Doorgaan naar hoofdcontent

Agenten schieten man dood in rustige wijk nadat hij mes trekt: “We kenden hem nochtans als een hele vriendelijke ma...

HLN
Agenten schieten man dood in rustige wijk nadat hij mes trekt: "We kenden hem nochtans als een hele vriendelijke man..."
Een oproep voor een 'verontrustende situatie' in de Kerstmisstraat in Stal is vrijdagavond geëindigd in een drama. Toen de agenten ter plaatse kwamen, werden ze geconfronteerd met de 45-jarige J.W. die een mes trok. Hij werd neergeschoten en overleefde de kogels niet.
Lees verder

LIVE. En daar is de 0-2! Mrabti verdubbelt de Mechelse voorsprong aan zee op assist van Storm
• Jupiler Pro League • Speeldag 13 • Diaz Arena • Aftrap: 21u00
Lees verder

Verenigde Staten keuren Pfizervaccin goed voor kinderen van 5 tot 11 jaar
De Verenigde Staten hebben het vaccin tegen Covid-19 van Pfizer/BioNTech goedgekeurd voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor een belangrijke nieuwe fase in de vaccinatiecampagne. Het gaat over maar liefst 28 miljoen kinderen.
Lees verder

President Bush, Marilyn Monroe en Sarah Jessica Parker: deze bekende mensen zijn verwant aan iemand die als heks terechtstond in Salem
Wat hebben Amerikaans president George W. Bush, Marilyn Monroe, Walt Disney en actrice Sarah Jessica Parker gemeenschappelijk? Wel, ze zijn allemaal verwant aan iemand die in 1692 vervolgd werd tijdens de heksenprocessen in Salem, Massachusetts. En ze zijn niet alleen.
Lees verder

Ouders hebben recht op klein verlet als minderjarig kind gevaccineerd moet worden
Ouders die hun minderjarige kinderen moeten vergezellen naar het vaccinatiecentrum, hebben daarvoor recht op klein verlet. De ministerraad heeft daarover vrijdagavond een voorontwerp van wet goedgekeurd. Het wetsvoorstel was afkomstig van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne.
Lees verder

Jan Verheyen geeft door corona verstek voor eigen première van 'Red Sandra' in Lichtervelde
Niet Jan Verheyen, maar wel zijn vrouw Lien Willaert en hun dochter Anna tekenden vrijdagavond present op de lokale première van hun nieuwste film Red Sandra in cultuurhuis en cinema De Keizer in Lichtervelde. De regisseur is even out door corona.
Lees verder

Jan Verheyen geeft door corona verstek voor vertoning Red Sandra in Lichtervelde
Niet Jan Verheyen, maar wel zijn vrouw Lien Willaert en hun dochter Anna tekenden vrijdagavond present op de lokale première van hun nieuwste film Red Sandra in cultuurhuis en cinema De Keizer in Lichtervelde. De regisseur is even out door corona.
Lees verder

LIVE. Leeft KV Oostende nog? De ingevallen Gueye maakt er 1-3 van
• Jupiler Pro League • Speeldag 13 • Diaz Arena • Aftrap: 21u00
Lees verder

Oorzaak van progressie ziekte van Alzheimer in hersenen ontdekt
Clusters van toxische eiwitten, die verantwoordelijk worden geacht voor de cognitieve achteruitgang bij de ziekte van Alzheimer, bereiken verschillende delen van de hersenen en stapelen zich daar tientallen jaren lang op. Dat blijkt uit een nieuwe studie.
Lees verder

Jonge goochelaar maakt indruk en Ruth Beeckmans gaat de lucht in: dit was 'Belgium's Got Talent'
Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van 'Belgium's Got Talent'. Tijdens de eerste studioshow van vorige week gingen de danstalenten van De Mini Droids met de eerste finaleplaats naar huis. Maar ook tv-kijkend Vlaanderen mocht ondertussen stemmen: zij beloonden Samuel met een ticket naar de volgende ronde. En uiteraard stonden er ook weer nieuwe talenten te popelen om de jury te overtuigen, met een verrassende mix van dans, acrobatie én vuur tot gevolg.
Lees verder

Trucker sterft in geparkeerde vrachtwagen
Een trucker uit Oekraïne is vrijdagavond rond 20 uur dood aangetroffen in de cabine van zijn vrachtwagen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en voerden ruim een uur een reanimatie uit, maar dat was tevergeefs. Omdat de truck net naast restaurant Pizza Hut stond geparkeerd, plaatste de politie schermen rond de cabine. De Terbekehofdreef werd afgesloten voor het sporenonderzoek. Op het eerste zicht is er geen kwaad opzet. De man lijkt een natuurlijke dood te zijn gestorven.
Lees verder

KV Mechelen zet z'n knappe reeks voort in Oostende en nadert tot op twee punten van leider Union
Spektakelrijk avondje aan zee. KV Mechelen pakte een felbevochten zege op het veld van KV Oostende: 2-4. De troepen van Wouter Vrancken gaan dankzij een 16 op 18 als tweede het weekend in.
Lees verder

Pijnlijke avond voor Boyata: Rode Duivel met rood van het veld gestuurd na stevige fout, Hertha verliest
Hertha Berlijn is op de tiende speeldag in de Bundesliga van een kale reis huiswaarts gekeerd. Hoffenheim hield de punten thuis met een 2-0-overwinning. Voor Rode Duivel Dedryck Boyata werd de avond helemaal pijnlijk: de verdediger werd een kwartier voor tijd met rood van het veld gestuurd.
Lees verder

Marquinhos en Di Maria helpen PSG aan felbevochten zege tegen Lille, waar Jonathan David scoort
Paris Saint-Germain heeft op de valreep met de zege kunnen aanknopen tegen landskampioen Rijsel op de twaalfde speeldag van de Ligue 1. De Franse voetbaltopper leek onbeslist te eindigen met één doelpunt aan beide kanten, tot Angel Di Maria de verlossende 2-1 scoorde in de voorlaatste minuut.
Lees verder

Brazilië zal akkoord over bosbehoud ondertekenen
Brazilië, dat 60 procent van het Amazonewoud huisvest, gaat een belangrijk internationaal akkoord over bosbehoud ondertekenen op de klimaatconferentie COP26 in Glasgow. Dat heeft Paulino Franco de Carvalho Neto, secretaris voor Multilateraal beleid bij het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, verklaard.
Lees verder

Moldavië en Gazprom bereiken akkoord over gasleveringen
Moldavië heeft een akkoord bereikt met het Russische staatsenergieconcern Gazprom over gasleveringen aan de voormalige Sovjetrepubliek. Het contract wordt voor vijf jaar verlengd, meldde een woordvoerster van de Moldavische regering.
Lees verder

LIVE (14u). Real trekt naar Elche, benen Courtois en co Real Sociedad bij?
• LaLiga • Aftrap: 14u • Estadio Martinez Valero • Ref: Ricardo De Burgos
Lees verder

LIVE (13u30). Kunnen de Belgen zich tonen in Leicester-Arsenal?
• Premier League • Speeldag 10 • King Power Stadium • Ref: Michael Oliver
Lees verder

LIVE (16u). Manchester City ontvangt Crystal Palace in het Etihad Stadium
• Premier League • Speeldag 10 • Ref: Andre Marriner • Etihad Stadium
Lees verder

LIVE (18u30). Solskjaer en Man United gaan na opdoffer tegen Liverpool nu op bezoek bij Tottenham
• Premier League • Speeldag 10 • Tottenham Hotspur Stadium • Ref: Stuart Attwell
Lees verder