Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 oktober 2021

6 op de 10 Belgische vrouwen voelen zich onveilig op straat: deze apps geven je een veilig gevoel in nood

HLN
6 op de 10 Belgische vrouwen voelen zich onveilig op straat: deze apps geven je een veilig gevoel in nood
Nieuw onderzoek wijst uit dat vrouwen zich een stuk onveiliger voelen op straat dan mannen, en hun gsm 's avonds het liefst zo dicht mogelijk bij zich houden. Met het winteruur in aantocht wordt de kans groter dat je weleens alleen in het donker rondloopt. Voel je je dan onveilig, dan kunnen deze vijf apps je te hulp schieten.
Lees verder

Beangstigend of betoverend: mysterieus huis roept bij iedereen extreme gevoelens op
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Australië die niemand onberoerd laat.
Lees verder

Eurostar krijgt Spaanse concurrentie in Kanaaltunnel
De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe wil een hogesnelheidsverbinding tussen Londen en Parijs inleggen door de Kanaaltunnel. Het staatsbedrijf heeft de eerste stappen gezet om daarvoor een goedkeuring te krijgen, zo maakte het bekend.
Lees verder

Hoelang gelden de nieuwe maatregelen? Komen Kerstmis en Nieuwjaar weer in het gedrang? Al uw vragen beantwoord
Gisteren kondigde het Overlegcomité enkele nieuwe, strengere coronamaatregelen aan. Zo wordt het Covid Safe Ticket uitgebreid naar horecazaken en fitnesscentra en wordt een mondmasker weer verplicht in winkels. Wij verzamelden uw prangendste vragen over de nieuwe maatregelen en gingen op zoek naar antwoorden.
Lees verder

Hoe komt mijn oma aan een Covid Safe Ticket? Komen Kerstmis en Nieuwjaar weer in het gedrang? Mag ik nog werken? Uw vragen over de nieuwe maatregelen beantwoord
Gisteren kondigde het Overlegcomité enkele nieuwe, strengere coronamaatregelen aan. Zo wordt het Covid Safe Ticket uitgebreid naar horecazaken en fitnesscentra en wordt een mondmasker weer verplicht in winkels. Wij verzamelden uw prangendste vragen over de nieuwe maatregelen en gingen op zoek naar antwoorden.
Lees verder

Vier keer dodelijker dan stuntman zijn: waarom cameramensen zo veel gevaar lopen op de filmset
De ongelukkige dood van Halyna Hutchins vorige week bewees het eigenlijk: cameraman zijn, het is een gevaarlijk beroep. Dodelijker dan stuntman zijn zelfs, bleek uit een onderzoek. We diepen de dodelijkste incidenten uit de filmgeschiedenis op en zoeken naar een oorzaak. "Er waren momenten waarop ik dacht: 'Oh man. Gaan we dit echt doen?'"
Lees verder

Schild van Captain America uit 'Endgame' wordt dit weekend geveild
Leuk nieuws voor alle Marvelfans: het schild dat Captain America (Chris Evans) gebruikte in de immens populaire film 'Avengers: Endgame' wordt dit weekend geveild. De eerste biedingen lopen nu al op tot in de tienduizenden dollars.
Lees verder

Adam Levine vastgegrepen op podium door opdringerige fan, en daar kon hij niet mee lachen
Maroon 5, de band van frontman Adam Levine (42), gaf dit weekend een optreden in de Hollywood Bowl in Hollywood. Daar brachten ze hun hitnummer 'Sunday Morning', een favoriet van de fans. Maar daar ging het even mis: een vrouwelijke fan stormde het podium op en greep de zanger bij de arm. Levine was duidelijk niet opgezet met het gebeuren en moest het voorval daarna letterlijk even van zich afschudden.
Lees verder

Meer dan 600.000 huizen zonder stroom in VS door stormweer
Meer dan 600.000 huizen zitten woensdag zonder stroom in het noordoosten van de Verenigde Staten, dat getroffen wordt door een zware kuststorm. Plaatselijk worden windstoten bereikt van 140 kilometer per uur. Dat heeft de Amerikaanse National Weather Service (NWS) bekendgemaakt.
Lees verder

Neymar in openhartig interview over "genie en vriend" Messi: "We moeten nog een beetje wennen aan elkaar"
Neymar (29) gaf een openhartig interview naar aanleiding van het Red Bull Neymar Jr's Five voetbaltournooi. De Braziliaanse voetbalster sprak over de komst van Lionel Messi (34), zijn mogelijk laatste jaren bij het Braziliaanse team en zijn ambitie bij PSG: "Het doel is om samen opnieuw geschiedenis te schrijven, net zoals we deden bij Barcelona."
Lees verder

