijk met 2-0 over de knie en trekt met vertrouwen naar het Champions League-duel tegen Manchester City. Ruud Vormer was de grote man van de avond met twee doelpunten. De aanvoerder van blauw-zwart is back. José Izquierdo maakte zijn wederoptreden als speler van Club Brugge. "Ik ben blij om terug te zijn", klonk het na afloop.
Lees verder