Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

Aanvoerder Kristof D’Haene (KV Kortrijk) is teleurgesteld in Luka Elsner, maar begrijpt zijn beslissing: “De trei...

HLN
Aanvoerder Kristof D'Haene (KV Kortrijk) is teleurgesteld in Luka Elsner, maar begrijpt zijn beslissing: "De trein passeert soms maar één keer"
Het waren hectische dagen in het Guldensporenstadion. Luka Elsner verbrak eenzijdig zijn arbeidsovereenkomst en neemt de fakkel over van Mbaye Leye bij Standard. Niemand zag het echt aankomen, maar lang heeft KVK niet zonder hoofdcoach gezeten. Karim Belhocine keerde terug naar het oude nest en zit tegen Club Brugge voor het eerst op de bank. Aanvoerder Kristof D'Haene - waar Belhocine al mee samenwerkte in zijn eerste periode bij de Veekaa - is blij met de komst van de Franse Algerijn. "Ik weet wat hij verlangt en hoe hij is als mens en als trainer."
Lees verder

Zelfs arts van Navalny krijgt nu jaar lang vrijheidsbeperkingen opgelegd
Anastasia Vasilyeva krijgt een jaar lang vrijheidsbeperkingen opgelegd door een Russische rechter, omdat ze "coronaregels heeft gebroken". In het officiële bericht wordt de arts van Kremlincriticus Navalni veroordeeld omdat ze mensen aanzette tot het breken van de coronaregels. Ze riep mensen op om te betogen tegen de arrestatie van Alexei Navalny. Het is niet onwaarschijnlijk dat vooral haar kritische houding tegen het beleid van Poetin de aanleiding gaf voor haar arrestatie.
Lees verder

Herfstkleuren opgepikt vanuit de ruimte: satelliet brengt prachtig bladerdek in Canada in beeld
De herfst komt eraan en dat is zelfs te zien vanuit de ruimte. Want niet alleen worden de weersomstandigheden killer en wisselvallig, ook de natuur transformeert en toont haar mooiste kleuren. De indrukwekkende bruin-, geel, oranje- en roodtinten in een nationaal park in Canada werden zelfs opgepikt door een satelliet.
Lees verder

Biles en co eisen ontslag Amerikaans olympisch bestuur: "Ze zijn niet bereid om de chronische problemen rond misbruik aan te pakken"
Totaal fout aangepakt, vinden ze. Simone Biles (24) en drie andere Amerikaanse topturnsters vragen het vertrek van het hele bestuur van het Amerikaans olympisch en paralympisch comité (USOPC) in de nasleep van het misbruikschandaal rond teamdokter Larry Nassar. "De acties van de Raad van Bestuur tonen aan dat ze niet bereid zijn om de chronische problemen rond misbruik aan te pakken", klinkt het.
Lees verder

Prins William bekritiseert ruimtetoerisme en haalt uit naar miljardairs Jeff Bezos en Elon Musk
De Britse prins William (39), één van de kleinzonen van Queen Elizabeth, heeft donderdag kritiek geuit op de ondernemers die zich op ruimtetoerisme storten. Het zou beter zijn mochten ze zich concentreren op het redden van deze planeet, zo stelt hij in een interview met de Britse openbare omroep BBC.
Lees verder

Tolk (36) op Nederlandse evacuatielijst vermoord in Kaboel
Een Afghaanse tolk die voor Nederlanders heeft gewerkt bij een internationale missie is woensdag vermoord in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat zegt de familie van de man tegen de Nederlandse openbare omroep NOS en verschillende bronnen binnen de Nederlandse overheid bevestigen dat ze van de moord weten. Het is voor zover bekend voor het eerst dat een tolk die op de Nederlandse evacuatielijst stond, is vermoord.
Lees verder

Bejaarde vrouw onthoofd teruggevonden nadat bezorgde zoon politie belde
Het lichaam van een 77-jarige vrouw is gisteravond onthoofd teruggevonden in haar huis in de Zuid-Franse kustplaats Agde. Volgens een politiebron wordt een terreurdaad uitgesloten.
Lees verder

"Wel 30 vrouwen vertrouwen me hun kredietkaart toe": meesteroplichter Piet Van Haut na tien jaar nog eens veroordeeld
Meesteroplichter Piet Van Haut is donderdagochtend opnieuw veroordeeld, tot 20 maanden cel. Hij stond terecht omdat hij 56.000 euro had uitgegeven met de kredietkaart van een vrouw uit Knokke, zonder haar medeweten. De kaart bleek benut in sterrenrestaurants als het Hof Van Cleve, tot zelfs in Marbella.
Lees verder

Meesteroplichter Piet Van Haut na 10 jaar nog eens veroordeeld: "Maar er zijn wel 30 vrouwen die me hun kredietkaart geven..."
Meesteroplichter Piet Van Haut is donderdagochtend opnieuw veroordeeld, tot 20 maanden cel. Hij stond terecht, omdat hij 56.000 euro had uitgegeven met de kredietkaart van een vrouw uit Knokke, zonder haar medeweten. De kaart bleek benut in sterrenrestaurants als het Hof Van Cleve, tot zelfs in Marbella.
Lees verder

