Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 30 oktober 2021

Al Sadd zet puntjes op de i: “Xavi heeft een contract voor twee jaar en is volledig gefocust op de club”

HLN
Al Sadd zet puntjes op de i: "Xavi heeft een contract voor twee jaar en is volledig gefocust op de club"
Het leek een uitgemaakte zaak, maar Al Sadd is niet van plan coach Xavi zonder slag of stoot naar FC Barcelona te laten vertrekken. De club maakt in een kort statement duidelijk dat de Spanjaard tot nader order gewoon in Qatar blijft.
Lees verder

G20-top start met klimaat en coronavirus op de agenda
In Rome start vandaag een tweedaagse top van de leiders van de G20-landen. Bovenaan de agenda staan het klimaat, in aanloop naar de COP26-klimaatconferentie in Glasgow, en de coronapandemie en de economische gevolgen daarvan.
Lees verder

"Een diamant", een beer van 1m95 en "een outstanding talent": deze Belgische voetbaltoppers van 2001 zijn nu al beslissend
Rode Duivels en spelers die Champions League-voetbal spelen of topmatchen beslissen: de Belgische 2001-lichting bestormt nú al voetbalwereld. De Ketelaere en Vertessen, maar ook Balikwisha, Onana en Samoise: ze zijn niet meer weg te denken uit de basiself van hun (top)club. Maar ook pakweg Delanghe en Ramazani tonen heel wat in hun mars te hebben. Hier de ijzersterke 'Next Gen'-generatie van 2001.
Lees verder

Het wellicht grootste talent van het Belgische voetbal, een diamant en een beer van 1m95 die een grote stap voorwaarts zette: de ijzersterke lichting van 2001
Rode Duivels en spelers die Champions League-voetbal spelen of topmatchen beslissen: de Belgische 2001-lichting bestormt nú al voetbalwereld. De Ketelaere en Vertessen, maar ook Balikwisha, Onana en Samoise: ze zijn niet meer weg te denken uit de basiself van hun (top)club. Maar ook pakweg Delanghe en Ramazani tonen heel wat in hun mars te hebben. Hier de ijzersterke 'Next Gen'-generatie van 2001.
Lees verder

Van 'basse classe' tot royalty: Japanse prinses Mako is niet de eerste die met 'gewone burger' trouwt
Een prins of prinses die smoorverliefd wordt op een doodgewone jongen of meisje en door het vuur gaat voor de liefde. Het lijkt een verhaal uit de sprookjesboeken, maar ook in het echt komt de situatie voor. Zo is de Japanse prinses Mako deze week getrouwd met haar 'commoner' Kei Komuro, een verbintenis die het land op stelten zette en waardoor zij haar koninklijke status zal verliezen. Maar ook deze royals weten wat het is om te huwen met 'Jan Modaal', en welke gevolgen dat kan hebben.
Lees verder

VS leggen sancties op aan Iranïers voor linken met droneaanvallen
De Amerikaanse regering legt sancties op aan vier Iraanse individuen en twee entiteiten omdat ze steun zouden hebben gegeven aan activiteiten met onbemande luchtvaartuigen (Unmanned Aerial Vehicle). Dat melden de Amerikaanse ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken.
Lees verder

LIVE (13u30). Tielemans, Castagne en Sambi Lokonga aan de aftrap in Leicester-Arsenal
• Premier League • Speeldag 10 • King Power Stadium • Ref: Michael Oliver
Lees verder

LIVE. Arsenal komt al bijna meteen op voorsprong tegen Tielemans en Castagne
• Premier League • Speeldag 10 • King Power Stadium • Ref: Michael Oliver
Lees verder

Minister Khattabi wil federaal commandocentrum voor het klimaat
We moeten nadenken over een soort van "federaal commandocentrum" dat de gesprekken over het klimaat leidt tussen de federale overheid en de overheden van de drie gewesten. Dat zegt federaal minister van Milieu Zakia Khattabi (Ecolo) zaterdag. Het institutionele debat dat gevoerd zal worden, is een goede gelegenheid om het onderwerp aan te kaarten.
Lees verder

Alohomora! Harry Potter-winkel in Gent opent eindelijk de deuren
De Gentse Harry Potter-fans moesten enkele maanden op de tanden bijten, maar The Wizard Store, voor alle aspirant-Zweinsteinstudenten, is eindelijk open. Magische schaakspelen, een pluchen Hedwig of een toverstok: één adres.
Lees verder

VN eisen respect voor manifestanten tijdens nationale dag van verzet
Na de staatsgreep in Soedan wil de democratische beweging zaterdag de druk op de nieuwe militaire machthebbers opvoeren met een nationaal protest. Zowel de Verenigde Naties als de Europese Unie hebben er bij de militairen op aangedrongen zich terughoudend op te stellen. De demonstranten moeten met respect worden behandeld, stelt de Europese hoge vertegenwoordiger van het buitenlandse beleid Josep Borrell. Hij herhaalde ook zijn oproep om de politieke gevangenen die sinds de staatsgreep worden vastgehouden, vrij te laten.
Lees verder

Cath Luyten ging roadtrippen met daktent én baby: bekende Vlamingen over hun najaarstrip met een groen tintje
Je reist graag, en het mag weer, maar tegelijk wil je vriendelijk blijven voor natuur en klimaat? Cath Luyten trekt met de daktent naar Engeland, Bent Van Looy tipt vintage boetieks in Parijs, Sam De Bruyn zoekt ontspanning in een ecohotel in Amsterdam en Seppe Nobels ontdekt duurzame restaurants in Lissabon.
Lees verder

Taliban openen vuur op feestgangers omdat ze muziek spelen op huwelijk
Zeker twee mensen zijn omgekomen en verschillende anderen zijn gewond geraakt nadat de taliban het vuur openden tijdens een trouwfeest omdat er muziek werd gespeeld. Het incident vond vrijdagavond laat plaats in de provincie Nangarhar.
Lees verder

LIVE. Leicester hapt naar adem, Smith Rowe maakt er 0-2 van voor Arsenal
• Premier League • Speeldag 10 • King Power Stadium • Ref: Michael Oliver
Lees verder

La Gazzetta pakt op voorpagina groot uit met Axel Witsel als "eerste keuze" voor Juventus
Axel Witsel (32) staat bovenaan het verlanglijstje van Juventus. Dat schrijft het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. De roze sportkrant zet de Rode Duivel zelfs in het groot op de voorpagina - belandt Witsel dan toch eens in Turijn?
Lees verder

LIVE. Eden Hazard begint opnieuw op de bank bij Real Madrid tegen Elche
• LaLiga • Aftrap: 14u • Estadio Martinez Valero • Ref: Ricardo De Burgos
Lees verder

Elsner kijkt vanavond ex-ploeg KV Kortrijk (dat onder voorbehoud speelt) in de ogen, spelers azen op revanche: "Hij heeft ons in de steek gelaten"
"Ik vind het competitievervalsing." KV Kortrijk-voorzitter Ronny Verhelst haalde zwaar uit nadat Luka Elsner zijn arbeidsovereenkomst eenzijdig verbrak en Mbaye Leye opvolgde als coach van Standard. Drie weken na het plotse vertrek van Elsner, staan KV Kortrijk en Standard tegenover elkaar in de Jupiler Pro League. Net als OH Leuven en Cercle Brugge, speelt KV Kortrijk onder voorbehoud tegen de Rouches.
Lees verder

INTERVIEW. 'K2 zoekt K3'-jurylid Gordon: "Ik durf zeggen dat ik een goed mens ben, maar het slechte zal altijd leuk blijven"
Als Gordon Heuckeroth (53) in de studioshows van 'K2 zoekt K3' zit, komt hij tegenwoordig overgevlogen uit Dubai. De zanger werd in 2020 namelijk overvallen in zijn eigen huis in Nederland, een traumatische ervaring die hij onder de zon en de wolkenkrabbers wil afschudden. Hij is 53 en het leven heeft hem zo veerkrachtig als een trampoline gemaakt. Ook in de liefde. "Met mijn nieuwe vriend zit het helemaal goed. En dan maakt al de rest van de wereld me echt niks uit." Dat vertelde Gordon ons acht dagen geleden. Intussen is de relatie voorbij.
Lees verder

Evy heeft seks met haar buurman in een leegstaand huis: "Hij trok mijn slipje uit met zijn tanden"
"We passeerden een huis dat er leeg uitzag. Het was volgens mij net verkocht en de eigenaars waren nog aan het verbouwen. 'Kom, we nemen een kijkje', zei hij. 'Zulke huizen zijn meestal open'." Evy (19) ontmoet de knappe Kevin (23) op Tinder. Afspreken blijkt makkelijker dan gedacht, want ze wonen in dezelfde straat. Wanneer ze elkaar voor het eerst zien, hebben ze spannende seks, op een harde betonnen vloer tussen het stof.
Lees verder

Belgische delegatie met 'klimaattrein' richting COP26 in Glasgow
Een 'klimaattrein' brengt zaterdag officiële delegaties uit België, Italië, Nederland en Duitsland en onder anderen nog activisten, vertegenwoordigers van ngo's, Europarlementsleden en wetenschappers naar de klimaattop COP26 in Glasgow. Na vertrek iets voor 9 uur in Amsterdam en na een stop in Rotterdam, hield de hogesnelheidstrein van Eurostar een uur halt in Brussel-Zuid.
Lees verder