Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 oktober 2021

27 jaar vriendschap en twee huwelijken later hebben Miet en Raf uit Genk elkaar dan toch gevonden: “Echte soulmates...

HLN
27 jaar vriendschap en twee huwelijken later hebben Miet en Raf uit Genk elkaar dan toch gevonden: "Echte soulmates laten elkaar nooit los"
Sprookjes bestaan dan toch echt. 27 jaar geleden ontmoetten Miet Smets (47) en Raf Gamiz (51) elkaar als jonge twintigers bij toeval. Een prachtige vriendschap en elk een huwelijk later, stapten ze vorige zaterdag in het huwelijksbootje. "Het moest zo zijn", vinden de twee. "We zijn echt voor elkaar gemaakt."
Lees verder

"Hij wilde me volledig pluimen en heeft dat ook gedaan": de bittere strijd tussen Charlie Sheen en Denise Richards
Charlie Sheen (56) hoeft geen cent alimentatie meer te betalen aan zijn ex-vrouw Denise Richards (50). Het is de zoveelste slag in het gezicht van de Amerikaanse actrice, die al jarenlang in de clinch ligt met de 'Two And A Half Men'-ster en zijn bloed wel kan drinken. Hoe kon het zo fout lopen tussen de "slechtste moeder ter wereld" en de man "die enkel op twintigers valt"?
Lees verder

Afscheid van een icoon: promenade van Blankenbergse Pier gaat morgen dicht. "Hier geldt ongeschreven wet dat je iedereen kan aanklampen voor een praatje"
Vanaf morgen kan je de promenade van de iconische Blankenbergse Pier niet meer op. Die staat er al sinds 1933 en kreunt onder het betonrot. Ze gaat rond de jaarwisseling tegen de vlakte, tegen 2025 krijgt ze haar oude glorie terug. Vandaag kwamen tientallen wandelaars nog even genieten van een wandeling en een babbeltje op de wandelweg. "Het is een plek van rust, en van verbondenheid met de zee. Hier geldt de ongeschreven wet dat je wildvreemden mag aanspreken. Hele levensverhalen heb ik hier gehoord."
Lees verder

Verdachten van drugsmoord op Antwerpse havenbaas pakken proces luchtig op: "Die getuige is niet lekker bij zijn hoofd"
Keylow, Jack, Snow en Marcano, vier leden van de Nederlandse motorbende Caloh Wagoh, lijken er gerust in. De officier van justitie staat niet sterk om hen de liquidatie van de Antwerpse zakenman Stefaan Bogaerts aan te wrijven. Stefaan Bogaerts die een containerfirma had in de Antwerpse haven, werd in 2017 met vijf kogels afgemaakt. Dit is één van de moorden die Caloh Wagoh zou hebben uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse drugsmaffia.
Lees verder

Izquierdo in Brugse selectie terwijl Vormer in principe aan aftrap komt, Clement hoopt dat Lang blijft: "Maar als het juiste bod komt kunnen we hem onmogelijk houden"
Wie we daar hebben. Vroeger dan verwacht zit José Izquierdo (29) vanavond op de bank in het Jan Breydelstadion: "Nog niet topfit, maar hij kan altijd iets bijbrengen", weet Philippe Clement over de Colombiaan. Nog niet in de selectie is de 16-jarige Antonio Nusa, terwijl Ruud Vormer opnieuw in het elftal lijkt te komen.
Lees verder

Alpecin-Fenix gaat weer vol voor ritzeges in Tour: "Nog te vroeg om te zeggen of het weer met Philipsen én Merlier zal zijn"
Wat voor Wout van Aert kan, dat kan ook voor Mathieu van der Poel (26). Kansen op geel/ritsucces in overvloed in de eerste Tourweek, al wil Alpecin-Fenix in 2022 vooral weer bewijzen meer te zijn dan Team MVDP. Opnieuw met Tim Merlier (28) én Jasper Philipsen (23) samen in één ploeg?
Lees verder

Guy Verhofstadt op vierde plaats in lijst van Europarlementsleden met meeste bijverdiensten
Meer dan een kwart (27 procent) van de 705 leden van het Europees Parlement heeft samen tussen 3,9 en 11,5 miljoen euro aan bijverdiensten aangegeven. Dat meldt de ngo Transparency International EU. De Belgische oud-premier en Europarlementslid Guy Verhofstadt (Open Vld) staat in de top vier van de parlementsleden die het meest bijverdienen. De cijfers van de ngo zijn gebaseerd op schattingen en zijn dus niet definitief.
Lees verder

Biden bezoekt paus in aanloop naar klimaattop Glasgow
De Amerikaanse president Joe Biden en first lady Jill Biden gaan op 29 oktober op audiëntie bij paus Franciscus in het Vaticaan. Biden woont op 30 en 31 oktober ook nog een G20-top bij in Italië.
Lees verder

ASSISEN. "Eén van de smerigste stalkers die ik al ben tegengekomen": procureur-generaal laat geen spaander heel van Davy Kesteman (32)
Davy Kesteman (32) wist maar al te goed dat zijn relatie met Sharon Gruwez (22) voorbij was. Volgens procureur-generaal Serge Malefason had de Poperingenaar drie jaar geleden dan ook een duidelijk motief om de jonge vrouw om het leven te brengen. "Hij heeft zijn getunede BMW ingezet als wapen om Sharon te vermoorden", hakte hij in op de beschuldigde, die hij meteen ook één van de smerigste stalkers uit zijn carrière noemde.
Lees verder

VRT wil 'topschermgezicht' met een beperking: "Ze worden te vaak in een 'ocharme-sfeer' afgebeeld"
"De VRT wil graag tegen 2023 een topschermgezicht met een beperking", dat zei Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) donderdag in het parlement na vragen van Maurits Vande Reyde (Open Vld) en Katia Segers (Vooruit).
Lees verder

LIVE EK DARTS (20u). Overleeft Kim Huybrechts eerste ronde?
Het gaat snel. Vorige week de World Grand Prix, vandaag begint het EK darts. Met Kim Huybrechts (PDC 39), de enige landgenoot actief in Oostenrijk. Huybrechts komt vanavond meteen in actie tegen de Ier Brendan Dolan (PDC 26). Overleeft hij de eerste ronde? Volg zijn wedstrijd en de zeven andere matchen vanaf 20u op VTM 4 en in onderstaande liveblog.
Lees verder

1 op de 5 vogelsoorten in Europa is met uitsterven bedreigd
Van de 544 vogelsoorten in Europa staan er 71 (13 procent) op de Rode Lijst van BirdLife International. Ze zijn 'ernstig bedreigd', 'bedreigd' of 'kwetsbaar'. Nog eens 35 soorten (6 procent) zijn 'bijna bedreigd' en zijn dus op weg om op de Rode Lijst te belanden. Vijf soorten zijn in Europa al uitgestorven, zo meldt Natuurpunt.
Lees verder

Elton John begint voorzichtig aan comeback na operatie
Elton John pakt zijn werkzaamheden voorzichtig weer op nu hij herstellende is van zijn heupoperatie. Normaal stond hij komend weekend in het Sportpaleis, maar die concerten zijn verplaatst naar 2023.
Lees verder

Fietser sterft bij aanrijding door lijnbus
Langs de Dronckaertstraat in Lauwe is donderdagnamiddag een man om het leven gekomen bij een ongeval. Het slachtoffer, een dertiger op een elektrische fiets, werd aangereden door een lijnbus. Hij overleed ter plaatse.
Lees verder

Belgen op rand van uitschakeling in 'League of Legends'-wereldkampioenschap
De Europese teams, met daarin ook twee Belgische spelers, doen het niet goed op het wereldkampioenschap League of Legends. Na drie speeldagen hebben ze nog maar twee overwinningen.
Lees verder

Premier van Luxemburg krijgt doodsbedreigingen wegens coronabeleid
De Luxemburgse premier Xavier Bettel heeft doodsbedreigingen ontvangen wegens het coronabeleid van zijn regering. Dat verklaarde hij in het parlement. Als gevolg van de bedreigingen is de politiebescherming voor Bettel nu opgevoerd.
Lees verder

Minister Weyts kondigt meer dan 100 miljoen euro aan besparingen aan in onderwijs en zal snijden in investeringen
In het Vlaamse onderwijs worden enkele forse besparingen doorgevoerd. Dat maakt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vandaag bekend. De beleidsstimulansen ter waarde van 100 miljoen euro die gepland stonden voor de volgende drie jaar worden geschrapt of uitgesteld. Volgens de minister gaat het om "doordachte keuzes" en wordt er niet geraakt aan investeringen in onderwijskwaliteit, leerkrachten of klaswerking.
Lees verder

Het Grote Begrotingsdebat in de Kamer is een uitputtingsslag. Maar heeft het ook zìn? "We zijn allemaal tribunespelers, hé. Maar het kan efficiënter, ja"
De ene bleef de hele rit - méér dan 30 uur - wakker. De andere boekte een hotelkamer in de buurt, voor een hazenslaapje van 3 uur. Anderen gingen naar huis, of deden een powernapje in hun bureau in de catacomben van de Kamer. Het grote begrotingsdebat is nog altijd een uitputtingsslag voor de parlementsleden. Maar heeft dat überhaupt zin? Is het de hoogmis van de parlementaire democratie of slechts showtime voor de tribunespelers in de politiek? "Politici zijn bovengemiddeld ijdel en het streelt het ego als je je in zo'n debat kan onderscheiden. Maar als iederéén wil spreken, duurt het lang, hé."
Lees verder

Fake of niet? Erling Haaland doet monden openvallen met waanzinnig trickshot
Straffe beelden op de officiële (Engelstalige) Twitter-account van de Bundesliga. Daarop zien we Dortmund-ster Erling Haaland die - na één keer proberen - drie ballen op elkaar legt (al straf op zich) en ze vervolgens één voor één haarfijn richting winkelhaak trapt. Daar hangt een roos, die bij de tweede trap uit elkaar spat. Het kleine stukje dat blijft hangen, moet er bij zijn derde trap ook nog aan geloven. Te mooi om waar te zijn? Oordeelt u vooral zelf.
Lees verder

Volg hier live de veiling van Banksy's iconisch kunstwerk 'Love is in the Bin'
Love is in the Bin, het deels versnipperde kunstwerk van Banksy, wordt vandaag om 19 uur live verkocht via een online veiling van veilinghuis Sotheby's in Londen. Verwacht wordt dat het werk tussen vier en zes miljoen pond zal opbrengen, omgerekend tussen 4,7 en 7,1 miljoen euro. U kan de veiling hier live volgen.
Lees verder