Belgische etappe, zware kasseirit, moordende bergen en start in Denemarken: bekijk hier het parcours van de Tour 2022
De Tour de France 2022 is officieel voorgesteld. Met een driedaagse in Denemarken, heel wat aankomsten bergop en een zware kasseirit mogen we spektakel verwachten.
Lees verder

Belgische etappe, zware kasseirit, zes aankomsten bergop en start in Denemarken: bekijk hier het parcours van de Tour 2022
De Tour de France 2022 is officieel voorgesteld. Met een driedaagse in Denemarken, zes aankomsten bergop, en een kasseirit mogen we spektakel verwachten.
Lees verder

Vrachtwagen verliest lading kiezelstenen op Antwerpse ring: twee rijstroken versperd
Op de Antwerpse ring ter hoogte van Berchem richting Gent heeft donderdagmiddag een ongeluk plaatsgevonden. Een vrachtwagen verloor daarbij zijn lading kiezelstenen. Het incident veroorzaakt een file op de E313 richting Antwerpen tot in Wommelgem.
Lees verder

Frankrijk en Spanje steeds groener op coronakaart, toestand in oosten Europa gaat verder achteruit
Vakantielanden Frankrijk en Spanje kleuren steeds groener op de nieuwe coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Zo goed het gaat in het westen en het zuiden van Europa, zo slecht gaat het in het noorden en vooral het oosten.
Lees verder

"Slechts elf dagen na de dood van mijn vrouw, stierf ons pasgeboren dochtertje"
Een Australische vader heeft voor het eerst verteld over het verdriet om het verlies van zijn vrouw en pasgeboren baby, terwijl hij nu als weduwnaar alleen instaat voor de zorg van zijn twee dochtertjes. Op elf dagen tijd verloor hij zowel zijn vrouw als hun pasgeboren baby. Het verdriet is onmetelijk, maar de wil om door te gaan, is er ook. "Mijn twee dochtertjes hebben hun vader nodig."
Lees verder

Dief (62) loopt winkel buiten met twee rechterschoenen en wordt op heterdaad betrapt
Een 62-jarige dief riskeert een celstraf van 18 maanden na een hele reeks diefstallen in het Gentse en het Leuvense. De man werd meermaals op heterdaad betrapt en herkend op camerabeelden. Hij was niet aan zijn proefstuk toe, want zijn eerste veroordeling dateert al van 1972.
Lees verder

Volgens prins Laurent is Claire "het kotsbeu hoe ze behandeld wordt". Waar heeft hij het over?
Het bezoek dat prins Laurent (57) aan revalidatiecentrum TrainM in Antwerpen bracht, ging niet onopgemerkt voorbij. De prins reageerde er voor het eerst publiekelijk op de afwezigheid van zijn vrouw Claire (47), die bijna twee jaar lang van de aardbol verdwenen leek. "Mijn vrouw begint het kotsbeu te worden hoe zij in sommige sferen hier in België wordt behandeld", klonk het cryptisch bij Laurent. Maar wat bedoelt hij met die 'sferen' en over welke 'behandeling' heeft hij het?
Lees verder

Altijd een lekker fris huis? Zo maak je dat waar
Wat is er fijner dan thuiskomen in een fris huis? Na het schoonmaken zal je woning waarschijnlijk heerlijk ruiken, maar die geur kan ook weer snel verdwijnen. Benieuwd hoe je ervoor zorgt dat je huis altijd fris ruikt? Laat je inspireren door deze tips van vtwonen.
Lees verder

Gamen enkel voor nerds? Think again! "De beste Belgische spelers verdienen jaarlijks een bedrag van 5 à 6 cijfers"
Maan je je tiener voortaan aan om een potje gamen voorrang te geven op huiswerk? De verleiding wordt groot als je ziet welke bedragen er circuleren in gamewedstrijden. De winnaar van het WK League of Legends, dat miljoenen kijkers trekt, zal na de finale op 6 november ruim een half miljoen dollar binnenrijven. "En dat stelt niet eens veel voor in verhouding met wat topspelers van de populairste games jaarlijks verdienen", zegt vicevoorzitter Damien Rapoye van de Belgische esportsfederatie.
Lees verder

Inge (42) heeft spijt van haar cosmetische ingreep: "Mijn levenskwaliteit is gezakt naar een 2 op 10." Twee experts vertellen wat de grootste risico's zijn
"Ik wou dat het nooit was gebeurd. Het voelt alsof ik gewurmd zit in een korset dat ik nooit kan uitdoen." Soms kan een cosmetische ingreep flink mislopen. Inge* (42) maakte het mee en kwam ontdaan thuis na een buikwandcorrectie. En ze is niet alleen. Steeds meer patiënten zien het sprookje van hun schoonheidsoperatie veranderen in een nachtmerrie. Een ervaringsdeskundige en een plastische chirurg geven duiding en vertellen wat de meest risicovolle ingrepen zijn. "Het sterftecijfer is één op de drieduizend."
Lees verder

Vlaming in Noorwegen reageert op terreurdaad: "Dit kwam voor mij totaal onverwacht"
De Vlaming David Brocken woont al een aantal jaar in de buurt van Oslo. Hij is geschokt door de feiten die zich woensdagavond afspeelden in Kongsberg: "Dit kwam voor mij totaal onverwacht. Een maand geleden besloot de overheid dat de politie niet langer met een wapen op straat moest rondlopen en nu gebeurt dit", vertelt David vanuit Fjellhamar.
Lees verder