Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Agressieve bestuurder die koppel klemreed op E40 komt voorwaardelijk vrij: "Hij moet psychische begeleiding volgen en...

HLN
Agressieve bestuurder die koppel klemreed op E40 komt voorwaardelijk vrij: "Hij moet psychische begeleiding volgen en kreeg een rijverbod"
De 40-jarige man uit Hertsberge die op 26 augustus een koppel uit Kortenaken klemreed op de E40, is door de Brugse raadkamer voorwaardelijk vrijgelaten. K.B. moet de nodige psychische begeleiding volgen en mag ook al minstens drie maanden niet met een wagen rijden.
Lees verder

HLN LIVE. Klokkenluidster Facebook geeft antwoord op vragen Amerikaans Congres: "Facebook schaadt kinderen"
De 37-jarige Frances Haugen moet vandaag vragen beantwoorden in het Amerikaanse Congres. Haugen is voormalig productmanager bij Facebook en trad zondag naar buiten als klokkenluidster. Ze deed in het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes een reeks onthullingen rond de sociaalnetwerksite. Aan de Wall Street Journal zei ze dat ze gefrustreerd was omdat Facebook niet voldoende open was over het feit dat het sociale netwerk schade kon aanrichten. Volg hier live de vragensessie in het Congres.
Lees verder

Nooit was een nieuw stadion voor Club Brugge zo dichtbij: wanneer kan de spade in de grond? En wat met Cercle?
Club Brugge ziet de bouw van een nieuw stadion op de Olympiasite steeds dichterbij komen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) kent wellicht morgen de omgevingsvergunning toe. Nooit eerder stond Club zo dicht bij een oplossing voor het dossier dat nu al 14 jaar aansleept. Maar gaat de spade dan binnenkort in de grond? Wat zijn de valstrikken? Kan het nog foutlopen? En wat met Cercle? Wij bundelden voor u de antwoorden.
Lees verder

Evenepoel zal muurtje waar hij vorig jaar viel in Ronde van Lombardije niet bezoeken: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets te bewijzen heb"
Nog één keer de boel op gang trekken en dan zit het erop. Remco Evenepoel (21) heeft naar eigen zeggen niets te bewijzen, maar één jaar na zijn laatste Ronde van Lombardije kan hij komaf maken met wat hem de vorige keer overkwam- die val, weet u wel. "Op dit moment voel ik me goed en dan zien we wel hoe het gaat."
Lees verder

Facebook Messenger en WhatsApp verliezen terrein in België
Gisteren lagen Facebook, WhatsApp en Instagram urenlang plat en krabden vele Belgen zich ongetwijfeld in het haar: wat nu? Toch verliezen Facebook en WhatsApp terrein in ons land. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van telecomregulator BIPT.
Lees verder

Voormalig K3-zangeres Kristel Verbeke waarschuwt Hanne en Marthe: "Een nieuw K3'tje inpassen is een uitdaging"
"Natuurlijk volg ik K3 nog, dat is en blijft mijn kindje", vertelt Kristel Verbeke (45), die vijf jaar geleden afscheid nam van K3. Intussen ontpopte ze zich als tv-maker en theateractrice. Maar de toekomst van haar vroegere groepje laat haar niet los. Kristel hoopt vooral dat huidige K3'tjes Hanne en Marthe mee gaan mogen beslissen in de wedstrijd. "Ik kan me eerlijk gezegd moeilijk inbeelden dat daar een jongen staat."
Lees verder

Koning Boudewijnstichting ontvangt het meeste geld uit legaten
Uit de Legatenbarometer van de HoGent, waarover Knack dinsdag bericht, blijkt dat de Koning Boudewijnstichting de voorbije jaren de grootste ontvanger van legaten was, gevolgd door de Stichting tegen Kanker en Artsen zonder Grenzen. Drie kwart van de goede doelen haalt tot een vierde van hun inkomsten uit legaten.
Lees verder

Gordon Ramsey en vrouw overwegen zesde kind: "Ik zei dat het een geweldig idee was"
De wereldberoemde chef-kok Gordon Ramsay (54) en zijn vrouw Tana overwegen om nog een zesde kindje te nemen. Dat zei Ramsay in een interview met YOU Magazine. Het koppel kreeg twee jaar geleden nog een zoon: Oscar.
Lees verder

Flitsmarathon start morgenochtend om 6 uur
Morgen woensdag 5 oktober is er voor de tweede keer dit jaar een Flitsmarathon. Alle federale en lokale politiezones en de federale wegpolitie houden dan vanaf 6 uur 24 uur lang intensief snelheidscontroles.
Lees verder

Slechts 4 van de 10 grootste vervuilers hebben ambitieuze klimaatplannen
Een analyse van Carbon Brief, een Britse website die gespecialiseerd is in de klimaatverandering, heeft in kaart gebracht welke landen doorheen de jaren de grootste CO2-voetafdruk hebben. Zes van de tien grootste hedendaagse vervuilers hebben momenteel helemaal geen of onvoldoende plannen om de uitstoot in te perken.
Lees verder