Vlaams Parlement beslist pas vrijdag over uitbreiding Covid Safe Ticket
Het Vlaams Parlement zal woensdag nog niet stemmen over de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) of de coronapas. Het is nog wachten op een advies van de Raad van State over het samenwerkingsakkoord. Daardoor kan het CST-decreet nog niet gestemd worden. Er komt vrijdag een extra plenaire. Dat heeft Belga uit verschillende bronnen vernomen.
Lees verder

"Ik ga je lever opeten met een lekkere Chianti erbij": parket wil Chris Dusauchoit op cursus sociale vaardigheden sturen voor belaging buur
De stroom aan sms'en die in de rechtbank werden voorgelezen tijdens het proces van televisiefiguur Chris Dusauchoit lieten de dierenvriend van z'n smalste kant zien. Hij leeft in Holsbeek al jaren in onmin met een naburige rundveehouder, die bij tijd en wijle de milieuregels aan zijn laars lapt. De bijhorende vliegenplaag dreef Dusauchoit naar eigen zeggen tot waanzin. Voor het parket volstaat een opschorting voor de belaging als Dusauchoit een cursus sociale vaardigheden volgt.
Lees verder

Overschakeling op wintertijd: dit weekend uurtje langer slapen
Dit weekend, in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober, schakelen we over van zomertijd op wintertijd. Om 3 uur 's nachts wordt de klok een uur teruggedraaid en mogen we een uur langer slapen.
Lees verder

Italië schrapt wet die LGBTQ+-gemeenschap moest beschermen: "De wet is dood"
Een wet die LGBTQ+-gemeenschap en vrouwen beter moest beschermen is gesneuveld in het Italiaanse parlement. De Senaat besloot de behandeling van het voorstel stop te zetten. "De wet is dood", concludeerde een senator van de progressieve Democratische Partij (PD).
Lees verder

De vijf gruwelijkste reeksen voor Halloween
Zondag is het weer tijd voor het meest griezelige feest van het jaar: Halloween! Een stevige portie horror kan daarbij niet ontbreken, dus vulden wij onze Kijkgids alvast aan met akelige horrorseries om je in de juiste mood te brengen. Gruwel bij het ultieme spookhuisverhaal in 'The Haunting of Hill House' (Netflix) of huiver bij de brutale moord in 'The Outsider' (Streamz). De moordlustige speelgoedpop 'Chucky' (Streamz) jaagt je ongetwijfeld ook de stuipen op het lijf.
Lees verder

Facebook ziet jongeren verder afhaken
Klokkenluidster en voormalig productmanager bij Facebook, Frances Haugen, lekte de voorbije weken heel wat interne documenten van het Amerikaanse bedrijf aan de pers. Daaruit blijkt nu ook een afbrokkelende interesse van late tieners en twintigers in de sociaalnetwerksites van het bedrijf. Over twee jaar verwacht Facebook daar zelfs een terugval van 45 procent. Dat schrijft 'De Tijd'.
Lees verder

Geraken Djokovic, Thiem en Tsitsipas op Australian Open? Soap kent nieuwe episode nu premier van deelstaat géén niet-gevaccineerde tennissers toelaat
"In de staat Victoria zullen er geen uitzonderingen gemaakt worden voor niet-gevaccineerde spelers", zei regionaal premier Daniel Andrews nadat de eerste minister van Australië, Scott Morrison, eerder de deur toch op een kier had gezet. Wie er over 80 dagen allemaal kan meedoen aan de Australian Open blijft onduidelijk.
Lees verder

Touring pleit voor verlaging brandstofaccijnzen: "Hogere inkomsten voor overheid zijn sociaal en economisch niet te rechtvaardigen"
Nu de brandstofprijzen recordhoogtes bereiken, wil Touring dat de regering maatregelen neemt om de prijzen te drukken. Concreet vraagt de mobiliteitsorganisatie de herinvoering van het zogenaamde omgekeerde cliquetsysteem (ook wel kliksysteem) om de accijnzen te verlagen bij hoge diesel- en benzineprijzen.
Lees verder

Weyts pleit voor verdere versoepeling van test- en quarantaineregels in onderwijs
Als het van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) afhangt, worden de test- en quarantaineregels voor het onderwijs verder versoepeld. Dat heeft hij in het Vlaams Parlement gezegd als reactie op vragen van Loes Vandromme (CD&V), Elisabeth Meuleman (Groen), Roosmarijn Beckers (Vlaams Belang) en Jean-Jacques De Gucht (Open Vld). Straks staat er nog overleg op het programma.
Lees verder

Waarom nog meubels kopen? Bij deze 4 initiatieven kan je er huren (en dat is lief voor de portemonnee en de planeet)
Droom je van een interieur gevuld met designspullen en pronkstukken, maar laat je budget het enkel toe om te shoppen bij winkels als IKEA? Enter: nieuwe platformen waar je meubels kunt huren of leasen. Zulke initiatieven duiken steeds vaker op. Handig, en het is ook nog eens duurzaam: win-win.
Lees verder