Huwelijksaanzoek in Canada eindigt in fatale crash: vliegtuigje met spandoek 'Wil je met me trouwen' neergestort
Wat een romantisch aanzoek had moeten zijn, is geëindigd in een drama. In de Canadese stad Montreal is een vliegtuigje neergestort dat achteraan een spandoek met de boodschap 'Wil je met me trouwen?' droeg. Toen de hulpdiensten op de plaats van het ongeval arriveerden, stond het vliegtuig bijna volledig in brand. Een passagier overleefde de crash niet, de piloot raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Maker van Netflix-succes 'Squid Game' werkt aan vervolg: "Er valt nog veel te vertellen"
De immens populaire Koreaanse Netflixreeks 'Squid Game' krijgt binnenkort een vervolg. Dat hebben de makers van de serie bevestigd. Waarschijnlijk zal de zogenaamde 'Front Man', de schurk uit seizoen 1, de hoofdrol spelen in het volgende seizoen.
Lees verder

Ex-cafébaas en twee anderen vrijuit voor verkrachting van meisje (15) omdat er toestemming was: toch 6 maanden cel voor aanranding
De voormalige uitbater van café Den Engel in Diksmuide is vrijuit gegaan voor verkrachting en ontvoering van een 15-jarig meisje, net zoals twee anderen. De rechter oordeelde dat de seks met toestemming gebeurde en het meisje niet tegen haar wil werd vastgehouden in het café. De drie kregen wel zes maanden celstraf met uitstel voor aanranding. Want seks met een minderjarige ouder dan 14 en jonger dan 16 is volgens de wet namelijk áltijd aanranding van de eerbaarheid, ongeacht toestemming. Het meisje krijgt 7.000 euro schadevergoeding.
Lees verder

KOERS KORT. Danny van Poppel wint Mémorial Frank Vandenbroucke - De Marchi klopt landgenoot Formolo in Tre Valli Varesine
Danny van Poppel (28) heeft in Binche de Mémorial Frank Vandenbroucke op zijn naam geschreven. De Nederlander van Intermarché-Wanty-Gobert knalde de rest van het pak - waaronder Mark Cavendish - uit het wiel op de slothelling en hield stand in de laatste hectometers. Voor Van Poppel, die volgend jaar uitkomt voor BORA-hansgrohe, was het de tweede zege van het seizoen. In augustus was hij al de beste in de GP Stad Zottegem.
Lees verder

SHOWBITS. Sam De Bruyn opnieuw te horen op Studio Brussel en Julie Vermeire blikt terug op de zomer
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wat de 'Pandora Papers' leren over Vladimir Poetins buitenechtelijke dochter
In de stapel documenten die zijn uitgelekt als de Pandora Papers, zitten ook onthullingen over Vladimir Poetin. Over diens liefdesleven dan nog. Want een vrouw van wie al werd beweerd dat ze zijn minnares was, blijkt een peperduur appartement gekregen te hebben enkele weken na haar bevalling. De bevalling van een dochter die nu achttien is en sprekend op het Russische staatshoofd gelijkt.
Lees verder

Brussels Airport krabbelt weer overeind met 400 vacatures
De coronacrisis heeft er in de hele luchtvaartsector zwaar op ingehakt. Op Brussels Airport gingen zowat 4.000 banen verloren. Maar stilaan is er beterschap, en dat merken ze op de luchthaven ook aan het aantal vacatures. De luchthavenbedrijven zoeken zowat 400 mensen en dat zijn er evenveel als gemiddeld voor corona. Op 19 oktober vindt er een jobbeurs plaats.
Lees verder

LIVE. Welk restaurant wordt bekroond tot het allerbeste van de wereld? Deense 'Noma' is topfavoriet
In Antwerpen worden op dit moment de awards voor de 'World's 50 Best Restaurants 2021' uitgereikt, de ranglijst van 's werelds beste restaurants. Topfavoriet voor nummer 1 is het Deense Noma, nadat het nochtans al vier keer eerder won. Gaat chef-kok René Redzepi opnieuw met goud aan de haal? Volg de awardshow in het Flanders Meeting & Convention Centre (FMCC) hier live.
Lees verder

LIVE. Welk restaurant wordt bekroond tot het allerbeste van de wereld? Hof Van Cleve stijgt met 7 plaatsen, Deense 'Noma' is topfavoriet
In Antwerpen worden op dit moment de awards voor de 'World's 50 Best Restaurants 2021' uitgereikt, de ranglijst van 's werelds beste restaurants. Topfavoriet voor nummer 1 is het Deense Noma, nadat het nochtans al vier keer eerder won. Gaat chef-kok René Redzepi opnieuw met goud aan de haal? Volg de awardshow in het Flanders Meeting & Convention Centre (FMCC) hier live.
Lees verder

HET DEBAT. Is het een goed idee om het ziektebriefje af te schaffen voor wie korte tijd ziek thuis blijft? Dit is jullie mening
De federale regering heeft plannen om het verplichte ziektebriefje af te schaffen voor wie slechts een paar dagen ziek is. Door werknemers die één, twee of zelfs drie dagen ziek zijn niet naar de dokter te sturen voor een briefje, wil de regering de administratieve rompslomp verminderen én miljoenen euro's besparen. Wat denk jij? Is het afschaffen van het ziektebriefje voor slechts enkele dagen een goed idee? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder